Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Jaką przeglądarkę wybrać?

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od zawsze używam Fifefoxa, może to dlatego że używam rożnych dodatków do Ogame, oraz mam go odpowiednio zintegrowanego :)

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nikt nie wspomniał o Maxthon3, przeglądarka ta jest ŚWIETNA, szyba jak CHROME i innowacyjna. Warto zobaczyć ;) Ciągle aktualizowana, ma swój AddonShop i dużo więcej ciekawych bajerów :)

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Jak dla mnie to tylko Opera. Firefox ma dla mnie szpetny wygląd, poza tym zżera strasznie dużo pamięci podręcznej, przez co się wolniej ładują strony. Google chrome podobnież łatwiej łapie wirusy i też mnie wyglądem odstrasza. Natomiast Opera jest dla mnie idealna.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

co prawda to prawda mozilla ma strasznie niedopasowana akceleracje sprzętową

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

Głos na Google Chrome

+ Szybka

+ Prosta w obsłudze (narzędzia, ustawienia)

+ Pełna Auto Synchronizacja z kontami Google

+ Mnóstwo dodatków

+ Mnóstwo motywów oraz możliwość tworzenia własnych

+ Chrome Web Store

- Nie obsługuje kilku dodatków typu V-Share

- Trochę muli kompa przy większej liczbie zakładek (15+)

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Ja używam Google Chrome, według mnie wydajniejsza, i w moim odczuciu na moim bardzo słabym Internecie chodzi najszybciej.

Czasami używam Mozilli do sniffowania pakietów etc.

Opublikowano

Polecam przeglądarkę Maxthon 3 !

Nowa przeglądarka - żeby Was czasem nie zmyliło "Made in China".

Po zainstalowaniu Maxthona od razu widoczna jest ... dużo większa szybkość zarówno działania samej przeglądarki jak i wczytywania stron.

Więcej info dodam później .... testuję ! :D

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Maxthon 3 ! Integracja 2 silników z innych przeglądarek robi swoje.

40-50% szybsza od Chrome.

Opublikowano

Korzystałem z Chrome i na oko było spoko (xD) . Ale potem jakieś błędy mi wyskakiwały itd . Strasznie muliło . To zmieniłem na Firefoxa i działa wszystko okej . Głos na Mozille Firefox . Dzifki , kox , firefox

?????

Opublikowano

Ja zagłosowałem na google chrome :)

Według mnie najlepsza przeglądarka. mimo, że jest tutaj napisane, że ma prawie największe zużycie ramu to jednak google chrome działa u mnie szybciej i lepiej niż mozilla :P

Opublikowano

Chrome bierze ciotkę więcej ramu :D mi przy XP brało przy 4 stronach ok. 300-350mb ram, a safari nawet nie 150mb... Chrome niby szybki ale żre zasoby niesamowicie przy słabszym sprzęcie, a nawet przy lepszym

Ja Używam nowej Bety Firefox-a, nazwa: Mozilla Aurora :P

Mi pasuje, bo jest niebieska :D mój ulubiony kolor oraz Czarny systemowy mam czyli też ulubiony :D

Lubisz mnie? JA CB TEŻ :P DAM mi plusa to też ci go dam :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

Chrome jak najbardziej, chyba, że ktoś ma słaby komp i mało ramu. A i polecam ściągnać Ccleneara i czyścić kompa co około miesiąc. Z samej pamięci podręcznej google chrome ok 1 gb :D

1377531174-U173186.png

Uczeń
Opublikowano

No ja mam taki problem, że całe życie musze używać Firefoxa :D . Doprawdy nie przeszkadza mi to zagłosowałem na niego, dobra przeglądarka. Sęk w tym, ze slyszałem o wielu zaletach GChrome, i chciałbym choć tydzień na nim posiedzieć. Szkoda, że gdy próbuje zainstalować wyskakuje mi jako iż posiadam go już na komputerze :D . Nie będę robić przecież formatu dla jakiejś może ciut lepszej przęglądarki :)

P.S

Na Chrum też działa addblock?

"Everyboy lies" - Hugh Laurie

ricardo_kaka_by_matth27-d4tzerz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...