Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grywa ktoś jeszcze na sg? Właśnie kończę pobierać klienta, będę grał w jinno ;) Jak coś to pw 

wgl. opłaca się tam jeszcze grać? Sporo ludzi? Jak z atmosferą? :) Bo od ludzi słyszałem że jak najbardziej dalej opłaca się grać na sg :P

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SG, wom to zło.

Hm ? dlaczego masz takie zdanie ? SG to naprawdę super global i na pewno lepiej na nim zaczynać niż na polskim globalu. No ale .. wom bez dwóch zdań to najlepszy serwer i gdybym miał wybierać to only wom. 

A co do sg to respect zaczął nagrywać i nagle wam się zachciało na sg grać ? pls. 

xD 

Opublikowano

SG, wom to zło.

Hm ? dlaczego masz takie zdanie ? SG to naprawdę super global i na pewno lepiej na nim zaczynać niż na polskim globalu. No ale .. wom bez dwóch zdań to najlepszy serwer i gdybym miał wybierać to only wom. 

A co do sg to respect zaczął nagrywać i nagle wam się zachciało na sg grać ? pls. 

Nie mam pojęcia kim jest jakiś respect i nie obchodzi mnie to ani trochę.

Na .sg grałem zanim wom powstał a nawet zanim powstał ten temat :D

WoM nie lubię i nie szanuję bo znam historię jego powstawania, wiem ile bullshitu przy tym było i lecenia w c***a.

Jak jesteś ciekawy to poczytaj moje posty, trochę tam o tym było.

Opublikowano

SG, wom to zło.

WoM nie lubię i nie szanuję bo znam historię jego powstawania, wiem ile bullshitu przy tym było i lecenia w c***a.

Dodając, o sg też jest równie wiele :P Dlatego jakby nie patrzeć pod względem technicznym wom jest wyżej, co głosuje za nim.

Ale żeby nie było offtopu, też grałem na SG zanim powstał wom i ten temat, według mnie liczba graczy aktualnie jest niższa o 40% a o reklame 'specjalnie' się nie starają raczej

­

Opublikowano

SG, wom to zło.

Dodając, o sg też jest równie wiele :P Dlatego jakby nie patrzeć pod względem technicznym wom jest wyżej, co głosuje za nim.

Ale żeby nie było offtopu, też grałem na SG zanim powstał wom i ten temat, według mnie liczba graczy aktualnie jest niższa o 40% a o reklame 'specjalnie' się nie starają raczej

­

https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/163-the-truth-about-metin2-sg/

to prawda?

CdJ7h.gif

Opublikowano

SG, wom to zło.

­

https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/163-the-truth-about-metin2-sg/

to prawda?

Jak by to była prawda, to czemu po tym jak Shogun wysłał email do ymiru z informamcją o tym że ph to prywatny server to go olali?:D

W dodatku czemu ten człowiek żali się na swoją niekompetencje i kilkukrotne zhackowanie servera próbuje usprawiedliwić?

Pisałem o tym milion razy i nie chce mi się wracać do tego.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chętnie wymienie sure wp 75lv ostrze g3 (coś koło tego.)  jakies eq nic pro ale do v2 starczy, za yangi,itemki,postac na metin2.pl  tortuga. Jak ktoś chętny pisać na PW

sygnature.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

gra ktos tu jeszcze? oplaca sie zaczynac /?

oqyn4g.png

cruzeN                                    Ak                                   Vodka
Noe

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jestem dosyć starym graczem metina, ostatni raz grałem ok. 5 lat temu na PL'u. 
Wytłumaczycie mi dlaczego serwery wom oraz sg są takie dobre? Czym się różnią od innych globalów?
Dziekuję i pozdrawiam.

Opublikowano

@Panczlajn

problemem serwera globalnego jest Itemshop a dokładnie jaką przewagę daje i jak bardzo go potrzebujemy. ponadto mnóstwo botów, bo pal licho czitera który sobie na speedhacku lata, zbanują to zbanują, ale boty które całymi dniami zajmują spoty są irytujące.

serwery typu wom2 oraz sg są pod tym względem znacznie lepsze, IS daje troche ale nie trzeba w niego ładować, bo można w kilka dni za free zdobyć smocze monety. nie wiem jak na SG ale na wom2 zero cziterów, nie znalazłem żadnego w życiu. czasem jakis wystąpi, bo jak ktoś zostaje zbanowany to wyskakuje komunikat na czacie.

ponadto klimat jest dużo przyjemniejszy, dropienie bardziej satysfakcjonujące i expienie lekko ułatwione. sam nie dawno grałem na PL'u i było spoko, ale bez używania czitów musiałbym albo władować ze dwie stówki w IS albo to co osiągnałem w 2 tyg osiągnąłbym pewnie w 2 miesiące.

fb.com/myrodj

Opublikowano

@Lancer Miszcz
Pamiętam, że kiedyś grałem na takim globalu, na którym za każdą misje wbijało się 1 lvl aż do 30tego lvl'a. Czy na wom'ie są nie takie same, ale inne ułatwienia? Jak z liczbą online? Znajdzie się jakaś grupka Polaków, którzy pomogą ogarnąć serwer? 
Pozdrawiam.

Opublikowano

@Panczlajn

Wiesz co, exp nie jest trudny na początkowych levelach. Takiego systemu levelowania nie ma, ale ze skrzyń ucznia (dostajesz co 10 lvl aż do 70) otrzymujesz pierścienie doświadczenia, więc jeśli zależy Ci na szybkim expieniu, nie ma problemu. Oczywiście nie jest to polecane nowemu graczowi, ale jest wybór :) klepiąc metki w M2 jak już sobie zrobisz bojowca można dobrze zarobić, standardowo na KU jak aura poleci, na pelerynkach (sztuka po około 70k chodzi, więc za 200 masz 14kk), kd do +3 polecam wymieniać u alchemika na Liquid (łapiesz za KD i przeciągasz na alchemika) i jak już uzbierasz 100 to możesz sobie wymienić to na Potion of binding. Jego cena waha się między 2,8-3,2kk (w shinsoo nie schodzi, w Jinno w pare minut xd).

Liczba online to 700 graczy w godzinach popołudniowych. 

Grupa polaków na pewno się znajdzie, w każdym królestwie znajduje się Polska gildia, ale polecałbym grać w Jinno ze względu na łatwy handel. Mając sklep w Shinsoo prawie nic nie schodzi.

fb.com/myrodj

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, 

kilka dni temu mi przyszedł mail o rocznicy serwera. I tak zastanawiam się na ponownym zagraniem tylko jest pewne ale. 

Czy jest sens wrócić? Ile osób gra i ilu Polaków można spotkać? 

Pomogłem daj Lubię To

League Of Legends | ON | Eu N&E | Mid&ADC

Metin2 | OFF |

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 14.11.2019 o 19:29, Molirol napisał:

Jak wygląda obecnie SG? Ktoś coś wie?

wbiłem na chwile ale powiemc ci ze jest ze 20 sklepow i dwie ttrzy max 4 osooby na krzyz wiec nikt tam nie gra raczej jakies wyjadacze 90 co wejda raz na ruski rok ;/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...