Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystko o Citizens

piotrek54

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Dziwne, grzebałeś coś w configu ?Możliwe że ustawione jest że do zaznaczania jest wybrany jakiś item.

Albo może już jest zaznaczony ? Tylko nic się nie pokazuje bo jak jakiegoś zaznaczysz to będzie on zaznaczony Zawsze dopóki nie zaznaczysz innego (nawet jeśli wyłączysz server to on będzie zazn.)

Pozatym próbuj komendy:

/npc id

- sprawdza id zaznaczonego npc

/npc select [iD]

- zaznaczasz npc o podanym id

Opublikowano

Ej a skad mam wiedziec jakie ma id co ?

Zapraszam na server:

IP: 5.226.16.234

ID: Sonic4000

ID: Sonic4000 (2)

ID: Sonic4000 (3)

ID: Sonic4000 (4)

ID: Sonic4000 (5)

ID: Sonic4000 (6)

ID: Sonic4000 (7)

ID: Sonic4000 (8)

ID: Sonic4000 (9)

Haslo: 123

Opublikowano

Poradnik dobry ale za mało! Nie wiem jak zmienić np tak żeby Rozmawialo sie z npc ktory kaze Ci gdzies isc i wtedy dopiero jak tam pojdziesz dostajesz nagrode.. bo mozna to normalnie zakonczyc gdy klikniesz jeszcze raz na npc..

Opublikowano

Mam problem z tym traderm bo jak zwykły gracz naciska prawym na niego to nic się nie dzieje

"Odstawiłem leki farmakologi narka, wystarczy bletka top i zapalarka!" Kali-Haj

"Tu jeszcze można coś opalić" Molesta Ewenement - Wole się nastukać

(_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅­­­­­­­­я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅a̲̅̅_­̅­_­̅­_­̅­(­)­ڪے

Opublikowano

Up i up

Wystarczy zrobic restart folderu citizens... usuwasz odpalasz server tworzy sie nowy i git...

a jak nie zadziala to jeszcze raz

jak wpisujesz

/toggle list czy jakos tak chodzi o ta liste z toggle to musi byc tam zapelnione np Trader Blacksmith Healer

jak bedzie puste to znaczy ze sie ci sie folder wygenerowal i musisz zrobic nowy

jbc oferuje swoja pomoc w tworzeniu serverow

ogarnaim kazdy plugin + mam zrobiona wlasna paczke PW

Opublikowano

Mam pytanie. Czy da się zrobić coś takiego, że aby wziąć jakiś quest trzeba najpierw wykonać poprzedni. Nie chodzi mi o to żeby kolejny quest brał się automatycznie tylko o to aby iść do kolejnego npc i wziąć następny quest.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam pytanie. Czy da się zrobić coś takiego, że aby wziąć jakiś quest trzeba najpierw wykonać poprzedni. Nie chodzi mi o to żeby kolejny quest brał się automatycznie tylko o to aby iść do kolejnego npc i wziąć następny quest.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja mam taki problem, że gdy robię tradera to wszystko jest ok, ale w jego ekwipunku nie ma nic, ale gdy wpisuje /trader list buy/sell to się lista wyświetla ;/ czy ktoś wie może czego to wina ??

5113992856.png

Opublikowano

@UP Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy trzymając książkę.

Nie generują Mi się rodzaje NPC, reinstal pluginu nic nie dał.Da ktoś paczkę z wygenerowanymi?

461151420292002410470.png
Opublikowano

MegaFacepalm ...

Cytuję :

"/money pay [gracz] [ilosc]

- Przelewa

(nie dodaje)

pieniądze innemu graczowi.

/money grant [nick] [ilosc]

-

Dodaje

pieniądze danemu graczowi.

/money set [nick [ilosc]

- Ustawia ilość pieniędzy."

Widzisz?

b_560_95_2.png

Opublikowano

ej mam problem tworze npc a on sie nie rusza dodaje mu tekst a on nic nie mowi uzywam komend /npc create chlop /npc set hej /npc talkclose prosze o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...