Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystko o Citizens

piotrek54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem nie mam klas (toggle)

wpisuje /toggle help i wyskakuje mi (1/1) ale nic nie ma, jak wpisuje /toggle guard to pisze ze : 'invalid NPC type' Co to moze byc ? :/

...i jeszcze, napiszcie prosze jak sie robi aby Npc mowil ale po kliknieciu bo jak pisze samo /npc set... to nic nie mowi tylko musze wpisac /npc talkclose a tego nie chce:/

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam, mam problem nie mam klas (toggle)

wpisuje /toggle help i wyskakuje mi (1/1) ale nic nie ma, jak wpisuje /toggle guard to pisze ze : 'invalid NPC type' Co to moze byc ? :/

...i jeszcze, napiszcie prosze jak sie robi aby Npc mowil ale po kliknieciu bo jak pisze samo /npc set... to nic nie mowi tylko musze wpisac /npc talkclose a tego nie chce:/

Bo to trzeba wrzucić najpierw Citizens.jar do folderu z pluginami, otworzyć serwer i wtedy powinny utworzyć się pliki konfiguracyjne.Otwieramy je, i wrzucamy tam folder "Types" z paczki, wyłączamy i włączamy serwer i proszę-są klasę.

461151420292002410470.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Elo, poradniczek zajebieszcyz! Mam tylko pytanko..

Jak zrobić aby Quest zaliczał się dopiero po przyjściu do NPC'ta który dał nam QUESTA?

Oraz jak sprawdzić co trzeba mieć na dany Quest?

sygnaturka2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ej, mam problem z questami :/

Kiedy wgrywam Quest do quests.yml, to po wpisaniu do Questera nazwy questa, piszę, że QUEST NIE ISTNIEJE o_O

Nie wiem dokładnie gdzie mam wgrać quest zrobiony przez Qwritera :/

Czy do quests.yml czy do /citizens o_O

Poradziłem sobie!

1390144171-U592769.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem wpisuje wszystko , dobrze idealnie robię i chce zrobić /toggle guard bądź inne /toggle to wyskakuje mi czerwony napis Invalid NPC types

1857060941.png

Opublikowano

Na Invalid NPC types mam sposób, robię kopię folderu citizens,potem usuwam folder citizens a citizens.jar zostawiam w spokoju.

Następnie odpalam serwer ,utworzy się nowy folder citizens a w konsoli piszę stop i naciskam dowolny klawisz....

Potem usuwam folder citizens i przywracam kopię ...

Taki restart powinien pomóc....

A teraz gdy wpisujesz /toggle list to powinno być np. Blacksmith, Guard, Healer, Quester, Trader, Wizard ...

a jak będzie puste to powinieneś je dodać do Citizens/Types -Guard.jar ,Healer.jar .........

a934304b2d21625b16da8b6485f7fad3.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sory że odkopuję!

Dlaczego gdy chcę zapisać zrobionego questa nie chce on się mi zapisać??

Opublikowano

Witam, ja borykam się z 3 problemami:

Po 1: Gdy chcę stworzyć misję "Move location" to za co odpowiadają komórki "pitch" oraz "yaw"?

Po 2: Gdy zapiszę misję i chcę ją jeszcze raz otworzyć to wyskakuje mi error: 'NoneType' object has no attribute 'iteritems'. Wie może ktoś o co chodzi?

Po 3: Gdy wszystkie misje mam w pliku "quests" i dodaje do serverowego folderu citizens i gdy chce przypisać jakieś misje npc'owi to mi pisze ze nie ma misji o takich nazwach....

Opublikowano

Gdy wpisuje traderowi co ma kupic i za ile wyswietla This server is not using an economy plugin a mam go bo nawet jak wpisze /money wyskakuje ile mam $/.Pomoże ktoś?

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...