Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o szkole?

qps666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możemy tu dyskutować godzinami a i tak nic z tego nie będzie .

Dzieci powiedzą że trzeba pić i palić a normalni się nie wypowiedzą wcale :)

Powiem wam jedno może polska szkoła jest troche zacofana ale ma swój cel i jak na razie go spełnia ;)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie te przedmioty są w ogóle niepotrzebne i powinni je usunąć z planu ::

- Religia , i tak sprawdzianów z tego nie ma , jak ktoś tam mówił w programie T. Lisa 900 godzin tracimy rocznie zamiast uczyć się przydatniejszych rzeczy i mam nadzieję że niedługo ją zlikwidują. Jestem ateistą i szczerze mi wszystko co związane jest z bogiem / szatanem / zyciem po śmierci zwisa i powiewa, nie będę księdzem, więc mi się to nie przyda.

- j. Niemiecki, pomimo tego że mam rodzinę tam , nie zamierzam tam pracować, język jest w ch*j skomplikowany i uważam że rozpoczęcie nauki w gimnazjum to zdecydowanie za późno, angielskiego uczę się od 2 klasy podstawówki i już w miarę dużo umiem, ale nadal nie potrafię płynnie mówić długich złożonych zdań pomimo samych szóstek. Kolejne 900 godzin stracone, chętnie bym wykorzystał ten czas na naukę angielskiego (w zasadzie to tylko do tego przedmiotu się przykładam) a nie kurfa dwa języki, jeden beznadziejnie a drugi średnio. Lepiej opanować jeden perfekcyjnie.

- Informatyka, dobrze że @down mi przypomniał. Zamiast uczyć się poważnych rzeczy, coś co nam się rzeczywiście przyda, albo chociaż grafiki, to rysujemy sobie w paincie albo wpisujemy podstawowe komendy w excelu. 15 minut roboty , 30 minut grania - u nas tak jest. Wiedza którą wyniosłem? - znikoma.

Opublikowano

W szkole powinno uczyc sie czego sie chce. Np. na chuj mi niemiecki a i tak do niemiec nie pojade. Angielski to jeszcze przejdzie bo duzo rzeczy jest po angielsku, ale niemiecki to juz przesada. Osobiscie lubie informatyke. Nie tylko napierdalanie w gry ale tez tworzenie filmow, programow i grafik. A mam informe tylko raz w tygodniu albo nawet wogóle a niemiecki to prawie codziennie.

beznazwygr.png

Opublikowano

Az do koncxa gimnazjum narzekalem,w technium wiecej mnie niema jak jestem , miły czas z fajnymi ludzmi , i na dodatek sie przydaje.Zreszta pomyslcie ze teraz narzekacie a co bedzie jak bedzie trzeba isc do pracy

Opublikowano

no akurat niemiecki to zły przykład. nie jest trudny to raz, dwa to, ze nasz sasiad i oplaca sie go uczyc bo czesto jest z nimi handel to dwa, i trzy, ze wiele osób w europie mówi po niemiecku, ponoć nawet wiecej niz po angielsku ^^.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

co do dzwonka to prawda nie jest od dla nauczycieli tylko dla dzieci które potrzebuja trochę odpocząć od zajęc i jeszcze może coś zjeść. Ja mam taka kurwe od zajęć artystycznych że sobie pisze sms piluje paznokcie maluje je i rozmawia przez tel. a nam nie wolno nawet się napić albo spytać się o coś kolegi . Co do informatyki mam takiego jednego w klasie który nie ma kopa a za to drugi neta co do zajeec to nasza szkoła idzie bardziej w stronę grafiki i jak do tej pory mam 3 piątki nie za rysowanie w peincie lecz za wiedze graficzna i chec nawiązania rozmowy z nauczycielem. Co prawda też nie podoba mi się niski poziom informatyczny ale to nie zależy od nas ani od nauczycieli to oświata czy jak im tam decyduje o poziomie trudności danego przedmiotu

Wybacz, ale to nauczyciele, za przeproszeniem, prują japę przez 7/8 godzin i to im należy się przerwa.

Twojej pisowni przydadzą się lekcje języka polskiego. Tak, w szkole.

Opublikowano

lepiej by bylo jak byśmy na informatyce sie uczyli pisac hacki :D:D:D

PS: sądze ze j.niemiecki powinien być nieobowiązkowy !

Opublikowano

Ja mam i tak wyjebane na szkole. 95% rzeczy nie przyda nam sie w zyciu po chuj mam rozkladac zdanie na 100 czesci i kazda omawiac a informatyka to smiech na sali z informatyki mialem 5 a chuja robilem. Tworzylem jakies spaszone obrazki na paincie i dostawalem 4/5 albo prezentacje w jakims tam programie ja wole montowac w sony vegasie a nie w jakims prehistorycznym programie. Historia tez nie lepsza po co mam wiedziec jak zyli Babilonczycy gowno mnie obchodzi Sparta albo Rzym lub Ateny. Fizyka to jest dopiero pokurwiona rzecz

Opublikowano

Co ja myślę o szkole?

Jak dla mnie jest nie potrzebna a te lekcje to już wgl. ... Cały tydzień 7/8 lekcji -.-

Dobrze, że to ostatni rok w gimnazjum xD

Opublikowano

Co wy macie do tej fizyki. o.O mi się tam podoba, napewno jest lepsza niż j. polski i jego epitety, onomatopeje, epiki i inne cuda niewidy. Jak nie będziecie wkuwać matmy i fizy to wam biola z chemią zostaną albo do garów tudzież łopaty, nie licząc prawa oczywiście.

Opublikowano

ostatni rok w gimnazjum ja to już mam wyjebane nauczyciele kseruja nam pełno kartek a ja sie pytaam "po co mi to ja w piecu pale węglem i drewnem a gazetą rozpalam" (w sumie te kartki sie do dupy palą) straszą nas sprawdzianem i wogule najbardziej mnie wkurza to co was na informatyce paint a na histori warunki życia spamerów (albo sumerów czy jakoś tak)

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Ja szkole lubie.

Moze nie program nauczania czy nauczycieli.

Chodze do szkoly nr 55 w poznaniu (1kl ang) (gural krecil tu teledysk byl to czwartek - mnie nie bylo w budce xD)

Mialem do wyboru albo integracyjna ,albo jezykowa.

Jak nie wierzycie to sprawdzcie.

Mieszkam na Daliowej , os. kwiatowe.

Codziennie 7 lekcji (ku%wa mac)

Opublikowano

Od tego masz zeszyt i podręcznik żeby czytać i wiedziec więcej o wojnach.

Co do infy to racja , jakieś pierdoły w wordzie zawsze były i wg nuda...

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

dlaczego nikt w szkole nie weźmie się od razu za robienie stron www lub programowanie tylko ja up napisał takie pierdoły w paincie i wordzie :/

i181269_tress.png

:|: by Me :|:

Sygnaturki i

zamówienie

;)

[PW]

Opublikowano

Ja mam i tak wyjebane na szkole. 95% rzeczy nie przyda nam sie w zyciu po chuj mam rozkladac zdanie na 100 czesci i kazda omawiac a informatyka to smiech na sali z informatyki mialem 5 a chuja robilem. Tworzylem jakies spaszone obrazki na paincie i dostawalem 4/5 albo prezentacje w jakims tam programie ja wole montowac w sony vegasie a nie w jakims prehistorycznym programie. Historia tez nie lepsza po co mam wiedziec jak zyli Babilonczycy gowno mnie obchodzi Sparta albo Rzym lub Ateny. Fizyka to jest dopiero pokurwiona rzecz

No tak ale nie wiesz co ci się w życiu przyda, np będziesz miał robotę stracisz ją i wykształcenie ci się przyda :F z historii moze bd jakies zajecie historyka dostępne, teraz tak mówisz ciekawe co powiesz za 10lat.

A co do szkoły to uważam że za dużo godzin dziennie, ja siedzę po 8 h dziennie wracam do domu jest okolo 17 na sprawdziany sie po uczyc zadania porobic to ile zostanie czasu dla mnie i dla domowych obowiązków ;F to własnie to, powinno byc 4h dziennie max lepiej by wchodziło do głowy bez zmęczenia itd smiech na sali, a WF ? ja sobie cwicze w domu i wale wf bo pozniej nie chce mi sie siedziec w szkole spoconym itd, gówno im do naszego wychowania fizycznego.

RMCF

Opublikowano

W sumie moze i dobrze ze szkola ma takie wymagania bo jesli z matmy bedzie tylko do tabliczki mnozenia to kazdy bedzie umial i kazdy bedzie mial jednakowe wyksztalcenie i co? wszyscy beda chcieli na wyzsze stanowiska a co z tymi nizszymi sa rownie potrzebne jak te na wyzsze.

Opublikowano

Niemiecki latwo sie uczy , mata powinna byc tylko w podst... bo nie wiem czy ci sie przyda obilacznie funkcji kwadratowej w codziennym zyciu a jak ktos chce sie uczyc nadal maty niech w kazdej szkole stworza specjalna klase co beda mieli dalej mate , a ci co nie pojda do tej klasy to jedna mata na tydzien , polski no uzywam tego jezyka codziennie , ale nie wiem po co czytac jakies ksiazki np "lalke" jak w robocie ci sie to nie przyda powinni na polskim uczyc jak sie przygotowac na rozmowe kwalifikacyjna , plastyka w gimna , Jezu przesada z tym ,

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

WTF?!

Polski nieobowiązkowy?!

Do nietopurzdzalne!

A tak naprawdę to jest to jeden z 4 przedmiotów, które powinny być obowiązkowe.

I nie narzekaj na gimnazjum bo to dopiero szkoła średnia i wyższa ci dokopią. Gimnazjum to jest kaszka z mleczkiem w porównaniu z 3 liceum i wykładami na studiach.(chodzę do liceum ale co 2 tygodnie jeżdże do Wrocławia na wykłady z matmy).

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Chodze do 1 High School ( cos jak liceum ) .

Wszystkie lekcje , absolutnie sie przydaja .

Moj plan lekcji (nie zmienia sie w tygodniu , jeden do konca roku)

WF , Historia swiata , Algebra, Angielski , Angielski , Lunch, Science (cos jak chemia z fizyka) i sztuka .

Wszystko jest rozmyslane porzadnie . Zebyscie wy mieli taki system nauczania z Waszym poziomem nauczania , bylibyscie geniuszami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...