Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Polski rap

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja słucham tylko polskiego rapu. Ale nie peij czy tede. Według mnie Najlepsza była jest i będzie paktofonika, kaliber 44, eldo, ostr. Co dziennie słucham tych zespołów/wykonawców i raczej nigdy mi się to nie znudzi.

Oczywiście najlepszym raperem którego słuchałem jest magik, szkoda że już nigdy nic nie napisze..

imetin_logo.png

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie polski "rap" to mieszanina przekleństw i głupiego tekstu w stylu: "JP"

Chcecie prawdziwy rap? Posłuchajcie Eminema, 2Pac'a. To jest rap.

Nie jestem jak taki typowy gimnazjalista. "Kaptur na łeb i szpanuje Peją lub jakims innym scierwem."

dojebałeś, nie ma co. po tym co napisałeś wnioskuję, że w ogóle nie interesujesz się polską sceną. dlaczego więc oceniasz? okej, mam w klasie jednego pojeba słuchającego Peję co jak mu włączyłem PFK, to mówił, żebym wyłączył to gówno, ale innych takich osób nie znam.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Eminem - nie śpiewa (z tego co zrozumiałem) zadużo o policji , posłuchajcie sobie When I'm gone , Mockingbird

Peja- Był biedny , daje przykład gimnazjalistom ,którzy później chcą być dresami... (żenada)

Firma - JP ( i nie mam więcej komentarzy)

Tede - Nie jest jakimś dobrym raperem i raczej jego rap nie odnosi się do niczego ważniejszego.

Eminem mockingbbird - pare słów ,ktore mi zostały w pamięci haley wiem ,że tęskisz za mamą , wiem ,że tęsknisz za tatą ale odchodze by dać Ci zycie ktorego nigdy nie mialem

haley i know you miss your mum , and i know you miss your dad but im gone to give a live what i never had

Opublikowano

to ja napisze najlepszych raperów według mnie :

PIH

Slon

CHADA

Sokół

ONAR

Pezet, Malolat

....

teraz trochę jeszcze słychać od Rufijok i SOBOTA całkiem nie złe kawałki maja..

No i oczywiście klasyka czyli K-44, PFK,

Polecam jeszcze Hip Hop amatorski (aster, DNS, Piachu,) .... jest tego mnóstwo

Ej sprawdź TO (koleś jest zajebisty !)

http://www.youtube.com/user/TheAsterkcr#p/u/9/wTflXMsnf4c

To jest prawdziwy Polski Underground !!!

Opublikowano

Rap w Polsce jest dobry! Nie patrzcie na te Firmę bo to nie rap... chuj wie co to jest -.-

Za elitę polskiego rapu uważam : O.S.T.R, Słoń ( Ciemna strona, horrorcore ), GrubSon ( Co prawda nie do końca rap ale ), kiedyś KaRRamba, Rahim i cała ekipa od 3ody kru.

Jednak Eminem niszczy wszystko!

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsi są właśnie z poznania...

WSRH (Shellerini/Słon) , Paluch , Kaczor , Peja , Kobra itd/itp...

Nowa płyta palucha rozpierdala, w Grudniu WSRH - Szkoła wyrzutków - Rozpierdoli cały kraj...

a Paktofonika (Katowice) to zespół który zapoczątkował dobry hip-hop piosenką np : Jestem Bogiem

Tyle na ten temat.

I huj, koleś wam japy powinien pozamykać tym co napisał, Poznań rozpierdala w kwestii dobrego rapu.

Jak dla mnie polski rap to dno ^^

A dla mnie to techno jest gównem popierdolonym, które ma pojebane bity i rytmy.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Peji nie trawię, ale szanuje za całą jego twórczość , bo on też buduję historie rapu. A Gurala tym bardziej, "jeśli nie trafia w twój gust, to chuj z twoim gustem". A tak poważnie to na prawdę potrafi dobrze nawinąć, a jak nie możesz nic wyciągnąć z jego tekstów no to trudno, spróbuj czytać tekst jaki nawija to może ci pomoże.

A poznański rap ogólnie rozpierdala, czekajcie na grudzień tj. Szkołe Wyrzutków i możliwe, że jakoś w listopadzie Gural coś wykręci, chyba jakiś mixtape. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Poznań - spoko, ale hip-hop to nie tylko Poznań. Zresztą ostatnio na pewnym forum był flejm o to gdzie robią lepszy rap, a dla mnie takie porównania to gówno. W każdym miejscu znajdzie się wybitny raper, jak i kompletny wack. Nie bawmy się w "Poznań - kozak, Warszawka - chuj", bo hip-hop ma łączyć, nie dzielić.

Opublikowano

Obiektywnie patrząc WWA ma więciej klasyków niestety ,ale paluchy chady i inne gimbuskie ścierwa pod publike niszczą reputacje.WSRH trzymają poziom peja za czasów na legalu Kaczora ża jego ostatnią płytę i Gural rafi. bekowe jest że no skille pokroju chady wydają płytki i zarabiają na tym w chuj a potem odpierdalają cyrki aka paluch (Nie ma jak przed płyta zdissować tede i meza ciekawe..) a potem odpowiada za to cały Poznań .

NUTKA DO TEMATU

http://www.youtube.com/watch?v=zTdZ2SaaiaQ&feature=channel_video_title

Opublikowano

A ja uważam że Mój katowicki Rap spokojnie może konkurowac z waszym Poznańskim Rapem.

Abradab

Fokus

Rahim

Joka itp.

Paktofonika Kaliber44

Polski Rap jest dobry. Wszystko zapoczątkował Kaliber44.

I oczywiście Magik...

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

A ja uważam że Mój katowicki Rap spokojnie może konkurowac z waszym Poznańskim Rapem.

Pisałem, żeby nie porównywać twórczości ogółu miast, bo to nie ma żadnego sensu.

Opublikowano

@up. No niema ^.- Katowicki ma ten przekaz.

Oba są dobre no ale Katowicki jak zaczniesz i trafi głęboko to już sie nie przerzucisz.

Zostajesz na poznanski nie wychodzisz i tak samo z Katowicami

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

A ja słucham buki <3

Słucham go od 3 lat wiedz mi tu nie pierdol .

Pamiętam jak z kumplami puszczaliśmy Liroya później Peje to były czasy ....

Opublikowano

Na ogół nie jestem sympatykiem Tedego, ale to co mówi po tracku, jest mocne, pasujące do tego tematu, od czwartej minuty 4:00.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Polski rap miażdży. Oczywiście są takie dzifki jak np. firma. Są też zajebiści raperzy z kozackim przekazem np. eldo. Oczywiście nie zapominajmy o klasyce Paktofonice i Kalibrze.

Moja ''topka'' raperów (Żyjących..) .

Eldo

Słoń

Pezet

Ostr

Onar.

Można tak wymieniać długo , ale tych akurat miałem na playliscie :D

masfg.png
Opublikowano

Słoń ma zajebiste kawałki, ma 1 miejsce w Poznaniu (Peja ma 2)

Może nie pseudo rap tylko psycho RAP. Sorka pomyłka tam na górze..

A co pro po Peji to bezsensu.. sami powiedzcie?

Reprezentuje Biedę a zapierdala w czerwonym Ferrari -.-

to porshe ;D

@Edit najlepszy raper rzeczypospolitej Polski to: Lech Roch Pawlak

1329673648-U534900.png

Opublikowano

Wspomniał ktoś zajebistego rapera, którym jest Pyskaty ?

Lubię także Małpę

Today I’m gonna love my enemies

Reach out to somebody who needs me

Make a change, make the world a better place

’Cause tomorrow could be one day too late

Opublikowano

Wszystko dobre, co sie lubi.

Ja nie lubie Peji, Tedego i na przyklad PiHa

ale slucham Chady, OSTRego, Gurala, Małpy, Pezeta, Malolata, PMM, Grubsona, Buuki, Metrowego (ale to juz nie klliamty rapu;D) jak i Łony i Webbera + Fokusa, Abradaba i z PRAWDZIWEGO polskiego oldschoolu: K44 +Paktofonika :].

ale nie lubie Soboty, który nagrywa z Chadą... <taki przykład>

Nie rozumiem tej Waszej walki miast > poznań lepszy od, kurwa, śląska (to nie miasto, ale wiecie...)

PS

Czemu nikt nic nie wspomina o NASie? Nagły Atak Spawacza - peace!

To jest moje zdanie i możecie, lub nie możecie je podzielać.

Pozdrawiam

xamizo

Opublikowano

Wspomniał ktoś zajebistego rapera, którym jest Pyskaty ?

Lubię także Małpę

Wiadomo,Pysk moim zdaniem jeden z najlepszych raperów w Polsce.

Flow,technika,teksty. On jest kurwa raperem.

Czy ja wiem czy ten Poznań daje taki zajebisty rap?

Tylko Peja rozwija jakoś to miasto pod tym względem.

Dobrze wiemy kto rozjebie kraj - nie żadne WSRH czy Gural.

HST jestem pewien,Joka na feacie. Jeśli Śląsk daje jakiegoś rapera,to nie byle kurwe. I jeśli już ten Ślązak jest raperem to wyprzedza innych o lata świetlne - przykładem jest chociażby sam Magik w tym 1999.

Za wysoka.

Opublikowano

Znam tylko 2 dobrych polskich raperow, Bosski Roman i Pomidor. Reszta w ogole nie ma pojecia co to jest rap.

RAsfepN.png
Opublikowano

Aha. Jednak Rap, Hip-Hop i pochodne to absolutne dno muzyczne.

Parę przykładów:

1. Program Must Be The music : Czy jakikolwiek raper dostał się do finału? Nie. Bo to gówno nie nadaje się do niczego nawet do spsiałej, polsatowej telewizji.

2. Krytycy muzyczni : jeszcze nie słyszałem o żadnym który by przedkładał to "coś" nad klasykę muzyczną typu Rock, Blues itp.

3. Wątpie żeby to że dresy czyli najbardziej tępa grupa społeczna słuchają rapu/ hip-hopu to zupełny przypadek... (ciągnie swój do swego)

4. Jasne, to my sobie pożyjemy miło a wy dissujcie siebie, policje, rząd itp. do woli. (Teoria chaosu w swej świetności)

5. "Tak kończą frajerzy"... z kimś takim na sztandarach Polskiej muzyki ?!

6. Chcesz przekazu?! Wyjdź do cholery z mieszkania i poznaj życie a nie słuchasz swojego łysego idola.

7. Ciekawe czego słuchają kibole? hmmm....

8. CHWDP - oh, really? Jakież to mądre i ambitne.

Więcej?

:D

eot

Temat wyczerpany, można zamknąć.

mjut.png
Opublikowano

K44/pfk/magik << raj dla gimbusiarni, oczywiście najlepsze ich PIOSENKI to jestem bogiem oraz +i-, czyli schizofreniczne solówy, sezonowcy pierdolą zasady a jak!

Opublikowano

Peja i Gural to buraki ? ty chyba lamusie nie wiesz co mówisz

Jak kurwa jesteś taki cwany to sam nagraj jakąś nute i kurwa pokaż na co ciebie stać

Bo wkurwiają mie takie "PEDAŁY" co nic nie wiedzą a pierdolą smęty

A dla tych co twirdzą że peja to pseudo raper nich do kurwy uzadadnią swoją wypowiedz

A nie pierdolą bez sensu . Wielcy znawcy

PS:A jak się kurwa nie podoba to wypierdalaj słuchać Disco w polu

A sam coś nagrałeś ..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...