Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Polski rap

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wykurwiaj?

1. Trafiają tam jakieś gówniane kawałki dla mas, hip hop nie jest tworzony dla mas i dla kasy.

2. A pop przedkładają przed rock, blues? Hip hop ma swój przekaz, rock też i blues też. Nie generalizuj firmy jp zajeb macha, mam wyjebane.

3. Ciągnie swój do swego, tak bo utożsamiają się z tymi osobami, życie na ulicy.

4. Raperzy nie żyją miło, zwykle giną od kul pistoletu, no nie?

5. bez komentarza...

6. Przeszkadza Ci wygląd "łysego idola" a lady gaga ubrana w mięso to wzór do naśladowania, no cóż, przynajmniej mój łysy idol o czymś śpiewa i robi to z pasją nie dla pieniędzy.

7. Ciekawe czego słuchają seryjni mordercy...

8. CHWDHrabia12, bardziej ambitne.

Więcej?

1.Ale dobra muzyka powinna trafiaćdo jak najszerszego grona odbiorców jeśli tak nie jest to chyba nie jest dobrą muzyką.

2.No comment. Już same nazwy tych wykonawców zbijają ich pod drugie dno. Trzeba być kompletnym debilem żeby wszędzie musieć używać przekleństw. Człowiek mądry potrafi wyrazić swoje uczucia bez nich.

3.Tak tylko dzisiejsze "życie ulicy" to debile które w życiu z zawodówy nie wyjdą stojące pod kamienicą i zachowujące się ogólnie aspołecznie. (Znam kolesia którego pobiły owe "karczycha" za to, że miał długie włosy i spojrzał na nich krzywo...)

4.A na co ta stała wojna?

5.No właśnie...

6.Wiedz że ową "lady gagę" w mojej drabinie wartości muzycznych układam jeszcze niżej niż raperów. Ale czy muzyka ma nam służyć za inny punkt widzenia na ponurą rzeczywistość czy za cośco powinno ją rozjaśniać?

7.Nie wiem... pewnie Lady Gagi :D

8.Jakież to dojrzałe i inteligentne. I jak tu donieść na moda za obrażanie użytkowników? :D

Po prostu żałosne...

PS: Z uwagi na twój punkt ósmy pozwolę sobie wykorzystać czerwoną sentencję z twojej sygnatury w odniesieniu do ciebie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

GrubSon nie robi rapu -.- To jest ruffneck. No cóż, wkurwia mnie to, że ostatnio tak wiele osób się nim jara. Nic do niego nie mam, ale denerwują mnie osoby, które słuchają tylko GrubSona mówią, że słuchają rapu. Peja, Gural , OSTRY? Nie słucham :P Nie ma tak, że ktoś jest lepszy - po prostu bardziej podoba się PFK, Paluch, Hemp Gru etc. a komuś podoba się co innego.

@hrabia12 - n/c <_< to, że ktoś słucha rapu nie znaczy, że jest JP na 100%, albo pisze CHWDP wszędzie. Ja cieszę się, że z rapem nikt za bardzo nie pcha się do Must be The Music itp., bo po co to? Po za tym, pop jest popularniejszy niż rap.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

1.Ale dobra muzyka powinna trafiaćdo jak najszerszego grona odbiorców jeśli tak nie jest to chyba nie jest dobrą muzyką.

2.No comment. Już same nazwy tych wykonawców zbijają ich pod drugie dno. Trzeba być kompletnym debilem żeby wszędzie musieć używać przekleństw. Człowiek mądry potrafi wyrazić swoje uczucia bez nich.

3.Tak tylko dzisiejsze "życie ulicy" to debile które w życiu z zawodówy nie wyjdą stojące pod kamienicą i zachowujące się ogólnie aspołecznie. (Znam kolesia którego pobiły owe "karczycha" za to, że miał długie włosy i spojrzał na nich krzywo...)

4.A na co ta stała wojna?

5.No właśnie...

6.Wiedz że ową "lady gagę" w mojej drabinie wartości muzycznych układam jeszcze niżej niż raperów. Ale czy muzyka ma nam służyć za inny punkt widzenia na ponurą rzeczywistość czy za cośco powinno ją rozjaśniać?

7.Nie wiem... pewnie Lady Gagi :D

8.Jakież to dojrzałe i inteligentne. I jak tu donieśćna moda za obrażanie użytkowników? :D

Po prostu żałosne...

1. Jakoś nie widzę Chopina, Mozarta czy Bacha w top listach przebojów, chyba mi nie powiesz, że to jest zła muzyka? KULTURA MASOWA zapoznaj się z tym pojęciem.

2. Co mają nazwy wykonawców do treści przez nich prezentowanych, jakoś ja nie widzę w rapie WSZĘDZIE przekleństw, może jestem ślepy i głuchy?

3. Popadasz ze skrajności w skrajność.

4. Rodzaj ekspresji muzyka.

5. Nie będziemy chyba wypominać jednego wybryku do końca życia, każdemu zdarzają się błędy, odpowiedzialność poniósł za to, chłopak też nie był święty...

6. Rap uczy myśleć, racjonalnie. Skoro tobie podoba się muzyka narzucająca swój światopogląd, to pozdrawiam.

7. n/c bardzo dojrzała odpowiedź, na poziomie widzę.

8. Oczywiście, skarga prosto to administratora, mają kolor zielony jeżeli Cię to interesuje, tam możesz składać zażalenia, ewentualnie, na podwórku masz taki wielki metalowy zielony pojemnik, napisz skargę i ją tam wrzuć.

Żałosny człowieku.

Masz rację:

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Dyskusję uważam za zbędną i zakończoną z mojej strony.

##Jak już mówiłem, nie zamierzam ciągnąć dalej tej dyskusji.

userbarwb.png

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Warszawa stolicą Polski
Poznań stolicą Hip-Hopu...

Moim zdaniem najlepsi są właśnie z poznania...

WSRH (Shellerini/Słon) , Paluch , Kaczor , Peja , Kobra itd/itp...

Nowa płyta palucha rozpierdala, w Grudniu WSRH - Szkoła wyrzutków - Rozpierdoli cały kraj...

a Paktofonika (Katowice) to zespół który zapoczątkował dobry hip-hop piosenką np : Jestem Bogiem

Tyle na ten temat.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

1. Jakoś nie widzę Chopina, Mozarta czy Bacha w top listach przebojów, chyba mi nie powiesz, że to jest zła muzyka? KULTURA MASOWA zapoznaj się z tym pojęciem.

2. Co mają nazwy wykonawców do treści przez nich prezentowanych, jakoś ja nie widzę w rapie WSZĘDZIE przekleństw, może jestem ślepy i głuchy?

3. Popadasz ze skrajności w skrajność.

4. Rodzaj ekspresji muzyka.

5. Nie będziemy chyba wypominać jednego wybryku do końca życia, każdemu zdarzają się błędy, odpowiedzialność poniósł za to, chłopak też nie był święty...

6. Rap uczy myśleć, racjonalnie. Skoro tobie podoba się muzyka narzucająca swój światopogląd, to pozdrawiam.

7. n/c bardzo dojrzała odpowiedź, na poziomie widzę.

8. Oczywiście, skarga prosto to administratora, mają kolor zielony jeżeli Cię to interesuje, tam możesz składać zażalenia, ewentualnie, na podwórku masz taki wielki metalowy zielony pojemnik, napisz skargę i ją tam wrzuć.

Żałosny człowieku.

Masz rację:

Dyskusję uważam za zbędną i zakończoną z mojej strony.

Nie chce mi się dyskutować z kimś kto nie potrafi wysuwać dobrych argumentów więc odpowiem ci tylko na część punktów. Na więcej mojej uwagi nie zasłużyłeś.

1.No tak, ale chyba każdy słyszał o Chopinie, Bachu, Mozarcie, Czajkowskim, Wagnerze itp. . A z tego wychodzi że pop czyli gatunek stojący na szczytach list przebojów jest lepszy niż hip-hop, który właśnie przebił szóste dno.

3.Jednak i to i to jest prawdziwe.

4.Nie no, świetny sposób na życie...

6.Uczy myśleć negatywnie. Racjonalnego myślenia uczymy się sami.

7.Gratuluję poczucia humoru. Twoja dziewczyna/żona (ale sądząc po tobie to ani to ani to :D) musi być wniebowzięta...

8.Nie będe składał skarg. mi wystarczy, że nie zniżę się do twojego poziomu...

"Kończ pan waść wstydu oszczędź (sobie)"

Czy to my przyciągneliśmy taki tłum do tematu? xD

Opublikowano

ofc reprezentuje biede (:

Peja-Reprezentuje_Bied%C4%99.jpg

To przesłuchaj ten kawałek z 2004 roku "reprezentuję biedę" i skup się szczególnie na tym co na końcu powie. Teraz to bogaty jest fakt...

@topic

nie wiem dlaczego wszyscy jarają się tym grubsonem, osobiście wolałbym puszczać w głosniku lady gage niz jakas jego piosenke. Ma bardzo niefajny dla ucha głos i ogólnie chujowo śpiewa.

Słucham rapu, lubię rap , nie hejtuję żadnego rapera. Wszyscy się rzucają do firmy, a ja ją też lubię =D Ma kilka lepszych nut o których niektórzy raperzy mogą tylko pomarzyć, nie tylko o jebaniu policji , ofc ciuchów JP nie noszę bo nie mam podstaw.

Lubię także crunk, czyli macca squad / ptp , puszczam go czasami żeby rozkurwił mi subwufer ;d

Opublikowano

Drogi Panie hrabio. Pragnę tylko zauważyć, że polski hip hop istnieje naprawdę niedługo. Pop powstał w latach pięćdziesiątych, rap w 70. Pop, rock etc. były sporo lat w radiach.

A Firma? Jara My wg mnie jest zajebiste, tak to nie słucham.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

1.Prawdziwym raperem z panczami, flow i stylem jest np. Buka, albo Ero. To jest rap z przesłaniem, często wyimaginowany, ale z przesłaniem. Niektóre kawałki śmieszne, aż do bólu.

2. Tede szanuję jako człowieka, nie jako rapera, nie trafia do mnie jego rap. Jako ludzik jest całkiem spoko, gada do rzeczy, nie boi się krytyki i sam krytykuje. jego najlepszy kawałek to Air max classic, wielu może to wkurwia, że śpiewa o ciuchach, ale to jest jego styl życia, przeciez PLNY to jego marka.

3. Peja, nie lubię jego rapu, ile można śpiewać o reprezentowaniu biedy? Owszem kiedyś był on biedny, ale nie teraz. On sam okłamuje swoich słuchaczy z gimnazjum.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Rap - gatunek muzyczny.

Hip-Hop - kultura.

Zanim coś do jasnej kurwy napiszecie to się wyedukujcie nt. tych spraw! Jak widzę co piszecie to mnie bierze..

Opublikowano

@hrabia: obejrzyj sobie to:

dość sporo ludzi tam jest i zna tekst, prawda? po prostu nie są na tyle tępi, żeby wszędzie się pchać z HH.

btw: pop to muzyka POPULARNA. i trafia w gusta większości osób, więc nie ma co się dziwić że jest wykonywana w programach w TV.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

UP

I to jest piekno muzyki...

Ale to sa pojedyncze przypadki. Polski rap uwalnia negatywne emocje w duzo wiekszym stopniu niz zagraniczny albo inne rodzaje muzyki.

Utwór jest dobry wpada w ucho ale to niestety tylko jeden z niewielu lepszych wyjatkow.

Opublikowano

No okej, ale posłuchaj sobie Paluch feat. Peja - Mój oldskul, Miuosh - Nie Zapomnij Skad Jestes, albo nawet Rahim feat. GrubSon i Abradab - Fejm. Wszystko ma swój przekaz, tylko trzeba zrozumieć. Wystarczy się trochę w to wgłębić i znajdziesz sporo "pozytywnych" piosenek. Przekleństwa? Nie widzę w tym nic złego, to tylko sposób wyrażania emocji.

Amerykański rap to komercja, kasa przede wszystkim bardzo często.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Wiem nicholasie wiem. Ale dlaczego chociaż część znanych i lubianych raperów żyje w negatywiźmie?

Magika słyszałem, Peja to awanturnik jakich mało :D.

Ale przekleństwa?

Człowiek mądry nie potrzebuje ich do wyrażania emocji.

Opublikowano

Dla mnie O.S.T.R , Magik , Eldo , Słoń .

Ci 4 raperzy są i będą najlepsi ich teksty z sensem i o prawdziwym życiu .

Szczerze , do peji nic nie mam . Zwykły raper . Nagrał w ... dużo kawałków (było coś ponad 200...) .

Opublikowano

Jak dla mnie polski rap to dno ^^

Jak dla ciebie dno to zapraszam.

A co do Polskiego Rapu to :

Kubiszew, Miuosh, Fabuła, Paluch, DonGuralesko , Hemp-Gru, Molesta Ewenement, HIFI Banda, Sokół

Opublikowano

Wielu raperów wychowało się na osiedlach, przez tyle lat przeklinali etc., w końcu jakoś przyjęło się to do rapu i przekleństwa są dość często używane. No i to jest muzyka, a czasem użycie wulgarnego słowa pasuje do całości. Co do "negatywizmu": ci raperzy są tak znani (nie wiem dokładnie o co Ci chodzi) (np. Firma, Peja), bo słuchają ich gimnazjaliści. Trzeba dorosnąć do tego, że takie "Reprezentuje JP" Firmy to po prostu shit i się tym nie przejmować. Słucham tego, co mi się podoba, Tede itd. mnie nie obchodzą.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Dla mnie polski "rap" to mieszanina przekleństw i głupiego tekstu w stylu: "JP"

Chcecie prawdziwy rap? Posłuchajcie Eminema, 2Pac'a. To jest rap.

Nie jestem jak taki typowy gimnazjalista. "Kaptur na łeb i szpanuje Peją lub jakims innym scierwem."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...