Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Polski rap

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Masz takie pojęcie o hip-hopie, że będzie dla ciebie lepiej jak wyjdziesz z tego tematu.

Jaketam wyjales mi to z ust, chcialem sie posmiacz tego grona znawców i fanatyków rapu.

Ofc tez niejestem jakims psychofanem, poprostu utorzsamiam sie z ta kultura i mam mniej wiecej takie same zasady i wartosci.

Oczywiscie kazdy ma innygust ,ale ile my mamy lat ,zeby to oceniac?

Chyba wyjasnione,takie dyskusje sa niena miejscu.

Powinienes raczej spytac "Co my wiemy o rapie ,cosmy na you tube posluchali"

Ale i tak pozdrawiam prawdziwych ,bo istnieja!!!

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@CYTAT

"@up Kurwa chyba nie rozumiesz oco w tym chodzi. Chodzi o przekaz a nie o wyzywanie wulgaryzmy tylko podkreślają moc przekazu "

w koncu ktos kto rozumie!

@edit ja nie rozumiem ?? przeciez to ja napisalem ,ze tu nie chodzi o wyzywanie!

Jesteś idiotą, rap nie jest dla ciebie, idź posłuchaj ambitniejszej muzyki, nie wiem, może jakieś techno?

Opublikowano

Kurwa pogubiełem się jake345 to już nie wiem ty lubisz rap czy nie jaketam do kogo skierowałes tą wypowiedź? Bo jest tam mój cytat

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Szczerze nie rozumiem o czym pierdolicie.

Panie kilka x UP - Peji nie potrzebne prawko no bo i tak

rzadko jest trzeźwy więc woli wyłożyć 3 stówki co nie?

(za długo by tego prawka nie miał)

Jeżeli dojdziecie kto lubi rap, hip-hop a kto reggae

To wbijcie jutro na mój diss link:

http://www.mpcforum....9-makavelli-vs/

thx i pzdr..

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Jp nie jest pei. Jp jest firmy.

Sluchaj sobie rapu z obcego kraju. Co niektorzy sluchaja go ale i tak go nie rozumieja.

Tylko mi nie gęgaj, że to tylko wizerunek, bo ja kurwistrzale i bez niego mam szacunek.

Opublikowano

Dobrze to ujołeś ;P

Dla mnie co Polskie to najlepsze ;D

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Temat bez sensu, peja nawijał jak jeszcze was na świecie nei było albo nie wiedzieliście co to polski rap.

Każdy ma swój gust dla mnie ostr i grubson to raperzy dla gimbów.

Ostatnio duż słucham ulicznego rapu bo w takich klimatach się bujam i teksty trafiają do mnie ale lubię też typa messa za dojrzałość w tekstach. Jednym słowem temat rzeka

Wiadome jest jedno ze najbardziej sprzedającym się raperem jest tede i jędker

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Najlepszy raper XX wieku - Magik i dla mnie mimo śmierći był najlepszy.

Najlepsze zespoły jakie były - Kaliber 44 i Paktofonika Zdecydowanie.

Najlepszy raper XXI wieku ? - Abradab Fokus Peja choć kinematografia wyszła chyba 20 grudnia 2000 roku więc Magik dla mnie też jest raperem XXI wieku ^.-

MAGIK PFK K44 4ever

Tede ciul.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano
Ostatnio duż słucham ulicznego rapu bo w takich klimatach się bujam i teksty trafiają do mnie ale lubię też typa messa za dojrzałość w tekstach.

Dokładnie. Ja słucham :

Chada, Pih, Hades, Mioush, Małpa, Sobota, WSRH.

Ostatnio zaprzestałem słuchać Hifi Bandy, Hemp Gru - bo jakoś to do mnie już nie trafia.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Ci "pseudoraperzy", czyli według was Peja, Tede, tworzyli podwaliny polskiego hip-hopu. Pokazujecie swój poziom i idiotyzm mówiąc tak o nich. To dzięki nim hip-hop wygląda jak wygląda, to oni go tworzyli.

Dokładnie.

Odpierdolcie się od peji, mimo że koleś się zarobił dalej mieszka w swoim mieszkaniu, w bloku, pośród swoich ziomków. Nie ma prawka, więc jak może jeździć porsche, ferrari, czy może jeszcze bentleya se wymyślicie i odrzutowiec?

Nie lubię tedego, ale ma swoje dobre kawałki, trochę zrobił dla hip hopu (WFD), ma też pare dobrych płyt/kawałków, on również reprezentuje inny styl hip hopu, niż np peja. Peja, liroy, byli prekursorami w polskim hip hopie, bez nich mogłoby nie być nawet pfk, grubsona(który tworzy połączony hip hop z reggae, nie twierdzę że to jest złe, ale to nie jest do końca hip hop).

Peja ma grono swoich odbiorców, i wcale nie są to siedmiolatki JP.

Mówcie co chcecie, ale ci co się znają i tak mają was w dupie, bo chuja się znacie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Peja i Gural to buraki ? ty chyba lamusie nie wiesz co mówisz

Jak kurwa jesteś taki cwany to sam nagraj jakąś nute i kurwa pokaż na co ciebie stać

Bo wkurwiają mie takie "PEDAŁY" co nic nie wiedzą a pierdolą smęty

A dla tych co twirdzą że peja to pseudo raper nich do kurwy uzadadnią swoją wypowiedz

A nie pierdolą bez sensu . Wielcy znawcy

PS:A jak się kurwa nie podoba to wypierdalaj słuchać Disco w polu

ironmane.png

1293724352-U124874.png

Robię sygnatury zlecenia PW

Opublikowano

Najlepszy raper XX wieku - Magik i dla mnie mimo śmierći był najlepszy.

Najlepsze zespoły jakie były - Kaliber 44 i Paktofonika Zdecydowanie.

Najlepszy raper XXI wieku ? - Abradab Fokus Peja choć kinematografia wyszła chyba 20 grudnia 2000 roku więc Magik dla mnie też jest raperem XXI wieku ^.-

MAGIK PFK K44 4ever

Tede ciul.

I tu się z tobą zgodzę , dla mnie nie ma nikogo lepszego .

Chodź słucham też kilku innych wykonawców

buzersygna.png
Opublikowano

Co sądzę o debilach? Hmmm... że są debilami i tworzą debilną muzykę.

Wypierdalaj.

Mówcie co chcecie, ale ci co się znają i tak mają was w dupie, bo chuja się znacie.

+1.
Opublikowano

Temat bez sensu, peja nawijał jak jeszcze was na świecie nei było albo nie wiedzieliście co to polski rap.

Każdy ma swój gust dla mnie ostr i grubson to raperzy dla gimbów.

Ostatnio duż słucham ulicznego rapu bo w takich klimatach się bujam i teksty trafiają do mnie ale lubię też typa messa za dojrzałość w tekstach. Jednym słowem temat rzeka

Wiadome jest jedno ze najbardziej sprzedającym się raperem jest tede i jędker

O.S.T.R dał nam przecież dobre albumy i świetne wolne style. Bardzo dobry raper.

Tede dobry rap od 1999. S.P.O.R.T. przeklasyk. Note2 jaram się do dziś.

Jędker też swoje zrobił dla polskiego hip-hopu,chociaż zboczył z dobrej drogi. Nie będzie już nawet na drugim zip składzie.

@topic:

Beka z gimbusów. Reedukacja płyta roku. Na scenie od kilkunastu lat. Widać progress,nie wychodzi z formy.

Za wysoka.

Opublikowano

Wypierdalaj.

+1.

Aha. Jednak Rap, Hip-Hop i pochodne to absolutne dno muzyczne.

Parę przykładów:

1. Program Must Be The music : Czy jakikolwiek raper dostał się do finału? Nie. Bo to gówno nie nadaje się do niczego nawet do spsiałej, polsatowej telewizji.

2. Krytycy muzyczni : jeszcze nie słyszałem o żadnym który by przedkładał to "coś" nad klasykę muzyczną typu Rock, Blues itp.

3. Wątpie żeby to że dresy czyli najbardziej tępa grupa społeczna słuchają rapu/ hip-hopu to zupełny przypadek... (ciągnie swój do swego)

4. Jasne, to my sobie pożyjemy miło a wy dissujcie siebie, policje, rząd itp. do woli. (Teoria chaosu w swej świetności)

5. "Tak kończą frajerzy"... z kimś takim na sztandarach Polskiej muzyki ?!

6. Chcesz przekazu?! Wyjdź do cholery z mieszkania i poznaj życie a nie słuchasz swojego łysego idola.

7. Ciekawe czego słuchają kibole? hmmm....

8. CHWDP - oh, really? Jakież to mądre i ambitne.

Więcej?

:D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Parę przykładów:

1. Program Must Be The music : Czy jakikolwiek raper dostał się do finału? Nie. Bo to gówno nie nadaje się do niczego nawet do spsiałej, polsatowej telewizji.

2. Krytycy muzyczni : jeszcze nie słyszałem o żadnym który by przedkładał to "coś" nad klasykę muzyczną typu Rock, Blues itp.

3. Wątpie żeby to że dresy czyli najbardziej tępa grupa społeczna słuchają rapu/ hip-hopu to zupełny przypadek... (ciągnie swój do swego)

4. Jasne, to my sobie pożyjemy miło a wy dissujcie siebie, policje, rząd itp. do woli. (Teoria chaosu w swej świetności)

6. Chcesz przekazu?! Wyjdź do cholery z mieszkania i poznaj życie a nie słuchasz swojego łysego idola.

Więcej?

1. Po co pchać rap do gównianego programu dla plebsu? Niech sobie śpiewają przeboje pop gwiazdek, ale od rapu wara.

2. Muzyka klasyczna to rock i blues?

3. Swój do swego. Raperzy mają to do siebie, że wywodzą się z nizin społecznych, do "dresa" bardziej trafia hiphopowy kawałek o życiu na ulicach, niż jakiś mega hit pop gwiazdki.

4. Chujowy argument.

5. Kolejny chujowy argument albo ja nie rozumiem.

6. Znów nie rozumiem.

7. Ad. 3.

8. Odnosisz CHWDP do całej społeczności hiphopowej? Dla mnie jesteś idiotą.

Więcej?

Opublikowano

Parę przykładów:

Więcej?

Wykurwiaj?

1. Trafiają tam jakieś gówniane kawałki dla mas, hip hop nie jest tworzony dla mas i dla kasy.

2. A pop przedkładają przed rock, blues? Hip hop ma swój przekaz, rock też i blues też. Nie generalizuj firmy jp zajeb macha, mam wyjebane.

3. Ciągnie swój do swego, tak bo utożsamiają się z tymi osobami, życie na ulicy.

4. Raperzy nie żyją miło, zwykle giną od kul pistoletu, no nie?

5. bez komentarza...

6. Przeszkadza Ci wygląd "łysego idola" a lady gaga ubrana w mięso to wzór do naśladowania, no cóż, przynajmniej mój łysy idol o czymś śpiewa i robi to z pasją nie dla pieniędzy.

7. Ciekawe czego słuchają seryjni mordercy...

8. CHWDHrabia12, bardziej ambitne.

Więcej?

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

No i co że peja teraz ma full kasy??

Zaczynał od 0. Kompletnie od 0. Sam do wszystkiego dochodził, wybijał się z czasem. Nikt mu nie pomagał. Ciekawe czy każdy cwaniak z tego tematu też by zrobił taką kariere od 0, kompletnej biedy...

fs_pc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...