Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Samsung Galaxy Ace - Rootowanie (Android 2.3.3 - 2.3.4

Troende

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry !

Mam pewien problem, ponieważ pomimo, że wykonałem wszystkie podpunkty to przy instalacji pojawia mi się taka informacja :

"Appling Multi-CSC--

Can't access to '/system/csc/PRT/system'.

--Install /sdcard...

Finding update package...

Opening update package...

E: Can't open /tmp/sideload/package.zip

(bad)

Installation abroted "

Jestem całkowitym laikiem w tych sprawach i proszę o pomoc.. jak to naprawić ? ewentualnie jak to usunąć ? A najlepiej jak to zrobić by było dobrze. ( podejrzewam, że coś jest nie tak ze względu na fakt, że na karcie nie mam, żadnych nowych plików)

Pozdrawiam

Bless !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Cegielka, hahahahahhahah xD Pomijając fakt, że obecnie wirusów na Androida jest jak na lekarstwo, to co niby miałoby być złego w posiadaniu dostępu do plików systemowych i modyfikowaniu systemu? :D Naprawdę kolego, nie siej paniki wśród tych co nie zaznali radości root'a bo to zwykły debilizm jest.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kiedy zatwierdzam już ten plik zaczyna się coś robić i pisze że nie może otworzyć tego pliku operacja zostaje przerwana

możecie jakoś na to poradzić ?

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie. dziś dowiecie się jak zrootować naszego Samsunga Galaxy Ace. Jest to bardzo prosta operacja, nawet kompletny laik poradzi siebie z tym zadaniem :) Root dla wersji Androida 2.3.3 - 2.3.5

Na początek dowiedzmy się co to jest root:

W prosty sposób można powiedzieć, że gdy mamy do niego dostęp, możemy modyfikować/zmieniać/kopiować każdy plik systemowy. Instalować oprogramowanie, które wymaga takiego dostępu. Takie oprogramowanie posiada dużo większe możliwości niż standardowe, będziemy mogli instalować najnowsze wersje lub MOD-y dostępnych ROM-ów. Masz szansę stać się posiadaczem najnowszego systemu Android, na długo przed informacją o ewentualnej aktualizacji lub wydaniu go w twojej sieci. Będziesz mógł sam skomponować i instalować system do swojego telefonu, dzięki czemu nie będziesz od nikogo zależny i sam zdecydujesz co ma w nim być. Nie da się w kilku zdaniach opisać co daje ROOT, na swoim przykładzie powiem, gdybym go nie miał to G1 wieczorami leżałby sobie spokojnie tak jak większość telefonów które do tej pory posiadałem. Tak nie jest, bo mogę zrobić z nim praktycznie wszystko, co przy odrobinie wiedzy w połączeniu z pasją daje niesamowite połączenie i nie pozwala się od niego oderwać... - Android Wiki

No to zacznijmy rootowanie.

1. Pobieramy pliczek stąd: ROOT.ZIP SKAN

2. Wrzucamy nasz pliczek root.zip na kartę pamięci (główny katalog karty)

3. Wyłączamy nasz telefon

4. Włączamy telefon w specyficznym trybie "recorvery" - robimy to naciskając klawisze "Home" i "Power" i przytrzymując je dopóki nie włączy się telefon :)

Informacja: w trybie recorvery nie działa ekran dotykowy więc poruszamy się za pomocą przycisków głośności (VOL UP/DOWN) i zatwierdzamy klawiszem HOME (czyli środkowym :))

5. Wybieramy opcje: "apply update from sdcard" i zatwierdzamy.

6. Teraz nastąpi proces instalacyjny. Po chwili automatycznie wrócimy do naszego menu trybu recorvery, gdy to nastąpi wybieramy: ""reboot system now" i cieszymy się zrootowanym telefonem :)

Czy jak mam Androida 2.2.1 to mogę spokojnie go rootowac ?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lepiej ludzie tego nie dotykać !!!! Wolę mieć orginalnego Galaxy Ace z Anroidem 2.3.3 niż mieć tzw pirackiego !

Ludzie nie ma cię pojęcia co pobieracie i wgrywacie do swojego fona ! Może chce się włamać ?

Chce poznac wasze tajne dane ?

Dzieci na pewno to już pobrały !!! Jak telefon się zjeb**e to nie macie żadnej gwarancji !

No nie wyjdzie od razu tylko po jakimś czasie !

I co wam daje ten 2.3.5 ?

NIC !

hahahahhaaahahahahhahaha, dzieciaku wiesz co to android wgl? nawet nie wiesz pewnie jak wgrac cos.

Metoda bezpieczna, jednakze paczka moze nie miec certyfikatow samsunga i nie bedziesz mogl zainstalowac ;3

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Link nie działa, a autor tematu nie interesuje się już nim a także nie wchodził na forum od 4 miesięcy.

Więc temat zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...