Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Samsung Galaxy Ace - Rootowanie (Android 2.3.3 - 2.3.4

Troende

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. dziś dowiecie się jak zrootować naszego Samsunga Galaxy Ace. Jest to bardzo prosta operacja, nawet kompletny laik poradzi siebie z tym zadaniem :) Root dla wersji Androida 2.3.3 - 2.3.5

Na początek dowiedzmy się co to jest root:

W prosty sposób można powiedzieć, że gdy mamy do niego dostęp, możemy modyfikować/zmieniać/kopiować każdy plik systemowy. Instalować oprogramowanie, które wymaga takiego dostępu. Takie oprogramowanie posiada dużo większe możliwości niż standardowe, będziemy mogli instalować najnowsze wersje lub MOD-y dostępnych ROM-ów. Masz szansę stać się posiadaczem najnowszego systemu Android, na długo przed informacją o ewentualnej aktualizacji lub wydaniu go w twojej sieci. Będziesz mógł sam skomponować i instalować system do swojego telefonu, dzięki czemu nie będziesz od nikogo zależny i sam zdecydujesz co ma w nim być. Nie da się w kilku zdaniach opisać co daje ROOT, na swoim przykładzie powiem, gdybym go nie miał to G1 wieczorami leżałby sobie spokojnie tak jak większość telefonów które do tej pory posiadałem. Tak nie jest, bo mogę zrobić z nim praktycznie wszystko, co przy odrobinie wiedzy w połączeniu z pasją daje niesamowite połączenie i nie pozwala się od niego oderwać... - Android Wiki

No to zacznijmy rootowanie.

1. Pobieramy pliczek stąd: ROOT.ZIP SKAN

2. Wrzucamy nasz pliczek root.zip na kartę pamięci (główny katalog karty)

3. Wyłączamy nasz telefon

4. Włączamy telefon w specyficznym trybie "recorvery" - robimy to naciskając klawisze "Home" i "Power" i przytrzymując je dopóki nie włączy się telefon :)

Informacja: w trybie recorvery nie działa ekran dotykowy więc poruszamy się za pomocą przycisków głośności (VOL UP/DOWN) i zatwierdzamy klawiszem HOME (czyli środkowym :))

5. Wybieramy opcje: "apply update from sdcard" i zatwierdzamy.

6. Teraz nastąpi proces instalacyjny. Po chwili automatycznie wrócimy do naszego menu trybu recorvery, gdy to nastąpi wybieramy: ""reboot system now" i cieszymy się zrootowanym telefonem :)

Opublikowano

Nie ma to jak kopiowanie czegoś z innego fora, pisanie czegoś o czym się nie ma pojęcia i zmienianie jednej rzeczy, przez którą może to nie zadziałać -,-

Podaj źródło i popraw coś. Może Cię oświeci.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

To nie jest kopiowane z innego forum... Rootowanie tak wygląda, a że poradnik jest podobny do jakiegoś innego to raczej świadczy o tym, że tutorial jest właściwie napisany skoro powstały 2 podobne. Jedyne co tutaj nie jest moje to zdjęcie telefonu i cytat z Android Wiki.. Wszystko inne pisałem sam. Może byś łaskawie napisał co uważasz za złe? Chyba, że chcesz się bawić w zgadywanki...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Serwis samsunga i tak nie wnika w to co ma się na telefonie. Można telefon uwalić instalując custom roma a oni i tak naprawią.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam tego smasunga z T-Mobile i przyszedł mi sms że aktualizacja systemu i tp kazali podłączyć pod kompa i kliknąć link zrobiłem tak jak napisali i samo mi się zaktualizowało :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lepiej ludzie tego nie dotykać !!!! Wolę mieć orginalnego Galaxy Ace z Anroidem 2.3.3 niż mieć tzw pirackiego !

Ludzie nie ma cię pojęcia co pobieracie i wgrywacie do swojego fona ! Może chce się włamać ?

Chce poznac wasze tajne dane ?

Dzieci na pewno to już pobrały !!! Jak telefon się zjeb**e to nie macie żadnej gwarancji !

No nie wyjdzie od razu tylko po jakimś czasie !

I co wam daje ten 2.3.5 ?

NIC !

bez gif, decyzja administracji.

Opublikowano

@cegielka352 pomyśl sobie, że ktoś nie ma już gwarancji, a chce pobawić się swoim telefonem i umożliwić dostęp do wszystkiego. Modyfikacja telefonów to nie tylko przyjemność z użytkowania ale też przyjemność dla serca bo sobie mówisz, jestem dobry bo udało mi się hmm.. z modyfikować w jakiś sposób telefon, pokazało się okienko gdzie pisz "done" , "successful" itp. Ja tak mam, że jak coś się uda zmodyfikować i wiesz, że to Ci nie zaszkodzi to się w jakiś sposób cieszę z tego.

@Top. Łatwy sposób, do htc wildfire jest to dłuższy proces. Myślę, że po dniu walki z moim wildfirem mogę też napisać w nie dalekiej przyszłości poradnik jak wgrać cyanmoda7 + zrootować fona.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Lepiej ludzie tego nie dotykać !!!! Wolę mieć orginalnego Galaxy Ace z Anroidem 2.3.3 niż mieć tzw pirackiego !

Ludzie nie ma cię pojęcia co pobieracie i wgrywacie do swojego fona ! Może chce się włamać ?

Chce poznac wasze tajne dane ?

Dzieci na pewno to już pobrały !!! Jak telefon się zjeb**e to nie macie żadnej gwarancji !

No nie wyjdzie od razu tylko po jakimś czasie !

I co wam daje ten 2.3.5 ?

NIC !

o_kurwa_1572.jpg

co niby ma root do kradzenia danych? o.O root przyśpiesza telefon, 2.3.5 ma więcej funkcji... bez roota możesz co najwyżej przeglądać internet, słuchać muzykę, oglądac niektóre filmy + czasem w coś zagrać

fs_overall.png

Opublikowano

Mógłbym poprosić o re upload? tzn o inny plik root bo z tamtym wyskakuje mi błąd podczas wypakowania o kurde sorry nie przeczytałem instrukcji dokońca

hmmmm Instalation Aborted WHY????

Opublikowano

Musisz wejsc rootem na partycje system i znalezc plik SU i go usunac. Potem wchodzisz w menadzer aplikacji i kasujesz program superuser. Potem reset telefonu i nie bedziesz mial roota.

Przepraszam ale jestem w tym temacie zielony, więc co masz na myśli pisząc "wejść rootem" ??

??program??

Opublikowano

root modyfikacja do androida ,napewno wymagana do działań niektórych aplikacji. Krótko mówiąć jest to danie pełnej kontroli użytkownikowi nad plikami systemowymi czyli możemy wyprawiać co nam się podoba np. Podkręcać procesor,zmieniać interfejs itp. tu masz więcej

http://androidguru.p...ie-z-androidem/

Opublikowano

Mam zamiar to zrobi tak jak kolega to opisał , ale zanim to zrobie to mam jeszcze jedno pytanie , jak ściągam ten root.zip to on zajmuje 710 KB a nie tak jak przed ściągnienciem pisze że plik ma 924,75 KB. Pytam bo może jest coś nie tak a , ja jestem w temacie androida nowy i nie chce nic zchrzanic. (ale nie jestem całkiem zielony , przerobiłem sobie już psp i ps3)

Z góry dziękuję za pomoc i liczę na szybki odzew.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...