Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SURVIVAL+FB] TheMineCraft/Craftujemy [JOBS] [REAKTYWACJA] [150s] [POPULARNY]

SpixXxel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

By nie było wątpliwości serwera NIE POLECAM

Dlaczego?

Otóż graliśmy w parę osób na powyższym serwerze, zaszliśmy dość daleko(za budowlę dla serwera otrzymaliśmy działkę w zamku jednego z adminów, siedzieliśmy z nimi na ts, w rankingu byliśmy w top 5, wszystko z początku wyglądało świetnie) Nic nie trwa wiecznie, wchodzę do gry a tu co? Zniszczony domek, wszystkie skrzynki, zresetowane zarobione $ w skrócie pisząc, nie zostało nic. Jaki był tego powód? ponoć używałem bota (istnieje bot do MC? o.O ) , brałem itemki od jednego z adminów (Kiemaka) i w końcu za "farmienie" trzciny (stałem w jednym miejscu z naciśniętymi prawym i lewym przyciskiem myszy i farmiłem) To ostatnie było prawdą, nie zaprzeczam jednak nie było słowa o tym w regulaminie, oczywiście ktoś powie, że i tak nie jest to uczciwe, też tak uważałem dlatego zapytałem jednego z adminów czy nie jest to zabronione otrzymałem taką odpowiedź (rozmawialiśmy na ts, nie nagrywałem rozmowy, było nas 3 podczas tej rozmowy, 3cia osoba może potwierdzić, że taka odpowiedź padła) "Nie wiem, ale raczej nie" Teraz trochę screenów pokazujących opisaną sytuację oraz inne zachowania adminów(mój nick Eques):

KLIK

KLIK

KLIK

KLIK

KLIK

Tu screen z rozmową admina z graczem, który zbudował sklep(było takich sytuacji więcej, jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę pisać, podeśle screeny):

KLIK

Serwer to jeden wielki chaos, polowa ma creative, ceny działek nieustalone(u jednego admina przykładowo po 10k a u innego za 50k), masa powtarzających się problemów(np z cubami). Myślę, że tyle wystarczy , jeśli ktoś bedzie chciał więcej screenów, bądź porozmawiać z graczami którzy byli tego świadkiem proszę pisać, chętnie wyślę.

@up Co ci dali za to, że teraz ich popierasz? (hm osoba wyżej jest/była administratorem serwera, kultura pierwsza klasa jak widać)

Ok, będę odpowiadał od początku.

1.Za jaką budowle! Nikt nie ma prawa dawać działki za budowle najwyżej może ci za nią zapłacić

2.Hahaha, top 5 w rankingu... Powiedz mi tylko gdzie ten ranking.

3.Farmienie nie jest zabronione na serwerze lecz używanie programów wspomagających już tak,

jeśli nie używałeś takiego programu mogłeś się odwołać do bana na tym forum.

4.Jak polowa może mieć creative, creative maja tylko modzi/admini no i kiemak którego wywaliliśmy...

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystkie zle odpowiedz na temat serwera sa nie prawda , taki kiemak daje itemy i sie dziwi ze go wywalilismy , i przeszedl na strone zlych (mowa o team hacker :P) co nam korn zrobil , my doskonale wiemy - ty nie . i jeszcze jedno nie uzywaj wulgaryzmow .

do warangel , ceny dzialek sa dokladnie podane np /warp cennik i i wielu innych miejscach tez sa podane ceny -.- Top 5 wtf w czym niby -.- , problemow z cuboidami u nas nikt nie ma , ogar czlowieku .

NIE oceniajcie serwera po publikacji. Serwera i opiniach wejdz pograj dluzej i wtedy sie wypowiedz.

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś coś? Pewnie głupie pytania, ale już się pogubiłem.

Wy i ten team "hacker", co macie wspólnego? Widzę korn i tu i tu, Kiemak też. Mapka podobna, ustawienia itd. Już się pogubiłem.. Wy i oni to ten sam serwer czy jak to jest?

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

To Był kiedys Team [byli Razem] A teraz osobno inni mowia ze my bylismy pierwsi inny ze oni :P itp Ale ten serwer jest Lepszy , Team hacker Juz powoli pada i jeszcze MineManie ratuja -.-

Opublikowano

Hm teraz wszystko rozumiem, przepraszam za niesłuszne wobec Was oskarżenia (myślałem, że Wy i oni to jedna ekipa/serwer-wiele na to wskazywało, jedynie Elfuego jako Mod nie, bo mówili na jego temat niemiłe rzeczy) Jeszcze raz przepraszam :( Gdybym mógł jakoś pomóc piszcie.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

@Eques

Szkoda ze mnie nie było przy tej sytuacji ale aktualnie jest tyle bug-ów że naprawdę jest tu ciężko coś oceniać.

Jeżeli zostałeś przez kogoś źle oceniony albo o coś posądzony mogłeś się skontaktować ze mną. Mój nick w grze to Korn.

@Theminecraft do wszystkich.

Piszecie że mam lagi ? A może to wina waszego ISP ( Dostawca Internetu )

Po drugie nikt mi się nie skarżył na serwer ze coś jest nie tak.

Następnie to nie mój serwer co chwile pada tylko wasz.

Proszę bardzo dziś od godziny około 21:30

Nie mam zapisanego loga ale to jest część

2011-10-19 00:27:33		Info	No TSDNS found at "ts.theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:27:38		Info	No TSDNS found at "theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:27:40		Info	No TSDNS found at "ts.theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:27:45		Info	No TSDNS found at "theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:27:47		Info	No TSDNS found at "ts.theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:27:53		Info	No TSDNS found at "theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:27:55		Info	No TSDNS found at "ts.theminecraft.pl"	
2011-10-19 00:28:00		Info	No TSDNS found at "theminecraft.pl"

Następnie wystartowali 100 slotów a aktualnie maja już ich tylko 50.

z tego co pokazywał spixxxel posiadaj na swoim dedyku 12 GB RAM

Wiec skoro serwer jest w miarę to 100 slotów powinno pociągnąć.

Zastanawiam się czy to czasami nie jest jakiś marny VPS lub dedyk na AMD 3 Ghz :)

Dziś się dowiedziałem ze administracja THeminecraft szykują około 200 zł tak mówili że na serwer dedykowany 200 zł :) (Livenet Sosnowiec lub aktualnie Toruń )

Więc naprawdę brakuje wam do serwera MineMani.pl i to bardzo dużo oto mój serwer.

total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:      24728848   17728484    7000364          0     240464    5896216
-/+ buffers/cache:   11591804   13137044
Swap:       523260          0     523260

O to dane :

8 x 2,66 Ghz Intel i7

24 GB Ram

2TB HardDrive

100Mbit łącze

Więc naprawę Panowie zastanówcie się co piszecie bo piszecie bzdury.

Wiesz, planujemy kupno nowej maszyny.

Jak narazie zmieniamy system operacyjny i serwer będzie dalej na tym dedyku zresztą to cie nie powinno obchodzić ;p

Oto dane teraźniejszej maszyny:

Procesor - 8 x 3,33 Ghz Intel i7

Ram - 12 GB

Pow. Dysku - 2TB

Łącze - 100Mbit's N/L

Opublikowano

SERWER JEST ZJEBANY SA TAKIE LAGI ZE JAK COS SIE KOPIE TO SIE NIE DA WZIASC I SIE BUGUJE I CHUJA ZERO SUROWCA JAKIES NOBY NAPIERDALJA CALY CZAS NIE DA SIE GRAC POPROSTU SERWER DO DUPY NIE RADZE GRAC NA TYM ZJEBANYM SERWIE

Zjebany serwer i tyle

Opublikowano

SERWER JEST ZJEBANY SA TAKIE LAGI ZE JAK COS SIE KOPIE TO SIE NIE DA WZIASC I SIE BUGUJE I CHUJA ZERO SUROWCA JAKIES NOBY NAPIERDALJA CALY CZAS NIE DA SIE GRAC POPROSTU SERWER DO DUPY NIE RADZE GRAC NA TYM ZJEBANYM SERWIE

Zjebany serwer i tyle

Witać że nie umiesz normalnie wyrazić swojej opini...

PS.

1.Nie użyłeś w swoim poście ani jednego znaku interpunkcyjnego

2.Naucz się układać zdania, i przestań używać CAPSLOCK to może ktoś zacznie traktować cię poważnie ;p

Opublikowano

Hmm...Moj nick to AldarisPL dzisiaj dostalem bana za nic.Wiem kto dal mi bana jest to Moderator o nicku KIMIBOS. Dla czego ? tego nie wiem do konca ale prawdopodobnie dla tego:

Na serwerze w kopalni jest pvp zabilem tam prawdopodobnie kumpla owego moderatora a on dal mi bana na 6 miesiecy i 17 dni.

Ja uwazam ze jak na serwie jest pvp to kumpel moda/admina jak zostanie zabity to nie powinno sie zabójcy dawac bana.

Bo co to za problem wyłaczyc pvp. Bez sensu jest cos takiego że kumpel moda/admina zabija innych a jak sie jego zabije to sie dostaje bana.....

Mam nadzieje ze ta sprawa sie wyjasni...

To dokladnie bylo tak:

Prawdopodobnie kumpel moderatora, nawalal w mojego kumpla z luku to ja go zabilem. Po chwili dostalem bana a szedlem dalej nic nie spamowalem ani nic porpsotu zabilem go dostalem bana zaraz na 6 miesiecy i 17 dni....

Opublikowano

Hmm...Moj nick to AldarisPL dzisiaj dostalem bana za nic.Wiem kto dal mi bana jest to Moderator o nicku KIMIBOS. Dla czego ? tego nie wiem do konca ale prawdopodobnie dla tego:

Na serwerze w kopalni jest pvp zabilem tam prawdopodobnie kumpla owego moderatora a on dal mi bana na 6 miesiecy i 17 dni.

Ja uwazam ze jak na serwie jest pvp to kumpel moda/admina jak zostanie zabity to nie powinno sie zabójcy dawac bana.

Bo co to za problem wyłaczyc pvp. Bez sensu jest cos takiego że kumpel moda/admina zabija innych a jak sie jego zabije to sie dostaje bana.....

Mam nadzieje ze ta sprawa sie wyjasni...

To dokladnie bylo tak:

Prawdopodobnie kumpel moderatora, nawalal w mojego kumpla z luku to ja go zabilem. Po chwili dostalem bana a szedlem dalej nic nie spamowalem ani nic porpsotu zabilem go dostalem bana zaraz na 6 miesiecy i 17 dni....

Sprawa wyjaśniona,

moderator daje ci unbana.

Opublikowano

Czemu nie moge wejsc na serwer ?! loguje sie i spadam w dol w czarna dziure i pisze cos w tym stylu "cos tam...Flyhacki ):Hacking;)

@EDIT juz moge przepraszam....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...