Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mini recenzja.Przedsmak czytelnej krytyki

bartek519

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forum to miesjce, gdzie się pomaga i dla mnie bez różnicy, czy 11 latek pyta jak odpalic grę, czy 18 latek jak napisac cheata. Od tego jesteśmy na forum - od pomagania.

Co do warnowania i banowania. Pomyśl, co by było bez globali i moderatorów. Nic, kupa, gówno i inne synonimy tych wyrazów. Potarafisz lepiej? Aplikacje otwarte.

Sugestie od 250 postów. Czyli ludzie którzy są na forum jakieś 2 tyg, bo wbicie tych postów żadna filozofia, odzwierciedla to chęc rozwoju i pomocy.

to tyle, idę na Sc2.

W sumie miałem tu koło 200 postów ale szanowni koledzy dali mi bana.Owszem forum jest aby pomóc ale też jakieś zasady mogą chyba panować?

Czekam na wypowiedzi innych użytkowników

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Forum to miesjce, gdzie się pomaga i dla mnie bez różnicy, czy 11 latek pyta jak odpalic grę, czy 18 latek jak napisac cheata. Od tego jesteśmy na forum - od pomagania.

Co do warnowania i banowania. Pomyśl, co by było bez globali i moderatorów. Nic, kupa, gówno i inne synonimy tych wyrazów. Potarafisz lepiej? Aplikacje otwarte.

Sugestie od 250 postów. Czyli ludzie którzy są na forum jakieś 2 tyg, bo wbicie tych postów żadna filozofia, odzwierciedla to chęc rozwoju i pomocy.

to tyle, idę na Sc2.

Ale tego ludziom nie przetlumaczysz, a jak juz to idzie to na tyle ciezko, ze sie po prostu odechciewa. To tak samo, jak z fanbojami gier np. CoD i Battlefield, tacy ludzie sami dowodza, ze nie dorosli jeszcze do takich dobrodziejstw, jak internet. Uczestnicze w zyciu forum, dowiaduje i ucze sie nowych rzeczy, poznaje ludzi, ktorzy dziela sie swoja wiedza z innymi - to sie ceni. A nie bitwy o to co i dlaczego jest lepsze. Inny wola tutejeszy klimat a inni lubia bardziej odmienny i nic w tym dziwnego, tylko dlaczego tak ciezko wlasnie przychodzi to ludziom zrozumiec i sa z tego powodu tacy konfliktowi.

Opublikowano

W sumie miałem tu koło 200 postów ale szanowni koledzy dali mi bana.Owszem forum jest aby pomóc ale też jakieś zasady mogą chyba panować?

Czekam na wypowiedzi innych użytkowników

U Was też nie ma zasad. Każdy nabija posty gdzie wlezie.

Opublikowano

U Jakich Was? Proszę Mnie nie utożsamiać. Ja tylko robię swoją robotę dla naszych czytelników :) Ale Miło jest słuchać wasze opinie-oczywiście nie wulgarne

Także proszę także o Wasze opinię,NIe chcę pisać artykułu tylko na bazie informacji ode Mnie i kolegów.

Opublikowano
Zostaliśmy poproszeni o porównanie dwóch największych polskich forów o tematyce "Hax and Cheats"

Największe w pl'u, to mpc i epvp.pl raczej blink.gif.

Co do propozycji...

Łatwiej jest ogarnąć jakieś forum na którym jest 100 userów online, z czego 10 coś napisze, niż takie na którym jest 6000 online i gdyby był zniesiony próg 250 postów, to raczej kilka tematów dziennie by tam nie powstało :)

Postaw się w sytuacji administratora, który czyta 500 postów, by dowiedzieć się, czy userzy chcą aby to i to zostało wprowadzone w życie.

Za darmo oczywiście...

Co do trzeciego minusu....

Powiedz mi jakim cudem ja, zwykły, nieznany praktycznie przez nikogo, nic nie znaczący szary user mam 0% ?

Nie mówiąc o innych, którzy mają kilka tysięcy postów i 0%....

Wystarczy zachowywać się jakoś, a nie piszecie posty typu 'tak jak up' i płaczecie, że warna dali :(

Powinno być 20%, nie 5.

Co do tych dzieci, którzy nie potrafią normalnie pisać, to sam jestem dzieckiem, mam dysortografię i jakoś potrafię pisać.

To nie nasza wina, że niektórzy wolą grać 24/7 niż się ortografii pouczyć.

Czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że wolisz tamto forum :)

btw. co to za forum wgl. ?

Mógłby ktoś dać linka na pw ? :)

52287137559562145640.png

Opublikowano

@UP: Racja.Tamto forum wydaje mi się bardziej przyjazne.Ale i tak nie korzystam z forów prywatnie dlatego czekam na wasze wypowiedzi.Chce porównać oba fora żeby zobaczyć jaki będzie wynik

Opublikowano

Nie myl angielskiego z Polskim bo Ci to źle wychodzi chłopcze. Warnujemy, banujemy według regulaminu, mamy takie prawa. Ajj, ale wad MPGH już się tutaj nie wypisało? Ojj, zapomniałeś chyba, a tak poza tym na tym waszym syfiastym forum co chwile wyskakują błędy, i forum pada z tego względu, że macie nielegalną licencje na forum. Co do użytkowników są tacy jacy są, niektórzy po prostu albo jeszcze nie dorośli, lub mają problemy z pisownią, albo jeszcze nie zamierzają się jej uczyć. Nie zmienimy tego, e?

idź tam skąd wróciłeś, elo.

Opublikowano

Chyba czegoś panowie nie rozumiem.

To że jesteśmy forami o tej samej tematyce nie musi się kończyć na walce.Przyznam ,jesteście o wiele większym forum i szanujemy was.Niestety waszych użytkowników już nie.

Widząc to jak użytkownicy typu "Troo MPC" jadą po naszym forum ,podając argumenty wyjęte z przysłowiowej dupy to szkoda wzroku.

Nie licencjonowane IPB ? No,dość ciekawe.Poproszę admina żeby kupił jeszcze raz,dla pewności.Przypomnijcie sobie jak sami zaczynaliście.Bo nie sądze że w czasie kiedy wasze forum powstawało jakieś dzieciaki z innego jechały po nim.A już szczególnie kocham patrzeć na to jak sami się poniżacie ,rejestrując się u nas tylko po to by wymienić zalety waszej strony a naszą obrzucać mięsem.Szkoda tylko że podczas tego udowadniacie że mpc jest forum mniejszym - Jeżeli chodzi o inteligencje użytkowników,bo liczby to nie wszystko.

Pozdrawiam,Spoony.

PS- Najlepsze jest to że poziom wypowiedzi Kid Moderatorów (Takich jak pana wyżej) jest niższy niż podłogi w piwnicy.

Pierwszy napis w gimpie :)

johnfujaanimacja.gif

Opublikowano
PS- Najlepsze jest to że poziom wypowiedzi Kid Moderatorów (Takich jak pana wyżej) jest niższy niż podłogi w piwnicy.

Co widzisz złego w mojej wypowiedzi? Skoro nie wiesz co to jest krytyka to się nie udzielaj, nie będę siedział w kącie tylko dlatego, że taki jak Ty będzie mi mówił jak się zachowuje. -.-

Opublikowano

Poza tym chcesz zebrać informacje od ludzi, którzy praktycznie chuja wiedzą, np. mnie.

Ja jestem z metina, mógłbym obsmarować te forum jak cholera( kto był w tym dziale, ten wie).

I byś napisał coś na podstawie mojej wypowiedzi ?

Teraz siedzę w pogaduszkach i poziom wypowiedzi użytkowników od razu skoczył do góry :)

A może jest jakiś dział, w którym jest naprawdę mało neosów ?

No i z tego co widzę, to większość po Tobie jedzie, szkoda.

Nie widziałem tutaj nigdy reklamy tego mpgh, więc to już +.

@Matzar:

Tak, masz racje, nikt nie będzie Ci dyktował jak masz się wypowiadać.

Ale kulturę podobno wynosi się z domu, cóż...;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

No widzicie.W przeciwieństwie do was staramy się osiągnąć wszystko sami,nie reklamując się u innych.

@KidMod

"Ojj, zapomniałeś chyba, a tak poza tym na tym waszym syfiastym forum co chwile wyskakują błędy, i forum pada z tego względu, że macie nielegalną licencje na forum."

Po pierwsze,zapoznaj się z ogólnym zarysem tego co znaczy krytyka.Nie sadzę że to jechanie po czymś bez zasadniczego powodu ,i dawanie argumentów nie zgodnych z prawdą jest krytyką.Jeśli jednak tak uważasz,to miłej "Krytyki".

Kultura moderatorów mnie rozwala - Brakuje jeszcze "Omg mpc rlz mpgh omg ssie lol"

johnfujaanimacja.gif

Opublikowano

A czy my się reklamujemy u innych? So sorry. :mellow:

Ty to zapoznaj się lepiej ze słownikiem ortograficznym, oraz popraw składnie zdań, bo jak na nią patrze to mi się płakać chce :(.

nie wyssałem sobie niczego z palca, macie problemy z forum, z bazą danych.

Opublikowano

Poza tym chcesz zebrać informacje od ludzi, którzy praktycznie chuja wiedzą, np. mnie.

Ja jestem z metina, mógłbym obsmarować te forum jak cholera( kto był w tym dziale, ten wie).

I byś napisał coś na podstawie mojej wypowiedzi ?

Teraz siedzę w pogaduszkach i poziom wypowiedzi użytkowników od razu skoczył do góry :)

A może jest jakiś dział, w którym jest naprawdę mało neosów ?

No i z tego co widzę, to większość po Tobie jedzie, szkoda.

Nie widziałem tutaj nigdy reklamy tego mpgh, więc to już +.

@Matzar:

Tak, masz racje, nikt nie będzie Ci dyktował jak masz się wypowiadać.

Ale kulturę podobno wynosi się z domu, cóż...;)

Nie tylko na podstawie Twojej wypowiedzi. Chcę dostać jak najwięcej wypowiedzi na temat tego forum/tych for żeby mieć jakiś zarys co ludzie sądzą o danym forum.Na tej podstawie Nasz Zespół ma zamiar zrobić Mini poradnik co zrobić żeby forum było dobre a czego nie robić.

Będę szczery.Od czasu jak mam tu konto i na MPGH(Mam takowe) to na MPGH widziałem co najmniej 4 "napady" użytkowników co spamowali ShoutBoxa że "MPC ROOLEZ MPG CIOTY" i tym podobne.A na tym forum(MPC) nie widzę reklam MPGH co ukazuję że użytkownicy tamtego forum cenią sobie konkurencję.

Apropo tematu.Panowie i Panie pamiętajcie że to nie ma być kłótnia tylko "zbieranie informacji". Nie róbcie sobie pod górę jeśli chcecie dobrze wypaść

Opublikowano

A czy my się reklamujemy u innych? So sorry. :mellow:

Ty to zapoznaj się lepiej ze słownikiem ortograficznym, bo jak patrzę na twoją składnie zdań to mi się płakać chce. -.-

nie wyssałem sobie niczego z palca, macie problemy z forum, z bazą danych.

No to kolego teraz pobaw się w nauczyciela.Pokaż mi chociaż jedno zdanie napisane źle.

A poza tym ciekawi mnie od kiedy słownik ortograficzny uczy składni zdań ? o.O

johnfujaanimacja.gif

Opublikowano
.Od czasu jak mam tu konto i na MPGH(Mam takowe) to na MPGH widziałem co najmniej 4 "napady" użytkowników co spamowali ShoutBoxa że "MPC ROOLEZ MPG CIOTY" i tym podobne.A na tym forum(MPC) nie widzę reklam MPGH co ukazuję że użytkownicy tamtego forum cenią sobie konkurencję.

No to wystarczyło napisać do naszego administratora (Dudsonowa, Mounthains, Lord Makin, Kokosz) z danym IP tego, który spamował i zostali by tutaj ukarani, wielkiej filozofii tutaj nie ma.

A poza tym ciekawi mnie od kiedy słownik ortograficzny uczy składni zdań ? o.O

tutaj chodzi nie o sam słownik ortograficzny, tylko powiedziałem to na boku.

Opublikowano

No to wystarczyło napisać do naszego administratora (Dudsonowa, Mounthains, Lord Makin, Kokosz) z danym IP tego, który spamował i zostali by tutaj ukarani, wielkiej filozofii tutaj nie ma.

Ale Mnie nie interesuje karanie tych osób.Po prostu to pokazuje poziom waszych userów.I może skończymy się kłócić? Chciałbym także usłyszeć opinie innych.(Przeczytać)

Opublikowano

I widzisz kolego,wypominasz błędy a sam ich nie zauważasz.Więc ja też napisałem to "na boku".

Raz napisałem do jednego z modów w związku z tą sprawą - n1ghtmare chyba się nazywał.Dowiedziałem się tyle,że nie za bardzo go to obchodzi.

Popieram kolege wyżej.Może dajmy się wypowiedzieć innym,a nie spieramy się w temacie który znając obie strony - nigdy się nie skończy.

johnfujaanimacja.gif

Opublikowano
Ale Mnie nie interesuje karanie tych osób.Po prostu to pokazuje poziom waszych userów.I może skończymy się kłócić? Chciałbym także usłyszeć opinie innych.(Przeczytać)

Może ktoś to robił specjalnie, aby popsuć nam opinie? Pomyśl logicznie, proszę.

taka rozmowa nie ma sensu, skoro ty myślisz tylko o naszych wadach. -.-

I widzisz kolego,wypominasz błędy a sam ich nie zauważasz.

nie przypominam sobie, abyśmy przeszli sobie na T.

Opublikowano

Może ktoś to robił specjalnie, aby popsuć nam opinie? Pomyśl logicznie, proszę.

taka rozmowa nie ma sensu, skoro ty myślisz tylko o naszych wadach. -.-

Jakbym myślał tylko o waszych wadach to bym tu nie pisał i nie prosił o opinię userów. Co do Ciebie to już Mi się nie chce czytać Twoich postów.Napisałeś co miałeś napisać to daj się innym wypowiedzieć na czym mi zależy.

Opublikowano
Więc jak mam zwracać się do ciebie,mój mistrzu ?

Bo na pana to raczej trzeba sobie zasłużyć ,a twój nick mi się źle kojarzy.Przeciągasz tą rozmowę jak tylko dasz rade żeby udowodnić że to ty jesteś tym lepszym ? Niestety,ale to nie ze mną.

toć ja żartowałem, pa.

Opublikowano

Więc jak mam zwracać się do ciebie,mój mistrzu ?

Bo na pana to raczej trzeba sobie zasłużyć ,a twój nick mi się źle kojarzy.Przeciągasz tą rozmowę jak tylko dasz rade żeby udowodnić że to ty jesteś tym lepszym ? Niestety,ale to nie ze mną.

johnfujaanimacja.gif

Opublikowano

Nie to ciebie.Mój avatar jest świetny,masz jakiś problem ?

Waszą postawe można najlepiej wyrazić tym filmem.

johnfujaanimacja.gif

Opublikowano

tutaj chodzi nie o sam słownik ortograficzny, tylko powiedziałem to na boku.

Od kiedy to jest karalne ? biggrin.gif

Jest jakiś punkcik w regulaminie ? Dawno nie czytałem.

Chociaż jak dobrze pamiętam, to bodajże dudsonowa widziała co się stało z takim jednym forum, które u nas spamowało.

Netrodal bodajże 500 postów miał w 24h i żadnej kary nie było.

Co do tych napadów na wasze forum...

Wszystkich użytkowników338702

Też robiłem takie rzeczy, ale tylko jak ktoś za dużo spamował reklamą.

Nie wiem czy kontynuacja tego tematu ma jakikolwiek sens, jak widzicie jedyne co tutaj jest, to obrażanie.

Btw. matzar, nie wdałeś się czasem w flamewar ? :)

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...