Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki macie sposób na bezpieczne hasło?

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurwa , albo ty jestes jakis ograniczony umysłowo, albo sam juz nie wiem. Mowie do diabla, ze haslo ponad 60 znakow z wykorzystaniem wszystkich znakow specjalnych , spacji , interpunkcyjnych nie da sie zlamac. Jak juz by dalo sie zlamac to ten bankier by poszedl siedziec.

Poza tym ten bankier wlasnie nie wykorzystal dodatkowej ochrony czyli PLIKÓW KLUCZY GENEROWANYCH PRZEZ PROGRAMY SZYFRUJACE. ICH NIE DA SIE PODROBIC ?!

Wiec bez kluczy chuja zobaczysz a nie dane.

jqeuR.png

Opublikowano

Do kurwy nędzy!

Kto łamał to hasło?! Jest tylu "wybitnych" hackerów, na świecie, że na pewno któryś z nich by złamał.

Jeszcze raz pisze: KAŻDE HASŁO DA SIĘ ZŁAMAĆ, trzeba tylko odpowiedniego przygotowania, wywiadu i oczywiście umiejętności.

Opublikowano

Ja używam hasłą " dupa123 " Hasło nie do zdarcia jak niemieckie czołgi :D Na serio. To dobre hasło i łatwo zapamiętać :mellow:

2 wyrafinowana metoda. Imię i nazwisko razem czyli Np tam gdzie możesz zamiast litery wstaw cyfrę czyli Np K0w@lsk1J@n i na końcu dzień/miesiąc/rok urodzin. czyli np K0w@lsk1J@n9/09/99

Opublikowano

Do kurwy nędzy!

Kto łamał to hasło?! Jest tylu "wybitnych" hackerów, na świecie, że na pewno któryś z nich by złamał.

Jeszcze raz pisze: KAŻDE HASŁO DA SIĘ ZŁAMAĆ, trzeba tylko odpowiedniego przygotowania, wywiadu i oczywiście umiejętności.

FBI probowalo lamac przez 2 lata zatrudniajac bardzo dobrych hakerow ;] . Wiec twoj post to jawny EPIC FAIL.

jqeuR.png

Opublikowano

FBI probowalo lamac przez 2 lata zatrudniajac bardzo dobrych hakerow ;] . Wiec twoj post to jawny EPIC FAIL.

dociezkiejkurwyskoncz.jpg

Ci, najlepsi hackerzy, nie są znani. Są jak cienie. Ale, żyj w przekonaniu, że Twoje hasło jest w 100% bezpieczne.... Żyj kurwa....

Opublikowano

Mojego kolegi ojciec pracuje w firmie ktora orzwozi Leki i inne tego typu produkty.

Wiec kolega sobie wymyslil ze bedzie lapal hasla typu : Paracetamol ,Vitasteron ,Aspiryna ,Etopiryna itp. =D

beztytuusl.jpg

10 Postuf - O

50 Postuf - O

100 Postuf - O

200 Postuf - X

500 Postuf - X

1585114601.png

WAZNE;

Masz Problem ze swoim telefonem? Mozliwe ze moge tobie pomoc ,pisz na Pw.

(Pomagam z telefonami z systemem Android)

Opublikowano

@Yellow

Jak jestes taki kozak to napisz do nich by do mnie sie wjebali. Jesli sie im uda to pogratuluje . Bo pierdolic jacy to oni nie sa kazdy moze.

Poza tym nie pierdol ciagle o lamaniu hasla bo co ci da samo zlamanie hasla jesli program zapyta o pliki klucze. Nawet nie wiesz ile plikow kluczy zostalo uzytych do tego celu. Nawet nie podrobisz bo one sa UNIKALNE ;).

Takze dopoki nie pokazesz mi OSOBISCIE jak wlamujesz sie do takiego dysku , ktory ma hasło 60 znakow(wszystkie mozliwe znaki specjalne itd. ) oraz pliki klucze, to ZAMILCZ .

Znalazl sie kurwa fanboy Anonymous i Lulzsec. Smiechu warte.

jqeuR.png

Opublikowano

Ja zawsze robiąc nowe hasło biorę przyciskam byle jakie klawisze na klawiaturze i hasło jest :)

Bardzo bezpieczna opcja, nie ma szans by ktoś się połapał o takie hasło.

przykład hasła " duo34h8o albo 438hfd49cdak

Osobiście nie mam problemów z zapamiętaniem takich haseł.

Do każdego konta czy to na stronach czy grach mam inne passy i każde z nich pamiętam bez problemowo.

HBV27j.png

Opublikowano

Ja zawsze robiąc nowe hasło biorę przyciskam byle jakie klawisze na klawiaturze i hasło jest :)

Bardzo bezpieczna opcja, nie ma szans by ktoś się połapał o takie hasło.

przykład hasła " duo34h8o albo 438hfd49cdak

Osobiście nie mam problemów z zapamiętaniem takich haseł.

Do każdego konta czy to na stronach czy grach mam inne passy i każde z nich pamiętam bez problemowo.

No tak bo metoda słownikowa odpada a brute-force ma utrudnione zadanie ;).

Poza tym powiedz to fanboyowi Anonymous uzytkownikowi Yellowviper to cie wysmieje , ze all mozna zlamac ;D.

Mam z niego polewke.

jqeuR.png

Opublikowano

Najwazniejsze zeby to nie bylo slowo np zxclkdsaa , cos takiego

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

@Yellow

Jak jestes taki kozak to napisz do nich by do mnie sie wjebali. Jesli sie im uda to pogratuluje . Bo pierdolic jacy to oni nie sa kazdy moze.

Poza tym nie pierdol ciagle o lamaniu hasla bo co ci da samo zlamanie hasla jesli program zapyta o pliki klucze. Nawet nie wiesz ile plikow kluczy zostalo uzytych do tego celu. Nawet nie podrobisz bo one sa UNIKALNE ;).

Takze dopoki nie pokazesz mi OSOBISCIE jak wlamujesz sie do takiego dysku , ktory ma hasło 60 znakow(wszystkie mozliwe znaki specjalne itd. ) oraz pliki klucze, to ZAMILCZ .

Znalazl sie kurwa fanboy Anonymous i Lulzsec. Smiechu warte.

No tak bo metoda słownikowa odpada a brute-force ma utrudnione zadanie ;).

Poza tym powiedz to fanboyowi Anonymous uzytkownikowi Yellowviper to cie wysmieje , ze all mozna zlamac ;D.

Mam z niego polewke.

Ja nie znam, żadnego dobrego hackera, ale wiem, że są i nikt ich nie zna. To czego się uczą, pozostaje tylko dla nich.

Ale jest jeszcze inna sprawa. KeePass, jest Open Sucrose, więc można podejrzeć jak program koduje i "odwrócić" proces.

Nie mądrzyj się człowieczku, bo Cię hackę xD

Opublikowano

@ TOPIC

Tak jak wczesniej mowilem, ze uzywam generatora do tworzenia hasel 40znakowych dla kont internetowych, 60 znakowych dla innych wazniejszych kont + dyski zaszyfrowane.

Najlepiej uzywac mieszanych czyt. litery+ liczby + znaki specjalne + spacje + interpunkcja. Nigdy nie uzywac slow w swoich haslach bo wtedy metoda slownikowa moze znacznie uproscic proces lamania hasla.

@ Yellow

Wiesz co ? zacznij pisac ksiazki science fiction o odwracaniu procesu w keepass ;). Szkoda tylko ,ze odwracanie nic nie da poniewaz nie pozyskasz plikow kluczy :). Tak samo nie pozyskasz plikow kluczy od truecrypta. Co z tego , ze sa open source skoro nie dostaniesz sie do danych ;).

Fantazje masz niesamowita tylko badz realista.

jqeuR.png

Opublikowano

Jesteś tępy czy mnie nie rozumiesz?

Skoro jest open source, można zobaczyć jak program koduje i na tej podstawie, odkodować. Oczywiście nie jest to łatwe, wręcz bardzo trudne, ale w komputerze, nie ma granic. Wszystko można złamać.

Opublikowano

Jesteś żółtodziobem kolego ;) . Skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem tego co piszę to odpuść sobie. Jeszcze dajesz minusiki i myslisz , ze jestes fajny ? Prawda cie boli fantasto.

Nie masz bladego pojecia o KRYPTOGRAFII (pewnie terminu tez nie kumasz). Ja siedze w tym od 7 lat i to co ty wypisujesz jest po prostu fantazją.

Wyzej pisałem , ze JAK ZLAMIESZ hasło to podajac same haslo program ODMOWI DOSTEPU. :D Dlaczego ?! WTF?! Cały czas o tym piszę , ale chyba jestes ślepy. Program potrzebuje plików kluczy i nie poda ci "ile ich potrzebuje" .

Ty nie majac tych PLIKÓW KLUCZY nie dostaniesz sie do danych . Takze lamanie hasel mozesz sobie wsadzic gdzies.

5 dyskow twardych łamało FBI przez kilka lat zatrudniajac bardzo dobrych hakerow :). Jakos nie dostali sie ;). Musieli mu oddac te dyski . Nie wszysktie hasla da sie zlamac :).

To, ze anonymous dalo liste loginow i hasel to nie znaczy , ze hasla byly podane. Nie . Hasla byly shashowane ;) . Takze nie chwal sie jacy to hakerzy.

@ TOPIC

Polecam rowniez szyforwanie dyskow twardych. Jest to o tyle dobre, ze nikt sie nie dostanie do danych :). Nawet mozna zrobic ukryta partycje wewnatrz szyforwanej partycji . Dzieki temu gdyby policja zmusila cie do ujawnienia hasla to podajac haslo nie ujawnisz tej ukrytej partycji. Sam program tez nic o niej nie wie bo to tylko Ty wiesz gdzie ona jest:). Wtedy policja nie ma dowodow na ciebie i mozesz spokojnie spac ;).

@ EDIT

Po zaszyfrowaniu całego dysku TrueCrypt'em, nawet najprostszym AES i ustaleniu np. 20 znakowego hasła (duże, małe litery, cyfry, symbole, spacje) np. MDlbgRn1\z3

czas odszyfrowania, (jak się uda) samego hasła przy użyciu kilkudziesięciu maszyn pracujących 24h/dobę to wiele lat. Więcej znaków, dodanie symboli ANSI, inny szyfr, wydłuża czas do dziesiątek lat.

Po zamachach w Hiszpanii znaleziono laptopy zamachowców z dyskami zaszyfrowanymi TC. Po kilku latach prób złamania zabezpieczeń metodą BF, CIA oznajmiło, że nie udało się.

jqeuR.png

Opublikowano

Nie jestem ślepy i Cię rozumiem. Tak było z Windowsem 7. Chyba Chińscy hackerzy scrackowali Windowsa kilka dni po tym jak się pojawił. Wpisz w google i zobacz jak.

Plik klucza, można podrobić, więc przestań pierdolić, bo każde hasło da się złamać, trzeba tylko wiedzieć jak, ale żyj w twierdzeniu, że Twój pass jest 100% nie do złamania. Istnieją ludzie, o których nie mamy pojęcia i FBI czy inni, o nich nie wiedzą. Na co dzień jest sprzątaczem w supermarkecie a w domu... mega hackerem i nikt o tym nie wie.

Co do TrueCrypt'a to gdzieś czytałem, że da się jakąś metodą rozkodować.

Wczoraj czytałem na jakimś blogu, czy coś.

@BTW:

Dałem Ci minusa, ponieważ pierdolisz.

Opublikowano

Nie jestem ślepy i Cię rozumiem. Tak było z Windowsem 7. Chyba Chińscy hackerzy scrackowali Windowsa kilka dni po tym jak się pojawił. Wpisz w google i zobacz jak.

Plik klucza, można podrobić, więc przestań pierdolić, bo każde hasło da się złamać, trzeba tylko wiedzieć jak, ale żyj w twierdzeniu, że Twój pass jest 100% nie do złamania. Istnieją ludzie, o których nie mamy pojęcia i FBI czy inni, o nich nie wiedzą. Na co dzień jest sprzątaczem w supermarkecie a w domu... mega hackerem i nikt o tym nie wie.

Co do TrueCrypt'a to gdzieś czytałem, że da się jakąś metodą rozkodować.

Wczoraj czytałem na jakimś blogu, czy coś.

@BTW:

Dałem Ci minusa, ponieważ pierdolisz.

Podaj źródła a nie wymyślaj fantazji. Sam pierdolisz bzdety dzieciaku i czytasz portale typu "fakt" gdzie informacje są blefem i niepotwierdzone.

Ja powiedziałem o plikach kluczach a nie o KLUCZU PRODUKTU . Nadal jesteś ślepy i nie ogarniasz czytania ze zrozumieniem.

Nawet pewnie nie wiesz jak sie uzywa TrueCrypta i KeePassa ;). Pewnie ogladales filmiki z Youtube. To wynika z twoich wypowiedzi.

Plik klucz nie da sie podrobic :). Nie da się każdego hasła złamać skoro CIA i FBI nie dały rady. CIA nie dało rady złamać haseł z dysków laptopów terrorystów z zamachu w Madrycie. Probowali lamac przez kilka lat super komputerami i dobrymi specami.

Tak samo FBI nei potrafilo pomoc brazylijskiej policji w zlamaniu haseł dostepu do dysków zewnetrznych . Dodam, ze dyski byly szyfrowane Truecryptem , który mozna przeciez KURWA TAK ŁATWO ZŁAMAĆ w/g ciebie.

Mój pass jest nie do złamaniu mały człowieczku ;] . Nie to co twoje passy , ktore zlamie sie metodą słownikową.

Tym postem kończę dyskusje z toba bo jest ona BEZ SENSU. Jestes po prostu popierdolonym fantastą, ktory czyta blogi o teoriach spiskowych , artykulach niepotwierdzonych dowodami w rzeczywistosci.

Żegnam lamerze.

jqeuR.png

Opublikowano

kazde haslo napewno da sie zlamac to jest niepodważalne ale nikt nie wie jak zlamac hasla 60 znakowe i nie pierdol Yellow ze tacy sa skoro ich nawet nie znasz :)

wojsko najlepiej zabezpieczone ? a to dobre :>

niby byl news na msn.gazeta ze za pomoca robaka zlamal dysk hackera ktory uzyl kee pasa ale ile w tym prawdy??

jest pewnie wszystko da sie otworzyc tylko jeszcze jest pewne ze nie nikt nie wie jak :)

moze i by sie dalo ale to tak jakby zlamac tysieczne haslo za pomaca prob : np 11111111 11111112 11111113 lecz nie starczylo by czasu

@yellow

na chuj sie udzielasz skoro nawet zuyemu nie dorównujesz iq?...

sadze ze PanZ skonczyl studia i posiada wiedze 100 tysiecy razy wieksza wiedze niz ty

QmxvbmR5blhfX19ldW5lX19fNTI0X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...