Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak takie gów*a można palić. o.O

Ci ludzie, którzy wynaleźli te świństwa jak np. Marihuana, tytoń i alkohol są na prawdę nieźle stuknięci.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co oprócz tytoniu masz w papierosach? Poprzyj to wiarygodnymi źródłami.

Weź. Takie pytanie walisz, że ja nie mogę nie wiem ile jest w polskich gówna ale w ruskich na pewno samego tytoniu nie znajdziesz.

To oczywiste jest.

obraz24.png

Opublikowano

Ja i tak jestem za legalizacją jak można zakazywać czegoś co jest po pierwsze zdrowsze od innych używek a po drugie nie uzależnia. Rozumiem walkę z Twardymi narkotykami ale z marychą to wielka przesadza jak można zakazywać czegoś co jest zdrowsze nawet od leków.

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

Weź. Takie pytanie walisz, że ja nie mogę nie wiem ile jest w polskich gówna ale w ruskich na pewno samego tytoniu nie znajdziesz.

To oczywiste jest.

Mówimy oczywiście o sprzedawanych w Polsce legalnie papierosach - powołasz się na jakieś źródła mówiące o tym, że w papierosach oprócz tytoniu jest "gówno", czy grzecznie wypierdalasz?

Opublikowano

Chociaż jakby zalegalizowali ten syf to może skończyła by się wieczna nagonka gimbusów i marnych rapierków na rząd i legalizacje. Gdyby była legalna to by już nie była taka fajna, bo co to za frajda? Lepiej wydać całe kieszonkowe, które sępicie od rodziców na marihłankę zmieszaną z bukszpanem od przećpanego dilerka, zapalić (nie zaciągając się oczywiście) i zajebać postami o legalizacji całe forum.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mówimy oczywiście o sprzedawanych w Polsce legalnie papierosach - powołasz się na jakieś źródła mówiące o tym, że w papierosach oprócz tytoniu jest "gówno", czy grzecznie wypierdalasz?

Jak na kogoś kto ma Postmakera jesteś bardzo inteligentny... sam wypier##### jak masz się tak do mnie odnosić, forum dla każdego, a nie tylko dla Ciebie jest... z twojej woli nigdzie nie pójdę więc odpieprz się od mojej osoby. Rozumiem twoje nerwy, bo pewnie sam palisz z 5 fajek dziennie (pewnie też dres - nie to żebym coś do tego typu ludzi miał). Co mam Ci znaleźć jakiś artykuł tak? Sam tytoń tak nie zaszkodzi człowiekowi jak inne substancje i uzależniacze w nim zawarte.

Dla mnie papierosy są "rzygać mi się chce" i tak samo na widok osoby, która pali 1 papieros za 2 bez przerwy nawet. Szkoda poprostu takich osób. Potem jeszcze wali z ust. Najbardziej wnerwiają mnie ludzie, którzy palą koło mnie np. gdy czekam na przystanku. Przykro mi ale mi się to nie podoba, że ktoś bezkarnie skraca mi życie. Jak sobie pali to niech pali na jakimś zadupiu, a nie między ludźmi. Słyszałem też, że osoba znajdująca się w pobliżu osoby palącej jest bardziej narażona niż sam palacz.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Papieros

obraz24.png

Opublikowano

Jak na kogoś kto ma Postmakera jesteś bardzo inteligentny... sam wypier##### jak masz się tak do mnie odnosić, forum dla każdego, a nie tylko dla Ciebie jest... z twojej woli nigdzie nie pójdę więc odpieprz się od mojej osoby. Rozumiem twoje nerwy, bo pewnie sam palisz z 5 fajek dziennie (pewnie też dres - nie to żebym coś do tego typu ludzi miał). Co mam Ci znaleźć jakiś artykuł tak? Sam tytoń tak nie zaszkodzi człowiekowi jak inne substancje i uzależniacze w nim zawarte.

Dla mnie papierosy są "rzygać mi się chce" i tak samo na widok osoby, która pali 1 papieros za 2 bez przerwy nawet. Szkoda poprostu takich osób. Potem jeszcze wali z ust. Najbardziej wnerwiają mnie ludzie, którzy palą koło mnie np. gdy czekam na przystanku. Przykro mi ale mi się to nie podoba, że ktoś bezkarnie skraca mi życie. Jak sobie pali to niech pali na jakimś zadupiu, a nie między ludźmi. Słyszałem też, że osoba znajdująca się w pobliżu osoby palącej jest bardziej narażona niż sam palacz.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Papieros

Nie palę szlugów, ani trawy - pudło.

Nie odniosłeś się do mojego pytania - zapytałem co jest w papierosach oprócz tytoniu, bo z Twojego poprzedniego postu można wywnioskować, że wg. Ciebie tam nie wiadomo co jeszcze jest. Tytoń to tytoń, jeżeli coś w nim jest zawarte, to nadal jest to tytoń - right?

Nikt tam żadnych dodatkowych trucizn nie dodaje (:

Co do trawy to różnie bywa, szczególnie obecnie, bo po prostu wielu "osiedlowych dilerów" to zwykłe pały, które tną jak leci i wszystkiego można się po nich spodziewać.

Natomiast wprowadzenie trawy do legalnego obrotu by to ukróciło, bo po pierwsze byłaby kontrolowana, a po drugie nie opłacałoby się nikomu obniżać jakości, skoro jest wybór na rynku. Obecnie często bywa tak, że wiele osób weźmie nawet chujową trawę, bo albo taka, albo żadna.

Opublikowano

Nie palę szlugów, ani trawy - pudło.

Nie odniosłeś się do mojego pytania - zapytałem co jest w papierosach oprócz tytoniu, bo z Twojego poprzedniego postu można wywnioskować, że wg. Ciebie tam nie wiadomo co jeszcze jest. Tytoń to tytoń, jeżeli coś w nim jest zawarte, to nadal jest to tytoń - right?

Nikt tam żadnych dodatkowych trucizn nie dodaje (:

Co do trawy to różnie bywa, szczególnie obecnie, bo po prostu wielu "osiedlowych dilerów" to zwykłe pały, które tną jak leci i wszystkiego można się po nich spodziewać.

Natomiast wprowadzenie trawy do legalnego obrotu by to ukróciło, bo po pierwsze byłaby kontrolowana, a po drugie nie opłacałoby się nikomu obniżać jakości, skoro jest wybór na rynku. Obecnie często bywa tak, że wiele osób weźmie nawet chujową trawę, bo albo taka, albo żadna.

w papierosach oprócz tytoniu jest alkochol, przez co sie lepiej palą :P

Opublikowano

Ogółem to marsze itp są oragnizowane aby w PL była depenalizacja a nie legalizacja bo to różnica. Co do marry to jasne jest to, że szkodzi... Powoduje m.in. problemy z koncentracją, pamięcią. Szkodzi jak wszystko. Ja jestem za tym abyśmy mogli legalnie posiadać na własny użytek więc jestem za partią J.K.Mikke no może jeszcze Palikot coś by zdziałał ale na marszach pojawia się w 100% pod publikę.

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

@UP

Kolejny ,,legalizator''

Jak dla mnie to gówna nie powinni legalizować, a za najmniejszą ilość posiadanych narkotyków surowe kary.

Dla palaczy pozdrowienia - macie przepalone umysły ;)

Po tym poście widze że surowe kary to ty w dziecinstwie miales. Rozumiem jakbys pisal o heroinie. Ale ziolo ? Z reszta smiesza mnie takie gowniarze nie dosc ze nie jarales a najwiecej do powiedzenia masz. Lepiej miec przepalony umysl niz przegrany. Wole do konca zycia widziec w glowie trawe niz jebane klocki z minecrafta jak ty zapewne bedziesz miec.

Opublikowano

Fajnie że to tu wstawiasz, może wszyscy %+*3&%?@ którzy mają coś przeciwko zielsku wreszcie zrozumieją że tylko ulegają złudzeniom pewnych ludzi.

;)

Ktos im kurwa naopowiadal ze poumieraja po zielonym i teraz chodza i pierdola bzdury.

Opublikowano

Lubie zapalić blancika raz na jakiś czas, ale nie jestem za legalizacją - dlaczego ?

Ponieważ, to że coś jest łatwiej dostępne nie oznacza ze będzie mądrzej spozywane np. jak papierosy czy alkochol. Są zalegalizowane a ludzie od lat po to sięgają i umierają na to.

Wole żeby nie ułatwiać ludziom dostępu do miękkich dragów, od nich się zaczyna, ja nawet bym 2 lata temu nie wiedział co to kurwa jest, a dziś juz zamiast zioła wolę np...Acodiny czy Benzydamine.... ( Ale to ja .)

Człowiek nieświadomy - człowiek szczęśliwy , im później się dowiesz co to narkotyki , tym lepiej dla Ciebie.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Tylko, że Acodiny i Benzydamina są legalne, więc to nie jest żaden argument; łatwiej zacząć to ćpać niż jarać trawę, bo nie trzeba mieć do tego żadnych kontaktów.

Mam bekę z ludzi z Twoim podejściem, "palę, ale nie jestem za legalizacją, bo to nie powinno być łatwo dostępne" - zapewniam Cię, że inaczej byś śpiewał jakby niebiescy coś u Ciebie znaleźli - jakbyś miał w perspektywie zawiasy to miałbyś inne podejście.

Legalizacja może nie, ale depenalizacja to coś koniecznego.

Opublikowano

Przeczytałem do połowy.. statystyki są z dupy wzięte... czyt. ktoś sobie tak po prostu wpisał. Bzdurą np. jest to, że tytoń uzależnia bardziej niż heroina, bzdurą jest, że marycha nie uzależnia fizycznie. Dodaj do tego pięknego plakatu wyniszczanie mózgu (tzn. komórek odpowiedzialnych za logiczne i spójne myślenie)i powolne zamienianie go w warzywo...

po co to legalizować? fakt da to troche (dosłownie troche kasy do skarbu państwa).. ale ten kto chce i tak ma sposoby żeby zdobyć i zapalić a po co to ułatwiać dzieciakom.

I tu się z tobą nie zgodzę .. nie będzie to ułatwianie dla dzieciaków,dzieciaki ułatwienie to mają teraz .. bo nie którzy chcąc zarobić biorą się za handel.

Każda substancja na każdą osobę działa inaczej,ja zamiast najebać się jak worek i szukać zaczepki,czy też iść nie przytomnym spać,wole sobie zajarać..

na 2 dzień nie mam kaca,a zasypiam po tym jak dziecko :D

A dlaczego to zalegalizować .. ? żeby osoby które chcą sobie zapalić czy też kupić nie musiały się chować,żeby za byle gówno nie trafić do pierdla.

Alkohol .. uzależnia,ludzie są po nim agresywni,a jednak można go kupić normalnie,spożywanie w miejscach publicznych jest nie dozwolone itp. itd. więc dlaczego tak nie może być z marihuana ?

Jest logiczne że nie każdemu to odpowiada,ale posłuchajcie sobie kawałka sokoła który wstawił MakYs.

Wszystko może też uzależnić.. komputer uzależnia .. przy długim siedzeniu przy komputerze możemy tracić zdrowie,wzrok,potencje,bóle mięśni,kości,zaburzenia koncentracji,rozstrój emocjonalny,zaburzenia osobowości.

Można było by znaleźć jeszcze więcej ..

A czy posiadanie komputera jest nie legalne .. ?

Marihuana jest przecież rośliną .. jest to natura,wiadomo że uprawianie,hodowanie ma różne skutki, np. te wielkie owoce czy warzywa które są hodowane na jakiś specjalnych środkach..

Więc dlaczego marihuana która rośnie sama z siebie tzw. samosieja,jest wycinana ..?

Posłuchajcie. ;)

spz.gif

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Po tym poście widze że surowe kary to ty w dziecinstwie miales. Rozumiem jakbys pisal o heroinie. Ale ziolo ? Z reszta smiesza mnie takie gowniarze nie dosc ze nie jarales a najwiecej do powiedzenia masz. Lepiej miec przepalony umysl niz przegrany. Wole do konca zycia widziec w glowie trawe niz jebane klocki z minecrafta jak ty zapewne bedziesz miec.

A weź spierdalaj ;)

Taki mądry jesteś? A potem kurwa jebane ćpuny na ulicach siedzą. Do roboty dupy nie ruszą bo po co. Tylko na zasiłku jadą.

Wolę widzieć kwadraty niż ,,zioło''. Jak dla mnie to jesteś pojebany ;) Podnieca Cię robienie wjazdów na FuBu itd. Ale on przynajmniej coś osiągnął, nie to co Ty. Sam kiedyś pisałeś, że do szkoły nie chodzisz. To widać jakie masz zajęcie. Siedzenie przed kompem i szpanowanie przed innymi. Na necie to kozak jesteś, masz wypowiedzi takie, że się odechciewa. Ale co w życiu osiągnąłeś? To, że jarałeś trawę?

Więc przykro mi, ale nie rozumiem takich jak Ty. Do czego się Twoje życie sprowadza? MPC, Metin, zioło, browar? Tylko tyle masz przed oczami? Tylko na tyle Cię stać? No i jeszcze na wyzywanie normalnych ludzi, którzy są przeciwko tej Twojej ,,legalizacji''. Chcesz to możesz zamieszkać między krzakami marychy. Twoja sprawa. Ale nie wywlekaj swoich bólów na świat ;)

Opublikowano

A weź spierdalaj ;)

Taki mądry jesteś? A potem kurwa jebane ćpuny na ulicach siedzą. Do roboty dupy nie ruszą bo po co. Tylko na zasiłku jadą.

Wolę widzieć kwadraty niż ,,zioło''. Jak dla mnie to jesteś pojebany ;) Podnieca Cię robienie wjazdów na FuBu itd. Ale on przynajmniej coś osiągnął, nie to co Ty. Sam kiedyś pisałeś, że do szkoły nie chodzisz. To widać jakie masz zajęcie. Siedzenie przed kompem i szpanowanie przed innymi. Na necie to kozak jesteś, masz wypowiedzi takie, że się odechciewa. Ale co w życiu osiągnąłeś? To, że jarałeś trawę?

Więc przykro mi, ale nie rozumiem takich jak Ty. Do czego się Twoje życie sprowadza? MPC, Metin, zioło, browar? Tylko tyle masz przed oczami? Tylko na tyle Cię stać? No i jeszcze na wyzywanie normalnych ludzi, którzy są przeciwko tej Twojej ,,legalizacji''. Chcesz to możesz zamieszkać między krzakami marychy. Twoja sprawa. Ale nie wywlekaj swoich bólów na świat ;)

Aj kurwa... Interesuje mnie tylko jedna rzecz. Czy ty kiedyś paliłeś gandzie? Bo chyba nie wiesz o czym my rozmawiamy.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Jestem by takie cos nie bylo zalegalizowane. Tak tylko mowicie ze bylo by tak samo i nawet lepiej a tak naprawde

każdy by to miał w zasięgu ręki i by było wiecęj mniej wykształconych ludzi, wiecej nakromanów, wiecej kradzieży i tp.

( dla forsy na maryche ) przestępstw. I tak wgl. nigdy tego nie zalegalizują. Więc zastanówcie sie. Najpierw wam by to sie podobalo

potem " byś dostał w ryja zabrali Ci w forse a na dokladke wylądował w szpitalu potem trza isć na policje by to wszystko powiedzieć

i same problemy " i byś sam chciał by znowu to było zakazane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...