Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, tak, huje muje dzikie węże.

Tak mogli by zalegalizowac ale na huj takie bajki pisać jak to huja prawda?

; )

Opublikowano

I tak nie zalegalizuja i tak... Politycy maja najebane w glowie wiec nic nie zdzialamy. A co legalu jest oczywiscie na tak.

Tutaj daje fajna nutke ktora przedstawia historie okazyjnego zapalania trawy i konsekwencji. Warto posluchac.

Opublikowano

Przeczytałem do połowy.. statystyki są z dupy wzięte... czyt. ktoś sobie tak po prostu wpisał. Bzdurą np. jest to, że tytoń uzależnia bardziej niż heroina, bzdurą jest, że marycha nie uzależnia fizycznie. Dodaj do tego pięknego plakatu wyniszczanie mózgu (tzn. komórek odpowiedzialnych za logiczne i spójne myślenie)i powolne zamienianie go w warzywo...

po co to legalizować? fakt da to troche (dosłownie troche kasy do skarbu państwa).. ale ten kto chce i tak ma sposoby żeby zdobyć i zapalić a po co to ułatwiać dzieciakom.

Opublikowano

Przeczytałem do połowy.. statystyki są z dupy wzięte... czyt. ktoś sobie tak po prostu wpisał. Bzdurą np. jest to, że tytoń uzależnia bardziej niż heroina, bzdurą jest, że marycha nie uzależnia fizycznie. Dodaj do tego pięknego plakatu wyniszczanie mózgu (tzn. komórek odpowiedzialnych za logiczne i spójne myślenie)i powolne zamienianie go w warzywo...

po co to legalizować? fakt da to troche (dosłownie troche kasy do skarbu państwa).. ale ten kto chce i tak ma sposoby żeby zdobyć i zapalić a po co to ułatwiać dzieciakom.

Za wikipedią:

Konopie są relatywnie bezpieczne w stosunku do innych substancji psychoaktywnych, gdyż:

...

nie prowadzą do uzależnienia fizycznego

Jak masz jakieś źródło nt. uzależnienia fizycznego od konopi to zalinkuj.

Co do pytania o sens legalizacji - a jaki jest sens zamykania tych dzieciaków w zakładach karnych za posiadanie kilku gram?

Oprócz tego, że trochę pieniędzy do budżetu przybędzie z powodu sprzedaży opodatkowanej trawki to spadną wydatki na więziennictwo - nie będzie trzeba utrzymywać ludzi siedzących w zakładach tylko dlatego, że posiadali trawę.

Takie tematy są bez sensu, bo na ogół po jednej stronie są małolaci ślepo zapatrzeni w trawkę, a z drugiej przeciwnicy bez sensownych argumentów, "bo tak".

Opublikowano
Po co nam legalizacja? I tak będą jarać i tak =]

A to da, że jakość zioła byłaby chociaż w małym stopniu kontrolowana przez państwo czyli palacze paliliby trawę wyższej jakości :)

(o legalizacji hodowli na własne potrzeby nawet nie mówię, bo to bardzo, bardzo mało realne)

Opublikowano

hohoho to byście się zdziwili co słyszałem ostatnio w radiu ZET podobno w semie 16 osób , bodajże z PO była za legalizacją...

13301204_12_30.png

lubie +

Opublikowano

Po co nam legalizacja? I tak będą jarać i tak =]

1. Pewnie była by tańsza :).

2. Mały zarobek dla Państwa.

3. I tak potem by to sprzedawali z innym gównem zmieszane :O. Samego tytoniu teraz nie ma w pecie tylko inne gówna tak samo by było z marysią :(.

hohoho to byście się zdziwili co słyszałem ostatnio w radiu ZET podobno w semie 16 osób , bodajże z PO była za legalizacją...

Bo pewnie sami jarają xD.

obraz24.png

Opublikowano

3. I tak potem by to sprzedawali z innym gównem zmieszane :O. Samego tytoniu teraz nie ma w pecie tylko inne gówna tak samo by było z marysią :(.

A co oprócz tytoniu masz w papierosach? Poprzyj to wiarygodnymi źródłami.

Opublikowano

Chociaż jestem za legalizacją to myśle ze bedzie tak jak piotrek mowi ^^ ...

Jakiś koles w dredach pójdzie na prezydenta i trawka dla każdego (: <To Polska wszystko możliwe>

Oj poczekamy... Macie pioseneczke na pocieszenie :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@Up dlaczego gówna? Marihuana nie jest niezdrowa w porównaniu do papierosów (: Ona wprowadza w euforie niczym sie nie przejmujesz o.O Ale prawda taka że nigdy w Polsce nie zlegalizują :<

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@UP

Kolejny ,,legalizator''

Jak dla mnie to gówna nie powinni legalizować, a za najmniejszą ilość posiadanych narkotyków surowe kary.

Dla palaczy pozdrowienia - macie przepalone umysły ;)

PS:Widać palacze, że macie przepalone umysły, bo nawet czytać nie umiecie ;) Piszę, że zbieram minusy, a nie plusy. Jeżeli jeszcze rozróżniacie 2 znaki ;)

Opublikowano

Hm, Darh nie popieram Cię ;)

Marihuana NIE jest szkodliwa.

By umrzeć, musimy spalic 1/3 naszej wagi jednorazowo.

Dodatkowo, marihuana pomaga na astmę, i ma się po niej fazę.

Gdzieś ostatnio widziałem, że rząd zalegalizuje marihuanę, ale na prawdę w to wątpię. ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...