Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bóg - wytłumaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.To nie przypadek, że Papież Jan Paweł II nie dostał kulki w głowę z bliska od "najlepszego" zabójcy tamtych lat. Co nagle mu się chciało spudłować? Nigdy w życiu, Bóg zadziałał, bo chciał.

Najlepszym się zdarza chybić ^.-

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chwalmy Boga, wybudujmy kolejną świątynie za 200mln, jebać głodujące dzieci, jebać chorych i tak doznają życia wiecznego.

Hahaha, ja pierdolę idź jeszcze zrób benedytkowi XVI loda to będziesz miał wieczne odpuszczenie grzechów.

Najlepszy argument na nieistnienie Boga.

Ktoś go kiedykolwiek widział? Nie.

Ktoś go kiedykolwiek słyszał? Nie.

Ktoś z nim kiedykolwiek rozmawiał oko w oko? Nie.

Po prostu nie istnieje.

RAsfepN.png
Opublikowano
1.Jak wielcy panowie z mpc mi wytłumaczą, to że O.Bashobora uzdrowił dzieci które z wózka nigdy nie wstawały? Widziałem to na własne oczy, w imię Boga to robił więc ? No jak? Jak się pytam.. Dziewczynka i chłopiec wstali z wózka i podeszły o ledwo co, ale podeszły do balasek przy prezbiterium. Nie próbujcie sobie wciskać jakiegoś syfu do głowy, bo to prawda i nie ma na to wytłumaczenia.

Na wlasne oczy ?pzdr.Dzieci które nic nie wiedzą?pzdr.Sam masz 15 czy tam 16lat.Nie oszukujmy się nie macie żadnego prawdziwego (konkretnego dowou na istanienie boga.

2.To nie przypadek, że Papież Jan Paweł II nie dostał kulki w głowę z bliska od "najlepszego" zabójcy tamtych lat. Co nagle mu się chciało spudłować? Nigdy w życiu, Bóg zadziałał, bo chciał.

Najlepszym sie zdaża pozatym .Bóg chce żeby ludzie umierali w afryce z głodu i wycieńczenia?zajebisty bóg.Poza tym jaki dowód (jesli wgl jakis bóg istenieje) że akurat religia chrześcijańska jest właściwa?Moze to zmyslone?

Opublikowano

Z tego co pamiętam, to po pierwsze - strzelał z broni krótkiej, po drugie - stał w dość gęstym tłumie, więc nie miał szans na idealne wymierzenie w cel, po trzecie - papież się poruszał, co prawda wolno, ale przy utrudnionym celowaniu i przy użyciu broni krótkiej strzelenie w głowę nie jest takie proste, można powiedzieć że bardzo trudne. Do tego dochodziły inne czynniki, takie jak zdenerwowanie, presja itd.

Żaden argument.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

No to ja Wam zdam relację z dzisiejszej lekcji religii w klasie 3 gim.

Jako, że co 4 lata zmienia się ksiądz i przyszedł do nas nowy. Lekcja się zaczęła, coś tam gadał i zaczął pytać o przykazania.

Padło na mnie -.- Zapytał mnie o przykazania kościelne(co jest dla mnie kompletną bzdurą), ja oczywiście nie wiedziałem. Mówię, więc, że nie wiem i nie wierzę.

On, natomiast mnie pyta jeszcze raz: "Nie wierzysz?". Ja odpowiadam: "Tak". I wybrał następną osobę do przepytania. Byłem prawie pewien, że zacznie mnie "nawracać", czy coś w tym stylu.

W między czasie, koleżanka zapytała mnie na głos, dlaczego, chodzę na religię. To jest oczywiste - chcę mieć ocenę. Na to ksiądz, że każdy ma prawo chodzić na religię. Z jego strony jest to bardzo, tolerancyjne i jest o wiele lepszy niż poprzedni ksiądz.

Następna lekcja religii jest w piątek, ale już mnie na niej niestety nie będzie...

Opublikowano

UWAGA! W spoilerze znajdują się treści, którzy sprzeciwiają się kościołowi.

"Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli" - czyli jak wcisnąć ludziom bajeczkę pokroju: "Wczoraj było u Mnie UFO. Ci, którzy nie widzieli tego, a uwierzą nie będą porwani podczas inwazji"

P.S. Nie wierze, ale chodzę na religie, żeby nie było spiny ze strony matki ;]

Opublikowano

Ja tam wierzę w Dariuszka w wannie. Innymi słowy wyznaję Dariuszanizm - jest to nowy odłam religijny zapoczątkowany

przez Dariusza Smyczyńskiego. Aby wyznawać tą religię należy włamywać się przez drzwi balkonowe do osób, które kochamy,

wchodzić do ich wanien, rozsypywać płatki róż, stawiać świece a przede wszystkim kupować najdroższe szampany.

Dariusz ufam Tobie.

Teraz tak serio. Dla mnie chrześcijaństwo to nic innego jak kolejna religia wymyślona przez zgraję ludzi którzy nie mogli wypełnić

wolnego czasu. Tak jak było kiedyś - byli jacyś bożkowie, potem następni i następni. Aż przyszło na Chrystusa (piszę z dużej, aby

nie urazić nikogo kto w niego wierzy). Wątpię aby ktoś z nas dożył następnej wiary. Ale będą to nasze praprawnuki bądź jeszcze dalej.

To jest pewne. Mam poszanowanie dla osób które wyznają katocyzm / chrześcijaństwo (być może to to samo, ja niestety nie wiem),

są żydami, wyznają Allaha itd. Nie interesuje mnie to. Każdy jest człowiekiem, więc powinien szanować drugą osobę. Nawet jeśli

wzajemnie się nie cierpią, są skłóceni - to nie jest powód aby kogoś zabić. Zabójstwo kogoś, oraz samobójstwo to najgorsza droga

ucieczki od problemów dla prawdziwych frajerów (nikogo nie chcę obrazić, chcę tylko udowodnić, że nie ma to najmniejszego sensu).

Mogą Cię wyzywać, robić sobie z Ciebie bekę przerabiając zdjęcia z dzieciństwa (chodzi mi tu o pewne osoby z tego forum) ale

JESTEŚ CZŁOWIEKIEM i NIKT nie ma prawa traktować Cię inaczej przez to, że masz inny kolor skóry, czy gdy byłeś dzieckiem

wyglądałeś dziwnie.

Tia. Trochę odskoczyłem od tematu ale trudno.

Może ktoś to przeczyta. Jeśli udało Ci się wytrwać do końca tego tekstu - gratulacje.

Edit.

Ja osobiście jestem pół ateistą, jeśli można tak to nazwać. Chodzę do kościoła, chodzę na religię ale co do ogólnej wiary, Chrystusa

i świętych miejsc. Wierzyć ? Może i trochę wierzę ale sam nie wiem w co... W życie po śmierci ? Może trochę ale nie takie "hepi" typu

zapierdalanie po jakieś polance w chuj wesoły. W to, że zmartwychwstanę / pójdę do piekła ? Nie ma czegoś takiego. Jeśli jest

życie pośmiertne, to nie ma żadnego podziału. Może i te 2 tysiące lat temu żył ktoś, kto był nawiedzony i mówił, że jest wysłannikiem boga.

Może był sobie, ale i tak zabili go. Ludzie uwierzyli w to, co mówił i przetrwało to "wierzenie" na słowo do dnia dzisiejszego.

Tyle z mojej strony.

Jeśli ktoś poczuł się urażony, to serdecznie go przepraszam. To są tylko moje poglądy i nikt nie ma prawa mi ich zakazać ;)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Każdy wierzy w to co wierzy. Z tego co obserwowałem jest dużo katolików ateistów itp. Ja szczerze nic do wyznawców innej wiary tylko wk*rwiające jest jak ktoś wyśmiewa się z mojej wiary.

Znam dużo osób ateistów i z nimi nie ma żadnych problemów bo każdy wierzy w to co chce. Nikt nie ma prawa kogoś nawrócić do naszej wiary. Chce się przyłączyć ? Przyłączy się.

A te pytania typu

Bóg chce żeby ludzie umierali w afryce z głodu i wycieńczenia
Bóg nie ma możliwości wybrania kto gdzie się narodzi. Kwestia przypadku że urodzi się w PKT B a nie w C. Rekompensatą za cierpienie jest wieczne zbawienie bo "Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli" ;) Inni wierzą inni nie. Pozdro
Opublikowano

Japierdole jesteście tak upierdliwi, że aż żal kontynuować tą rozmowę. Nie będziemy tego ciągnąć w nieskończoność, bo to oczywiste że Boga nie usłyszysz ani nie zobaczysz. Nie chcesz wierzyć? To nie - żegnam.

Profesorowie mpc idźcie gdzie indziej, bo ten temat zostaje zamknięty bo nie każdy potrafi rozmawiać na poziomie, tylko krzyczy do innego.

@PS: nie mam 15 ani 16 lat.

@Ruudi +1

@Cheatek widziałem i nie kłamię. Mogę ci sprowadzić kilka moich znajomych jeżeli masz problem z uwierzeniem mi.

EOT

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...