Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bóg - wytłumaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie napisałeś tam, że bóg wziął się "z dupy", tak jak materia wg Twojego kumpla.

To działa w dwie strony kolego. A "walka" po między ateistami a..... fanatykami będzie trwać wiecznie.

Czy nazywamy Ateistów fanatykami? Nie, więc ty też przestań to robić bo zachowujesz się jak szczeniak bez szacunku.

Napisałem: "Nie pytajcie mnie skąd wziął się Bóg, bo sam tego nie wiem"

Idę spać, nie mam ochoty wykłócać się z Tobą po nocach. Słodkich snów :3

Też, ale odpowiedz mi?

Skoro wasz najukochańszy bóg was tak kocha to dlaczego wg jakże świętej księgi biblii zabił tylu ludzi plagami egipskimi(dokładnie ponad 2 miliony), a szatan wg również waszej biblii 2 osoby.

Nie będę nawet poruszał tematu kościoła, bo już mi się wymiotować chce jak tylko sobie pomyślę o ich wszystkich działaniach.

Plagi Egipskie - hebr.: מכות מצרים, Makot Micrajim), plagi biblijne lub dziesięć plag (עשר המכות, Eser Ha-Makot) - dziesięć klęsk wymierzonych Egiptowi przez Boga Jahwe, opisanych w biblijnej Księdze Wyjścia, w rozdziałach 7 - 12. Miały one przekonać faraona, aby zgodził się na opuszczenie Egiptu przez Izraelitów.

O kościele nie mam zdania. Bye

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy nazywamy Ateistów fanatykami? Nie, więc ty też przestań to robić bo zachowujesz się jak szczeniak bez szacunku.

Napisałem: "Nie pytajcie mnie skąd wziął się Bóg, bo sam tego nie wiem"

Idę spać, nie mam ochoty wykłócać się z Tobą po nocach. Słodkich snów :3

Bo jestem szczeniakiem bez szacunku. Mam szacunek dla ludzi, których dobrze znam i wiem, że oni mają do mnie.

To skoro nie wiesz kto stworzył boga to ja nie wiem skąd wzięła się materia. Proste.

Dobranoc :x

Opublikowano

Widać jesteś prawdziwym katolikiem Wytlumaczenie, bo unikasz niewygodnych pytań i tych na które nie możesz odpowiedzieć, dla mnie dyskusja jest zakończona.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Pies jebal w dupe tego twojego skurwysyna boga. A skad sie wzial kurwa bog ? Natanka matka go pizdą wysrała ? A nie nagle sie pojawil zaczal nakurwiac rekami i mowil '' chuj tu bedzie miasto '' '' chuj tu beda drzewa '' '' chuj tu bedzie yyy Adam i bedzie ruchac Ewe ''. Pierdolnij sie batonem w glowe. Boga nie ma nigdy nie bylo nawet jesli jest to na chuja w niego wierzyc skoro i tak wszystko musisz robic sam i on w niczym czy nie pomoze ? Z reszta co sie bede klocic chuj mu w dupe zajebanemu wymyslonemu swtorcy.

Opublikowano

Pies jebal w dupe tego twojego skurwysyna boga. A skad sie wzial kurwa bog ? Natanka matka go pizdą wysrała ? A nie nagle sie pojawil zaczal nakurwiac rekami i mowil '' chuj tu bedzie miasto '' '' chuj tu beda drzewa '' '' chuj tu bedzie yyy Adam i bedzie ruchac Ewe ''. Pierdolnij sie batonem w glowe. Boga nie ma nigdy nie bylo nawet jesli jest to na chuja w niego wierzyc skoro i tak wszystko musisz robic sam i on w niczym czy nie pomoze ? Z reszta co sie bede klocic chuj mu w dupe zajebanemu wymyslonemu swtorcy.

Ochłoń człowieku, bo z dyskusji robisz flejm. Piszesz chaotycznie, bez przemyślenia jak ludzie w wieku 12 lat.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

jezus_facepalm_20680.jpg

Co ci dał ten temat ? Co chciałeś nim udowodnić ? Wierzę w Boga i jestem Chrześcijaninem ale widząc to, co żeś napisał to mnie rozjebało.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ochłoń człowieku, bo z dyskusji robisz flejm. Piszesz chaotycznie, bez przemyślenia jak ludzie w wieku 12 lat.

Zawsze mozesz dodac do ignorowanych.

@ Napisalem to co mysle ze 100% przemysleniem z reszta aby napisac cos o bogu nie musze myslec bo zawsze wiem co o tym calym gownie napisac. Na chuja zakladac tematy ktore maja zachecic nas do wiary ? Nie widze sensu. Autor tematu nie uwierzylby w to ze biore 300kg. na klate ale moge wyjebac z textem '' blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a wierza '' tak samo jest z bogiem , mam w niego wierzyc tylko po to by byc blogoslawionych z reszta chuj wie co to w ogole znaczy. Wierze w to co widze a widze swiat przepelniony falszywymi kosciolami oraz brakiem pojawienia sie ze strony boga.

Opublikowano

Skąd macie pewność że to Jahwe jest prawdziwym bogiem, a nie Allah?

Bez sensu, co epoka to przesąd, niegdyś wierzyli w Zeusa i co? Przeszło im. Tym razem tak łatwo nie będzie.

Dla mnie taki sam sens ma Zeus, Posejdon, jak Jahwe i Allah, dlaczego mam akurat wierzyć, że Jahwe to stworzyciel? Ponieważ większość w niego wierzy? Z tego co mi wiadomo większość to idioci.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Zawsze mozesz dodac do ignorowanych.

@ Napisalem to co mysle ze 100% przemysleniem z reszta aby napisac cos o bogu nie musze myslec bo zawsze wiem co o tym calym gownie napisac. Na chuja zakladac tematy ktore maja zachecic nas do wiary ? Nie widze sensu. Autor tematu nie uwierzylby w to ze biore 300kg. na klate ale moge wyjebac z textem '' blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a wierza '' tak samo jest z bogiem , mam w niego wierzyc tylko po to by byc blogoslawionych z reszta chuj wie co to w ogole znaczy. Wierze w to co widze a widze swiat przepelniony falszywymi kosciolami oraz brakiem pojawienia sie ze strony boga.

O to mi chodziło, o normalną wypowiedź, a nie jakiś szit przepełniony wulgami.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Tak się zastanawiam w jakim edytorze bóg robił świat... Hm.. Musiał mieć dość spore zasoby. Kto mu tą grafikę stworzył? Sam? Czym? Kto mu tekstury zrobił? Nie rozumiem....

@BTW:

pierwszegodniabogstworz.jpg

Opublikowano

Nie ma sensu ten temat. Wierzę w Boga chodzę do kościoła, bo w coś trzeba wierzyć, by żyć. I nie zgadzam się z masą rzeczy tu napisanych i tych, o których mówi kościół i co ? jajco. Tak samo Wy, ale nie ma sensu udowadniać czy Bóg istnieje bo to kwestia WIARY a nie dowodów.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

To było słabe w sumie.

Opublikowano

Po co ten temat ?

Żeby obrażać religie ?

W dupie mam ateistów, wierze bo chce, pomaga mi to i chuj wam do tego.

Ja ateistów nie obrażam, połowa ateistów obraża mnie - obrażając moją religie.

Więc jakby nie patrzeć Ci wasi 'katole' są przynajmniej jakoś wychowani, a ateiści muszą pochodzić z jakiś patologicznych rodzin skoro wyzywają innych za to, że wierzą.

Napisałeś ten temat, bo może chciałeś dobrze. Nie wyszło.

Wkurwiam się czytając ten temat, bo większość userów z tego forum jakby nie patrzeć mnie wyzywa, takie tematy powinny być zakazane, poza tym jak dobrze pamiętam to na tym forum jest zakaz obrażania religii...

Zresztą Bóg, to coś czego żaden człowiek nie ogarnie, nawet jak go nie ma, to i tak o tym nie będziecie wiedzieli sad.gif

Ci wasi 'katole' zamiast się wieszać, ciąć, chlać, robić awantury, czy chuj wie co, to się modlą, ale Wy i tak jesteście lepsi, co nie ?

No i kurwa chciałem nie bluzgać, ale sie nie da.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Jak można wierzyć w zapisy z książki, która powstała 2000 lat temu i miała wielu autorów? Taka książka nie ma żadnej wiarygodności, a kościół nagina to co jest tam zawarte do własnych potrzeb.

Opublikowano

Skrót posta:

Jak powstał świat?

Od wielkiego wybuchy

Jak powstał wybuch?

2 inne rodzaje cząsteczek zaczęły się łączyć

Skąd wzięły się cząsteczki?

Z materii

Jak powstała materia?

Z nicości

Pod tematem "Wierzycie w Boga?!" (czy jakoś tak uj z tym) napisałem, że mam gdzieś, to w co ludzie wierzą. I w tym przypadku jest tak samo. Wkurza cię, to, że po prostu nie którzy nie wierzący w boga ci słudzy szatana grający w gry komputerowe obrażają twoją religię. Zapewne obrażają ją w sposób mniej więcej taki, że obalają fakty i nauki całej nie wiem no... Twojej najukochańszej lektury Biblii na przykład.

Chciałbym jeszcze dodać, że mnie obraziłeś. Ja nie będę się czuł źle przy śmierci ty tępy młocie. Wszystkie dobre jak i złe chwile przelecą mi przed oczami i w myśli będę się z tego cieszył "Wieczny spokój. Hip Hip Hura?". Także będę myśleć wtedy o mojej rodzinie. Mama płacze ojciec też brat wspomina itd. Nie można pisać o śmierci dokładnie ponieważ tego nie da się opisać.

I już 3 raz o tym piszę wow. FORUM RELIGIJNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Żegnam ozięble

Opublikowano

Przypominam że bez względu na temat i wiarę, macie szanować każdego. Warny się posypały i będą lecieć następne.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Dobrze.

Lecz z pełnym szacunkiem do admina dlaczego wszem i wobec i tak ktoś w końcu będzie obrażony lub poczuje się urażony wypowiedzeniem jednego z użytkowników dlatego mam pytanie. Warny będą przyznawane tym userą którzy według jedynie moda czy admina zostaną uznane za nie przyzwoite? Jeśli tak, to zgłaszam się na czarną listę w takim razie.

Opublikowano

Nie rozumiem ... Nie wierze , nie mam nic do Tych którzy wierza , wkurwiają mnie tacy Chrześcijanie ktorzy mówia " bezbożnik " albo jeszcze inne pierdolone obrazy dla ludzi ktorzy nie wierzą ...

Mam szacunek dla tych co wierza ale także wymagam szacunku od nich dla mnie ...

Nie wykluczam że coś tam w górze jednak istnieje ale także nie wykluczam że tego nie ma . ! ,

Osobiscie nie wierze i nie wstydze sie tego i pierdolenie takie wasze że jak umrze Ateista to nie ma dla kogo umierać i nie pójdzie do nieba O_o ...

Wtf! Po to jest życie własnie , na każdego przyjdzie czas , na mnie przyjdzie czas i umre tak wiem to jest to nieuniknione ale umre nie dla kogoś i wiem i mam to głęboko w dupie co będzie po śmierci czy pójde do waszego piekła czy nieba , żyje dniem dzisiejszym i tym co bedzie jutro , a nie tym co bedzie za lat 60 - 70 i co będzie po śmierci , nie obchodzi mnie to moim celem w zyciu jest to aby przeżyc ...

nie wierzcie, ale przestańcie obrażać religię chrześcijańską bo dla wierzących jest ona naprawdę ważna.
Płaczcie nad wymogami bierzmowania i myślcie głupi, że 30 podpisanych majówek ustanowił Bóg

To ja sie pytam jak my was kurwa obrażamy ? . narazie widze że to co piszesz obraża Tych ktorzy nie wierzą ,

Człowieku skoro tak wierzysz to powinieneś też mieć troche oleju w głowie i uszanowac poglądy innych ...

Ludzie skończcie już te durne spory , między ludzmi wierzącymi a ludźmi niewierzącymi ! , Człowiek niewierzący i tak samo jak wierzacy to też człowiek ! .

Opublikowano

Jeśli tak wierzysz to daj mi jeden sensowny przykład na jego istnienie.Nie chce czytać jakis popierdolonych gadek że Ty czujesz w srodku że ktoś nad Tobą czuwa bo to jest pierdolenie o helenie.Dawaj konkrety i zobaczymy ile bedziesz miał racji

Opublikowano

Jeśli tak wierzysz to daj mi jeden sensowny przykład na jego istnienie.Nie chce czytać jakis popierdolonych gadek że Ty czujesz w srodku że ktoś nad Tobą czuwa bo to jest pierdolenie o helenie.Dawaj konkrety i zobaczymy ile bedziesz miał racji

Ooo to jest jeden z dobrych postow.

Jedyne argumenty ze strony wierzacych to sa takie ze oni niby czuja w srodku ze ktos nad nimi czuwa maja taka energie ze od srodka ich rozpierdala. Pamietajcie ze '' mozg '' moze zdzialac wiele a ludzie ktorzy sobie wmawiaja cos caly czas na sile - błądzą : ) A wiecie co ja czuje w srodku ? Czuje ze banda naiwniakow wierzacych w boga powoli traci zapas argumentow aby mniej wiecej pokazac nam jakis dowod na jego istnienie : )))

Opublikowano

Ooo to jest jeden z dobrych postow.

Jedyne argumenty ze strony wierzacych to sa takie ze oni niby czuja w srodku ze ktos nad nimi czuwa maja taka energie ze od srodka ich rozpierdala. Pamietajcie ze '' mozg '' moze zdzialac wiele a ludzie ktorzy sobie wmawiaja cos caly czas na sile - błądzą : ) A wiecie co ja czuje w srodku ? Czuje ze banda naiwniakow wierzacych w boga powoli traci zapas argumentow aby mniej wiecej pokazac nam jakis dowod na jego istnienie : )))

Jest jeden argument.

Czasami jak coś bardzo chcę i po proszę oto Boga to od razu mi się życzenie spełnia. Ale nie może być jakieś z kosmosu np. chcę merca przed blokiem tylko takie normalne ;)

Tak ogolnie to Twoje posty co raz bardziej mnie przekonują że Bóg nie istnieje. Szczerze to nie wiem co o tym myśleć teraz...

Opublikowano

Po chuj wy kurwa zakładacie te tematy o wierze, wkurwiacie tylko innych... Takie temat powinny odrazu w kosz lecieć. Jak wierzycie sobie w boga to se wierzcie i miejcei to dla siebie, a nie zakładacie tematy gdzie są potem same sprzeczki.

fs_pc.png

Opublikowano

Jest jeden argument.

Czasami jak coś bardzo chcę i po proszę oto Boga to od razu mi się życzenie spełnia. Ale nie może być jakieś z kosmosu np. chcę merca przed blokiem tylko takie normalne ;)

Tak ogolnie to Twoje posty co raz bardziej mnie przekonują że Bóg nie istnieje. Szczerze to nie wiem co o tym myśleć teraz...

To sie nazywa raczej los. Mowisz pewnie o drobnych rzeczach typu ( to tylko przyklad ) : chcialbym jutro zaspac do szkoly... i wstajesz godzina 12 ; ) To jest zwykly przypadek. Pomysl o tym ile na swiecie jest wiar i dlaczego to akurat bog katolikow mialby byc tym prawdziwym? ^^ To jest troche dziwne : ) Kiedys ludzie nie wierzyli w tego boga co teraz tylko w zeusa i innych bogow i jakos zyli.

Tez sie balem przestac wierzyc... wiadomo kazdy sie boi bo mysli... '' kurwa przestane wierzyc bede mial pecha zgine umre kurwa kurwa '' ja jakos zyje i powodzi mi sie zajebiscie. Dzieki czemu mi sie dobrze powodzi ? Dzieki temu ze mam checi do roboty , mam chec do zycia. Ja ide pracowac na moje szczescie czy bog ? On za mnie nie posiedzi 8 godzin w robocie a pieniadze z nieba nie zleca. Bedziesz wierzyc czy nie to i tak musisz isc do roboty bo od boga nic nie dostaniesz. To jest smutna prawda.

Opublikowano
JA: A skąd wzięła się materia?

Kolega: Z dupy!

Oto mądrość pewnego ateisty.

To teraz powiedz mi, skąd się wziął ten Twój bóg? :]

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...