Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bóg - wytłumaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest jeden argument.

Czasami jak coś bardzo chcę i po proszę oto Boga to od razu mi się życzenie spełnia. Ale nie może być jakieś z kosmosu np. chcę merca przed blokiem tylko takie normalne ;)

Tak ogolnie to Twoje posty co raz bardziej mnie przekonują że Bóg nie istnieje. Szczerze to nie wiem co o tym myśleć teraz...

Właśnie chodzi mi o to że pierdolicie takie głupoty.Gdy sobie cos wmówisz np zaraz mi sie zachce srać to bedziesz srał uwierz mi xD.Dawaj konkrety.Objawienie z dowoden etc a nie jakieś chore wymysły.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To teraz powiedz mi, skąd się wziął ten Twój bóg? :]

Odpowiem za niego:

Z dupy.

@meth0d, będę szanował tego kto mnie szanuje.

@TOP:

Zamknijcie topic, bo mamy już taki jeden.

Natomiast co do boga, to na początku wierzyłem - jak moja rodzina. Modliłem się, do niego, żebym miał dziewczynę itp xD Ale mnie skubaniec w chuja zrobił, więc przestałem się modlić i wierzyć.

Jednak wiąże się z tym coś niepokojącego. Np na religii ksiądz, chciał mnie "zarazić" religią. A przy każdej mojej próbie, obalenia, że nie ma boga, klasa mnie uciszała -.-

Opublikowano

Ja chodzę na religie dla świetego spokoju i tyle xD.Prosto w oczy mówie księdzu że nie wierze w boga i inne tego typu zjawiska i że chodze na religie dla spokoju żeby się nie czepiali.Umówiłem się z księdzem że nie wchodzimy sobie w droge i on mi stawia 3 na koniec^^

Opublikowano

@up Mój kolega jest prawosławny czy tam żydem nieważne chodzi na religie ale nic nie robi i ma 6 na koniec roku (: i nikt sie go nie czepia no chyba ze chodzisz do 4 klasy podstawówki to sie dzieci mogą śmiać

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Autorze, skoro twierdzisz że świat nie powstał podczas wielkiego wybuchu, tylko został stworzony przez boga, to skąd wziął się bóg?

Z DUPY.

Nie chce mi się czytać 3 stron wypocin, więc napiszę tylko że ludzie mają prawo nie wierzyć w historyjki złamasów na tripie,kacu że objawił im się ktoś kogo nie ma.

Opublikowano

Autorze, skoro twierdzisz że świat nie powstał podczas wielkiego wybuchu, tylko został stworzony przez boga, to skąd wziął się bóg?

Z DUPY.

Nie chce mi się czytać 3 stron wypocin, więc napiszę tylko że ludzie mają prawo nie wierzyć w historyjki złamasów na tripie,kacu że objawił im się ktoś kogo nie ma.

Proste jebło i mamy planety równie dobrze można mówić ze jebło i powstał Bóg z mega mocami i stworzył świat

RYDZYK HERE !! x33

Opublikowano

MakYs dobrze wiemy że dopóki zobaczysz nie uwierzysz....Skąd jest bóg?

trójca swięta

Bóg Ojciec Syn boży i duch święty

Jakby bóg sam samego się urodził

I nikt nie może tego pojąć Bo na tym polega Wiara....

Rozum ludzi jest za mały żeby to pojąć dlatego My chrześcijanie wierzymy...

Jeśli to nie prawda to trudno...

"Błogosławieni CI którzy nie zobaczyli a uwierzyli..."

Daj minusaaaa!!!

Opublikowano

Wykurwiaj, bo mnie takie pierdolenie nie przekonuje.

Czy nie można pojąć, że:

BOGA NIE MA!

Ale dobra. Mam do Ciebie pytanie.

Kolega tak Ci odpowiedział:

A ja zadam pytanie.

Kto stworzył boga?

Na religii ksiądz mówił że on jest w czasie i przestrzeni.

Ochłoń człowieku, bo z dyskusji robisz flejm. Piszesz chaotycznie, bez przemyślenia jak ludzie w wieku 12 lat.

Prosze nie obrażaj mnie i moich rówieśników :)

@Top

Powiem szczerze że to wszystko jest bardzo mylne, sam nie wiem jak to wszystko poskładać do kupy, ja sam nie lubie ŻADNYCH ograniczeń i robię co mi się podoba ( live4fun ), co do tematów bóstw, wszystko musi mieć jakieś logiczne wyjaśnienie tylko trzeba mieć trochę chęci, rozumu i czasu.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Na religii ksiądz mówił że on jest w czasie i przestrzeni.

Prosze nie obrażaj mnie i moich rówieśników :)

@Top

Powiem szczerze że to wszystko jest bardzo mylne, sam nie wiem jak to wszystko poskładać do kupy, ja sam nie lubie ŻADNYCH ograniczeń i robię co mi się podoba ( live4fun ), co do tematów bóstw, wszystko musi mieć jakieś logiczne wyjaśnienie tylko trzeba mieć trochę chęci, rozumu i czasu.

Rozumu powiadasz : ) Wg. wiary/biblii dinozaury nie istnialy a czlowiek nie powstal od malpy. Tyle ze kosci dinozaurów zostały znalezione : D Logiczne wyjasnienie ? Dla katolikow polecam podazac drogą natanka ! Ktory mowi ze internet stworzyla Matka bos(k)a !

Opublikowano

BTW Gdzie ci pisze o tch dinozaurach? Daj jakis link czy cos a nie farmazony puszczasz a wogole ateisci chyba Biblii nie czytaja :)

Opublikowano
BTW Gdzie ci pisze o tch dinozaurach? Daj jakis link czy cos a nie farmazony puszczasz a wogole ateisci chyba Biblii nie czytaja :)

To powiedz mi dlaczego według Biblii Ziemia ma jakieś 6 tysięcy lat? Dinozaury żyły wcześniej chyba, co?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Był jeden (a może nie jeden) nawiedzony... jezuita chyba, który sobie policzył kiedy dokładnie świat powstał na podstawie genealogii Biblii (często gęsto jest powiedziane, kto jest czyim synem, ojcem itd.)

Wyszło mu bodajże 4004 r. p.n.e.

No ale to jest oczywiście tak naciągane, że nawet większość zatwardziałych kreacjonistów nie bierze tego serio :)

Opublikowano

Powiedźcie mi DLACZEGO My mamy Was przekonywać, że Bóg istnieje ?

Dlaczego mamy Wam to udowadniać ?

Jesteście tacy zajebiści, a nie potraficie czytać ? Ten temat nie jest do namawiania do wiary !

Po co mamy Wam udowadniać, że jest, skoro Wy wiecie, że go nie ma ?

Wy macie swoją racje, my swoją i chuj - koniec tematu.

Spamujecie tutaj tylko po to, żeby sie dowiedzieć, czy Bóg istnieje ? I co jeszcze, może frytki do tego ?

Jebnij sobie w łeb, to się przekonasz czy jest coś takiego jak Bóg...

Pewnie zaraz wpadnie jakiś ateista, coby mnie powyzywać, ale ja mogę wierzyć w smerfy i chuj Wam do tego, nie musze udowadniać ich istnienia żeby w nie wierzyć...

Takie tematy nie powinny istnieć.

@Cheatek:

Ja sobie wierze w co chce, nie będę Ci tego udowadniać, pisałem już o tym...

Ja twierdze, że istnieje I JEST TO TYLKO MOJA SPRAWA DO KURWY NĘDZY, nie pojąłeś ? Ja nie wierze w te biblie, księży, nie chodzę do kościoła, wierze tylko w 'coś' co stworzyło świat i nie mam zamiaru udowadniać tego żadnym ateistą, którzy oczekują konkretnych odpowiedzi nt. istnienia Boga...

Idź teraz do mojej 7 letniej siostry i powiedź jej, że Ty kurwa konkretów żądasz, bo ona w św. mikołaja wierzy.

Nie zrobisz tego ? Bo co Cię obchodzi, że jakiś dzieciak wierzy w takie rzeczy - może jej z tym lepiej, cieszy się ?

No właśnie,to kurwa my jesteśmy takimi samymi ludźmi, ale na nas nie powiecie 'niech sobie żyją, może wiara im pomaga przetrwać w tym jebanym świcie' tylko konkretów żądacie...

@Cheatek, ale wytłumacz mi proszę DLACZEGO mam je podawać ?

Dlaczego podcierasz się prawą ręką ? Bo Ci rodzice tak wjebali do głowy ? I to, że nią zapewne piszesz ?

Przecież to kurwa moja sprawa, mnie serio nie obchodzi w co Tym tam wierzysz, co robisz, może chcesz się nawrócić, skoro szukasz śladów istnienia Boga ?

Nie jestem do końca katolikiem, nie chodze do kościola, nie spowiadam się, ale się modle... Nie daje na tace, nie wysyłam rydzykowi renty, ale mam do takich ludzi szacunek w przeciwieństwie do sporej części ateistów.

Tak masz racje, babcia, mama, wszyscy wpierdalali mi do głowy kościół, że tam trzeba chodzić, bo tak wypada - ale chodź mam niecałe 15 lat, to posiadam mózg (tak, wiem, pewnie dla dorosłych to b. dziwne ohmy.gif ) i nie będę tam chodził, bo trudno jest wierzyć w spisy sprzed 2000 lat.

Nie wierze w Boga jako ojca ukrzyżowanego Jezusa, tylko jako w stwórce świata...

Nie wiem co ma na celu ten temat, ale tu sie robi syf, co drugi post to obraza, jakieś bezsensowne napinanie...

Rozumiem Twoje wypowiedzi, no ale kurwa 'Przestałem wierzyć, bo mi Bóg nie zesłał dziewczyny z nieba' ? Proszę Cie...

edit;

A wierze dlatego, że wierze, że nic się samo nie robi, ktoś musiał stworzyć wszechświat.

Tak, moim tokiem myślenia wychodzi na to, że Bóg nie istnieje, bo ktoś musiał go stworzyć - ale sorka, nie będę się na ten temat wypowiadał, bo chuja wiem ;)

Wg. mnie On był zawsze, nie wyobrażam sobie, że zamykam oczy i mnie nie ma, że nie mogę myśleć, boje się tego, nie wiem czy jest coś po świecie, czy kipne i świat się skończy, ale dla mnie.

Chce wierzyć, bo mi to pomaga.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Jesteście tacy zajebiści, a nie potraficie czytać ? Ten temat nie jest do namawiania do wiary !

Spamujecie tutaj tylko po to, żeby sie dowiedzieć, czy Bóg istnieje ? I co jeszcze, może frytki do tego ?

Pewnie zaraz wpadnie jakiś ateista, coby mnie powyzywać, ale ja mogę wierzyć w smerfy i chuj Wam do tego, nie musze udowadniać ich istnienia żeby w nie wierzyć...

Jeśli twierdzisz ze istnieje to uzasadnij to albo daj KONKRETNY dowód a nie twoje uczucie w środkui bo chuj mnie to obchodzi
Opublikowano

A Bóg kazał ci kurw@ nawracać ludzi : )))

BTW.Na pogaduszkach jak to w nazwie mozemy gadac o czym gadac nawet o gównie w papierku

Opublikowano

@Cheatek:

Ja sobie wierze w co chce, nie będę Ci tego udowadniać, pisałem już o tym...

Ja twierdze, że istnieje I JEST TO TYLKO MOJA SPRAWA DO KURWY NĘDZY, nie pojąłeś ? Ja nie wierze w te biblie, księży, nie chodzę do kościoła, wierze tylko w 'coś' co stworzyło świat i nie mam zamiaru udowadniać tego żadnym ateistą, którzy oczekują konkretnych odpowiedzi nt. istnienia Boga...

Idź teraz do mojej 7 letniej siostry i powiedź jej, że Ty kurwa konkretów żądasz, bo ona w św. mikołaja wierzy.

Nie zrobisz tego ? Bo co Cię obchodzi, że jakiś dzieciak wierzy w takie rzeczy - może jej z tym lepiej, cieszy się ?

No właśnie,to kurwa my jesteśmy takimi samymi ludźmi, ale na nas nie powiecie 'niech sobie żyją, może wiara im pomaga przetrwać w tym jebanym świcie' tylko konkretów żądacie...

Okey wierzysz ! Ale dalczego w niego wierzysz ? Tylko nie odpowiadaj '' bo mi sie tak podoba ''. Argumenty dlaczego wierzysz w boga ? Bo go widziales ? Bo rodzice ci wjebali do bani ze ktos taki istnieje ? Bo z nim rozmawiales ? Bo dal ci 100 zlotych na chleb ? Jedyne co pozostaje to wybrac opcje '' rodzice wjebali ci to na banie '' wiec dlatego w niego wierzysz. Podejrzewam ze gdyby wiare wybierano dopiero w wieku 18 lat na jakims... nie wiem jakby sie to nazywalo '' nabycie wiary '' np i tam przedstawione zostaly by ci wszystkie religie to podejrzewam ze w dniu dzisiejszym nie bylbys katolikiem bo ta wiara naprawde jest najbardziej chujowa jak i najbardziej dziwna.

Opublikowano

Okey wierzysz ! Ale dalczego w niego wierzysz ? Tylko nie odpowiadaj '' bo mi sie tak podoba ''. Argumenty dlaczego wierzysz w boga ? Bo go widziales ? Bo rodzice ci wjebali do bani ze ktos taki istnieje ? Bo z nim rozmawiales ? Bo dal ci 100 zlotych na chleb ? Jedyne co pozostaje to wybrac opcje '' rodzice wjebali ci to na banie '' wiec dlatego w niego wierzysz. Podejrzewam ze gdyby wiare wybierano dopiero w wieku 18 lat na jakims... nie wiem jakby sie to nazywalo '' nabycie wiary '' np i tam przedstawione zostaly by ci wszystkie religie to podejrzewam ze w dniu dzisiejszym nie bylbys katolikiem bo ta wiara naprawde jest najbardziej chujowa jak i najbardziej dziwna.

To jest wlasnie sedno tej sprawy ! , od urodzenia rodzice wpajali (przynajmniej probowali wpajać) do głowy że Bóg istnieje i mam chodzić do koscioła , oczywiscie chodzilem gdzies do 5 klasy podstawowki

pozniej zadałem sobie tak cholernie ważne dla mnie pytanie ... " ale przecież to moj wybór czy chce wierzyć czy nie będą mną rządzić ? " i od wtedy zaprzestałem wierzyc w Boga , mialem swoje argumenty na to dlaczego nie wierze ...

Ale tu także chodzi o to że Dla Wielu chrześcijanów nawet jakby w telewizji udowodniano to że nie istnieje żaden Bóg , oni by i tak nie przestali wierzyć , bo wiara ma nas trzymać przy sobie , i nie szukać odpowiedzi czy on naprawde istnieje ... Jeżeli wierzymy a doszukujemy się dowodów na istnienie , to mylimy się wtedy tak poprostu nie wierzymy . !

Opublikowano

Ja osobiście nie wierze w nic nadnaturalnego coś co jest ponad człowiekiem (w religiach bóstwa)

W temacie było pisane o materii i o wszechświecie Więc proszę:

Co było przed ?

W wydaniu naukowym: Kompletnie nic, nie istniała przestrzeń, czas, meteria, ani energia. W sumie stwierdzenie: nie istniała przestrzeń, równocześnie wymusza że nie istniało 'coś', bo jakiekolwiek 'coś' jest składnikiem przestrzeni. Jeśli nie istniał nawet czas, to pytanie "co było przed ?", jest bezsensowne, bo czasu nie było, więc nie było 'jeszcze' terażniejszości, ani przeszłości.

W wydaniu teologicznym: Bóg. A z kąd się wzioł Bóg ? Trwał wiecznie. Skoro tak, to wszechświat powinien trwać wiecznie (a nie mieć 13 miliardów lat), lub być wszechświatem statycznym (a nie jest), zaś sama Ziemie powinna być ciągle w jego centrum ze Słońcem na orbicie...

Gdzie wszczechświat powstał ? / Co było wokół

Wszędzie. W samej nicości, pojawiające się 'coś' jest wszędzie, bo poza 'coś' nie ma przestrzeni, lecz nicość.

Czy założenia są prawdziwe ?

Ujmując tą kwestię teologicznie (że to Bóg stworzył wszechświat), jedynie zamienia się pytania naukowe (poparte doświadczeniem) na filozoficzne (opierające się na analizie intelektualnej), lub co gorsza na teologiczne (bezkrytycznej wierze). Pytanie: "Jak powstał wszechświat ?" teologia wyjaśnia, ale równocześnie zamienia na pytanie "Jak powstał Bóg ?".

O ile jesteś w stanie zaakceptować jakąkolwiek siłę sprawczą (dowolnego Boga w jakiego wirzysz lub nie), która trwała wiecznie, wzieła się z nicości, itd. (dogmaty teologiczne), to akceptacja koncepcji naukowych nie powina być żadnym problemem, bo sprowadza się to do identycznych 'dogmatów naukowych' (nicość, powstanie wszechświata). Oczywiście te drugie będą dążyły do naukowego wyjaśnienia, zaś teologiczne opierają się na fantazji (lub wierze, aby nie urazić nikogo). Faktem jest że, nauka przbliża nas do prawdy, zaś ślepa wiara hamuje wszelkie odkrycia. Nawet jeśli założyć, że wszechświat został stworzony przez Boga, to odkrycia naukowę przybliżają nam jego naturę (prawa fizyki).

Zaznaczam, nie zamierzam ingerować w kogokolwiek poglądy/wierzenia. Wolność słowa/myśli daje nam prawo do wiary w co tylko chcemy, ale osobiście jestem zdania, że Bóg (w religii) jest personifikacją sił natury (które ludzkości w przeszłości były nie znane). Nauka z czasem obaliła wiele z 'mitów' religijnych. Chociaż dzisiejszy poziom nauki jest o wiele bardziej rozwinięty niż kiedyś (kiedy powstały religię), i odpowiedź na wiekszość pytań jest już tłumaczona naukowo, to ciągle są ludzie preferujących 'bajki' zamiast zaakceptować 'fakty'. Oczywiście jest to kwestia tylko i wyłącznie wyboru, więc jeśli ktoś poczułby się urażony takim ujęciem sprawy, to przypominam, iż to kwestia 'wolnej woli w co wierzy, i ma to tego prawo'. Polemika na ten temat 'nauka' kontra 'teologia' nie ma sensu, bo nie opieramy się na faktach, ale na wierze.

Nie ma dowodów na to że bóg stworzył świat lecz za to są dowody po wielkim wybuchu, jest to pozostała materia otaczająca nas wokół.

Wolność Słowa wiec nic Kościół nie może zrobić Ateistą jak i Ateiści nic nie mogą Katolikom!

Opublikowano

nie chce mi się tego wszystkiego czytać,ale odniosę się do jednego zdania z tego tematu..

My Chrześcijanie nie jesteśmy sektą. Czujemy po prostu w sercu obecność Boga, "coś co się nami opiekuje" i na czym możemy polegać kiedy sami nie damy rady.

Skoro tak jest to sobie wierz,ja mam inne na to sposoby ;)

Ja religie chrześcijańską postrzegam jako sektę,a raczej nie religię a kościół .. to że wierzycie w boga,a ktoś w niego nie wierzy i niema zamiaru w niego wierzyć,to nie znaczy że macie prawo skłaniać go do wiary za wszelką cenę, Ja jestem ateistą,chodziłem kiedyś na religie w szkole,ale po jakimś czasie z tego zrezygnowałem .. bo w to nie wierze.

Nic mnie nie było w stanie przekonać do tego i nadal nie jest.

Kto wie .. może kiedyś coś mi się pokręci w tej mojej głowie i zacznę w to wierzyć .. ale nie będzie mi ktoś nakazywał w coś wierzyć.

#

A to jak powstał świat to mnie nie interesuję,nikt nigdy się tego dokładnie nie dowie ..

Lepiej patrzeć w przyszłość .. :rolleyes:

#

Zapomniałem jeszcze dodać u mnie w rodzinie i wśród znajomych tylko ja jestem ateista.

I każde święto obchodzę normalnie,jest to po prostu okazja do spotkanie się z całą rodziną

Spójrzcie na Irak,Palestynę i te inne kraje,toczą odwieczną wojnę w imię religii.

Moim zdaniem religie są największą władzą .. bo manipulują każdym człowiekiem..

Dlatego w nic nie wierze ;)

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Jak patrzę na tą rozmowę, to pomimo mojego zmęczenia nie moge powstrzymać się przed napisaniem na te temat.

Niewykluczone jest istnienie takiej rzeczy paranormalnej jak bóg o ale zastanówmy się...

Wiele lat temu, ludzie nie byli na tyle rozwinięci naukowo aby wytłumaczyć dokładnie jak to wszystko się stało, tak więc też wymyslili sobie cos takiego jak chrzescijanizm.

Było to proste wytłumaczenie, na to jak powstałby swiat i nawet dziecko potrafiłoby to wszystko zrozumieć.

Ale gdyby tak badać powstanie swiata naukowo jest to strasznie skomplikowane, i wątpie żeby ludziom chciało się wierzyć że tak własnie powstał swiat.

Bo po co napajać się trudnymi do wytłumaczenia i zrozumienia faktami o powstaniu wszechswiata jak mozna wieżyć w cos tak prostego.

Ciekawe jakby Biblia wytłumaczyła istnienie innych planet oraz inne możliwie istniejące cywilizacje poza ziemskie?

Gdyby ludzie w nic nie wierzyli, to większosć popierałoby anarchie bo przecież gdyby nie wiara w to wszystko, to ludziom nie było by tak żal o wszystko złe co zrobili, oraz nie przestrzegali swiętych zasad.

Te własnie zasady pozwalają na życie w pokoju i miłosci czego wszyscy niby pragną. Pewnie myslisz sobie, "Ale jak w nic się nie wierzy to można też żyć w pokoju".

Tak to prawda, ale tylko dlatego że zasady które panują w chrzescijanizmie są zasadami które są wpajane nam już od dzieciństwa przez wiele wiele lat bo przecież układają one ludzi.

Osobiscie nie wierzę w Boga, ale jesli nawet istnieje, czego nie można wykluczyć, to w pełnosci się mu nie sprzeciwiam.

Jesli Bóg istnieje a nawet jesli nie, to i tak trzeba żyć w pewnym zgraniu i przede wszystkim ludzkosc nie może prowadzić żadnych wojen, bo w ten sposób to się prędzej czy później wybijemy sami.

Więc o co w tym wszystkim chodzi? Chodzi o to że gdybysmy nie żyjli według jakichs zasad, to życie nie miałoby sensu, a własnie częsc tych zasad ale w bardziej rygorystycznym obraniu promuje kosciół i cały chrzescijanizm.

Niestety, bardzo często to własnie chrzescijanizm przeradza się w sektę pod nadzorem opętanych zamiłowanych do Boga starszych osób chociaż nie zawsze (mocherów).

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Ja powiem krótko i na temat.

Temat nie powstał po to by was przekonać do Boga, czy jakiejkolwiek wiary. Wierzysz? Ok - argumentów jest bardzo dużo, ale nie mam czasu by się teraz rozpisać, dlaczego wierzę w Boga. Nie widziałem go w prawdziwej postaci, lecz w sakramentach, w kościele czy w drugim człowieku.

"Błogosławieni którzy nie widzieli, a uwierzyli"

Tego się trzymam, wy nie musicie wierzyć i nikt was nie zmusza do wiary. Każdy ma swoje myśli na ten temat i ja je uszanuję, ale wy również nie jesteście myślicielami, naukowcami tylko młodymi ludźmi którzy tak na prawdę nie mają za dużo pojęcia na takie tematy.

1.Jak wielcy panowie z mpc mi wytłumaczą, to że O.Bashobora uzdrowił dzieci które z wózka nigdy nie wstawały? Widziałem to na własne oczy, w imię Boga to robił więc ? No jak? Jak się pytam.. Dziewczynka i chłopiec wstali z wózka i podeszły o ledwo co, ale podeszły do balasek przy prezbiterium. Nie próbujcie sobie wciskać jakiegoś syfu do głowy, bo to prawda i nie ma na to wytłumaczenia.

2.To nie przypadek, że Papież Jan Paweł II nie dostał kulki w głowę z bliska od "najlepszego" zabójcy tamtych lat. Co nagle mu się chciało spudłować? Nigdy w życiu, Bóg zadziałał, bo chciał.

Jeszcze raz mówię, nie chcecie wierzyć to nie, ale umiar w tym co piszecie ma być, bo kolejne obrażanie ateistów czy katolików będzie karane banem.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...