Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bóg - wytłumaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JA: Wierzysz w Boga?

Kolega: Nie

JA: Więc jak myślisz, jak wszystko powstało?

Kolega: Był wielki wybuch (...)

JA: W jaki sposób powstał ten wybuch?

Kolega: Wiele materii ściśle się skoncentrowało i bardzo szybko kręciło.

JA: A skąd wzięła się materia?

Kolega: Z dupy!

Oto mądrość pewnego ateisty.

Zauważyliście, że zrobiła się bardzo ciekawa moda na ateistę? Banda gówniarzy przestała wierzyć w stwórcę. Piszę ten temat, aby odpowiedzieć wszystkim niewierzącym, aby przeczytali pierwszy post, gdyż w starym temacie ludzie piszą swoje nie czytając postów poprzednich.

My Chrześcijanie nie jesteśmy sektą. Czujemy po prostu w sercu obecność Boga, "coś co się nami opiekuje" i na czym możemy polegać kiedy sami nie damy rady.

Jako Chrześcijanie nie każemy wam wierzyć. Bądźcie Ateistami, ale prosimy was tylko o jedno. Skoro nie wierzycie to okażcie szacunek dla wierzących i przestańcie obrażać religię.

Bardzo rozbawiły mnie takie pytania jak:

"Skoro Bóg istnieje to gdzie był kiedy ginęło tak wiele ludzi(...)"

"Skoro Bóg istnieje to dlaczego dzieje się tak wiele złego(...)"

"Skoro Bóg istnieje to czemu zawiniła Japonia(...)"

Ludzie żyją i umierają. Dlaczego myślicie, że śmierć jest zła? Znacie pojęcie śmierci? Cierpią ci co przeżyją, ale nie możecie stwierdzić co czują umierający.

Wy ATEIŚCI umierając będziecie czuć pustkę. Będziecie czuć się jak odpadek, śmieć który stracił datę ważności i trafił do kubła na śmieci.

My CHRZEŚCIJANIE umierając będziemy czuli się ważni, ponieważ Bóg nas wzywa. Wiara przetrwa.

Kolejną zabawną historią było pisanie o kościele przez młodziaków. Dlaczego napisałem kościół z małej litery? Bo mam na myśli instytucję, a nie grupę wierzących ludzi.

Jak możecie wiązać kościół z Bogiem? Bóg to coś większego, sądzicie, że siedzi za biurkiem i dyktuje księżom co mają mówić na mszy świętej?

"Oooo bo ksiądz ma taki samochód i w ogóle jest bogaty" - ale kogo to obchodzi? Ksiądz też człowiek i jak ktoś mądry tu napisał "Księży z powołania jest 1 na 1000, a reszta to księża z zawodu. Ksiądz to człowiek, a człowiek jest słaby i ulega pokusom.

Szatan - szatan niegdyś był aniołem jednak sprzeciwił się Bogu i stał się upadłym aniołem. On kieruje złem tak więc świat podzielony jest na dobro i zło.

Oczywiście dobry uczynek jest trudniej dokonać niż zły dlatego też, bycie dobrym o wiele bardziej się opłaca. Bóg dał ludziom wolną wolę, obserwuje was i nie zamierza się wtrącać, dlatego też tylu ludzi zginęło. Nie przez Boga :) Przez ludzi, przez ich głupotę i nawet jeżeli byliby to CHRZEŚCIJANIE to nie ma to nic wspólnego z Bogiem.

Temat ten nie ma za cel nawrócenie was. Nie chcecie wierzyć - nie wierzcie, ale przestańcie obrażać religię chrześcijańską bo dla wierzących jest ona naprawdę ważna.

Płaczcie nad wymogami bierzmowania i myślcie głupi, że 30 podpisanych majówek ustanowił Bóg... Nawet nie wyobrażacie sobie jak świetnie czuje się prawdziwy CHRZEŚCIJANIN po bierzmowaniu, po otrzymaniu patrona. Pomyślcie o tym.

Być może Bóg jest odpowiedzią na niewyjaśnione pytania dla niektórych - ale oni nie są prawdziwymi Chrześcijanami. Musicie po prostu w niego wierzyć, nie z przymusu, a z głębi serca. Nie pytajcie skąd się wziął Bóg, ja również tego nie wiem, ale nie muszę się nad tym głowić, gdyż wolę korzystać z uroków życia, a wszystkiego dowiemy się w swoim czasie.

Jestem doskonale świadom tego, że znajdzie się tu masa hejterów. Jednak są to 13-14 letnie dzieci, do których informacje naprawdę trudno docierają. Pamiętam te czasy, ale kiedyś kiedy dorośniecie intelektualnie, sami zaczniecie rozmyślać i podejmiecie decyzję nie bazując na postach jakiegoś forum. Jeżeli dotrwałeś aż tutaj, to znaczy, że nadal jest w tobie cząstka wiary :] Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spoko, ale po co to? I tak nikogo nie nawrócisz.

Każdy może o sobie decydować, w co chce wierzyć itd.

Ja w nic nie wierzę i jest mi z tym dobrze. ;]

g0Tef.jpg

Opublikowano

Ventosiu, chyba się nie wczytałeś ^^

Temat ten nie ma za cel nawrócenie was. Nie chcecie wierzyć - nie wierzcie, ale przestańcie obrażać religię chrześcijańską bo dla wierzących jest ona naprawdę ważna.

Płaczcie nad wymogami bierzmowania i myślcie głupi, że 30 podpisanych majówek ustanowił Bóg... Nawet nie wyobrażacie sobie jak świetnie czuje się prawdziwy CHRZEŚCIJANIN po bierzmowaniu, po otrzymaniu patrona. Pomyślcie o tym.

Ja tam w nic nie wierze, tyle na ten temat.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Spoko, ale po co to? I tak nikogo nie nawrócisz.

Każdy może o sobie decydować, w co chce wierzyć itd.

Ja w nic nie wierzę i jest mi z tym dobrze. ;]

Ventosiu, chyba się nie wczytałeś ^^

Ja tam w nic nie wierze, tyle na ten temat.

Naprawdę w nic nie wierzycie? Jesteście tego pewni? Wątpię...

Jeżeli tak to widocznie jesteście w sobie zamknięci i nie chcecie nic do siebie dopuścić. Nie wierzycie w naukę, nie wierzycie w Boga. Zagubieni, nie potraficie wybrać.

Opublikowano

Nie wiem po co ten temat, ale dobra. Jestem agnostykiem, wierzę w siebie(i w chuj innych rzeczy). I tyle.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie wiem po co ten temat, ale dobra. Jestem agnostykiem, wierzę w siebie(i w chuj innych rzeczy). I tyle.

Przecież na początku pisania pierwszego posta wytłumaczyłem po co ten temat <?>

Opublikowano

Wiem, czytałem, ale po co to napisałeś, skoro i tak 99% użytkowników nie weźmie tego do siebie. Straciłeś tylko swój czas.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ludzie ! To jakaś paranoja.

Radzę wam zrobić taki prosty "myk" - Katolicy i Katole idą jutro do kościółka i pomodlą się za nas "grzeszników", ale od bezpośredniego krytykowania ateizmu, proszę was, wstrzymajcie się.

Każdy ma swoje prawdy i dobrze, że ich broni, ale to nie jest odpowiednie miejsce na takie spory.

A teraz: Pacierz i spać :)

Opublikowano

Ludzie ! To jakaś paranoja. Radzę wam zrobić taki prosty "myk" - Katolicy i Katole idą jutro do kościółka i pomodlą się za nas "grzeszników", ale od bezpośredniego krytykowania ateizmu, proszę was, wstrzymajcie się. Każdy ma swoje prawdy i dobrze, że ich broni, ale to nie jest odpowiednie miejsce na takie spory. A teraz: Pacierz i spać :)

Każdy modli się za siebie :)

Rozmowy na tematy religijne są niepoważne, a ludzie próbujący przekonać kogoś do swoich poglądów są nawiedzeni.emano ema do usłyszenia

Zgadzam się! Tylko do kogo to piszesz? Nie widzę w tym temacie nikogo kto chce przekonać innych do swoich poglądów. Emano, ema do usłyszenia ;]

Weteran
Opublikowano
Rejestracja dziś, 23:15
Napisano dziś, 23:30

Chciało Ci się pisać az 15min ?!

Ja tam sam już nie wiem czy wierzyc w Boga czy nie . Jest to troche dziwne , bo cytujac

Bóg dał ludziom wolną wolę, obserwuje was i nie zamierza się wtrącać, dlatego też tylu ludzi zginęło. Nie przez Boga :) Przez ludzi, przez ich głupotę i nawet jeżeli byliby to CHRZEŚCIJANIE to nie ma to nic wspólnego z Bogiem.

skąd wiesz co Bóg dał ludzią ? Są jakieś znaki od Niego ze on dał to i to ?

Ja chyba najbardziej wierze w reinkarnacje .

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Chciało Ci się pisać az 15min ?!

Ja tam sam już nie wiem czy wierzyc w Boga czy nie . Jest to troche dziwne , bo cytujac

skąd wiesz co Bóg dał ludzią ? Są jakieś znaki od Niego ze on dał to i to ?

Ja chyba najbardziej wierze w reinkarnacje .

Bo było to multum razy pisane w Piśmie i głoszone przez Jezusa.

Reinkarnacja to bardzo ciekawy temat - nie zaprzeczam i nie potwierdzam.

Opublikowano

Wykurwiaj, bo mnie takie pierdolenie nie przekonuje.

Czy nie można pojąć, że:

BOGA NIE MA!

Ale dobra. Mam do Ciebie pytanie.

Kolega tak Ci odpowiedział:

JA: A skąd wzięła się materia?

Kolega: Z dupy!

A ja zadam pytanie.

Kto stworzył boga?

Opublikowano

Wykurwiaj, bo mnie takie pierdolenie nie przekonuje.

Czy nie można pojąć, że:

BOGA NIE MA!

A kim ty jesteś spośród tysięcy użytkowników?

W przeciwieństwie do Ciebie nie wmuszam ludziom tego co piszę.

Opublikowano

Każdy modli się za siebie :)

To po co modlicie się za ludzi zmarłych, skoro każdy modli się za siebie?

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

A kim ty jesteś spośród tysięcy użytkowników?

W przeciwieństwie do Ciebie nie wmuszam ludziom tego co piszę.

Jestem normalnym człowiekiem, a nie jakimś religijnym fanatykiem. I ja nie wymuszam, Ty też nie.

"Wytłumaczyłeś". Ok.

Jeszcze 1.

Twój kolega musi być bardzo inteligentny, skoro było go stać na tak rozbudowaną wypowiedź.

A i odpowiedz mi na pytanie, KTO STWORZYŁ BOGA?

Opublikowano

Jestem normalnym człowiekiem, a nie jakimś religijnym fanatykiem. I ja nie wymuszam, Ty też nie.

"Wytłumaczyłeś". Ok.

Jeszcze 1.

Twój kolega musi być bardzo inteligentny, skoro było go stać na tak rozbudowaną wypowiedź.

A i odpowiedz mi na pytanie, KTO STWORZYŁ BOGA?

Przeczytaj wszystko co napisałem i wróć.

To się tyczy słowa "fanatyk" i pytania "kto stworzył Boga"

Opublikowano

Nie napisałeś tam, że bóg wziął się "z dupy", tak jak materia wg Twojego kumpla.

To działa w dwie strony kolego. A "walka" po między ateistami a..... fanatykami będzie trwać wiecznie.

Opublikowano

To było ironiczne pytanie?

Też, ale odpowiedz mi?

Skoro wasz najukochańszy bóg was tak kocha to dlaczego wg jakże świętej księgi biblii zabił tylu ludzi plagami egipskimi(dokładnie ponad 2 miliony), a szatan wg również waszej biblii 2 osoby.

Nie będę nawet poruszał tematu kościoła, bo już mi się wymiotować chce jak tylko sobie pomyślę o ich wszystkich działaniach.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...