Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za czy przeciw lekcja 35 minut

Deaviss

Za czy przeciw lekcja 35 minut  

162 użytkowników zagłosowało

1. 1. Za czy przeciw lekcja 35 minut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz Was zaskoczę, bo ja mam prawie codziennie (prócz czwartku, gdy mam 6 lekcji) 8 lekcji :) Do tego dochodzi dojeżdżanie ok. 30 minut w jedną stronę. Poza tym autobusy jeżdżą kiedy chcą. Także nie marudźcie :)

A co do 35minut lekcji - Nie przeszłoby. Powiedźmy taki wf - 5 minut na przebranie, 5 na ubranie. 25 minut lekcji ?

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przeciw! Co z tego że lekcja będzie krótsza o te 10min, skoro będzie ich więcej?

Mi w Technikum 45min lekcji często nie starcza żeby ogarnąć cały materiał.

@DOWN

Coś się nie podoba dzieciaku, to wykurwiaj.

Opublikowano

Przeciw! Co z tego że lekcja będzie krótsza o te 10min, skoro będzie ich więcej?

Mi w Technikum 45min lekcji często nie starcza żeby ogarnąć cały materiał.

Bo się kurwa popłaczesz.

11hbhnt.png

Opublikowano

@Up

Dzieciaczku, odzywaj się jakoś do starszych. Ty też będziesz płakał jak pójdziesz do szkoły średniej, na razie jesteś w podstawówce/gimnazjum to się ciesz, że masz łatwo i jeszcze nie rozumiesz co Cię czeka później.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Dałem ZA ale i tak wam to chuja da teraz jest tak Po 10 minutach sie wchodzi do klasy 10 minut sprawdza liste 10 minut uspokaja następne 10 minut się gada ( bo kogoś pyta ) i ostatnie 5 minut już się jest spakowanym i czkea na dzwonek tak czy tak i tak wychodzi na to że się gówno w gimnazjum uczy :D

Opublikowano

Przeciw, lekcja powinna trwac około 1h.

Przerwy mogą być troche dłuższe ale przynajmniej każdy by sie czegos nauczył.

Sam mam lekcje 1h i 2 przerwy jedna 25 min i druga 40 min (lunch) i 5 lekcji dziennie po 1h.

Taki system jest dosyć dobry, w Polsce jest to 45min i co jeszcze mniej chcecie -.-

Nauka = Kasa w przyszłosci :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

dla mnie teraz szybko leca leje tak jak by trwaly okolo 20min;p

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Przeciw. Dzieciaki z podstawówek/gimnazjów tego nie rozumieją, pójdą dalej to zrozumieją, że 45min to nie jest dużo.

Ja jakoś rozumie i dałem przeciw ;)

Od geografii mam tak zajebistego nauczyciela ,że aż się nie chce kończyć lekcji :D

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

@Up Ja jestem z gimnazjum i też rozumiem. Ja jestem przeciw tak krótkim lekcją. Czasem te 45min mi nie starczy żeby zrozumieć materiał, a jeszcze czas poświęcony na niektóre barany z mojej klasy... bez komentarza :P

Opublikowano

Przeciw. Dla mnie lekcje powinny trwać właśnie dłużej, mniej do nauki w domu, efektywniejsza praca w szkole, lepiej zdana matura-egzamin zawodowy. Tylko, że jeszcze trzeba mieć chęć by wiedzę przyswajać. Podstawówka i Gimnazjum tego i tak nie zrozumie...

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

@Up niby mniej nauki w domu ,a to gówno prawda. Nauczyciele więcej wyciągali by z nas na lekcjach i jeszcze w pracach domowych / wypracowaniach.

Za.

logoopm.png

Opublikowano

Oczywiście że za :D

Co ja wam zrobiłem że 35%? Zdejmiecie chociaż 5%

DAJ O TO CO JEST TU ------------->

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

O jeju lekcje po 35 minut i co wam to da ?? Później curmoki będą robić jako śmieciaże i koxy bo mieli lekcje po 35 minut .. Ogarnijcie to,może ja chciałym te 35 minut ale 10 minut nikogo nie zbawi ..

Opublikowano

teraz to jest tak że przez ostatnie 15 minut się czeka na dzwonek i tylko o nim myśli, a nauczyciele w zasadzie jakieś bzdury gadają, nie wiem jak u was ja zawsze jestem po półgodzinie mega znudzony lekcją , nie idzie się niczego nauczyć.

Ostatnio mieliśmy skrócone lekcje i przerwy przez kilka dni. 7 godzin lekcyjnych - powrót do domu o 12:05. W nauce żadnej różnicy, tyle samo materiału przerobiliśmy. Lepiej dla nauczycieli i dla nas. Można tak ? - można jak widać... ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...