Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Battlefield 3

mikaele94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

znalazłem kilka fajnych informacji i ciekawostek na temat battlefield 3.

Beta Battlefield 3 multiplayer pojawi się 29 września

Beta battlefield 3 potrwa tylko do 10 października, osoby które zamówiły pre-order BF3 oraz posiadacze gry Medal of Honor Tier 1 będą mogli zagrać w betę 2 dni wcześniej (od 27 paździenika).

W BF3 beta będzie dostępna tylko jedna mapa i jeden tryb rozgrywki, mapa to Operation Metro, tryb Rush. Do uruchomienia bety będzie potrzebny program origin. CLICK

Krótki filmik przedstawiający mapę i tryb gry:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jzwEs2bdlDo

Wymagania:

Wymagania minimalne:

System operacyjny: Windows Vista (z Service Pack 2, 32-bity)

Procesor: dwurdzeniowy 2GHz (Core2Duo 2,2GHz lub Athlon X2 2,7GHz)

Pamięć: 2 GB RAM

Dysk twardy: 20 GB wolnego miejsca

Karta graficzna: Kompatybilna z DirectX10 (NVIDIA GeForce z serii 8, 9, 200, 300, 400, 500) lub z DirectX 10.1 (ATI Radeon z serii 3000, 4000, 5000, 6000 - wydajnościowo lepsza od 3870) wyposażona w 512MB pamięci

Wymagania rekomendowane:

System operacyjny: Windows 7 (64-bity)

Procesor: czterordzeniowy

Pamięć: 4 GB RAM

Dysk twardy: 20GB wolnego miejsca

Karta graficzna: Kompatybilna z DirectX11, wyposażona w 1GB pamięci (NVIDIA GeForce GTX 560 lub ATI Radeon 6950)

*Na Twitterze została potwierdzona informacja, aby pograć płynnie na ustawieniach ultra - będą wymagane dwie karty graficzne NVIDIA GeForce GTX 580 w SLI!

Trochę o samym multiplayer:

- ogromne pole walki oraz zróżnicowane pojazdy

- dynamiczne starcia piechoty

- destrukcja otoczenia

- tryby gry skupiające się na współpracy drużynowej

- dostosowywanie specjalizacji żołnierza oraz danego pojazdu

- modyfikowanie broni

- rozwój postaci

- prowadzenie ognia zaporowego

- kilka trybów prowadzenia ognia

- przywracanie do życia członków z drużyny

- tryb, który będzie zezwalał wyłącznie na potyczki piechoty (infantry)

- tryb hardcore

- większa ilość punktów za prace zespołową

- commo rose znany z BF2/BF2142 (wydawanie poleceń drużynie)

Klasy:

- Assault - Szturmowiec

- Recon - Zwiad

- Support - Żołnierz wsparcia

- Engineer - Mechanik

Tryby gry:

- Conquest 64 - Podbój (max. 64 graczy).

- Rush - Znana z BFBC2 gorączka.

- Team Deathmatch - no to chyba wszyscy wiedzą o co chodzi.

- Squad Deatmatch - To jakaś nowość, nie wiem o co będzie chodzić.

- Squad Rush - Również znana z BFBC2 drużynowa gorączka.

W grze będziemy mogli również zdobyć ponad 100 odznaczeń i medali.

Bronie dostępne w grze:

Karabiny szturmowe

- M16A4

- AK74M

- M416

- AN94

- KH2002

- AEK971

- F2000

- G3

- ASVAL

Karabinki

- M4A1

- AKS74u

- SCAR H CQB

- G36C

- A-91

- SG553LB

Karabiny maszynowe

- M249

- RPK-74M

- M27 IAR

- Pecheneg

- M60

- M240

- Type88

Karabiny snajperskie

- Mk11

- SVD

- SV98

- M98B

- M40A5

- M82A3

Pistolety maszynowe

- P90

- MP7

- PDR

- UMP-45

- P90TR

- PP2000

Strzelby

- 870MCS

- M1014

- USAS-12

- DAO-12

- Saiga 20k

Wyrzutnie

- SMAW

- RPG-7

- Javelin

- FIM-92 Stinger

- SA-18 IGLA

- M136 AT4

Pistolety

- M9

- PYa MP443

- G17

- M1911

- T44

- MP412

- G18

- M93R

Inne bronie

- M39

- SKS

- M320 - granatnik, który nie trzeba podwieszać pod lufę karabinu (można z niego korzystać, jako samodzielną broń)

- M26 MASS - strzelba, której również nie trzeba podwieszać pod lufę karabinu (stanowi samodzielną broń)

Akcesoria (optyka):

- M145

- RDS Reflex

- Kobra

- Holographic

- PKA-S

- ACOG

- PSO-1

- PK-A

- IRNV

- PKS-07

- 8x Rifle Scope

- 12x Ballistic

- Foregrip

- Bipod

- Heavy Barrel

- Suppresor

- Tactical light

- Laser sight

- Flash suppresor

- Straight pull bolt

WYPOSAŻENIE ŻOŁNIERZA:

- nóż

- granat odłamkowy M67

- granat dymny M18

- apteczka

- defibrylator

- miny przeciw pojazdom M15

- narzędzia naprawcze

- EOD bot (drone do zwiadu oraz rozbrajania niebezpiecznych ładunków) - też fajna i ciekawa sprawa więcej w "Ciekawostkach"

- moździerz 60mm

- amunicja

- ładunki wybuchowe C4

- miny przeciwpiechotne Claymore - to mnie bardzo cieszy :D

- SOFLAM (lornetka do namierzania celów wiązką lasera dla wsparcia z powietrza)

- MAV micro UAV

- Radio beacon

- UG sensors

Pojazdy:

Szybkie przemieszczanie

- Growler ITV

- VDV Buggy

Transport piechoty

- HMMWV

- G3937 Vodnik

Transportery opancerzone

- LAV-25

- BMP-2M

Pojazdy przeciwlotnicze

- LAV-AD

- 9K22 Tunguska-M

Czołgi

- M1 Abrams

- T-90

Helikoptery zwiadowcze

- AH-6J Littlebird

- Z-11 W

Helikoptery transportowe

- UH-1Y Venom

- Ka-60 Kasatka

Helikoptery szturmowe

- AH-1Z Super Cobra

- MI-28 Havoc

Myśliwce wielozadaniowe

- F/A-18E Super Hornet

- SU-35BM Flanker-E

Samoloty szturmowe

- A-10 Thunderbolt

- SU-39

Łodzie

- RHIB

Amfibie

- AAV-7A1

SPECJALIZACJE POJAZDÓW:

- Coaxial MG

- Coaxial HMG

- Canister shells

- Guided shells

- Zoom optics

- IR smoke

- Thermal optics

- Reactive armor

- Maintenance

- Belt speed

- Thermal camo

- Auto loader

- Proximity scar

- CITV station

- ATGM launcher

- APFSDS-T shells

- Guided rockets

- Air radar

- Heatseekers

- Laser painter

- TV missile

- IR flares

- Extinguisher

- ECM jammer

- Rocket guidance system

- Below radar

- Guided missile

- Beam scamming

Ciekawostki:

- Commo Rose (znany z Battlefield 2 oraz 2142) powraca, aby jeszcze lepiej odnaleźć się na polu walki oraz na bieżąco wysyłać oraz otrzymywać wszystkie niezbędne informacje od członków z naszej drużyny.

- Do aktywacji oraz każdego odpalenia BF3 będzie wymagany program Origin. Listę znajomych również będziemy zarządzać z poziomu tej platformy.

- Nie uświadczymy menu głównego gry. Z poziomu przeglądarki (strona Battlelog) będziemy mogli wyszukać serwer do gry wieloosobowej, dołączyć do znajomych, śledzić statystyki, uruchomić tryb kampanii dla pojedynczego gracza, odpalić tryb kooperacji oraz komunikować się z innymi graczami poprzez wpisy (znane z serwisów społecznościowych) lub VOIP.

- Robocik EOD będzie potrafił nie tylko naprawiać pojazdy. Będzie mógł również rozbrajać ładunki wybuchowe oraz podobno uzbrajać M-COM'y. Najciekawsze jest to, że będzie można przyczepić do niego C4.

- Na trailerze przez chwilę możemy również dostrzec MAV. Jest to bezzałogowy samolot (UAV) o bardzo małych rozmiarach, który jest zdolny śledzić rozwój wydarzeń na polu walki.

- Team Deathmatch będzie wyłącznie dla 24 graczy.

- Powrócą rakiety TV (dla helikopterów szturmowych).

- Żadna z klas nie będzie wyposażona w urządzenie, które po wyrzuceniu będą wskazywały pozycję wroga na mapie.

- W grze będą dostępne dwie wersję M16 - A3 oraz A4.

- Tryb kooperacji będzie krótszy o 30% względem kampanii dla jednego gracza.

- Będzie można na mapie swobodnie zaznaczyć prawdopodobną lokalizację wroga.

- Wielkość mapy Caspian Border jest zbliżona do Harvest Day (dzień żniw) z Bad Company 2.

- Myśliwce mają być niewiele szybsze od tych, które były dostępne w Battlefield 2. Pułap, na jaki będziemy mogli się wznieść, będzie identyczny jak w produkcji z 2005 roku.

- Granat dymny rozpylony przez piechura oraz zasłona dymna, z której będą korzystały pojazdy, zapewnia tymczasową niemożliwość oznaczenia nas przez jednostki wroga na mapie.

- Gracz nie będzie mógł nurkować pod wodą. Tak jak w poprzednich częściach, będzie mógł jedynie unosić się nad jej powierzchnią.

- EA/DICE planuję na długi okres czasu związać się z tą produkcją. Battlefield 3 będzie otrzymywał wsparcie oraz dodatki.

- Potwierdzono obecność PunkBuster'a oraz możliwość robienia zdjęć przez narzędzia (RCON) dla administratorów serwerów.

- Pojawią się reklamy, które będą wyświetlane w grze (na bilbordach itd.)

- Pojazdy będą wyposażone w ENV (tak nazywa się połączenie noktowizji oraz termowizji).

Ciekawostki cz. 2:

- ilość preorderów przekroczyła już 1 250 000;

- automatyczna regeneracja pojazdów (od 50% stanu technicznego) to wyłącznie opcja w ustawieniach serwerach, którą można wyłączyć;

- samoloty będą miały możliwość korzystania z niedostępnego dla piechoty obszaru mapy (tak samo jak w Battlefield 2);

- żołnierze, którzy będą jedynie pasażerami w pojazdach transportowych - będą mieli możliwość wykorzystania kierowanych pocisków ziemia-powietrze z broni FIM-92 Stinger;

- model latania dla samolotów będzie identyczny na PC, Xbox 360 oraz PlayStation 3;

- Battlefield 3 na konsolach będzie uruchamiany w rozdzielczości 1280x704, co przekłada się na pojawienie wąskich czarnych pasków na górze oraz na dole ekranu (oryginalna rozdzielczość 720p to 1280x720) - możemy spodziewać się jedynie stałych 30 klatek na sekundę podczas rozgrywki;

- uzupełnienie wyposażenia ze skrzynek z amunicją (ammo crates) takiego jak ładunki wybuchowe C4, czy miny Claymore zajmie dłużej niż standardowego magazynka do karabinu szturmowego;

- gra przewiduje 50 autentycznych rang obowiązujących w armii USA;

- samopowtarzalny karabin snajperski (np. M24/SV-98) będzie w stanie zabić jednym celnym trafieniem z bliskiej odległości w trybie hardcore;

- w normalnym trybie gry, pojedynczy celny strzał w ciało przeciwnika, nie wystarczy aby go zabić;

- pojawią się nowe pojazdy, które nigdy wcześniej nie zagościły w serii BF oraz powróci kilka znanych z poprzednich części;

- naboje, które będą przelatywać blisko naszej głowy będą wydawały dość głośny, charakterystyczny dźwięk;

- BF3 będzie wspierał możliwości najnowszych procesorów (rdzenie, wątki, technologie, itd.);

- powrócą dodatkowe punkty za oddany celny strzał w głowę przeciwnika, z dalekiej odległości (marksman bonus);

- pilot śmigłowca będzie otrzymywał dodatkowe punkty za transport piechoty oraz wskazywanie strzelcom (gunnerom) celów;

- pojawią się szybkie środki do transportu, które będą wyposażone w stacjonarne, ciężkie karabiny maszynowe;

- nowy oraz ulepszony system trafień (hitboxy) w stosunku do wersji testowej alpha;

- automatyczne karabinki snajperskie nie będą funkcjonowały tak skutecznie jak shotguny na bliską odległość;

- moździerz będzie posiadał naboje odłamkowo-burzące oraz dymne;

- granaty odłamkowe nie będą wpływały na destrukcję otoczenia;

- w grze będą dostępne różnego typu shotguny;

- liczba flag będzie zależna od wielkości mapy;

- prawdopodobnie obsługa czołgu będzie liczyła 3 osoby (podobnie jak w modzie Project Reality do BF2);

Myślę że są to dosyć ciekawe i przydatne informacje na temat gry :)

Jeśli się podoba i przydało to poproszę +

*Informacje zaczerpnięte ze strony battlefieldzone.pl

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziś to czytałem i to mnie rozjeb*** najbardziej o.O

- Nie uświadczymy menu głównego gry. Z poziomu przeglądarki (strona Battlelog) będziemy mogli wyszukać serwer do gry wieloosobowej, dołączyć do znajomych, śledzić statystyki, uruchomić tryb kampanii dla pojedynczego gracza, odpalić tryb kooperacji oraz komunikować się z innymi graczami poprzez wpisy (znane z serwisów społecznościowych) lub VOIP.

Myślę że to nie jest oficjalna wiadomość...

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Opublikowano

@Up

Może i gówniany ale mimo to i tak rzadziej spotkasz cheaterów niż w innych grach, choćby przykład Call of duty gdyby nie cheaterzy to może dalej bym w to grał ale niestety doświadczyłem tego na wersji PC i również na xbox 360.

Co do bugów jeśli chodzi o BF 3 to narazie nie ma o czym mówić, mimo to gram w bad company 2 i może pojawiają się tam bugi, tak jak w większości gier, ale nie przeszkadzają one w graniu prawdę mówiąc gram w gry z serii battlefield już dosyć długo i nigdy nie skarżyłem się specjalnie że bugi przeszkadzają mi w grze.

Co do Twojego "teleportu" hmm... to jest raczej spowodowane lagami jak nie Twoimi to serwera, mam dość szybkiego neta więc gram praktycznie bez lagów i nie spotkałem się z sytuacją żeby mnie gdzieś cofnęło.(oczywiście zdaża się że mam lagi wtedy tak, faktycznie potrafi cofnąć o kilka dobrych kroków).

@ killazzpl

Też się tym zainteresowałem, poczytałem trochę na ten temat i chyba się na to zanosi. Podobno zostało to już potwierdzone, jeśli znajdę coś jeszcze na ten temat dam znać ;)

Opublikowano

Dodam od siebie iż odblokowanie wszystkich i każdego dodatku do broni zajmie 100h ale uwzględnijcie jeszcze dodatki do pojazdów ; )

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Gość malutki688
Opublikowano

witam, ja slyszalem ze od lunety snipera moze odbijac sie swiatlo.Wiadomo cos na ten temat?

Opublikowano
Samoloty szturmowe

- A-10 Thunderbolt

- SU-39

fail... toż to na szrot się nadaje tylko ...

A-10 Thunderbolt

data produkcji

październik 1975 – obecnie

Su-39 - rosyjski samolot szturmowy będący modyfikacją radzieckiego samolotu Su-25UB którego produkcja zaczęła się w 1996 roku

faszerują nas świeżościami ...

Karabiny snajperskie

- Mk11

- SVD

- SV98

- M98B

- M40A5

- M82A3

dojebali teraz ... zapomnieli dodać L96A1 oraz M90 ;<

btw. co robi M4A1 i G36C w karabinkach szturmowych ?

EXPmIpC.gif

Opublikowano

przecież M4A1 to Amerykańskiej produkcji karabinek szturmowy...

co do G36C to już chyba jest jednak karabin szturmowy :rolleyes:

aa no i tu jest ból, M90 :( Szkoda że nie będzie...

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Opublikowano

ehh napalalem sie tym bf bc2 i teraz go mam gralem 2 tyg i znudzil mi sie wrocilem do coda i czekam na mw3 ;p no coz leca w konia nic sie nie dzieje co rok w cod.;s

Opublikowano

Up no i to jest błąd Bf wychodzi co 3-5 lat a cod co roku gówno tam jest. Cod wg mnie to bezmyślna strzelanka w której nie ma za grosza realizmu, dostaniesz 10-20 razy i żyjesz a tu 2-3 hity i ded.

Wgl porównaj sobie mw3 do bf3 bez zastanowienia wybieram bf'a

OndteAw.png
Opublikowano

Jak dla mnie COD i BF to dwie zupełnie różne gry :P

CoD to rusher czyli broń do ręki i lecimy nabijać fragi, nie ma zagrań taktycznych (nie mówię tu o sytuacjach kiedy gra klan), zero wsparcia od kolegów z drużyny. To gra dla osób którzy chcą usiąść i sobie postrzelać.

Natomiast w BF'a rozgrywka sama się nie wygra naprawdę dużo zależy od współpracy miedzy członkami drużyn, jak się trafi dobra drużyna i ogólnie ogarnięci ludzie na serwie można przeżyć naprawdę ciekawe sytuacje i gra będzie na najwyższym poziomie.

Ja często gram z kolegą, podczas gry gadamy przez skype i wtedy można niesamowite akcje razem robić, uzupełniać się nawzajem np. ja szturmowiec (amunicja) on snajper (sensory) i generalnie przeciwnik nie ma szans jak znamy jego pozycję ;) a że ja mam amo. to znamy ją non stop lub ja odciągam uwagę przeciwnika otwierając do nich ogień a kolega prześlizguję się do nich i pyk jednego z noża, pyk drugiego z noża i wytyczna uzbrojona :D i takich kombinacji można w nieskończoność próbować a można ich naprawdę sporo wymyśleć.

Więc tak naprawdę to czy COD czy BF to zależy od gustu i od tego czy wolisz sobie postrzelać czy jednak czerpać z gry coś więcej i myśleć przy niej.

Żeby nie było grałem w wiele wersji COD'a (chyba w większość napewno MW i MW2, na multi też) i praktycznie we wszystkie części battlefield'a i zdecydowanie wole BF'a, na pytanie COD MW czy BF2 (zwykły) bez zastanowienia odpowiem BF2 bo rozgrywka tam jest naprawdę niesamowita, mimo że to stara gra to trzyma poziom. Dlatego już nie mogę doczekać się BF3 :D

Jeszcze jedno co mnie odpycha od COD'a to niesamowita ilość cheaterów tak jak już wspomniałem we wcześniejszym poście doświadczyłem tego na PC i xbox 360.

Opublikowano

@Up

No widzisz, noob jesteś bo grać nie umiesz ;) więc nie pozostaje nic innego jak cheat'owanie. Z twojego profilu wynika że grasz w COD'a MW2 i właśnie o takich jak Ty mówiłem we wcześniejszych postach :)

Gość malutki688
Opublikowano

Jak dla mnie COD i BF to dwie zupełnie różne gry :P

CoD to rusher czyli broń do ręki i lecimy nabijać fragi, nie ma zagrań taktycznych (nie mówię tu o sytuacjach kiedy gra klan), zero wsparcia od kolegów z drużyny. To gra dla osób którzy chcą usiąść i sobie postrzelać.

Natomiast w BF'a rozgrywka sama się nie wygra naprawdę dużo zależy od współpracy miedzy członkami drużyn, jak się trafi dobra drużyna i ogólnie ogarnięci ludzie na serwie można przeżyć naprawdę ciekawe sytuacje i gra będzie na najwyższym poziomie.

Ja często gram z kolegą, podczas gry gadamy przez skype i wtedy można niesamowite akcje razem robić, uzupełniać się nawzajem np. ja szturmowiec (amunicja) on snajper (sensory) i generalnie przeciwnik nie ma szans jak znamy jego pozycję ;) a że ja mam amo. to znamy ją non stop lub ja odciągam uwagę przeciwnika otwierając do nich ogień a kolega prześlizguję się do nich i pyk jednego z noża, pyk drugiego z noża i wytyczna uzbrojona :D i takich kombinacji można w nieskończoność próbować a można ich naprawdę sporo wymyśleć.

Więc tak naprawdę to czy COD czy BF to zależy od gustu i od tego czy wolisz sobie postrzelać czy jednak czerpać z gry coś więcej i myśleć przy niej.

Żeby nie było grałem w wiele wersji COD'a (chyba w większość napewno MW i MW2, na multi też) i praktycznie we wszystkie części battlefield'a i zdecydowanie wole BF'a, na pytanie COD MW czy BF2 (zwykły) bez zastanowienia odpowiem BF2 bo rozgrywka tam jest naprawdę niesamowita, mimo że to stara gra to trzyma poziom. Dlatego już nie mogę doczekać się BF3 :D

Jeszcze jedno co mnie odpycha od COD'a to niesamowita ilość cheaterów tak jak już wspomniałem we wcześniejszym poście doświadczyłem tego na PC i xbox 360.

Zgafzam sie w 100% bf mozna faknie pograc, cod to rusher ii mi to odpowiada:)

kupie mw3 i bf-a tez:D

moim zdanikem tych gier nie powinno sie oceniac wzgledem siebie.obie stawiaja na inne rzeczy (kazdy wie na jakie) co do posta:p jak jeszcze medyk jest to juz gg praktycznie:]

co do tematu....

Podobno medyk ma miec bronie szturmowca a szturm medyka:p

jak bd ze siwatlem odbijajacym sie od lufy sniperki?

Opublikowano

@Up

No widzisz, noob jesteś bo grać nie umiesz ;) więc nie pozostaje nic innego jak cheat'owanie. Z twojego profilu wynika że grasz w COD'a MW2 i właśnie o takich jak Ty mówiłem we wcześniejszych postach :)

co ty o mnie wiesz, płaczku jebany. Ja dążę do tego żeby wkurwiać takie osoby jak ty w bfach/codach. Gówno wiesz o mnie to się nie odzywaj

Opublikowano

@Poliszman

Po pierwsze żaden z Twoich postów nie wniósł nic do tematu, gadasz ciągle o cheatach. Po drugie udzielając się na forach musisz być gotowy na krytykę więc nie płacz tylko napisz coś sensownego. Po trzecie nie bądź dzieckiem z podstawówki i nie używaj wulgaryzmów bo nikogo tutaj nie przestraszysz ;)

Co do tematu i odbijającego się światła od lunety snajpera to powiem szczerze że dowiedziałem się o tym od Was :P obejrzałem trochę filmików na YT z alphy i nie zaobserwowałem takiego zjawiska mimo to w internecie są artykuły na ten temat.

Na battlefieldzone.pl piszą:

Ostatni błędnie wprowadzony do rozgrywki element, który przeszkadza a jest znany od konkurencji to odbijające się światło od lunety karabinu snajperskiego. Nie ważne, w jakim miejscu na mapie, nie istotne spod jakiego kąta pada oświetlenie to po użyciu przyrządów celowniczych zdradzimy naszą pozycję w ciągu ułamku sekundy. Z pewnością deweloperzy mieli za cel osłabić funkcjonalność i efektywność klasy snajpera w Battlefield 3 i przekonać graczy do uczestniczenia w wymianie ognia a nie wylegiwania się między drzewami.

Ja to rozumiem tak że jeśli my będziemy snajperami i użyjemy przyrządów celowniczych to my tego nie zauważymy ale już inne osoby tak. Jednak są to tylko moje przypuszczenia :P

@EDIT

Pojawiły się nowe ciekawostki :)

Opublikowano

Tu dorzucam nowe ciekawostki:

- Automatyczna regeneracja pojazdów (od 50% stanu technicznego) to wyłącznie opcja w ustawieniach serwerach, którą można wyłączyć

- Samoloty będą miały możliwość korzystania z niedostępnego dla piechoty obszaru mapy (tak samo jak w Battlefield 2)

- Żołnierze, którzy będą jedynie pasażerami w pojazdach transportowych - będą mieli możliwość wykorzystania kierowanych pocisków ziemia-powietrze z broni FIM-92 Stinger

- Model latania dla samolotów będzie identyczny na PC, Xbox 360 oraz PlayStation 3

- Battlefield 3 na konsolach będzie uruchamiany w rozdzielczości 1280x704, co przekłada się na pojawienie wąskich czarnych pasków na górze oraz na dole ekranu (oryginalna rozdzielczość 720p to 1280x720)

możemy spodziewać się jedynie stałych 30 klatek na sekundę podczas rozgrywki

- Uzupełnienie wyposażenia ze skrzynek z amunicją (ammo crates) takiego jak ładunki wybuchowe C4, czy miny Claymore zajmie dłużej niż standardowego magazynka do karabinu szturmowego

- Gra przewiduje 50 autentycznych rang obowiązujących w armii USA

- Samopowtarzalny karabin snajperski (np. M24/SV-98) będzie w stanie zabić jednym celnym trafieniem z bliskiej odległości w trybie hardcore

- W normalnym trybie gry, pojedynczy celny strzał w ciało przeciwnika, nie wystarczy aby go zabić;

- Pojawią się nowe pojazdy, które nigdy wcześniej nie zagościły w serii BF oraz powróci kilka znanych z poprzednich części;

- Naboje, które będą przelatywać blisko naszej głowy będą wydawały dość głośny, charakterystyczny dźwięk

- BF3 będzie wspierał możliwości najnowszych procesorów (rdzenie, wątki, technologie, itd.)

- Powrócą dodatkowe punkty za oddany celny strzał w głowę przeciwnika, z dalekiej odległości (marksman bonus)

- Pilot śmigłowca będzie otrzymywał dodatkowe punkty za transport piechoty oraz wskazywanie strzelcom (gunnerom) celów

- Pojawią się szybkie środki do transportu, które będą wyposażone w stacjonarne, ciężkie karabiny maszynowe

- Nowy oraz ulepszony system trafień (hitboxy) w stosunku do wersji testowej alpha;

- Automatyczne karabinki snajperskie nie będą funkcjonowały tak skutecznie jak shotguny na bliską odległość;

- Moździerz będzie posiadał naboje odłamkowo-burzące oraz dymne;

- Granaty odłamkowe nie będą wpływały na destrukcję otoczenia;

- W grze będą dostępne różnego typu shotguny;

- Liczba flag będzie zależna od wielkości mapy;

- Prawdopodobnie obsługa czołgu będzie liczyła 3 osoby (podobnie jak w modzie Project Reality do BF2)

Zaczerpnięto za Battlefield Zone.

Gawrosz-PL.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No do tej pory chciałem kupić na kompa ale jak zobaczylem wymagania to zacząłem się zastanawiać, kompa mam:

Procek: 2x 2.80 (nie pamiętam dokładnie jaki)

Grafa: gtx 260

RAM: 4Gb

Moze i bym dał radę to pociągnąć jednak na tym na wysokich detalach tego nie uciągne a jestem wymagajacym graczem :D i jak mam grac na niskich to wole juz nie grac wcale. A tak wgl. to co-op będzie na wszystkich platformach, z tego co mi wiadomo. No ale wielki PLUS dla PC za 64 graczy, szkoda że na konsoli tylko max. 24 :(

Gość malutki688
Opublikowano

zastanawiam sie jak ta gra na ultra bd wygladac:p ja mam ati radeon 6950 procek i52500k to raczej pojdzie na najwyzszych:) ale fajnie ze ta beta bd:) ten tryb 64....

Oby w becie juz byl^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...