Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyeliminować zacinanie się minecraft.

piotrek54

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nikomu nie pokazuje.

Autor tutoriala potrawił odświerzać temat kilkadziesiąt razy, ale poprawić screenów to już ma w głębokim poważaniu...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki wielkie za ten poradnik, tylko ze pozwoliłem sobie przerobić to z RAM i zamiast

java

-

Xmx

{

ilosc

}

m

-

jar

MinecraftLauncher

.

jar

zrobiłem tak:

java

-

Xmx

{

ilosc

}

m

-

jar

MinecraftLauncher

.

exe (poniewaz mam MinecraftSP i tylko zmieniłem nazwę z MinecraftSP na MinecraftLauncher )

rifZD.png

43014.png

17243ch2.gif

Opublikowano

Przydało mi się wyłączenie synchronizacji pionowej, myślałem że mc jej nie używa domyślnie

Wszystkie kroki prócz tego miałem wykonane przed przeczytaniem poradnika:D

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

A co własnie tak konkretnie zmienia ta "synchronizacja pionowa" ??

Nie wiem czy to u mnie potrzebne. Bo jak bardzo zwiększając wydajność grafy to może i mi nie zaszkodzi ??

Nvidia GeForce GTs 450 <---- przyda się do tego potworka ??

Powtarzam:

Co to dokładnie zmienia ??

x

Opublikowano
A co własnie tak konkretnie zmienia ta "synchronizacja pionowa" ??

Wtedy karta graficzna będzie wyświetlać obraz przed odświeżeniem ekranu monitora. Czyli fps nie będą mogły być wyższe niż częstotliwość odświeżania obrazu ustawiona w panelu sterowania. Da to też jakość. Nie będzie widocznych różnic pomiędzy czasem wyświetlania poszczególnych partii obrazu tzn. Jak np. grasz w jakąś grę i ruszysz gwałtownie myszką, to część ekranu jest odświeżana po chwili i pojawiają się takie niby paski. Tego nie będzie przy włączonej synchronizacji pionowej. Nie wiem jak to lepiej opisać ;d.

Opublikowano

Rozumiem. Dzięki :D

Teraz wiem czego nie uzyskuję w grach więcej niż 60fps-ów.

Nwm.. mam ustawione na 75Mh. A w grach ustawia mi się na 60Mh

x

Opublikowano

Zwiększam Ram wszystko zrobilem jak kazales pobralem to od Geoing'a itd ale nie dziala :( wpisuje 2048. Jak cos mam 8GB ram ...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobre, dodaj jeszcze korzystanie z teksturek 8x8

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ankieta jest żałosna.

Poradnik.... hmm... reinstalacje minecrafta i czyszczenie dysku to każdy umie zrobić i nie musisz o tym tuta pisać. -.-

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedziałbym "Dobrze mówi, polać mu!,, , no ale, tak powiedzieć nie mogę... I tak leci Dup#y LIKE!!! Z 15 fps'ów do 100-70!!! THX jeszcze raz!!!

Opublikowano

przed wgraniem opti miałem max 10 FPS a lagów było dość dużo

teraz mam 20-30 FPS i mniej ale lagi są jeszcze gorsze!

kiedy kliknę np W jak chce iść do przodu dźwięk w głośnikach azczyna mi tak lagować i zamiast 1 kroku postać robi ich tyle aż natrafi na przeszkodę!

jak to naprawić?

Opublikowano

mam problem. nie mam ATI Cataclyst Control Center a mam Cataclyst Control Centrel. I nie mam takiej zakladki. wgl nie mam zakladek

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mi zabardzo niepomogło dodale 5fps i mam 15 na normalu czasem 25 nieweim czego sprzęt dobry procek 1.6x4 grafika 250mb i 1gb ram

mógłby ktos pomuc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...