Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ModLoader Od zera do Moddera!

Gaw3l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

McHajt, wklej kod moda, bez tego trudno będzie Ci pomóc.

BezNickowiec, jesteś pewien, że dekompilujesz 'czystego' clienta (brak jakichkolwiek modów / oprócz ModLoadera)?

• Odpowiedzi 419
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie tak sie sklada ze tez mam Errora. Gaw3l czy mogl bys sprawdzic tez mojego moda.

Tu sa bledy

src \ Minecraft \ net \ Minecraft \ src \ mod_Utonium.java: 5: error: can not find symbol public static final Block utoniumblock = new BlockUtonium <200, 0>. setBlockName ("utoniumblock"). setHardness (5.0f). setResistance ( 700F), setLightValue (0.1f);

A tu jest mod_Utonium

package net.minecraft.src;

public class mod_Utonium extends BaseMod

{

public static final Block utoniumblock = new BlockNAZWABLOKU(200, 0).setBlockName("utoniumblock").setHardness(5.0F).setResistance(700F).setLightValue(0.1F);

public String Version()

{

return "0.1";

}

public mod_Utonium ()

{

utoniumblock.blockIndexInTexture = ModLoader.addOverride("/terrain.png", "Utonium/terrain.png");

ModLoader.RegisterBlock(utoniumblock);

ModLoader.AddName(utoniumblock, "Utoniumblock");

}

}

Opublikowano

Spróbuj poprawić linjkę piątą pliku mod_Utonium.java na:

public static final Block utoniumblock = new BlockUtonium(200, 0).setBlockName("utoniumblock").setHardness (5.0F).setResistance(700F).setLightValue(0.1F);

btw. source moda w kodzie błędu i pliku mod_Utonium.java się różni, coś musiałeś źle wkleić.

Opublikowano

Spróbuj poprawić linjkę piątą pliku mod_Utonium.java na:

public static final Block utoniumblock = new BlockUtonium(200, 0).setBlockName("utoniumblock").setHardness (5.0F).setResistance(700F).setLightValue(0.1F);

btw. source moda w kodzie błędu i pliku mod_Utonium.java się różni, coś musiałeś źle wkleić.

WIELKIE THX (Przyjmujesz Plusy czy Minusy xD)

To jakos sprobuje to poprawic

Opublikowano

Nie widzisz różnicy pomiędzy

public static final Block utoniumblock = new BlockUtonium <200, 0>. setBlockName ("utoniumblock"). setHardness (5.0f). setResistance ( 700F), setLightValue (0.1f)

a

public static final Block utoniumblock = new BlockNAZWABLOKU(200, 0).setBlockName("utoniumblock").setHardness(5.0F).setResistance(700F).setLightValue(0.1F);

Log konsoli zupełnie nie wygląda jak source moda. :P

Opublikowano

Nie widzisz różnicy pomiędzy

public static final Block utoniumblock = new BlockUtonium <200, 0>. setBlockName ("utoniumblock"). setHardness (5.0f). setResistance ( 700F), setLightValue (0.1f)

a

Log konsoli zupełnie nie wygląda jak source moda. :P

Dzieki dopiero tera zauwazylem

Opublikowano

Dobra wszystko dziala brak errorow ale jakos dziwnie podczas rekompilacji mi pisze can not find server sources (pomimo ze w folderze MCP>jars jest minecraft_server.jar!!!)

Opublikowano

Powinien się on zdekompilować podczas uruchamiania decompile.bat, nie wiem czemu się tak nie stało. Nie przeszkadza to chyba jednak w modyfikowaniu clienta. ;)

//btw. nie pisz posta pod postem, bo wejdzie moderator i zarobisz warna.

Opublikowano

Hej, mam taki problem:

Gdy uruchamiam reobscufate wyświetla mi Can not find game bins.

Tak, mam pliki gry w folderze jars.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Witam. Poradnik się czyta bardzo dobrze. Jest czytelny itd. lecz gdy włączam decompile.bat to wyskakuje mi taki o to error:

IOError: [Errno 2] No such file or directory: 'temp/minecraft_server.exc.jar'

Prosił bym o pomoc :)

Opublikowano

maxaz, reobfuscate uruchom po napisaniu modyfikacji, aby zdekompilować clienta wybierz decompile.bat ;)

TechLuk, przed dekompilacją wrzuciłeś plik 'minecraft_server.jar' do folderu jars?

Opublikowano

maxaz, reobfuscate uruchom po napisaniu modyfikacji, aby zdekompilować clienta wybierz decompile.bat ;)

TechLuk, przed dekompilacją wrzuciłeś plik 'minecraft_server.jar' do folderu jars?

Tak, zrobiłem wszystko to co jest napisane i teraz pytanie: czy mam go odpalić? Też przeinstalowywałem jave kilka razy (mam win7) i nie dziala mi javac. Wiesz coś na ten temat?

Edit: Czy mod loader musi być też W cliencie?

Opublikowano

@TechLuk, ModLoader musi być w cliencie, sprawdź czy zdefiniowałeś zmienną systemową 'Path'

@maxaz, nie będę Ci w stanie pomóc, jeżeli nie pokażesz source moda.

@kuba155, folder z teksturami utwórz w tej samej ścieżce, w której znajdują się pliki moda

np. folder 'mod'

- /mod/mod_FajnyMod.class

- /mod/BlockFajnyBlok.class

- /mod/FajnyMod/tekstura.png

;)

Opublikowano

dzięki za ten tut masz + wkońcu zrobiłem moda :D

@Edit

OK zrobiłem bloka świecącego wszystko działa wchodzę dodaje go sobie Too Manem :D i gdy go kładę gra się zawiesza czemu tak się dzieje ?

@Edit2

Dobrze by było jak byś jeszcze zrobił tut jak zrobić Mob'a

Opublikowano

Witam wszystko super i takie tam ale mam taki problem .

wtfjd.png

Już szlak mnie trafia wszystko robię dobrze może ktoś mi pomóc ? dam max plusów/ minusów i 5 na profilu :) proszę o pomoc ( błagam )

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Przepraszam że wyjadę z takim prostym pytaniem ale co tu jest źle?

public class mod_redDiamonds extends BaseMod

{

public static final Item redDiamond = new Item(361).setItemName("redDiamonds");

public String Version()

{

return "0.1";

}

public mod_redDiamonds ()

{

mod_redDiamonds.itemIndex = ModLoader.addOverride("/gui/items.png", "/NaLampe/lol.png");

ModLoader.AddName(redDiamond, "redDiamond");

}

}

Dam 5 i limit plusów/minusów.

Opublikowano

OK, dałem radę, ale teraz mam black screena w minecrafcie po dodaniu moda ;/ .

Plik minecraft.jar:

http://www.speedyshare.com/files/30015426/minecraft.jar

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=7e93727a4b391ad6099df0efde9e97b1494590cfda52d36615474e4fded44ce8-1314200060

Powiedz mi co mam źle, ew. daj dobry pliczek.

Non omnis moriar.

Opublikowano

W konsoli mam taki błąd:

== MCP v4.3 ==
> Recompiling client...
"C:\Program Files\Java\jdk1.7.0\bin\javac.exe" -g -verbose -classpath "lib/;lib/
*;jars/bin/minecraft.jar;jars/bin/jinput.jar;jars/bin/lwjgl.jar;jars/bin/lwjgl_u
til.jar" -sourcepath src/minecraft -d bin/minecraft src/minecraft\net\minecraft\
client\*.java src/minecraft\net\minecraft\isom\*.java src/minecraft\net\minecraf
t\src\*.java  conf/patches/*.java failed.
Return code : 1

== ERRORS FOUND ==

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shulikenmod.java:5: error: unclosed characte
r literal
public static final Block blockLamp = new blockLamp(98, 0).setBlockName("blockLa
mp").setHardness(1.0F).setResistance(10F).setLightValue('5.0F') ;
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shulikenmod.java:5: error: ';' expected
public static final Block blockLamp = new blockLamp(98, 0).setBlockName("blockLa
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shulikenmod.java:5: error: unclosed characte
r literal
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shulikenmod.java:5: error: <identifier> expe
cted
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shulikenmod.java:5: error: ';' expected
^

5 errors
==================

> Done in 1.84 seconds
> Recompiling server...
> Done in 5.66 seconds
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

A mod_shulikenmod.java:

public class mod_shulikenmod extends BaseMod
{
public static final Block blockLamp = new blockLamp(98, 0).setBlockName("blockLamp").setHardness(1.0F).setResistance(10F).setLightValue('5.0F') ;
public String Version()
   {
       return "1.0";
   }
public mod_shulikenmod ()
   {
      blockLamp.blockIndexInTexture = ModLoader.addOverride("/terrain.png", "/shulikenmod/texture.png");
      ModLoader.RegisterBlock(blockLamp);
      ModLoader.AddName(blockLamp, "Lampa");
   }
}	

Opublikowano

Nic to nie dało, zmieniłem kod:

public class mod_shuliken extends BaseMod
{
public static final Block BlockLamp = new BlockLamp(98, 0).setBlockName("BlockLamp").setHardness(1.0F).setResistance(10F).setLightValue(5.0F);
public String Version()
   {
       return "1.0";
   }
public mod_shuliken ()
   {
      BlockLamp.blockIndexInTexture = ModLoader.addOverride("/terrain.png", "/shuliken/texture.png");
      ModLoader.RegisterBlock(BlockLamp);
      ModLoader.AddName(BlockLamp, "Lampa");
   }
}	

teraz wywala:

== MCP v4.3 ==
> Recompiling client...
"C:\Program Files\Java\jdk1.7.0\bin\javac.exe" -g -verbose -classpath "lib/;lib/
*;jars/bin/minecraft.jar;jars/bin/jinput.jar;jars/bin/lwjgl.jar;jars/bin/lwjgl_u
til.jar" -sourcepath src/minecraft -d bin/minecraft src/minecraft\net\minecraft\
client\*.java src/minecraft\net\minecraft\isom\*.java src/minecraft\net\minecraf
t\src\*.java  conf/patches/*.java failed.
Return code : 1

== ERRORS FOUND ==

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shuliken.java:3: error: cannot find symbol
public class mod_shuliken extends BaseMod
^

symbol: class BaseMod
src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shuliken.java:12: error: cannot find symbol
BlockLamp.blockIndexInTexture = ModLoader.addOverride("/terrain.png", "/shuliken
/texture.png");
^

symbol:   variable ModLoader
src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shuliken.java:13: error: cannot find symbol
ModLoader.RegisterBlock(BlockLamp);
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_shuliken.java:14: error: cannot find symbol
ModLoader.AddName(BlockLamp, "Lampa");
^

4 errors
==================

> Done in 4.52 seconds
> Recompiling server...
> Done in 5.22 seconds
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...