Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ModLoader Od zera do Moddera!

Gaw3l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 419
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

B.S, zastąpnie słowa "ID" cyfrą od 97 do 256 wyeliminuje błąd kompilacji. ;)

Zamiast fragmentu

new Blocklampa(ID, 222)

wpisz

new Blocklampa(222, 0)

To wszystko, mam nadzieję, że się uda! ;)

Opublikowano

No nareszcie ;).. Git majonez xD.

Dodam do ważnych tematów

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Nie jestem pewien aczkolwiek wydaje mi sie że to przetłumaczony tekst z minecraftforum. Masz + bo sie postarałeś i przetłumaczyłeś. Nie wiem czy moja teoria jest prawdziwa.

Opublikowano

@up

Już wnS niby dodał ;). Napisałem mu na gg 20 minut temu :)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

venturio5, nie jest to przetłumaczony tekst z minecraftforum.net, dlatego proszę: nie pisz, że nie tworzę ich sam jeżeli nie masz na to dowodów. </offtop>

Następna część będzie poświęcona wypalaniu przedmiotów w piecu. Macie jakieś sugestie, prośby? O czym chcielibyście jeszcze przeczytać? ;)

Opublikowano

Ja bym chciał jak rozbudować itema ;). Np. jaakiś efekt pasów przed oczyma lub coś :P.

Achievement to też był by dobry pomysł :P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Człowieku... Przez ciebie będę teraz rozkminiał to pół dnia... Plus za ciężką pracę, ja niestety nie spróbuje bo jestem za ciemny żeby cokolwiek skumać ale wszystko ładnie przejrzyście napisane, jeżeli masz warny, tutorial w pełni zasługuje na zdjęcie ich.

Opublikowano

Zajebista robota oby tak dalej . Co będziesz robił następnej "wersji" ?!

EDIT: Mam dziwny problem jak zainstalowałem jdk przestał działać mi minecraft.exe żaden sposób nie odpala ?! , może ktoś mi z tym pomóc.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Zrób jak dodać efekty do przedmiotu np. jak wspomniałem wcześniej żeby świecił bo mam bardzo dobry pomysł :)

............

Opublikowano

KubereK, dodanie takich efektów do przedmiotu jest niemożliwe.

Tylko blok może mieć tego typu właściwości, a jak zrobić świecący blok opisane jest w cz. 1 :)

Opublikowano

Dodaj im Osiągnięcie ;). Jest to bardzo proste do zrobienia a dużo osób chciało by mieć swoje osiągnięcie ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Po prostu "wow!"

Od razu idę robić swojego małego moda :D

Wielkie dzięki masz +.

P.s

Hmm ociągnąłem tą jave,ale u mnie zamiast C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_26\bin nie ma tego 26,może tak być czy coś nie tak zrobiłem?

EDIT:

Podczas włączeniu recompile.bat wyskoczył mi 1 error,ale nie wiem jak go naprawić.Oto jego treść:

src/minecraft/net/minecraft/src/ModLoader.java:7: '.' expected

Import BaseMod:

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Zrób żeby mod się generował razem z mapą ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

KubereK, dodanie takich efektów do przedmiotu jest niemożliwe.

Tylko blok może mieć tego typu właściwości, a jak zrobić świecący blok opisane jest w cz. 1 :)

Skoro da się świecący blok to da się też z animacją?? Chodzi mi o coś takiego jak blok 'portal' ;)

Opublikowano

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_TeleVision.java:5: unclosed character litera
l
public static final Block TV = new BlocktV(199, 0).setBlockName("TV").setHardnes
s(1.0F).setResistance(20F).setLightValue('0.3F');
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_TeleVision.java:5: ';' expected
public static final Block TV = new BlocktV(199, 0).setBlockName("TV").setHardnes
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_TeleVision.java:5: unclosed character litera
l
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_TeleVision.java:5: <identifier> expected
^

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_TeleVision.java:5: ';' expected
^

5 errors

Oco chodzi bo coś nie moge skumać.. Wszystko sprawdzam i to :( Za pomoc się odwdzięcze.

............

Opublikowano

KubereK, wklej tu kod mod_TeleVision.java ;)

@edit. BTW, nazwa bloku w tym wypadku powinna brzmieć BlockTV, a nie TV.

Opublikowano

Problem jest następujący :

Gdy próbuje recompilować wszystko jak należy ( chodzi o punkt 2 czyli tworzenie nowego bloku ) Wyskakuje mi następujący błąd :

== MCP v4.3 ==

> Recompiling client...

javac.exe -g -verbose -classpath "lib/;lib/*;jars/bin/minecraft.jar;jars/bin/jin

put.jar;jars/bin/lwjgl.jar;jars/bin/lwjgl_util.jar" -sourcepath src/minecraft -d

bin/minecraft src/minecraft\net\minecraft\client\*.java src/minecraft\net\minec

raft\isom\*.java src/minecraft\net\minecraft\src\*.java conf/patches/*.java fai

led.

Return code : 1

== ERRORS FOUND ==

src\minecraft\net\minecraft\src\mod_SetMod.java:18: error: reached end of file w

hile parsing

}

^

1 error

==================

> Done in 4.32 seconds

> Recompiling server...

> Done in 15.77 seconds

Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

Kod mod_SetMod

package net.minecraft.src;

public class mod_SetMod extends BaseMod

{

public static final Block SetBlock = new BlocksetBlock(110, 0).setBlockName("SetBlock").setHardness(3F).setResistance(100F).setLightValue(1F);

public String Version()

{

return "1.0";

}

public mod_SetMod ()

{

SetBlock.blockIndexInTexture = ModLoader.addOverride("/terrain.png", "/SetMod/texture.png");

ModLoader.RegisterBlock(SetBlock);

ModLoader.AddName(SetBlock, "SetBlock");

}

@Down

Nawet to nie działa . Czytałem coś o nawiasach klamrowych po zadeklarowaniu nazwy swoich bloków, ale za Chiny nie wiem o co chodzi ! ;x

quebocoelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...