Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [1.8.1] The Aether Mod - Wkońcu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dd11927d99bd2da452b15a6dc48b13fd.png

Witam, przedstawiam wam długo oczekiwany mod The Aether Mod, jest on przeciwieństwem Netheru.

****Prosze się nie pytać o gotowego clienta (minecraft.jar) ponieważ nie wspieramy Piractwa.****

Aktualizacja [1.0.0] *Christmas Update

Nowe drzewa + prezenty

q3Uzl.jpg

Krzaki?

iIOz0.jpg

Oraz inne:

- Ambrosium no longer heals nor replenishes hunger.

- The Enchanter has been renamed to the Altar. In the future, it will get a complete redesign which will hopefully differentiate it from other work stations.

- Flying Pigs now only drop Raw Pork, and no longer drop Feathers.

- New Blue Berry bushes have been added to the mod. They will commonly generate around the Aether, and when destroyed will reward you with a random amount of Blue Berries. Blue Berries heal half a heart. In the Bush's place, a Bush Stem will stand there and over time grow back into another Blue Berry Bush. This means that you could, if desired, make a farm of Blue Berry bushes!

- New Festive Tree! These trees can sometimes be seen in the masses, but other times very rarely. They emit snow particles around them, freezing over entire lands!

- Present Block added! These Presents can be found underneath and around Festive Trees. Don't be fooled though: these presents may seem friendly but they (upon random chance) can either turn out bad or turn out very good for the receiver. Be careful but don't be hesitant!

- Added 3 new secret items!

- Added 1 new music piece to the Aether soundtrack, composed by the talented Emile!

- Invisibility Capes improved significantly. While worn, mobs can no longer see you unless you swing your fist/sword, making it a very useful tool indeed!

- Temporarily removed main menu music and the quick load feature. Sorry guys! They will be back very soon

DL:

http://www.multiupload.com/ABSH1ZXWZL

Skan:

beztytuuxvo.png

Instrukcja Instalowania 1.0.0:

This mod is compatible with Version 1.0.0 of Minecraft, and requires the following API/Mods in order to successfully run:

- "Modloader" By Risugami - Download Modloader

- "ModloaderMP" Created By SDK/Updated By Flan - Download ModloaderMP

- "Audio Mod" By Risugami - Download AudioMod

- "ShockAhPI" By Shockah - Download SAPI

- "PlayerAPI" Created By Flan/Updated By Divisor - Download PAPI

The list is quite long but this ensures that maximum compatibility is allowed between the Aether and various other mods.

Once you have installed the above mods, you can install the Aether:

1. First of all, go to your start menu. If you have Windows 7 there should already be a search bar there. If you use Windows XP, find a program on the side called "Run" and open it. Once you've clicked on the search bar, type in %appdata%

2. This should open up a folder called Roaming with a bunch folders inside. On the very top should be a folder called ".minecraft". Open it. Once inside, open another folder called "bin", and then open the "minecraft.jar" file with Winrar.

3. Now, go back to the "Aether_1.03" folder then "Jars" folder that you downloaded before. Inside there should be a bunch of folders and files. Drag them into the "minecraft.jar" you opened up recently with Winrar and press yes if it asks you to replace some files. Once done, delete the folder inside called "META-INF".

4. After that, you must go back to the original ".minecraft" folder that you were in before the "bin" folder. Once you are inside that folder, go back to the "Aether_1.03" folder and drag both the "resources" folder into ".minecraft". Press yes if it asks you to merge any folders.

5. Close down all the windows and start up Minecraft. Wait a while, and if it ends up black screening then you have a problem. If not, then enjoy!

If you happen to use Too Many Items (commonly known as TMI), it must be noted that you must install it AFTER you've installed the Aether, otherwise it will not work correctly.

Thanks for the patience!

~ The Aether Dev Team ~

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

D8hD9.png

Nowy update 1.02 Jest już dostępny! ( Minecraft V1.7.3 )

Potrzebne mody, które podałem na samym dole są do wersji 1.0!

Download:

http://www.multiupload.com/G2ZHE1MS7D

Skan:

beztytuunnl.png

Co Dodano:

Poprawiono Bugi

Gdy walczymy z bossem nad jego głową pojawia się pasek HP

rNCvs.png

Dodano nowego moba Latającą krowe (dropi z niej piórko, można na niej latać)

7izZH.png

Dodano nowego moba Królika (Dropi linke)

WuoUq.png

Dodano nowego potwora Tornado (gdy podejdziemy za blisko wyrzuca nas w góre)

1C6sX.jpg

Możemy robić pelerynki z wełny (przykład:)

u0NUw.png

Nowe przedmioty dropiące w Dungeonach:

ilqwl.png

Dodano nowe Menu:

rj1lV.jpg

Jeśli chcemy je zmienić na domyślne wchodzimy w mod_Aether.cfg w .minecraft/config i zmieniamy

aetherMenu=true na aetherMenu=false

Kilka informacji:

Modyfikacja zajęła autorom 4-5 miesięcy ciągłej pracy przed wydaniem, spędzili tysiące godzin wolnego czasu by go skończyć. Dla tych, którzy chcieliby wspómóc autorów tego wielkiego projektu bardziej niż tylko ściągając Aether Mod i popularuzyjąc go wśród znajomych, ale również wysyłając dotację na ich konto – nikt nie wie, co znajdzie się w ich kolejnej aktualizacji, a pare złotych zawsze motywuje do pracy, a jak widać, spędzili nad nią bardzo dużo czasu.

Opis Modu:

Jeden z największych projektów w historii modyfikacji Minecraftowych jest skończony. Pięć dobrze znanych i utalentowanych modderów (Kingbdogz, Kodaichi, Shockah, Flan i 303) połączyli by stworzyć Aether, niebiański wymiar położony poza granicami atmosfery. Aether jest swoistym przeciwieństwem Netheru. Piekielny wymiar, opuszczony przez wszystkich, wypełniony krwistym Netherrackiem i spowalniającym Soulsandem; położony poniżej najniższego punktu w normalnym, Minecraftowym świecie. Aether zaś jest zestawieniem latających wysp, które połączone ze sobą tworzą zapierający dech w piersiach niebiański wymiar. Nawet w nocy Aether w porównaniu do podstawowego świata jest w miarę bezpieczny. Dzień w nim 3 razy tyle co na Minecraftowej ziemi.

Crafting:

Deski, patyki, robimy tak samo, niżej crafting do rzeczy dodanych.

Cloud Parachute - Uzywamy w powietrzu trzymając prawy przycisk myszy

bLiB6.png

Golden Parachute

SYfOX.png

Ambrosium Torch

scwQ2.png

Saddle - Można ujeżdżać latające świnie

eZzde.png

Enchanter

ufFbU.png

Incubator

ib9wD.png

Dart Shooter

Xhf03.png

Poison Dart Shooter

vjdbD.png

Golden Dart - Strzała Dart Shooter'a

onNx3.png

Poison Dart - Strzałą Poison Dart Shooter'a

hV7Jw.png

Gloves - Tak samo robimy z innych materiałów

IMNTz.png

Gravite Pickaxe - Wszystko robimy tak samo jak w normalnym świecie z Wyjątkiem, że potrzebne będa nam Bloki

Q69yU.png

Enchanting - Blue Music Disk

wObm6.png

Enchantig - Repairing damaged tools

Txd50.png

Incubator - Gravite Block

OlJPj.png

Wszystkie Bloki, narzędzia i inne znajdziecie tutaj

http://www.minecraftforum.net/topic/495374-173-aether-collaboration-mod-v101-bug-fixes/

Wygląd Portalu:

e8ae0b5fcc3294464041042535819d70.png

[TuT] Jak zrobić Portal do Aetheru

Wymagania: 12 Glowstone, wiadro Wody

1. Rozwalamy 2 klocki w ziemi - Obrazek w Spoilerze

20110725001712.png

2. Dziure wypełniamy 2 Glowstonami

3. Budujemy Sciany - 3 kratki w góre, Obrazek w Spoilerze

20110725002319.png

4. Dodajemy 2 górne klocki, Obrazek w Spoilerze

20110725002502.png

5. W Rogi portalu możemy dać wszystko co chcemy, w moim wypadku jest to Blue Aercloud

6. Wylewamy wiadro z wodą na dolne klocki GlowStone'a.

Potwory:

Powietrzne wieloryby (Aerwhale), piękne kolosy Aetheru, można zauważyc pływające po niebie, wycinając kolejne złote dęby i pasy niebieskich chmur, kiedy słońce wschodzi wysoko. Kiedy zachodzi, z jam wychodzą Bazyliszki (Cockatrice) ze swoich ukrytych siedlisk, w pełnej gotowości do ataku. Może i wyglądają na pokojowe nastawione stworzenia, jednak jeśli je sprowokujemy obrzucą nas deszczem jadowitych igieł. Są jednym z nielicznych agresywnych stworzeń w Aether.

8498ab5ec4552f2a944c9f188806e61d.jpg

Niebiański wymiar mimo wszystko to nie sama zabawa – skomplikowane lochy chronione są przez potężnych strażników i śpiących wartowników którzy uważnie pilnują, by ukrywany przez nich skarb nie wpadł w nie powołane ręce. Można je znaleźć zarówno pod ziemią, jak i w powietrzu – skarby które w nich znajdziemy są unikatowe i nie można ich zdobyć w inny sposób niż grabiąc je z lochów. Zanim jednak otworzymy skrzynię, musimy uprać się z wyżej opisanymi strażnikami – każdy z nich trzyma przy sobie klucz do skrzyni, która z kolei nie da się zniszczyć ani otworzyć bez tego przedmiotu.

Lochy ( Dungeon ):

714f91f0a9c0b1aef514780c2b8ac3a3.jpg

Lochy dzielą się na 3 różne poziomy trudności – brąz, srebro i złoto – odpowiednio od najłatwiejszego do najtrudniejszego. Mimo to, że poziom trudności jest zróżnicowany, każdy z nich trzeba przejść inną techniką – w pewnych miejscach broń będzie niezdatna, w innych próba ataku bez odpowiedniej ilości jedzenia i ekwipunku skończy się bardzo szybkim zgonem. Zależnie od poziomu trudności otrzymujemy coraz to lepsze przedmioty, które oczywiście można przenieść do "zwykłego" świata.

Zwierzęta:

Moa, pokojowe nastawione i majestatyczne, wielkie ptaki, zasiedlają Aether w trzech różnych kolorach: Niebieskim, Białym i Czarnym. Dzikich moa nie można sobie podporządkować ale jest sposób na posiadanie własnego, majestatycznego ptaka – każde z nich zostawia co jakiś czas jajka, jak kurczaki pod warstwą chmur, i zależnie od koloru rasy zostawiają odpowiedni kolor jajka. Te zaś mogą zostać inkubowane w inkubatorze (przy użyciu Ambrozjowych Pochodni). Kiedy już to zrobimy, można je nakarmić przy pomocy Aechor Petals. Po podaniu 8 sztuk egzotycznej potrawy będą do Twojej dyspozycji tak jak wilk po podaniu kości! Jednak uwaga – czasami mogą odmówić, gdyż jak to zwierzęta – nie zawsze są głodne! Niebiekie Moa mogą wykonać 3 skoki w powietrzu, białe 4, zaś czarne 8.

b7cc5ca08d27f44c0bc9578afa4d00d5.jpg

Dodatkowe Zwierzęta:

Poza wyżej opisanymi zwierzętami można też spotkać latające świnie, zarówno chodzące po ziemi jak i latające. Można je dosiąść jak zwykłą świnię przy użyciu siodła bez potrzeby oswajania tak jak w przypadku moa. To pozwala graczom na szybkie wykorzystanie biednej świnki do ciężkich prac przenoszenia naszego ciężaru na wysokość, tylko jest jedno ale – w porównaniu do moa świnka potrafi wykonać tylko jeden skok, co ogranicza nasze możliwości.

54227f71f7bf2f4a719d88f133ad7456.png

Przed Downloadem uprzedzam! Proszę zrobić Backupa całego folderu .minecraft oraz mod wkleić do czystego MineCraft'a

Download:

The Aether Mod

http://www.multiupload.com/8TMOQSLUJ4

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a6ea4d9447034d15805d529be681b193c1b5de30f5c4c2fefc0c77bd85dca40c-1311429485

Paczka modów potrzebnych + TooManyItems (WERSJA 1.0)

http://www.multiupload.com/PQ3KYVCNIR

Przeczytaj!

Paczka zawiera ModLoader, AudioMod, ShockAhPI r5) oraz dodatek - TooManyItems

Polecam Pobrać przez ModCraft'a ORAZ ZROBIĆ BACKUPA CAŁEGO folderu .minecraft - Mody wgrywać do Czystego MineCraft'a!

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=62b1cb544daf2a090379cdbad4b17a6bc734469ddf79ab61a5be166cec2eec87-1311429134

**Instalacja**

Sposób bez ModCraft'a:

Pobieramy The Aether Mod oraz paczkę modów potrzebnych.

Wchodzimy w Start,

Windows 7: Wpisujemy %appdata% i klikamy Enter

Windows XP: Szukamy Uruchom, wpisujemy %appdata% i klikamy OK

Wchodzimy w folder .minecraft

Kopiujemy cała zawartość na Pulpit lub gdzies indziej (Back'up)

Rozpakowywujemy The Aether mod oraz Paczke

Wchodzimy w folder bin prawym klawiszem klikamy na minecraft.jar i klikamy Otwórz Za pomocą WinRaR

Wklejamy Potrzebne mody, ModLoader, AudioMod, ShockApI oraz jeśli chcemy to TooManyItems.

Wklejamy The Aether Mod

Usuwamy folder META-INF

Zamykamy, włączamy MineCraft'a

Sposób z ModCraft'em

Wchodzimy na

http://www.mpcforum.pl/topic/372472-program-modcraft-aplikacja-do-instalacji-modow/

Pobieramy ModCraft

Uruchamiamy aplikacje

Wchodzimy w Przejdź do Modów

Szukamy kategorii Required Mods

Szukamy Risugami ModLoader, Risugami AudioMod oraz ShockApI

Na kazdy z nich klikamy pojedyńczo i klikamy Zainstaluj Mod

Gdy aplikacja skończy pobieranie wszystkich modów

wchodzimy w New Content, szukamy The Aether Mod, klikamy Zainstaluj Mod

Zamykamy aplikacje, włączamy MineCraft'a

Donatuj Twórców!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=FCBNY8KCNQ7F6&lc=AU&item_name=Aether%20Development%20Team¤cy_code=AUD&bn=PP%2dDonationsBF%3abtn_donateCC_LG%2egif%3aNonHosted

**Ciekawostki od Graczy**

1 Ciekawostka - arofaz

W naszym Niebie mozemy znalezc Światynie

20110724195902.png

Znajdziemy tam kilka skrzyń, kilka prawdziwych z przedmiotami a kilka Mob Chestów, które nas zaczna atakować.

na środku będa schody w góre, nic tam nie będzie ale jak wejdziemy do pokoju to mozemy uslyszeć dźwiek drzwi i dym za nami, - Będzie to aniol (Walkirie)

20110724200440.png

Anioł nas nie atakuje, po prostu chodzi, jeśli sprobojemy go zaatakować to zniknie i pojawi się gdzieś indziej - (Tylko na Peacefull)

Kiedy Ja go atakowalem pojawil mi sie taki komunikat: Kiedy kliknełem go prawym przyciskiem myszy powiedział:

beztytuuztg.png

Aniol bedzie do nas gadał kiedy klikniemy na niego prawym przyciskiem myszy

Zaatakuje nas gdy go uderzymy na poziomie trudnosci powyzej Peacefull

---------------------Kolejna Ciekawostka-------------------- - arofaz

Gdy z jakiegoś powodu umrzemy w Aetherze to odrodzimy się w Netherze

---------------------Kolejna Ciekawostka-------------------- Sprawa z Aniolami! - arofaz

W Swiatyni ktora podałem w 1 ciekawostce uzyłem F3 w poszukiwaniu Mobow, zobaczyłem 2 numerki, postanowiłem włączyć Noclip przez SinglePlayerCommands i oto co zobaczyłem:

20110724215326.png

Do tego pokoju nie da się wejść, przynajmniej ja nie znalazłem wejścia.

---------------------Kolejna Ciekawostka--------------------- - Mystic42

Gdy Znajdziemy biosfere otoczoną drzewami tak jak na zdjęciu niżej

G0Jiu.png

Znajdziemy po boku lochy w której znajdziemy Firo Mana, nie atakuje nas a my go nie możemy zabić

a2Ysk.png

Informacje od Anteras

Firo Man nas atakuje. Trzeba z nim pogadać klikając na nim lewym przyciskiem myszy. Na końcu się wkurzy (trzeba kilka razy kliknąć) i zacznie w nas rzucać kulami ognia. Od czasu do czasu wypada z niego kula lodu. Musimy ją w niego parę razy odbić. Gdy umrze dostajemy klucz i otwiera się komnata ze skarbem.

---------------------Kolejna Ciekawostka-------------------- - Bastian103

Gdy spadniemy z nieba i będziemy 25 kratek od portalu trafimy do normalnego świata na/obok portalu

---------------------Kolejna Ciekawostka--------------------- - arofaz

Gdy rąbiemy drzewo Skryoot Axe wypadną 2 pnie

----------------------Kolejna Ciekawostka-------------------- - Brak

Brak

**TooManyItems Update**

http://www.mpcforum.pl/topic/409598-173-the-aether-mod-toomanyitems-update/

**Mapa Startowa**

http://www.mpcforum.pl/topic/418116-map-mapa-startowa-aether/

6ydVTxs.jpg

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestes wielki .. aż mi się łezka w oku zakręciła jak to zobaczyłem... dostajesz dzisiejszy limit + i 5 oczywiscie

napisz jak to zainstalowac...

@

#First ;D

@aroFaz

otrzymaleś 5 i 3 + narazie.. szukam wiecej twych postów

@Jak to zainstalowac?????

99% nie normalnych ludzi czyta posty z ręką na myszce jeśli należysz do tego 1%-ta wklej to na swoja sygnaturę

Już za późno nie zdejmuj ręki

Zbieram - !

Opublikowano

Tak myślę!

Robisz portal z Glowstone (takie same rozmiary jak Portal do Netheru) i wlewasz wode na dolny klocek

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

@up

Jakiego modu/texture packa uzywasz? podobaja mi sie narzedzia ;):D

Te narzedzia sa w modzie, sorry ale nie pobieralem ^^

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

@UP Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Piszę biało na czarnym...

Moa, pokojowe nastawione i majestatyczne, wielkie ptaki, zasiedlają Aether w trzech różnych kolorach: Niebieskim, Białym i Czarnym. Dzikich moa nie można sobie podporządkować ale jest sposób na posiadanie własnego, majestatycznego ptaka – każde z nich zostawia co jakiś czas jajka, jak kurczaki pod warstwą chmur, i zależnie od koloru rasy zostawiają odpowiedni kolor jajka. Te zaś mogą zostać inkubowane w inkubatorze (przy użyciu Ambrozjowych Pochodni). Kiedy już to zrobimy, można je nakarmić przy pomocy Aechor Petals. Po podaniu 8 sztuk egzotycznej potrawy będą do Twojej dyspozycji tak jak wilk po podaniu kości! Jednak uwaga – czasami mogą odmówić, gdyż jak to zwierzęta – nie zawsze są głodne! Niebiekie Moa mogą wykonać 3 skoki w powietrzu, białe 4, zaś czarne 8.
Opublikowano

Wiem. Czytałem to. Zapomniałem powiedzieć, że wszystkie te ptaki jakie znalazłem (chyba 8) to nie chciały przyjąć tej rzeczy czym sie oswaja. No cóż. Idę szukać innych.

Opublikowano

Informacje Odemnie:

Gdy znajdziecie się w takim pomieszczeniu (tzw. Lochy - Dungeony)

20110723183652.png

zaczną wyskakiwać wam małe, świecace, niebieskie ,,slimy'' - atakują nas.

W srodku zobaczycie duzy Kwadrat, polecam go Bic Kilofem - Mieczem sie nie da (przynajmniej ja nie mogłem)

wypadnie z niego klucz, a pod tym Kwadratem zrobi sie dziura z Trapami, pod nimi będzie chest, otwieramy go klikajac prawym trzymajac klucz.

------------------------------

Gdy spadniemy z nieba, odrodzimy się w normalnym świecie

@Edit

Czy tylko ja tak mam ze rzeczy w skrzyni nie ma W TMI?

6ydVTxs.jpg

Opublikowano
Ahaa. Rozumiem. a bd wogole jakis temat opisywany kazdy przedmiot? poniewaz jest tak tyle tego ze nie wiem do czego to sluzy ;D

Na końcu postu napisałem o blokach i innych

http://www.minecraftforum.net/topic/194948-coming-soon-the-aether-collab-king-kodaichi-shockah/

6ydVTxs.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...