Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zobacz jakie jedzenie dostajemy :(

Flash3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie raz myslalem, ze za znecanie sie nad zwierzetami, potem ich usmierceniu w brutalny sposob, powinna byc kara dozywocia, takie traktowanie powinno byc karane, moze nie tknelo mnie to tak, jak jeden filmik pokazujacy co 2 typow wyprawia z psem, wtedy mialem lzy w oczach, takich skurwieli conajmniej na 20 lat powinno sie wsadzac, a taki gnoj dostanie 3 w zawieszeniu ? Pies, kot, czy inne zwierze to stworzenie, ma prawo do zycia.

Tak, tak, ale gdyby nie oni (nie mówię tutaj o dwóch gościach i znęcaniem się nad psem, a o wielkich ubojniach) to umarłbyś z głody dawno temu. Więc nie pierdol, że powinni dostać dożywocie, za swoją prace. Bo to kurwa oni napędzają życie ludzi.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, tak, ale gdyby nie oni (nie mówię tutaj o dwóch gościach i znęcaniem się nad psem, a o wielkich ubojniach) to umarłbyś z głody dawno temu. Więc nie pierdol, że powinni dostać dożywocie, za swoją prace. Bo to kurwa oni napędzają życie ludzi.

Może i masz troche racji ale tak naprawde to już lepiej po cichu i szybko walnąć w szyje i koniec a nie, zwierzęta też mają uczucia, wyobraż sobie że ktoś wskakuje ci na plecy i bije cie po twarzy a potem ci widły wbija...

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

"Bo to kurwa oni napędzają życie ludzi."

Bez mięsa da się żyć.

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano
Bez mięsa da się żyć.

Sorry, ale wegetarianizm nie jest do końca zdrowy jak to sobie ludzie myślą. Trzeba jeść mięso.

A Schittset ma całkowitą rację.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Tak schittset ma racje.Ale tu chodzi o to ze oni się znęcają nad tymi zwierzętami..Po co to?Niech strzelą w łeb i koniec a nie napierdalają bez powodu...

Opublikowano
"Bo to kurwa oni napędzają życie ludzi."

Bez mięsa da się żyć.

Zastosuj to na dłuższą metę, a się przekonasz, że nie, nie da się. Podatność na choroby, z braku "ekskluzywnych" tylko zwierzęcych składników jest kolosalna, a co za tym idzie śmiertelność wyższa.

Poza tym ilość weganów i wegetarian na świecie jest niezwykle wysoka, ach ta ironia.

No i nie mówię tutaj tylko o mięsie, ale ogólnie o zwierzęciu, czyli o skórach, wełnie i innych produktach. Bez nich żyć się da, ale jest to ekstremalny survival, którego w praktyce nikt nie przeżyje. Na jedno wychodzi.

Może i masz troche racji ale tak naprawde to już lepiej po cichu i szybko walnąć w szyje i koniec a nie, zwierzęta też mają uczucia, wyobraż sobie że ktoś wskakuje ci na plecy i bije cie po twarzy a potem ci widły wbija...

Filmy i gry o zombie, zaprawdę powiadam wam, są edukacyjne...

Walki zwierząt (zwierze vs. zwierze) w telewizji, czy gdzie tam są fajne, ale jak człowiek z nimi walczy, to fajnie już nie jest, no tak.

Tia, post w moich popaćkanym i na maksa roztrzepanych stylu, wybaczcie mam kaca.

##

Tak schittset ma racje.Ale tu chodzi o to ze oni się znęcają nad tymi zwierzętami..Po co to?Niech strzelą w łeb i koniec a nie napierdalają bez powodu...

Tak, jest to bardziej humanitarne, zwierzęta mniej cierpią no i nie jest to "znęcanie się".

A teraz popatrz sobie na to od strony prezesa takiego przedsiębiorstwa, po cholerę ma on wdawać swoje ciężko zarobione pieniądze na super sprzęt do egzekucji świń, czy czego innego?

Przecież koszt takiego paralizatora, czy czegoś w tym stylu wcale taki niski nie jest, oczywiście mowa tutaj o wielkich ubojniach, gdzie dziennie wybija się w ciut bydła.

Przykładowy koszt paralizatora to 5000 zł, oczywiście przykładowy, to policz sobie teraz koszt takich 100 paralizatorów, wychodzi 500000zł. Dla tego gościa jest to już ogromna strata, ale co mu tam. Wystarczy podnieść koszt tego mięsa o 25% w końcu ludzie i tak muszą jeść mięso, a kogo nie będzie stać umrze z głodu pod płotem. Ale w końcu będzie bardziej HUMANITARNIE.

A tak w ogóle praw zwierząt większość broni bardziej niż swoich praw i praw innego człowieka, na to, że w Afryce, Azji, Ameryce czy nawet Europie dziennie ginie masa ludzi większość macha ręką. A większość z tych ludzi ginie gorzej niż te zwierzęta.

Opublikowano

Nie raz ogladalem to wiec sie nie zdziwilem... powinni robic to szybko a nie meczyc te zwierzaki ale wola nie tracic kasy na specialne srodki. Smutna rzeczywistosc ale dzieki temu mamy wszystkiego w pizdu w sklepach ...

GaimdKk.jpg

Opublikowano

@Up, takiego skurwysyństwa nie wybaczy.

Takich to tylko posiekać, i w kwasie maczać, a na koniec oczy wydziobywać gorącym drutem.

A najgorsze jest to, że te biedne zwierzęta nic nie mogą zrobić,

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

To wpierdalajcie warzywa i tyle ;)

Hardkorowe kurczęta jak na żywca do mielenia trafiają heheheh :D

A krówki takie słodkie gdy widłami je ciska gośc :D

238626.jpg]
Opublikowano

Jebać takich ludzi kurwa, jeżeli ich można nazwać ludźmi. Chciałbym aby te zwierzęta się im tak samo odwdzieńczyły albo i lepiej.

11hbhnt.png

Opublikowano

Tzn tak.

Filmik jest poruszajacy,ale pelno takich w necie,na yt.

Co mowi filmik.

1.To ze ludzie mysla ze sa najwazniejsi na swiecie

2.To ze maja brak praw do zwierzat

3.Brak zrozumienia dla zwierzecia i do tego sie odniose.

Zeby czlowiek zobaczyl jak duza krzywde robi swiat zwierzęciom musi sam poczuc to na wlasnej skorze.

Ano wlasnie,a teraz takie cos:

Zalozmy ze my sobie tu mieszkamy i zyjemy w naszym swiecie.

Az tu nagle rodzi sie gatunek o wiele bardziej inteligentniejszy od nas,silniejszy i zjadaja ludzi

Do czego zmierzam:

Do tego ze gdyby tak ktos nas tak produkowal i zjadal,to co?Jajco.

Teraz cos na ogol:

Wiem ze moja wypowiedz trudno zrozumiec,wybaczcie,ciezko mi jest wydobyc co mysle :>

Ale w tym temacie sa 2rodzaje ludzi:ci wspolczujacych i ci ktorzy rozumieja ze to zle ale my albo one.

Ja jestem 3typem,takim ze wspolczuje ale i wiem ze sa inne rozwiazania i wiem ze 99% was nie wyobraza sobie co by sie dzialo gdyby ktos nad nami krolowal.

Wegetariani hmm...nie trzeba byc wegetarianem zeby nie jesc miesa zwierzat(kregowcow).Od czego sa robaki?:>

Wiem ze powiecie ze to obrzydliwe ale robaki,slimaki(ryby tez,tzn ja im akurat nie wspolczuje bo nie maja takich narzadow jak krowa czy swinia(tzw uczuc i smierc ich jest szybsza niz wlasnie krow czy swin)

I nie chodzi mi o robaki takie jak dzdzownice czy chuj wie jakie,tylko specjalnie hodowane,dobre i zawierajace duzo bialek sralek i witaminek.

I na tym mozna przezyc.

Ja wierze w to ze kiedys znajdziemy inne sposoby by jesc mieso,poniewaz ja sobie wyobrazam co by bylo gdyby nas tak hodowano :<,a przeciez czlowiek ma rozwiniete uczucia i wgl.

Ok teraz sie wypowiem na niektore posty uzytkownikow:

@Iszklarz twoje rozumowanie jest ograniczone,widzisz tylko prosta scieszkę,dla cb jest dobrze jak jest teraz,wiec nawet nie powinienes tu pisac tego posta :>

@Shogun hmm... oni wykonuja tylko swoja prace,raczej zajebac tych prezesow i szefow ktorzy nie dbaja o to jak sie zabija zwierzeta i o czystosc.A ich tez bo sie znecaja zamiast robic to szybko

@wjatek to niech przestanie ci byc zal i zacznij myslec co z tym zrobic(nie mowie o przejsciu na wegetarianizm)

@dawidek00 jak 99,9% populacji na tym swiecie(nie ma juz prawie wcale prawdziwych wegetarianow) wiec chwalic sie nie musisz swoja madra wypowiedzia

@Pawel360 powinni,jak widac albo mysla ze zwierzeta nie maja uczuc albo robia to dla zabawy

@Zero^^ kolejna madra wypowiedz,skoro nie zmieni to po co o tym piszesz,bezsens.

@Schittset oj nie sadze :<,co spalaja i zjadaja ludzi?A w korei i w chinach to psy i koty ze skory sie zdziera,potem dopiero zabijaja.Trzeba tez troszke pomyslec w jaki sposob inni zabijaja ludzi a w jaki sposob zwierzeta.I pamietaj ze zwierzat wiecej ginie niz tych ludzi spalonych i zjedzonych.To jest spotegowane milionowo.

@xenex hmm...faktycznie da sie zyc,gdy od malego rodzice u cb wprowadzaja wegetarianizm to od razu wez sobie z deka odejmij 20lat zycia + podatnosc na choroby

Bialka roslinne to nie bialka zwierzece,nie da sie ich zastapic(niestety),tez bym chcial ale..

@Co do zamrazania i wgl tych ze jak oni ich uspia.To jest mysl,bo jest cos takiego w niektorych krajach ze zwierzeta mozna zabic po przejsciu przez gaz usypiajacy,wtedy dopiero moga je zabijac(i ma byc to szybka smierc).To narazie najlepsze rozwiazanie co do tych zwierzat,czyli poprawic im warunki zycia(nawet tego krotkiego)i usypiac je przed smiercia(i sie nie znecac).

Nom,moja wypowiedz i odpowiedzi na posty zostala udzielona :>

sstwc.jpg

Opublikowano

a czego wy się kurwa spodziewaliście... Dlatego od dziś jestem wegetarianinem

według mnie to jest chore.... Gdybym wiedział kto tak robi to bym pozabijał

tCGj4L.png

Opublikowano

a czego wy się kurwa spodziewaliście... Dlatego od dziś jestem wegetarianinem

według mnie to jest chore.... Gdybym wiedział kto tak robi to bym pozabijał

Buahahaahaahahaahahahahahahahahaha

Tak, a jutro wpierdolisz na obiad jakiegoś schabowego czy inne mięso.

1377774857-U369478.png

Opublikowano
Tzn tak.

Filmik jest poruszajacy,ale pelno takich w necie,na yt.

Co mowi filmik.

1.To ze ludzie mysla ze sa najwazniejsi na swiecie

2.To ze maja brak praw do zwierzat

3.Brak zrozumienia dla zwierzecia i do tego sie odniose.

Zeby czlowiek zobaczyl jak duza krzywde robi swiat zwierzęciom musi sam poczuc to na wlasnej skorze.

Ano wlasnie,a teraz takie cos:

Zalozmy ze my sobie tu mieszkamy i zyjemy w naszym swiecie.

Az tu nagle rodzi sie gatunek o wiele bardziej inteligentniejszy od nas,silniejszy i zjadaja ludzi

Do czego zmierzam:

Do tego ze gdyby tak ktos nas tak produkowal i zjadal,to co?Jajco.

Teraz cos na ogol:

Wiem ze moja wypowiedz trudno zrozumiec,wybaczcie,ciezko mi jest wydobyc co mysle :>

Ale w tym temacie sa 2rodzaje ludzi:ci wspolczujacych i ci ktorzy rozumieja ze to zle ale my albo one.

Ja jestem 3typem,takim ze wspolczuje ale i wiem ze sa inne rozwiazania i wiem ze 99% was nie wyobraza sobie co by sie dzialo gdyby ktos nad nami krolowal.

Wegetariani hmm...nie trzeba byc wegetarianem zeby nie jesc miesa zwierzat(kregowcow).Od czego sa robaki?:>

Wiem ze powiecie ze to obrzydliwe ale robaki,slimaki(ryby tez,tzn ja im akurat nie wspolczuje bo nie maja takich narzadow jak krowa czy swinia(tzw uczuc i smierc ich jest szybsza niz wlasnie krow czy swin)

I nie chodzi mi o robaki takie jak dzdzownice czy chuj wie jakie,tylko specjalnie hodowane,dobre i zawierajace duzo bialek sralek i witaminek.

I na tym mozna przezyc.

Ja wierze w to ze kiedys znajdziemy inne sposoby by jesc mieso,poniewaz ja sobie wyobrazam co by bylo gdyby nas tak hodowano :<,a przeciez czlowiek ma rozwiniete uczucia i wgl.

Ok teraz sie wypowiem na niektore posty uzytkownikow:

@Iszklarz twoje rozumowanie jest ograniczone,widzisz tylko prosta scieszkę,dla cb jest dobrze jak jest teraz,wiec nawet nie powinienes tu pisac tego posta :>

@Shogun hmm... oni wykonuja tylko swoja prace,raczej zajebac tych prezesow i szefow ktorzy nie dbaja o to jak sie zabija zwierzeta i o czystosc.A ich tez bo sie znecaja zamiast robic to szybko

@wjatek to niech przestanie ci byc zal i zacznij myslec co z tym zrobic(nie mowie o przejsciu na wegetarianizm)

@dawidek00 jak 99,9% populacji na tym swiecie(nie ma juz prawie wcale prawdziwych wegetarianow) wiec chwalic sie nie musisz swoja madra wypowiedzia

@Pawel360 powinni,jak widac albo mysla ze zwierzeta nie maja uczuc albo robia to dla zabawy

@Zero^^ kolejna madra wypowiedz,skoro nie zmieni to po co o tym piszesz,bezsens.

@Schittset oj nie sadze :<,co spalaja i zjadaja ludzi?A w korei i w chinach to psy i koty ze skory sie zdziera,potem dopiero zabijaja.Trzeba tez troszke pomyslec w jaki sposob inni zabijaja ludzi a w jaki sposob zwierzeta.I pamietaj ze zwierzat wiecej ginie niz tych ludzi spalonych i zjedzonych.To jest spotegowane milionowo.

@xenex hmm...faktycznie da sie zyc,gdy od malego rodzice u cb wprowadzaja wegetarianizm to od razu wez sobie z deka odejmij 20lat zycia + podatnosc na choroby

Bialka roslinne to nie bialka zwierzece,nie da sie ich zastapic(niestety),tez bym chcial ale..

@Co do zamrazania i wgl tych ze jak oni ich uspia.To jest mysl,bo jest cos takiego w niektorych krajach ze zwierzeta mozna zabic po przejsciu przez gaz usypiajacy,wtedy dopiero moga je zabijac(i ma byc to szybka smierc).To narazie najlepsze rozwiazanie co do tych zwierzat,czyli poprawic im warunki zycia(nawet tego krotkiego)i usypiac je przed smiercia(i sie nie znecac).

Nom,moja wypowiedz i odpowiedzi na posty zostala udzielona :>

Po pierwsze nie wyprzedzisz ewolucji, ten "gatunek" najwyżej narodzi się w twojej głowie. Za dużo filmów o obcych. S-f zostaw scenarzystą i pisarzom.Ryby, czy jakieś inne bezkręgowce nie mają uczuć? Walnij się w to na karku. To są takie zwierzęta jak ty, mają prawo żyć, tak samo jak kręgowce. Ich śmierć nie jest inna, często to one są makabrycznie zagrożone wyginięciem.Co do robaków, to skoro są takie smaczne, to czemu sami ich nie jesz? No i co do usypiania/zamrażania, idea jak idea, ma zwolenników, ale normalny człowiek, właściciel owej firmy XYZ idiotą nie jest i nie będzie wydawał pieniędzy na środek usypiający, czy zamrażający, skoro pracownicy zrobią to widłami. A to, że nie jest humanitarnie, kogo to obchodzi, tak czy inaczej i tak to zjesz. A w gruncie rzeczy sprawę i tak masz w dupie, zwierzę było, zwierzęcia nie ma. Taka idea jak w dżungli, żeby przeżyć, albo musisz być sprytniejszy, albo większy.

Opublikowano

a chcesz się założyć że nie ??!!

tCGj4L.png

Opublikowano

Ja zauważyłem że każdą wypowiedź musisz skomentować w taki czy inny chamski sposób, sprawia Ci to radość przy równoczesnym nabijaniu postów i spamowaniu?

Nie jesteś tutaj kurwa najważniejszy "dzieciaku". Po za tym chyba masz za niskie iq by zrozumieć w mojej wypowiedzi że mogli by je zabijać szybko a nie znęcać się.

Ale Ciebie to gówno obchodzi bo po takim filmiku trzeba komuś nawbijać i czuć się lepiej ;o Naprawdę nie wiem skąd się biorą tacy ludzie jak Ty -.-

Idź teraz Ty do mamy i się pochwal że zniszczyłeś i obrzuciłeś błotem kogoś w swojej wypowiedzi na mpc to może zapłaci Ci za następny miesiąc internetu żebyś mógł to robić dalej . . .

Opublikowano

ja pierdole , skonczcie.

tak juz jest... zwierzecia nie wysiejesz prawda?

są świnie

nie ma świń

----

nie masz co włożyć do gara.

masz co włożyć do gara.

----

Skąd wiesz moze akurat zjadles jedna z tych świń...

1318193140-U391680.png

Zbieram minusiki:)

Opublikowano

no tak zazwyczaj pokazuje się te najgorsze sceny, z psami, kotami, co najgorsze z ludźmi niektórzy robią tak samo, to jest dopiero tragedia, ale nie generalizujmy, jestem pewny że to dotyczy marnego odsetka hodowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...