Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podział serwerów EU

SurkiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak niektórzy mogą już wiedzieć RIOT zapowiedział podzielenie serwerów europejskich na część zachodnią oraz północ + wschód.

Tu macie linka: http://eu.leagueoflegends.com/pl/news/przygotujcie-si%C4%99-na-eu-zach%C3%B3d-i-eu-p%C3%B3%C5%82nocwsch%C3%B3d

A tu macie mapke: http://riot-web-static.s3.amazonaws.com/images/eu2/eu2-map.jpg

polecam przeczytać FAQ: http://eu.leagueoflegends.com/pl/faq-dotycz%C4%85ce-podzielenia-europejskiej-platformy

Jeżeli komuś nie chce się czytać FAQ to wyjaśnie, że jeżeli mamy znajomych w niemczech, francji etc. to nie będziemy mogli z nimi grać/rozmawiać. Jeżeli komuś nie pasuje przydział to po przedzieleniu za darmo będzie można się przenieść na inną stronę. Podzielone serwery będą miały własne fora i rankingi elo. Pierwsze przenosiny są darmowe jeżeli się rozmyślimy po przenosinach za następne musimy płacić. To chyba tyle.

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

niby tak, ale taki Shushei czy inni polacy grający w miedzynarodowych teamach będą się przenosić i zastanawiam się jak będą wyglądały go4lole na eslu

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Ja będę grać na west i mnie nie obchodzi ,że Polacy należą do wschodniej części Europy...

Geograficznie leżymy w Europie środkowej :D więc dla nas potrzeba osobny serwer :D.

Ja i moich 10 kolegów z reala przenosimy się na west EU.

Pozdro i zachęcam do wybierania west EU

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

możesz zagrać, ale musiał byś się przenieść na serwer wschodni

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

@ magram12

Zagrasz to jest tak jak w Wow'ie będą 3 serwery ale w lidze legend sobie wymyślili ,że dadzą podział (z nazwami serwerów), no i tak wypada ale swoją drogą na amerykańskim LOL'u gra pełno Polaków... to ma być tylko takie "oriętacyjne"

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

Ide do swoich a co.

Nie bede z niemcami grac,chociaz kaligrafia rosjan jest dobijajaca ale wiecej polakow spotkamy

Najlepiej dodac jakies typu ch czy cos zeby lagow nie bylo

sstwc.jpg

Weteran
Opublikowano

Aha czyli jak mieszkam w angli to nie zagram z polakami?

możesz zagrać, ale musiał byś się przenieść na serwer wschodni

A skąd oni wiedzą czy mieszkasz w Polsce czy w Angli?

Podział jest zupełnie losowy, jedynie będą starali się nie rozdzielać grup znajomych.

Opublikowano

A skąd oni wiedzą czy mieszkasz w Polsce czy w Angli?

Podział jest zupełnie losowy, jedynie będą starali się nie rozdzielać grup znajomych.

A na przykład jak gry mają blokadę na resztę krajów, by np ludzie z za oceanu nie grali na ich serwerach to jak Oni to robią myślisz? Nie martw się, nikogo losowo nie przydzielą, wszystko zostanie zrobione po IP.

Opublikowano

Za bardzo mi sie to nie podoba ale przynajmniej dobrze ze polacy bedą na jednym serwerze bo tak to by była straszna lipa

63200aaff.pngFajerek.png
Weteran
Opublikowano

A na przykład jak gry mają blokadę na resztę krajów, by np ludzie z za oceanu nie grali na ich serwerach to jak Oni to robią myślisz? Nie martw się, nikogo losowo nie przydzielą, wszystko zostanie zrobione po IP.

Po ip?

Takie sprawdza ip u wszystkich użytkowników trwałoby kilka tygodni jak nie miesięcy, znacznie dłużej niż rozdawanie głupich rp.

Opublikowano

Ręczne sprawdzanie? To wszystko jest w tych czasach automatyczne, nie muszę się na tym znać by to wiedzieć. Wybacz ale Twoja teoria o przydzieleniu Wszystkich losowo, gdzie popadnie jest co najmniej głupia.

Każdy zostanie przydzielony tam gdzie być powinien, będzie jednak opcja do zmiany serwera dla tych którzy znajomych mają w drugiej części mapy/wykazu. Tak jest podane na temat podziału.

Oczywiście potrwa to trochę czasu, tak też wspominali na forum. Tak wielkie przedsięwzięcie wiąże się z wielkim transferem danych, ale przecież, ku Naszemu dobru.

Opublikowano

to z lekka przejebane mam bo połowa mojego teamu mieszka w Anglii ;/

albo oni się przeniosą albo my, sam nie wiem...

nie dziwi was że na serwerze west będą 4 języki a na east 2 (Polski i Angielski xD)

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Jestem wkurwiony ,szczerze wkurwiony takim rozwiązaniem "problemu".

Czemu?

Mam MNÓSTWO kumpli "zagranicznych".

Dodatkowo ,to teraz będziemy mieli 3 servery ,a Shushei i inni pr0 będą zagranicą.

Jeszcze jedno ,jest mnóstwo Polaczków-Nieogarów(w sumie większość to nieogary).

A takie polaczki nieogary trafią na solo q ,i dupa.

Cieszę się jedynie z tego że będzie z tego powodu reset ranq(hell elo rlz) ,i że na premade trafiać pewnie będę na cioty.

Lepiej czytać FAQ ,nasze el0 może się zmiejszyć lub zwiększyć(albo pozostać bez zmian ,ofc)

Co z moim ELO i pozycją w rankingu? Czy zachowam je po transferze?

Twój poziom ELO zostanie bez zmian po transferze, ale możesz przesunąć się w rankingu, w zależności od tego, ile punktów ELO mają inni gracze na nowej platformie.

Nauczka na przyszłość?Czytać FAQ do końca -.-'

#Edit

Zdaje się ,że już tym się zajmują i jutro/dzisiaj będziemy mieli podział.

Ale troszeczkę powątpiewam ,że to będzie w tym tygodniu ,ale co tam.

Żeby tylko Leone dodadzą ,i będzie zajebiście.

I przynajmniej szwabów nie będzie <3 - hate them.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

A skąd oni będa wiedzieć kto mieszka w Polsce, a ktoś gdzieś indziej ?

Poprzez IP?

Tak ,dzięki IP można wykryć gdzie ktoś mieszka.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Co stanie się z moimi statystykami po podziale?

Twoje zwycięstwa, historia rozgrywek, zabójstwa, śmierci, poziom, PD, 
imię, bohaterowie, skórki, strony z runami i specjalizacjami powinny pozostać bez zmian. 
Ogólnie, nie powinno to wpłynąć na Twojego przywoływacza.

Haha "powinny"

Opublikowano

Nieeee... Tzn że w co 2 teamie będą same polaczki, popłaczą się bo ktoś im nie pomógł jak wybiegli sami na 5 i wyjdą z gry wyzywając team od noobów? Ja chyba przeniosę się na west.

Opublikowano

Ja też raczje ide na west i zachecam do tego wszystkich ogarnietych Polaków...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zgadzam się z tym powyżej :D Jeżeli jesteś wdzięczny za moją odpowiedz możesz mi dać +

Opublikowano

ja będę grał na west.Zawsze jak grałem z tymi dziećmi neo polaczkami to wkurwiali mnie po prostu.idzie taki sam ,trafi na 5 wrogów ,rzucą się na niego i go zabiją,a ten wyzwie cały team i wyjdzie z gry.Dlatego wolę grać na west

Opublikowano

Staraliśmy się nie rozdzielać grup przyjaciół, ale jeśli nie będziesz zadowolony ze swojej docelowej platformy, umożliwimy jeden darmowy transfer po podziale.

Czyli będzie można się przenieś. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...