Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Specjalista
Opublikowano

Wukong jest bardzo dobrą postacią ! Jest offtankiem który potrafi długo żyć i mocno walnąć:)

Metin0wiec słuchaj powiem ci tak LeBlanc ma straszne walnięcie także polecam !

giphy.gif

Opublikowano

za 3150.

Mam gragasa, katarine, akali i kassadina, wiec raczej to ap, jestem otwarty na AD propozycje, lubie jungle etc. zastaniawiam sie nad udyrem.

Prosze o propozycje

167161466687770313241.png

Opublikowano

@up

jak AD to xin zhao lub pantheon.

pantheon

+ ma stuna

+ blok ataku podstawowego lub z wierzy co jakiś czas

+ ciekawe skille

- wojownik, przeważnie jeden build do kryta, szybkości ataku i obrażeń.

- chwilami przynudza

xin

+ troche lepsze dmg ze skilli

+ wybicie w powietrze z jednego ze skilli

+ regeneracja + 50 hp co 3/4 uderzenie.

- brak stuna

- nudny build

- chwilami nudna gra.

ale odemnie masz głos na panteona.

Opublikowano

Ja polecam xina,w late kosi wszystkich ;).A pantheon hm...już nie jest taki dobry jak kiedyś ;),ale wciąż jest dużo funu z gry nim.

KzcCxk2.png?1

By Myioshi

Opublikowano
Talon czy Shaco ?

Talon, Shaca osłabili teraz na AP

Talonem ogarniesz wszędzie, a Shaco jest pod gangi bardziej i dobry team.

także polecam Talona

Heimerdinger Vs Akali Vs Katarina?

Akali, trzeba nią umieć grać, bardziej przydaje się do dobrego teamu, ale na solo radzi sobie.

sam ją posiadam i mając nawet słaby team + przegraną moje staty zawsze są na + kiedy nią gram.

polecam.

Opublikowano

Gangplank/Ezreal/Corki

Proszę o pomoc w wyborze postaci ;P

JestemHackiem

Moim zdaniem najlepszym wyborem bedzie Anivia poniewaz ma bardzo dobry dmg z sopelka jak przeciwnik jest spowolniony ma 2 zycia i jej mur nie raz ratuje dupe teamowi jak i samemu sobie ;p

Blitz tez jest mocny i jego przyciaganie jest dobre na lapanie papiera i zabijanie ale moim zdaniem teamowi pomoze bardziej mur Anivi ze wzgledu na to ze moze zarowno zablokowac ucieczke przeciwnikowi jak i blokowanie przed gonieniem nas ;)

A co do LeBlanc to ona jest tylko dobra w early game w late jest slaba jak dupa weza jesli sie nie nafeeduje :P

( to jest tylko moje zdanie)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@LambdA

Le Blanc z feedem czy nie cisnęła, ciśnie i będzie cisnęła mida.

Nie jest łatwo ją skontrować, ale wiadomo, trzeba być lepszym od przeciwnika, natomiast jeśli ty grasz le blanc, to wiadomo, że zamiast w ap jedziesz na początku w hp. Le blanc to jest postać, która na midzie wyczynia cuda, zrobi Ci takie combo i z twojego maga nic nie zostaje, natomiast żeby ją dorwać, potrzeba odrobiny cierpliwości, refleksji i oczywiście siły. Wnerwiający jest też silence, palnie Ci takie pół combo a ty nie możesz się nawet bronić, przy ucieczce to samo, nawet jej nie złapiesz.

Moim zdaniem Le Blanc to dobry pick na mida, w late jest papierowata, ale powiedz mi, który mag jest tankiem ? Oprócz ryze ^^

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Newjaa

Zgodze sie z Tb ze LeBlanc na mida jest jedna z best postaci ale nawet w late game jak dobre itemki zlozy to nie bedzie papierkowa ;P jak kazda inna postac AP mozna ja zlozyc tak ze bedzie w late game twarda i miala dmg. Ale LeBlanc tylko na 1v1 jest dobra nie ma zadnego aoe.. i w teamfigtach malo pomoze.. zawsze kogos tam zabije albo zestunuje( nie pamietam czy miala stuna czy klatke) a ja wole zeby postacie byly dobre w mid/late game w team figtach dlatego nie polecam LeBlanc ( takie jest moje zdanie)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Talon czy Shaco ?

Jeśli potrafisz to uzasadnij swoją odpowiedź.

Talon - obecnie jedna z najlepszych postaci na solo topa. Jeśli lubisz tam grać - polecam. Natomiast szako jest moim ulubionym junglerem [nie wiem nawet czemu, bardzo mi się on podoba :)]. W early ganki shaco ostro tyrają mózgi przeciwników. Jeśli wolisz junglera [talon i shaco to trochę inne typy postaci] to wiadomo, że shaco :) Postać zależy od Twojego stylu gry.

Swain czy caitlyn

AP vs AD. Ciężko porównać. Swain dzięki swojemu lifestealowi jest naprawdę ciężki do zabicia w late game, natomiast caitlyn robi ogromny rozkurw w szeregach przeciwnika. Jeśli chcesz wybierać między tymi dwoma postaciami zastanów się, czy wolisz grać magami czy ad.

Heimerdinger Vs Akali Vs Katarina?

i przy okazji proszę uzasadnić swoją odp.

Ja wybrałbym akali. Bardzo dobra postać, aktualnie jedna z trudniejszych do skontrowania [szczególnie przez mniej doświadczonych graczy].

Talon, Shaca osłabili teraz na AP

Talonem ogarniesz wszędzie, a Shaco jest pod gangi bardziej i dobry team.

także polecam Talona

Powiedz mi tylko, kto gra na poważnie szako ap? Tylko i wyłącznie AD.

Newjaa

Zgodze sie z Tb ze LeBlanc na mida jest jedna z best postaci ale nawet w late game jak dobre itemki zlozy to nie bedzie papierkowa ;P jak kazda inna postac AP mozna ja zlozyc tak ze bedzie w late game twarda i miala dmg. Ale LeBlanc tylko na 1v1 jest dobra nie ma zadnego aoe.. i w teamfigtach malo pomoze.. zawsze kogos tam zabije albo zestunuje( nie pamietam czy miala stuna czy klatke) a ja wole zeby postacie byly dobre w mid/late game w team figtach dlatego nie polecam LeBlanc ( takie jest moje zdanie)

Taaak, dobry pomysł, robić lb pod survi. Ona ma wypaść z krzaków i w 0,67 sekundy złożyć przeciwnego carry po czym wrócić spokojnie do swoich krzaków. Jeśli złożysz na nią survi, to podczas focusu padnie w 1,2 sekundy zamiast 0,9.

Opublikowano

Taaak, dobry pomysł, robić lb pod survi. Ona ma wypaść z krzaków i w 0,67 sekundy złożyć przeciwnego carry po czym wrócić spokojnie do swoich krzaków. Jeśli złożysz na nią survi, to podczas focusu padnie w 1,2 sekundy zamiast 0,9.

Mozna dobrac takie itemki pod survi ze nie stracisz przy tym dmg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Arcymistrz
Opublikowano

Twitch vs Xin vs Le Blanc vs Udyr

Prosze o +/- każdej postaci i głos na jaką postać jak odpowiedź będzie konkretna dam kilka lików :D

Opublikowano

Blitzcrank vs Twich

Lubię zasięgowe. Kokszę Teemo (najlepsze statystyki 26-3-17 w grze 5 vs 5). Chociaż nieźle też dawałem sobię radę Blitzcrank'iem (kiedy był w rotacji) jako początkujący gracz byłem całkiem niezły. Pomóżcie mi podjąć decyzję. Niby Twich jako zasięgowy lepszy, ale w.g mnie zbyt przereklamowany i kiedy był w drużynie przeciwnej, bez problemu go rozkładałem.

Z góry dziękuję.

Arcymistrz
Opublikowano

@Up\

Moim zdaniem Twtich jest podobny do Teemo :D Teemo pod AD rozkłada każdego oprócz tanków robisz AP to leży każdy kto wejdzie w grzybka :D

Twtich ma niewidzialność co mnie bardzo wkurza :D

Blitz ma łape co też wkurza :D

Twitch dystansowiec jak kiedyś grałem przeciwko twitchowi miał staty 32/3/13 wszystko przez tą niewidke lecimy na wierze i twitch jak teemo wyskakuje i każdego na kilka strzałów ma

Polecam ci Twitcha może papier jak Teemo ale kosi niebiańsko .

ps.

Też gram teemo najczęściej na 3v3 przez co mnie męczą i torturują za to że ich dedam podobne staty do ciebie mam :D (kłade nim każdego) xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...