Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Info co do 1.7

Brzydal007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Minecraft 1.7 is now released! With several changes - and one of the most highly anticipated additions since beta - this update is sure to change the way we play Minecraft.

Initially, 1.7 was supposed to be dubbed the “Adventure Update”; however, as the communities’ thirst for pistons overwhelmed Mojang, they’ve decided to release pistons in their very own update, with a few additonal goodies thrown in..

We've been lucky enough to explore the newest update for the past few days, and now we’re going to dive right in and show you what’s in store in the wonderful world of Minecraft.

Pistons

The largest update to Minecraft in 1.7 is the addition of pistons. Pistons - the brainchild of Minecraft community member Hippoplatimus - rapidly surged in popularity over the past few months, and were then announced by Mojang that they would be added to the official game.

Pistons are poised to change the way people build in Minecraft - we’ve already seen some amazing mechanisms come from the community, their creativity seemingly knowing no bounds.

Pistons allow the user to move blocks using redstone circuitry to control their action. There are two types of pistons: regular and sticky. Regular pistons will push a block when powered, and then retract when not powered.

Sticky pistons work in much the same way, but with one caveat: they’re sticky! These pistons will push a block away when powered, but pull the block back when retracted.

TNT Changes

TNT can no longer be triggered by clicking on it, which for most, should be a good thing! Instead, you must now use either redstone circuitry, or a good old fashioned flame to ignite the destructive block.

Shears

Shears allow you to cut the leaves off of trees in one quick swipe, as well as trim wool of sheep without killing them. Killing sheep will no longer give you wool however, just the death of a cute, blocky sheep on your conscious.

Stackable Fences

Fences have a welcome improvement for architects - they can now be stacked on top of one-another when placed in the world. This removes the need for complex block-place-remove routines, which until now, were the only way to stack fence posts vertically. Additionally, players may now place torches on top of fences.

1.7 is out now so it may be time to start building all the amazing contraptions you’ll build with pistons. If you come up with a really good one, don’t forget to add it to our video's section, and it could be used in a Digital Diamond!

6ydVTxs.jpg

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakieś nooby zmieniają artykuły w linki do free minecraft itd. ....

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Szerze mi się nie podoba za bardzo ten nowy generator odrazu na starcie prawie miałem diamenty o.O ide wpadam do jaskini i patrze o lapis lazuli ide dalej żelazo potem węgiel i diament.I jak zrobiłem ten świat to się wyjść nie dało bo bylem w jaskini bez wyjścia -.-

23.jpg

Opublikowano

Szerze mi się nie podoba za bardzo ten nowy generator odrazu na starcie prawie miałem diamenty o.O ide wpadam do jaskini i patrze o lapis lazuli ide dalej żelazo potem węgiel i diament.I jak zrobiłem ten świat to się wyjść nie dało bo bylem w jaskini bez wyjścia -.-

Jak wszedłeś do jaskini to musi być też z niej wyjście. Po prostu się w niej zgubiłeś.

Odkrywca
Opublikowano

Jestem pod wielkim wrażeniem tego update. Wygenerowałem świat, a tam z 50 jaskin, a w nich pełno mobów, i przy okazji znalazlem spawnera tuz przy spawnie. Powiem, że w tym update jest chyba zwiekszony mob spawn rate!

Opublikowano

Nom fajnie, fajnie. a są te jary?

@off

a ja akurat dziś mam urodziny xD

@DOWN

Dzięki

Zbieram minusy

Gola Laska

Terraria i Minecraft rządzi

°∟°

DAJ MI '-' , NIE BĄDŹ LAMA

Opublikowano

ano zostal ja znalazlem to :P

zobaczcie na namiary od spawna :D

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

wymyślacie bajki, generatora map nie ruszali, mapy są generowane losowo, więc można trafić nawet na 10 złóż diamentów pod rząd. Co do znikających liści, to raczej nie bug, liście przecież znikają gdy w podbliżu nie mają drewna, stawiasz liście na drewnie, powiedzmy wkopujesz je w ziemie i stawiasz liście na nim.

PS dla przykładu moje dzisiejsze znalezisko, wszystkie możliwe rudy w jednym miejscu:

http://img29.imageshack.us/img29/1416/trolololo.jpg

Odkrywca
Opublikowano

Nom fajnie, fajnie. a są te jary?

@off

a ja akurat dziś mam urodziny xD

@DOWN

Dzięki

Najlepszego

Opublikowano

@razor3254

Takie coś występuje już od dawna.

A odległością od spawnu - czym się w niej podniecać? Pojawiasz się w losowym miejscu.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

generowalem duzo map (z 200) i jeszcze ani razu nie znalazlem jeziorka lawy na tyle blistko aby bylo na mapce(tej wbudowanej w mc).

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyliście ale w folderze .minecraft/bin/minecraft.jar/mob został dodany obrazek silverfish.png, nie wiem czy to występuje teraz w wersji 1.7 ale macie tutaj linka.

>>>KLIK<<< <--- Strona do "Silverfish"

Jeszcze odziwo planują dodać do minecrafta smoka... Nie wierzę w to :P

>>>KLIK<<< <--- Strona do "Smoka"

Słyszałem że mają zmienić silnik graficzny, to prawda?

Opublikowano

nie do końca silnik graficzny, ale mają zrobić nowy system oświetlenia. z tego co wiem, planowany na 1.8

Opublikowano

@achilles1221

a dziewice masz :) ?

@topic

moim zdaniem update był nie konieczny gdyby weszło więcej rzeczy to można by a tak znowu trzeba się męczyć z serwerami

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Ja.

Bug Fixes:

Crashed worlds now work again.[1]

Disappearing piston fixes.[2]

Piston machine that duplicates blocks is now fixed.

Pistons that caused crashing for multiplayer servers fixed.

New Bugs:

When the player opens the inventory while sleeping, the player appears sideways. (When the prior bug was pointing from the camera)

Nie wiem Google Tłumacz mi przetłumaczył na :

Poprawione błędy:

Światy rozbił teraz pracować. [1]

Znikające poprawki tłoka [2].

Tłok maszyna, która blokuje duplikatów jest już ustalona.

Pistons, który spowodował awarii dla serwerów stałe multiplayer.

Nowe błędy:

Kiedy gracz otworzy inwentarz podczas snu, odtwarzacz pojawia się na boki. (Gdy przed błąd został skierowany z aparatu)

Walnij minusa

Opublikowano

Dzięki temu update można zrobić:

-w pełni automatyczną fabrykę cobblestone(z automatycznym zbiorem już pracuje nad projektem :) )

-automatyczną farmę trzciny

-automatyczną farmę grzybów

-automatyczną farmę zboża(próbuję opracować projekt ale trzeba będzie siać ręcznie inaczej nie umiem :( )

-i wiele więcej ale nie chcę mi się pisać ;)

Edit: Jak by ktoś znalazł sposób żeby piston zgniótł(tak to się piszę?) w jakiś sposób blok cobblestone to niech da mi znać bo nie mogę wykombinować jak to zrobić :)

Opublikowano

ano zostal ja znalazlem to :P

zobaczcie na namiary od spawna :D

Jeziora lawy powstają na mapach. Kilka razy je widziałem. Generują się bardzo żadko ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...