Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Jak odpalic ibota z HS serwer PORADNIK

castello

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poniewaz wielu tutaj ma problem z zalaczeniem ibota z nowym systemem, ktory dzis nam zaoferowal tworca naszego bota.

Postaram sie prostym tlumaczeniem rozwiklac Wam problem tak, aby dzialal bot poprawnie.

Wypisze wszystko co i jak krok po kroku.

KROK 1 (mozna pominąć, u mnie wystapil taki przypadek, jednakze jak beda problemy to zastosowac sie do tego kroku)

-Usuwamy stara instalacje silkroad

-instalujemy silka na nowo, najlepiej na dysku D (byle nie na partycji C lub tej z windowsem)

Krok 2

-Pobieramy HS SERWER

http://www53.zippyshare.com/v/23429718/file.html

- wypakowywujemy HS serwer do folderu z nowo zainstalowanym silkiem

- w folderze z silkiem wypakowal nam sie PHmediaPatcher

- odpalamy patchera, zaznaczamy opcje "custom", klikamy patch

- po poprawnym spatchowaniu mediapk2 szukamy ikonki HS serwer

- odpalamy HS serwer

UWAGA. W PRZYPADKU UZYTKOWNIKOW VISTY I WIN. 7 NALEZY HS SERWER I SILKA USTAWIC, ABY URUCHAMIALO JAKO ADMINISTRATOR W TRYBIE ZGODNOSCI Z WINDOWS XP SERVICE PACK 3

- po pojawieniu sie okna programu HS serwer klikamy "launch SRO" i czekamy

POWINIEN NAM SIE ODPALIC SILK, po czym dajemy w HS SERWER hide client i wiecej nas ten klient nie obchodzi

KROK 3

UWAGA! nowa wersja ibota, ktora wyszla dzis (10.05.11) nie ma w paczce pliku srodir.ini

Dlatego radze nowa wersje zgrac na stara wersje bota, czyli podmienic.

Dla tych ktorzy zrobili na nowo bota zapodaje wersje poprzednia w ktorej jest srodir.ini

http://www30.zippyshare.com/v/75344767/file.html

wystarczy wypakowac stara do folderu, w ktorym chcemy miec bota i wtedy podmienic w tej wersji pliki z nowej wersji

- PO ZROBIENIU bota odpalamy go i czekamy az w okienku pojawi sie informacja "hs server successfull connected"

Znaczy to, ze wszystko poprawnie zrobilismy

DOPIERO teraz mozemy odpalic loadera i z loadera odpalac do woli clientow, ile tylko dusza zapragnie

POWODZENIA

MAM NADZIEJE ZE POMOGLEM

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja od 17.30 nie dostalem DC a bot dziala caly czas

Jednakze jak napisalem w innym temacie, ta wersja jest niestabilna jesli chodzi o multiboting. Odpalisz wiecej niz jeden char to dostaniesz po paru minutach rowno na wszystkich dc

@down

No ja zrobilem wszystko tak jak opisalem w poradniku i dziala wszystko elegancko, jednakze tylko na jednym koncie. Bo na moim 2gim koncie juz niepoboce na tej wersji bota ;/

A tez mialem tak ze co chwila DC, az do teraz, czym postanowilem sie podzielic z innymi :)

Opublikowano

ja odpalam 1 postac i dostaje DC po minucie;/

Pytanie co do krorku

- odpalamy patchera, zaznaczamy opcje "custom", klikamy patch

gry robie tak jak napisano wyskakuje mi error loadnig Media.pak2

wiec do mam zrobic??

Opublikowano

te DC moga byc zwiazane z tym ze silk nie moze byc na tym dysku co Windows, poniewaz ja mam na osobnych dyskach i odkad byl update bota nie dostalem jeszcze DC i zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja smiga jak nie wiem

Tylko nie moge odpalic 2 kont powiewaz na 2 charze wyskakuje mi error

Opublikowano

Teddy

Wyglada na to ze albo masz clienta uszkodzonego - przeinstaluj silka

A jesli nie to na pewno wypakowales do folderu z silkiem ta paczke z HS server?

@down

tak to tez moze byc przyczyna.

Wroc z editem jak problem sie rozwiaze

Opublikowano

jaj mam problem z tym wszystkim... robie wszystko krok po kroku tak jak napisales. gdy odpalam loadera to dostaje errora( takie male okienko na pasku Error a w srodku kilka chinskich krzaczkow) plz help fast!!

sorry za brak wielkich liter przecinkow i polskich znakow...:D

Opublikowano

Cóż... u mnie podczas pobierania wywala czymś takim antywirus:

Wirus: Gen:Trojan.Heur.dm0@c9bvhHci (Engine A)

Wirus wykryty podczas wczytywania zawartości strony sieci Web.

Adres: www53.zippyshare.com

Powiesz mi czy ten trojan jest wymagany do działania bota?

OldLFsro.png

Może i wszystko robię chaotycznie, ale to mój styl życia. Sygnaturka własnej produkcji

^^

Opublikowano

wyglada jakbys w loaderze nie wpisywal poprawnego numeru IP chodzi mi tu o ta cyferke [16000] lub [16005] co masz w okienku bota, ktore powinny byc zgodne

Albo wogole masz odznaczone redirect geteway server

Kaprol ten trojan nie moze byc ode mnie mam Norton 2011 rocznik z wykupiona licencja i zapewniam ze kazde zagrozenie trojanem itp od razu jest usuwane przez tegoz antywira.

Takze lepiej nie pobieraj tego jak Ci takie cos wywala, ten wir nie jest ode mnie.

Opublikowano

Ok spoko tyle że z oficjalnej strony ibotforfun nie działa download z mediafire nie wiem czemu ... xD A tu wirus , a z tego co wiem to jest niezbędne do odpalenia bota. Co by tu zrobić...

OldLFsro.png

Może i wszystko robię chaotycznie, ale to mój styl życia. Sygnaturka własnej produkcji

^^

Opublikowano

No ok wszystko działa ale co z tym 1 clientem bo skoro nie interesuje nas juz ale zamula nam kapa raczej prawda ?

Opublikowano

ok teraz niby wszystko ok ale gdy naciskam lauch w loaderze to po chwili pojawia mi sie to okienko silkroad ( takie prostokatne na srodku ekranu) i po chwili znika. w procesach tez nie ma 2giego silka wlaczonego (czyli sie wylacza). wyglada to tak jak podczas gry gdy dc dostajesz... po prostu client off... prosze o szybka odpowiedz...:D

Opublikowano

[...] teraz mozemy odpalic loadera i z loadera odpalac do woli clientow, ile tylko dusza zapragnie[...]

mi działa tyle co jest limit na IP czyli pięć nie więcej nie mniej. dodam że 3/5 postaci dostaje częste dc po kilka razy na godzine

Kocham mpcforum.pl!!!

33622.gif

382.jpg

Opublikowano

szamanking

a masz ty wogole biblioteczke zainstalowana?

wrdk

ten pierwszy klient musi byc aby hs serwer dzialal na tym pierwszym kliencie hs serwer jakby to powiedziec blokuje hackshielda dzieki czemu mozesz na nastepnym kliencie odpalac bota na lajcie, jak na HS serwer wcisniesz hide client to w procesach ten klient pobiera prawie 0 mocy obliczeniowej procka

marek

tak ja tez to mam zauwazylem to dopiero pozniej

Niestety wszystko wskazuje na to ze na oficjalnej stronce rychlo pojawi sie poprawiona wersja 1.1.8 bo ta jak widac jest taka aby dziala kazdemu "umownie", jest po prostu niestabilna w przypadku multibotowania. W tej kwestii nic nie poradze, sam sie zirytowalem bo moj 2gi char niestety bedzie musial poczekac ;/

Opublikowano

Witam. ja takze mam drobny problem.

odpalam PHMediaPatcher (w lokalizacji z silkiem) i robi OK

mie mam czegos takiego jak podano HS Serwer??

odpalam HackShield (ktory byl zalaczony w paczce HS Serwer Released v1.0)

klikam Run SRO i odpalami sie silk jednak laduje w tle. moge go przywolac z HackShield "High/Show SRO", ale caly czas nie mam jeszcze ibota nawet odpalonego!

chowam HackShield w tle

odpalam ibot

odpalam edxSilkroadLoader5, w nim wciskam Lanch! i nic...

w procesach drug silk pojawia sie na kilka sekund i znika.

prosze o rade

Opublikowano

szamanking

a masz ty wogole biblioteczke zainstalowana?

no mam... prosze pomoz fast...:D

moze napisz przy okazji co musi byc w loaderze zaznaczone, co moze, a co nie powinno

Opublikowano

szamanking mam to samo co ty miales jak to naprawic??

w loaderze zaznacz 'Redirect Gateway Server' i wpisz host jaki ci sie na gorze pojawia(bo spotkalem sie ze ludzie maja rozne hosty) i wpisz port jaki ci sie wyswietla w logach bota to jest 2-3 linijka od gory tam gdzie sie zaczyna 'Login Port:...' i powinno byc ok

czy moglby mi ktos pomoc bo mnie nerwy biora od tego bota a szkoda mi zostawic chara lub marnowac czas na granie reczne....xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...