Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Peja Znienawidzony Przez Czarnych

NocnyWampir

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Peja był, jest i będzie dobrym raperem, nie robi tego głównie dla kasy (to jest jego sposób na życie) jak większość amerykańskich "raperów" (nie wliczając Akona, bo to pop).

Jest skromny, w przeciwieństwie do nich "Reprezentuje biedę", a oni "Bogactwo" jednocześnie śpiewając o nim -- zgadzam się z Joaquin Phoenix'em.

Opublikowano

Peja po prostu śpiewa o swoim życiu.

Jest trochę pewny siebie przy tym, ale mówi o realiach na świecie.Nie podoba mi się prawie żaden z jego wykonania utworów, ponieważ w większości używa w nim za dużo wulgaryzmów.

Ma pewne doświadczenie w tym co robi, a robi to dobrze.

Jak na swój styl jest bardzo dobrym raperem, wywodzącym się z biedy.

Opublikowano

Nie wiem co w polskim rapie widzicie... To powtarzanie "Kurwa,Cipa,Jebać" Już jest co najmniej GŁUPIE

@Joaquin Phoenix

"podstawówka słucha amerykańskich raperów"

Muahawahahahahaha :D

Przejdź się do szkoły to zobaczysz... Wszędzie Peja ...

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Ogółem nie słucham raczej rapu, a już w szczególności polskiego - trzymam się w innych klimatach (tj. reggae, ragga, dancehall, ska).

Niektórzy widzę, że nie wiedzą co to "POP" a komentują... Otóż pop to skrót od (most) POPular. Praktycznie w każdym kraju ludzie słuchają czegoś innego, u nas pop to np. Rihhana, Akon, czy Eminem (a do niego się nie dowalacie, bo to nie on mówi prawdę o tym szicie..), a przykładowo na Jamajce pop to muzyka znana u nas pod nazwą dancehall, czy reggae. Proste? :)

Co do tematu jako takiego - nie słucham Peji, nie podoba mi się jego muzyka, ale cóż... Dziś dla prawie każdego młodzieńca respekt = seks, przekleństwa, narko, alko... Nic nie poradzimy. Sam mam 14 lat, więc wiem jak zachowują się moi rówieśnicy w porównaniu do mnie :)

(...)( btw. gimbusy i podstawówka słucha amerykańskich raperów jak 50 cent eminem etc. bo to lans i tyle. Nie rozumieją co śpiewają ale co tam, ważne że jest rytm. )

Walkuję, jak ktoś wie mniej-więcej o co chodzi w c-walku to będzie wiedział, że próby walkowania do muzyki, której słucham na codzień są raczej bezsensowne.

Mam 14 lat, zaczynając walkować słucham tylko czarnego rapu, bo nie wyobrażam sobie trafiania w bit słuchając samych kurw, tekstów o jebaniu policji, czy o tym jaki ten świat jest pojebany.. Już lepiej jest jak w słuchawkach słyszę o dziwkach, burdelach, czy alfonsach.

Dodam, że znam j. Angielski - posiadam certyfikat ukończenia kilkuletniego kursu, mogę poszukać, przeskanować i Ci wysłać - przekonasz się czy nie wiem czego słucham ;)

Nadal myślisz, że gimbusy i podstawówka słycha amerykańskich raperów [...] bo to lans. i że ludzie, którzy tego słuchają nie rozumieją o czym... rapują?

Tak właśnie widzę polski rap (o ile można to tak nazwać) jak Ty widzisz czarny rap.

Znam tylko kilku polskich raperów i myślę, że obecny rap to jedno wielkie bagno, a godnymi poświęcenia czasu artytami są GrubSon i Słoń, choć Słoń to raczej horrorcore,(z grających obecnie) Kaliber i Paktofonika.

A wracając jeszcze do Twojego sformułowania bo to lans i tyle, kiedy to mówiłeś o czarnym rapie, pragnę Ci uświadomić, że lansem w Polsce jest słuchanie tej nędzy typu Peja ;)

To tyle z mojej strony, pozdrawiam ;)

refy RMCF

Opublikowano

up@ jeden przypadek na wiele to duża różnica. Nie mówię o peji bo jak pisałem nie słucham go. Dobrze znasz sens piosenek snoop doga. I o czym on śpiewa? "Jestem Alfonsem" etc... gówno i tyle.

Nie wiem co w polskim rapie widzicie... To powtarzanie "Kurwa,Cipa,Jebać" Już jest co najmniej GŁUPIE

@Joaquin Phoenix

"podstawówka słucha amerykańskich raperów"

Muahawahahahahaha :D

Przejdź się do szkoły to zobaczysz... Wszędzie Peja ...

Zależy od regionu, wiadomo są różni ludzie ale podstawówka, gimnazjum czarny rap i jaranie się nim.

To powtarzanie "Kurwa,Cipa,Jebać" Już jest co najmniej GŁUPIE

Ja też nienawidzę takich piosenek, szczególnie odnoszących się wrogo do policji. Głupia idea JP.

Ale posłuchaj paktofoniki... zespołu ponadczasowego. Ich piosenki takie nie są. Posłuchaj rahima czy grubsona.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Akurat Snoopa nie słucham, stanąłem po prostu w obronie wszystkich raperów ;)

Zależy od regionu, wiadomo są różni ludzie ale podstawówka, gimnazjum czarny rap i jaranie się nim.

Hehe.. Z tym to nie wiem czemu, ale sytuacja w mojej szkole się mi przypomniała...

Starsi o 1-2lata (niektórzy nie zdali do następnej klasy) "uczniowie" słuchają tego całego kurwowania (jak się obok nich przechodzi to aż głowa boli), zgrywają kozaków, oczywiście idąc przez korytarz rozstawieni, że przejść się nie da i specjalnie chcą człowieka zachaczyć.. Kilka razy idąc przez korytarz na swojej drodze spotykałem tych nadmuchanych bachorów (określenie odnoszące się do psychiki) i jak widziałem, że nie chcą ustąpić miejsca to również rozkładałem się jak oni i albo przewracałem, albo wybijałem z ich rytmu xD kolesia...

Oczywiście później po kilka chujów, szmat, dzieciaków, czy kurw. No i spróbujcie mi wmówić, że Peja dobrze oddziałowywuje na psychike młodych ludzi :rolleyes:

Ale to już zależy od charakteru - ja w muzyce szukam spokoju, zabawy, wolności i radości, oni mogą szukać agresji :D

Phoenix dzięki za dojrzałe podejście do mojej wypowiedzi :)

refy RMCF

Opublikowano

Imho. większość "JP" słucha tego dziadostwa dla podlizania się znajomym.

Niektóre ma dobre, niektóre nie.

Osobiście wole posłuchać "Hemp Gru" czy "O.S.T.R" niż Peji.

Jeżeli mowa o "JP"

jest to dziecinny przekaz do drugiej osoby "jeb. policje" jest to czymś tak głupim, że aż szkoda o tym pisać.

Co jeżeli ktoś okradnie tych wiernych fanów "JP"?

-Dzwonią pod 112

Co jeżeli ktoś starszy ich pobije?

-Zgłaszają to na policje

Co jeżeli ktoś ich oszuka przez internet?

Zgłaszają to na policje.

Tyle by z tego "JP" było.

To tylko chwyt reklamowy, zrozumcie.

Opublikowano

Peja jak Peja. Nie słucham go, jedna piosenka jaka mi się podoba to "Pozwól mi żyć" i tyle. Jakoś nie trafia do mnie jego przekaz.

Dla mnie prawdziwi artyści polskiego H.I.P H.O.P'u to Rahim, Magik, Fokus, Grubson, O.S.T.R i w sumie to Abradab.

Oni zasługują na miano artystów i żaden Snoopi Dogi nie jest od nich lepszy. A o czym on śpiewa? Wystarczy posłuchać ich piosenek ( btw. gimbusy i podstawówka słucha amerykańskich raperów jak 50 cent eminem etc. bo to lans i tyle. Nie rozumieją co śpiewają ale co tam, ważne że jest rytm. ) oni śpiewają jedynie o dupach, dla odmiany o tym jak są obsrani kasą i czasami o tym że są obrzydliwie bogaci, zdarza się również że śpiewają o tym że są alfonsami bądź o tym jakie to dupy mają w burdelu. Inspirująco.

Ja wole polski H.I.P H.O.P

Najlepsza utwór - Jestem bogiem ( wiara w siebie - to jest przekaz a nie jakieś badziewie którego i tak 90% słuchających nie rozumie )

Poza tym kto by ich słuchał gdyby zakończyli karierę? Pfk słucha się nadal, nadal jest na topie a tyle lat minęło.

Kaliber 44... ? To jest coś ;)

Od razu poznałem, że w RAPie masz zero orientu, nie odróżniasz subkultury od muzyki, piosenki od utworu, artysty od zwykłego MC.

Gdy wymieniłeś swoich idoli to jebnąłem ze śmiechu, nie mówie, że każdy z nich jest słaby, ale ograniczasz się głównie do otoczenia słabego magika, którego utwory to dla ciebie tylko + i - oraz jestem bogiem, a gdyby nie skoczył na dyńke to byś go nawet nie znał.

gimbusiarnia rox

Opublikowano

Polacy nie maja pojęcie o trudnym zyciu ? . nie bo padne >.> Peja to dobry raper ... zaczynał od 0 jego stare kawałki byly zajebiste o biedzie bo był biedny i pochodzil z biednej rodziny w wieku 12 lat umarła mu matka , potem nagrywal nowe i tez trzymały poziom , lecz teraz nowa plyta reedukacja wyje*ala wszystko w kosmos . ale to tylko moje zdanie niektorzy go nie lubia niektorzy kochaja ... mamy prawo do swojego zdania

Opublikowano

Nie wiem dlaczego wyjeżdżacie z tematem "JP" , co to ma wspólnego z Peją? GÓWNO.

JP to dzieło Firmy i to wcale nie znaczy "Jebać Policję" . Kto to w ogóle wymyślił ? -.- To jest "Jestem Porządny" więc wara od tego skrótu, nawet nie wiecie o co chodzi a wcinacie się w nieznane tematy.

http://rapportal.pl/portal/entry/NowyTrak--JPJebacPodroby-pareWaz/

Miłej lektury. Tam jest słówko o tym "Jebaniu Policji".

Co innego Hemp Gru.

Ich teksty są tak beznadziejne, że mi się niedobrze robi. Dla mnie to czysta komercja w chwili obecnej. Ciuchy mają 2x droższe od Firmy, w płycie dają po 9 utworów.

A ich piosenki ? "HWDP". Wiecie dlaczego nienawidzą policji ? Bo ich karzą za to że łamią prawo.

Nie mylcie JP z tym debilizmem jakim jest HWDP Hemp Gru.

Opublikowano

To że Akon siedział w pudle i śpiewa o tym jak trudno było to nie znaczy że inni ludzie mają łatwe życie. Polski rap jest na wysokim poziomie i tyle. Chociaż o Peji nie mogę tego już powiedzieć bo jego dobra chwila się skończyła już dawno.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

A hemp gru?

Nowa płyta jest kosmiczna :)

Peja-oddałbym. Jedyna DOBRA piosenka i to z ostrym ! :)

Paktofonika.. nigdy sie nie znudzi, to jest magiczna muzyka którą można słuchać bez końca.

Kaliber 44 bez porównania, Psychodeliczny styl ^^

PS. Pokahontaz 2 ma wyjść do końca roku, NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ !!

PS2. Wszyscy zapomnieli o Tupacu ? ...

Apsik

Opublikowano
Mam 14 lat, zaczynając walkować słucham tylko czarnego rapu, bo nie wyobrażam sobie trafiania w bit słuchając samych kurw, tekstów o jebaniu policji, czy o tym jaki ten świat jest pojebany.. Już lepiej jest jak w słuchawkach słyszę o dziwkach, burdelach, czy alfonsach.

Proszę cię.Ciekawo co będziesz miał za przyszłość słuchając kawałków o dupach, lansie , furach.

Ja od ciebie się odcinam z resztą zobaczysz w przyszłości kim bedziesz.

Imho. większość "JP" słucha tego dziadostwa dla podlizania się znajomym.

Niektóre ma dobre, niektóre nie.

Osobiście wole posłuchać "Hemp Gru" czy "O.S.T.R" niż Peji.

Jasne tym żyj do końca życia.Wasze Grubsony,hempgruasy to tylko "Hity na Lato".

Rozszerzając to pojęcie poprostu muza wprost wpadająca w ucho typowemu małolacie który będzie żył do końca życia swego pod opieką Rodzinny.

Jeżeli mowa o "JP"

jest to dziecinny przekaz do drugiej osoby "jeb. policje" jest to czymś tak głupim, że aż szkoda o tym pisać.

Szkoda pisać hmmm... To czemu zaczynasz bezsensowny temat o JP skory nie chcesz o tym pisać.

Coś jest z tobą nie tak. Może wpadniesz do mnie coś zajarać czy ci matka nie pozwoli?

Co jeżeli ktoś okradnie tych wiernych fanów "JP"?

-Dzwonią pod 112

Ci wierni fani JP mają od tego kumpli ziomuś.

Załatwiają to na własną ręke.

Podejdź do mnie chłopcze to pokaże ci kilka prostych sztuczek.

Co jeżeli ktoś starszy ich pobije?

-Zgłaszają to na policje

Załatwiają to kurwa sami rozumiesz?

Choć nie które takie przypadki u mnie na osiedlu były.

Co jeżeli ktoś ich oszuka przez internet?

Zgłaszają to na policje.

Ludzie prosto z ulic nie pierdolą się z internetem.

Wolą posiedzieć gdzieś coś zajarać,wypić ,pogadać.

A nie patrzeć na krytyke młodych osób które szukają swojego toru lotu.

Tyle by z tego "JP" było.

To tylko chwyt reklamowy, zrozumcie.

JP chwyt reklamowy (hah).

Nie no koleś wejdź wyjdź około 23;00 w nocy połaź po jakimś osiedlu i zobacz co się wtedy dzieje.

Wróć i spisz mi raport jak było dobra?

Rap ma jednoczyć a nie dzielić osób na kategorie.

Phoenix dzięki za dojrzałe podejście do mojej wypowiedzi

Tu nie wystarczy dojrzałe podejście.

W tym temacie potrzebna jest wiedza na ten temat.

A nie siedzieć jak moderator Metina i bawić się paskiem Moderacyjnym.

Starsi o 1-2lata (niektórzy nie zdali do następnej klasy) "uczniowie" słuchają tego całego kurwowania (jak się obok nich przechodzi to aż głowa boli),

Kto ci każe tego słuchać. Jak taki cwany idź do nich i powiedz im to prosto w twarz.

No i spróbujcie mi wmówić, że Peja dobrze oddziałowywuje na psychike młodych ludzi

O kurwa wiesz co ci powiem.

To że Peja na samym początku nie kierował swojim przekazem do młodych ludzi.

Nie mylcie JP z tym debilizmem jakim jest HWDP Hemp Gru

Powiedz mi co to za różnica.

Ja pierdole Policje na 2 sposoby.

Wyrządzili krzywde w przeszłości niech teraz odpłacą.

Polacy nie maja pojęcie o trudnym zyciu ? . nie bo padne

Widze że jesteś w temacie.

Ale tak się teraz mówi w "mediach".

Ludzie obserwują właśnie takie zasrane fora i twierdzą że obywatelą/małolatą żyje się lepiej skoro są tak aktywni w "rozwoju forum".

Dodam, że znam j. Angielski - posiadam certyfikat ukończenia kilkuletniego kursu, mogę poszukać, przeskanować i Ci wysłać - przekonasz się czy nie wiem czego słucham

A pomyślałeś może kurwa o tym że nas to chuj obchodzi?

Znasz jęzek Angielski.

A polskiego kto cię nauczył.

A ten certyfikat jest tak samo ważny jak moje wezwanie na komendę.

Znam tylko kilku polskich raperów i myślę, że obecny rap to jedno wielkie bagno

Kilka raperów.

Nie no kurwa.

Wszystkie napewno na Legalu były nie?

Dobra a teraz bez tych pierdolonych cytatów.

Jest to moje zdanie które jest poparte przez moich braci.

Jeżeli się z tym nie zgadzasz.Trudno twoje życie taki jaki byłeś w dzieciństwie będzie i w przeszłości.

Jedynie ogarnięty na tym forum wydaje się być użytkownik o nicku Papa Smurf i do niego leci gruba PIONA.(napewno kogoś pominołem).

Już teraz możecie wytykać moje błędy.

Opublikowano

Proszę cię.Ciekawo co będziesz miał za przyszłość słuchając kawałków o dupach, lansie , furach.

Ja od ciebie się odcinam z resztą zobaczysz w przyszłości kim bedziesz.

O kurwa wiesz co ci powiem.

To że Peja na samym początku nie kierował swojim przekazem do młodych ludzi.

A pomyślałeś może kurwa o tym że nas to chuj obchodzi?

Znasz jęzek Angielski.

A polskiego kto cię nauczył.

A ten certyfikat jest tak samo ważny jak moje wezwanie na komendę.

1. Chodzi o to, że nie żyję tą muzyką, a jak już znowu zaczynasz o dziwkach etc. to kurwa zastanów się! Jeden koleś tak napisał - od razu Ty to ciągniesz, bo każdy czarny nawija o dziwkach.. <facepalm>

2. Na samym początku. Coś się tak tego jednego uczepił? Ja mam ogólnie w dupie tych wszystkich firmowców, rychów, hempgrupowców i innych kozaków <_<

3. A kto Cię czytać ze zrozumieniem nauczył? :O

To się miało odnosić do tego, że wiem o czym nawijają czarni.. Ja pierdole..

A co do Tu nie wystarczy dojrzałe podejście. to znowu potwierdza się moje twierdzenie o tym, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tekstu.. Chodziło mi o to, że nie rzucał się do mnie tak jak Ty.. Nie wiem.. Zdychasz?

Ktoś nade mną już wspomniał o 2Pacu.. Znacie go w ogóle? Dlaczego szufladkujecie ludzi? Na prawdę macie rasistowskie poglądy, czy mi się wydaje? :huh:

refy RMCF

Opublikowano
1. Chodzi o to, że nie żyję tą muzyką, a jak już znowu zaczynasz o dziwkach etc. to kurwa zastanów się! Jeden koleś tak napisał - od razu Ty to ciągniesz, bo każdy czarny nawija o dziwkach.. <facepalm>

Czyli twojim postem mam wnioskować że Raperzy Zachodu w swoich tekstach uważają dziwki za bóstwa?

2. Na samym początku. Coś się tak tego jednego uczepił? Ja mam ogólnie w dupie tych wszystkich firmowców, rychów, hempgrupowców i innych kozaków

Kogo się uczepiłem Rycha? czy tego uzytkownika które ma odmienne zdanie niż ja?

3. A kto Cię czytać ze zrozumieniem nauczył?

To się miało odnosić do tego, że wiem o czym nawijają czarni.. Ja pierdole.

Jak byś nie zauważył nie zacytowałem twego posta że nie wiesz o czym przekazują "Czarni Raperzy".

Stwierdziłem tylko że chwaląc się swoim certyfikatem daleką drogę będziesz miał.

A to że nie umiem czytać ze zrozumieniem to już moja wina i pozostawie je dla siebie.

Być może jak kiedyś będzie czas to się dokształcę przez internetowe forum.

I jeżeli chcesz dalej prowadzić bajzel w tym temacie to zapraszam cię na PW.

Ktoś nade mną już wspomniał o 2Pacu.. Znacie go w ogóle? Dlaczego szufladkujecie ludzi? Na prawdę macie rasistowskie poglądy, czy mi się wydaje?

Kilka postów wyżej pisałeś co innego...

Opublikowano

I wy mi k*rwa powiedzcie że te słowa nie mają sensu

Oddałbym swoją karierę, żeby zwrócić życie Guru

Oddałbym znacznie więcej, choć się nie spodziewam cudów

Prawdziwy hip-hop, przy nim ty nie umrzesz z nudów

Hip-hop nie umarł, mimo ciężkich czasów, spróbuj

Ten klimat tkwi w nas, nawet jeśli Nas zwątpił

Nagrał, "Hip-hop is dead", dla mnie nie ma takiej opcji

Tyle lat składam klocki, w logiczną całość wierzę

Myślę, że działania maja sens, pod tytułem rap gram szczerze

Nikt nam nie odbierze naszych marzeń, mówię prawdę

By nagrywać dobre krążki ten priorytet jest standardem

Zataić fakt ten - to domeną ignorantów

Pragną cię zdyskredytować w ogóle nie znając faktów

Ani tematów, na pohybel tym laikom

Którzy chcieliby muzykę na poziomie, lecz za friko

Traktują nasza twórczość jak bezwartościową rzecz

Bo ściągając nasza muzę, nic nie płacą za to lecz

Kiedyś przyjdzie taki dzień, w którym większość ich zrozumie

za poświecenie pracy, oni zwrócą nam szacunek

ponoć mój wizerunek wywołuje poruszenie

tylko dlatego że nie mam wizerunku skumaj brzmienie

Skumaj znaczenie tych słów to co w nas drzemie

jest wciąż niezrozumiałe dla tych niekumatych lebieg

Ty sprawdź wydarzeń przebieg dwie dekady w tym siedzę

ty chcesz czegoś się dowiedzieć spróbuj sprawdzić naszą wiedzę

hevan.png

Kliknij na plusik ;d

Opublikowano

@UP

zobacz mój post nad twoim -_- potem wyciągaj te wnioski...

hevan.png

Kliknij na plusik ;d

Opublikowano

Nie wiem dlaczego wyjeżdżacie z tematem "JP" , co to ma wspólnego z Peją? GÓWNO.

JP to dzieło Firmy i to wcale nie znaczy "Jebać Policję" . Kto to w ogóle wymyślił ? -.- To jest "Jestem Porządny" więc wara od tego skrótu, nawet nie wiecie o co chodzi a wcinacie się w nieznane tematy.

http://rapportal.pl/portal/entry/NowyTrak--JPJebacPodroby-pareWaz/

Miłej lektury. Tam jest słówko o tym "Jebaniu Policji".

Co innego Hemp Gru.

Ich teksty są tak beznadziejne, że mi się niedobrze robi. Dla mnie to czysta komercja w chwili obecnej. Ciuchy mają 2x droższe od Firmy, w płycie dają po 9 utworów.

A ich piosenki ? "HWDP". Wiecie dlaczego nienawidzą policji ? Bo ich karzą za to że łamią prawo.

Nie mylcie JP z tym debilizmem jakim jest HWDP Hemp Gru.

http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg
http://www.youtube.com/watch?v=MKjuBpi4pPc
http://www.youtube.com/watch?v=TdIdQkq6jWQ
http://www.youtube.com/watch?v=_C6p_9oW784

idioci z firmy zauważyli, że jebanie policji już słabo się sprzedaje to przeszli na "jestem porządny"

firma to nie rap, wypierdalaj z tym

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...