Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Download]Pliki Serwerowe Bukkit (Edit By Nismons)

NismonS

Co mam dalej robić?  

247 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mam:

• Kontynuowa? swoj? edycj? plików. S? super i z nich korzystam!
    • We? mi id? st?d! Nie kontynuuj tego badziewa! Inni na forum ci? przerastaj?!
    • Nie mam zdania. Jak lubisz to kontynuuj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem. Wgrałem najnowszego Bukkita na serwer i wgrałem najnowszego LogBlock'a.

LogBlock działa, bo da się sprawdzić kto coś rozwalił, w bazie wszystkie rzeczy też się zapisują bo sprawdzałem.

Ale zaśmieca mi ciągle logi i konsole w putty takim komunikatem:

2011-05-02 12:57:04 [sEVERE] [LogBlock Consumer] SQL exception
com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure

The last packet successfully received from the server was 5,742 milliseconds ago.  The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago.
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:57)
at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45)
at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:532)
at com.mysql.jdbc.Util.handleNewInstance(Util.java:407)
at com.mysql.jdbc.SQLError.createCommunicationsException(SQLError.java:1116)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.reuseAndReadPacket(MysqlIO.java:3082)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.reuseAndReadPacket(MysqlIO.java:2968)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.checkErrorPacket(MysqlIO.java:3516)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sendCommand(MysqlIO.java:1986)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sqlQueryDirect(MysqlIO.java:2140)
at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.execSQL(ConnectionImpl.java:2620)
at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.setAutoCommit(ConnectionImpl.java:5022)
at de.diddiz.util.ConnectionPool$JDCConnection.setAutoCommit(ConnectionPool.java:154)
at de.diddiz.LogBlock.Consumer.run(Consumer.java:214)
at org.bukkit.craftbukkit.scheduler.CraftWorker.run(CraftWorker.java:33)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:636)
Caused by: java.io.EOFException: Can not read response from server. Expected to read 4 bytes, read 0 bytes before connection was unexpectedly lost.
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.readFully(MysqlIO.java:2529)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.reuseAndReadPacket(MysqlIO.java:2979)
... 10 more

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czemu jak postawi się minecarta koło drugiego to znikają? Sorry za dużą czcionkę ale muszę wiedzieć... Nie mogę zrobić pewnego mechanizmu.

Opublikowano

Pliki są tak popularne że zostają podpięte :)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

@NismonS

nie ma to jak zagadanie do kida

przecież sam mogłeś Mu to powiedzieć żeby podpiął i wyciągnąć argumenty np 900 odp. i ponad 60k wyświetleń

"po co czekać? trzeba interweniować":D

@BTW.

kto jest teraz aktualnym modem mc?

Opublikowano

Prosze o szybka pomoc z Citizens nie mogę postawić npc wyświetla mi ze nie mam uprawnień

sory za spam proszę o naprawdę szybką pomoc

SPECKER_TROLL.png
Opublikowano

Jak mogę sobię dać kolorową wełnę lub barwniki, skoro na liście itemków są takie liczby? Sry jak już pytanie było, ale nie chce mi się szukać w tych 48 stronach...

Opublikowano

SPECEKR

Sprawdź czy masz Admina w pliku Permissions i ops.txt

Komendy do Citizens to np.:

Utworzenie NPC - /npc create nazwaNPC np. /npc create Gienio

Skasowanie NPC - /npc remove

Danie koloru NPC - /npc colour &4 (4 to akurat czerwony)

Danie NPC itemku do ręki - /npc item id_itemu np. /npc item 1

Danie NPC poszczególnych części zbroi - /npc część_zbroi_po_angielsku ID_zbroi np. /npc helmet 310 <------ diamentowy hełm

W plikach w folderze Citizens ustalasz co ma mówić NPC jak się ktoś do niego zbliża.

Jest jeszcze sporo komend ale nie znam ich dokładnie - nie chcę wprowadzić w błąd

Nitq

Wpisz: /i 35 ilość na białą wełnę

pomarańczowa: /i 35:1 ilość

chodzi o "podrzędne" ID

w tym wypadku jest od 1 do 15

na tej stronie masz ID kolorów: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Blocks,Items_%26_Data_values

po 35 czyli ID wełny musisz dać znak : i wpisać podrzędne ID

Opublikowano

Zrobiłem sobie formata i małą przerwę w pracy nad plikami. W tym tygodni jak wszystko dobrze pójdzie nagram coś i po siedzę nad pliczkami.

PS:60k odwiedzeń tematu?! OMG! Ludzie, jesteście zajebiści! THX!

refy w sygnie RMCF1902

Opublikowano

Jak ustawić żeby były zwierzaki oraz stworki na serwerze? bo w server.properties mam na true ustawione, lecz na serwerze dalej tych stworzeń nie ma.

Mam ten sam problem, proszę o pomoc

Opublikowano

Gdy wpisuję /npc create NAZWA, wyświetla mi się error "An internal error occured while attempting to perform this command".

hollssygna.png

Opublikowano

Witam!

Co zrobić aby mój kolega z rangą "Gracz", mógł stawiać windy, zwodzone mosty itd.? (czyli craftbook)

Cloud on od razu powinienen mieć taką możliwość. A masz go dodanego w pluginie Permissions ? Ma obok nicku coś takiego [Gracz]

jLRw2A6.png

Opublikowano

Wielki mistrzu Nismons mam pytanie dlaczego nie działa mi plugin magic carpet ? wpisuje /mc lub /magiccarpet i gówno nic się nie dzieje wyskakuje mi tylko jakiś długi napis

Opublikowano

Pewnie pliki są nieco stare, i wyszły już updata plugin. Jutro refresh plików. Powinien pomóc

refy w sygnie RMCF1902

Opublikowano

Po prostu pomieszały ci sie linijki :) Wgraj Permissions od nowa lub skorzystaj z generatora. Polecam edytować NotePad'em ++ bo dużo lepszy jest niż zwykły notatnik.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...