Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką Szkołę/Zawód Wybraliście?

wojtek12

Jaką szkołę wybraliście?  

97 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? szko?? wybrali?cie?

• Zawodówka
      14
    • Technikum
      51
    • Liceum
      32

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

rzuca szklałe i zostane Ninja/Zawodowy gracz na wuwuzelibiggrin.gif

Suchar.

Top:

Technikum Ekonomiczne. Na studia raczej pójdę, chociaż w tym momencie nie wiem jeszcze na jaki kierunek. Jestem w pierwszej technikum.

Co Was tak do LO ciągnie?

Opublikowano

Skończone LO. Profil biol-chem :) W trakcie studiów

Jeżeli ktoś chce szybko zarabiać dobre pieniądze to tak jak Koks-u polecam wykształcenie zawodowe/techniczne. Sporo krajów zaczyna otwierać albo i już otworzyło dla nas swoje granice. Polscy fachowcy są cenieni dość wysoko więc czemu nie ?

Przykro mi fifolski ale te ostatnie dwa zdania to 0 prawdy. Jedyna ceniona szkola i znana to lotnicza w deblinie . Reszta szkol jest nierozpoznawana zagranica. Polski papier jest nierozpoznawany nie wydaja europejskich papierow na uczelni . Wszystko zacofane co nie zmienia ze polscy fachowcy sa bardzo dobrzi. I ci ktorzy koncza szkoly za graniaca np polak robiacy studia w angli jest bardzo ceniony bo jego poziom jest wysoki.

wakow9.png
Opublikowano

zawodówka :D

fuck yea

ale ide na za oczne technikum po zawodówce :P

@edit

zapomniałem dodać profil

technolog robót wykończeniowych

Zaufaj Dobrym Radom - Zdrada Dobrych Rani !

Opublikowano

LO profil mat-fiz-info (+angielski rozszerzony), w przyszłości: tłumaczka, informatyczka (i tu wahania hmm webdesign/grafika lub programistyka), ew. detektyw, architekt lub inżynierka ;]

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Co prawda już leci drugi rok w szkole średniej, ale napiszę. Technikum pojazdów samochodowych, samochody to przyszłość, więc dobry kierunek, co do studiów to jeszcze nie wiem, może jakaś politechnika, albo w ogóle, zobaczy się :D

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Liceum Ogólnokształcące --> profil Hiszpański/Historia/Geografia/Angielski (taak, wiem, że dziwne combo)

Fakt, jestem w dziwnej klasie, pod patronatem ambasady Hiszpanii. Mimo tego, to zwykłe państwowe LO.

Uczę się przede wszystkim wszystkiego co związane z Hiszpanią (gramatyka hiszpańska, literatura Hiszpanii, geografia i historia Hiszpanii).

Wszystko mam wykładowo po hiszpańsku, z rodowitymi Hiszpanami.

Jeszcze nie wiem co będe robił w przyszłości, ale pewnie i tak pójdę w motoryzację, nie wiem jak, ale to zrobię :D

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano
Przykro mi fifolski ale te ostatnie dwa zdania to 0 prawdy. Jedyna ceniona szkola i znana to lotnicza w deblinie . Reszta szkol jest nierozpoznawana zagranica. Polski papier jest nierozpoznawany nie wydaja europejskich papierow na uczelni . Wszystko zacofane co nie zmienia ze polscy fachowcy sa bardzo dobrzi. I ci ktorzy koncza szkoly za graniaca np polak robiacy studia w angli jest bardzo ceniony bo jego poziom jest wysoki.

Hola, spokojnie. Nie myśl, ze zagraniczne uczelnie są idealne i lepsze od polskich, bo wcale tak nie jest. Anglia może ma Oxford, USA Harvard, a my mamy UJ :)

A papierem to nie wskaźnik jakości, większą wagę przykłada się do praktycznego doświadczenia, papierek to tylko papierek.

Weźmy na przykład medycynę, możesz ją skończyć w Polsce i bez większego problemu znajdziesz pracę w Stanach, o ile zdasz wszystkie egzaminy i dostaniesz wizę ;p

Opublikowano

Hola, spokojnie. Nie myśl, ze zagraniczne uczelnie są idealne i lepsze od polskich, bo wcale tak nie jest. Anglia może ma Oxford, USA Harvard, a my mamy UJ :)

A papierem to nie wskaźnik jakości, większą wagę przykłada się do praktycznego doświadczenia, papierek to tylko papierek.

Weźmy na przykład medycynę, możesz ją skończyć w Polsce i bez większego problemu znajdziesz pracę w Stanach, o ile zdasz wszystkie egzaminy i dostaniesz wizę ;p

Widzisz on ma racje. Oxford , Harvard ty znasz a myslisz ze oni znaja UJ co to wogole jest . Zaskocze Cie bo nie maja pojecia. I dodam ze jak przeczytasz doklanie nie napisalem ze sa gorsze tylko nieuzyteczne zagranica i nierozpoznawalne. bo polski inzynier / informatyk / doktor wyjezdzajac do obcojezycznego kraju i chcacy pracowac w swoim fachu w dorej robocie oraz pozycji musi od nowa przechodzic kursy / egzaminy / nawet kursy angielskiego na dany poziom . A student szkoly w angli leci do irlandi / ameryki idzie do pracy i robi normalny wstepny test i pracuje .

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

Ja niestety nie mogę wziąć udziału w ankiecie bo już jestem po liceum i aktualnie studiuje :)

Co do LO vs Zawodówka polecała bym LO.

Tak naprawdę jeszcze każdy z 20 razy zmieni zdanie czym chciał by się zajmować w przyszłości a w zawodówce jak i ogólnie we wszystkich polskich szkołach nauczają na "odwal się".

kawaiii.png

plaaayeeer.png

Sygna by Me :)

Opublikowano

Liceum >> Matematyczno-fizyczne . Potem studia i zawód Informatyk

To samo bd :)

Tak lubię majce.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Ja mam takie pytanko, czy opłaca się iść do technikum informatycznego a potem na studia informatyczne ?

Pewnie, będzie więcej roboty dla nie informatycznych kierunków :D

A tak na serio, czemu nie.

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

To żależy poprosu czy bedziesz chcial sie doksztalczac .

Ja nie chce konczyc na technikum .

Licuem ma krótszy staz i nie jestem pewny swojej decyzji i pojde na droge matmo - fiz Bardzo dobre dla tych którzy chca pisac programmy;)

Ogarniac bedziemy lepiej niz ludzie po tecnhikach

A na studiach w pól roku ogarniemy te 4 letnie technikum nie wszystko dokładnie najawzniejsze a nie pierdoly

30364378.png

Opublikowano

To może ja wypowiem się na temat tych "fachowców" poza granicami naszego kraju mlekiem i miodem płynącego. Bez bicia przyznaje się, że nie mam zielonego pojęcia jak to jest w innych zawodach (z tego co słyszałem to w Anglii lubią naszą pracowitość). To oczywiste że jakieś luki w edukacjach trzeba uzupełniać i np. podobny problem pojawił się kilka lat temu z higienistkami stomatologii (które pozdrawiam). Owe panie miały problem z dostaniem pracy, ponieważ nie posiadały "szkolenia" z zakresu znieczulania, które na wyspach jest wymagane. Ciężko jest to teraz "dorobić" na boku, dlatego wróciły z niczym. Z drugiej strony wiele zagranicznych uczelni na których wystarczy "tylko chcieć", ma poziom dużo niższy i mało tego, po ich skończeniu nie gwarantuje pracy w zawodzie.

Edukacja w naszym kraju to temat bez dna (podobnie jak kobiety ale to jest już inna historia). Jedni mówią że za mało praktycznie, inni że za dużo albo źle. Tamci chcą gimnazja, ci znowu nie. Jakby nie patrzeć nie jest tak źle (lekarze Polscy są bardziej wykształceni od tych Angielskich), ale ktoś w końcu mógłby coś z tym zrobić bo naszemu "perpetum mobile" w końcu może zabraknąć paliwa.

f.png

Opublikowano

Fifolski w angli tez jest dziwnie ogolnie

moja kuzynka i siotra w angli tam pracuja i niemoga rozmiawiac po polsku do siebie tylko po angliesku ja tego nie rozumiem . Podczas pracy jak to wytlumaczysz? :D moze sie dowiem

30364378.png

Opublikowano

To może ja wypowiem się na temat tych "fachowców" poza granicami naszego kraju mlekiem i miodem płynącego. Bez bicia przyznaje się, że nie mam zielonego pojęcia jak to jest w innych zawodach (z tego co słyszałem to w Anglii lubią naszą pracowitość). To oczywiste że jakieś luki w edukacjach trzeba uzupełniać i np. podobny problem pojawił się kilka lat temu z higienistkami stomatologii (które pozdrawiam). Owe panie miały problem z dostaniem pracy, ponieważ nie posiadały "szkolenia" z zakresu znieczulania, które na wyspach jest wymagane. Ciężko jest to teraz "dorobić" na boku, dlatego wróciły z niczym. Z drugiej strony wiele zagranicznych uczelni na których wystarczy "tylko chcieć", ma poziom dużo niższy i mało tego, po ich skończeniu nie gwarantuje pracy w zawodzie.

Edukacja w naszym kraju to temat bez dna (podobnie jak kobiety ale to jest już inna historia). Jedni mówią że za mało praktycznie, inni że za dużo albo źle. Tamci chcą gimnazja, ci znowu nie. Jakby nie patrzeć nie jest tak źle (lekarze Polscy są bardziej wykształceni od tych Angielskich), ale ktoś w końcu mógłby coś z tym zrobić bo naszemu "perpetum mobile" w końcu może zabraknąć paliwa.

Mowisz dobrze , ja mieszkam w irlandii przez 9 lat juz teraz. Powiem Ci ze poziom szkoly jest rozny. Powiem Ci o leaving certcie "szkola srednia" sa tam trzy levele . Najciezszy to taki "rozszerzony" i tam mowie Ci jest ciezko , poziom jest strasznie wysoki i ciezko jest sie tam utrzymac moze nie dla madrego polaka ale irlandczykowi tak. Polacy wyjezdzajac zagranice , dzieci ida do szkoly w ktorej maja poziom dla "uposledzonych" irlandczykow i tak sa polacy bo nie znaja angielskiego i dopuki sie nie naucza beda tam stac. Potem mowia mamie matko boska niski poziom 2+2 w gimnazjum sie ucze mama mowi tacie i polska mysli ze irlandia to debile. Ja tak nie mialem bo angielskiego uczylem sie 8 roku bo wtedy wyjechalem. Mam znajomych ktorzy sa w liceum teraz w irlandii i dostaja 7 x A oceny i mysla ze wszystko proste bo robia taki poziom ja ledwo co wyciagam B / C bo nie ogarniam dokonca tego najwyzszego poziomu.

Znam kobiete pielegniarka z polski plynny angielski po studiach probowala sie dostac do kilku szpitali powiedzieli ze nie spelnia norm i sie boja i nie dostanie pracy dopuki nie zrobi egzaminow koncowych z medycyny w Trinity College. No to kobieta pracuje na sprzataniu.

Anglicy cenia polska pracowitosc , wiesz dlaczego ? Bo niektorzy z nich pracuja 100 godzin w tygodniu i wyreczali anglikow teraz i oni sie staraja o prace polakow. Juz teraz jest lepiej bo duzo polakow zna angielski lecz ich kultura polska jest okropna i fakt jak sie zachowuja w pracy tragedia.

Nie wyklucza to ze polscy "prawdziwi" fachowcy sa szanowani. Szczegolnie ci co koncza angielskei szkoly.

Fifolski w angli tez jest dziwnie ogolnie

moja kuzynka i siotra w angli tam pracuja i niemoga rozmiawiac po polsku do siebie tylko po angliesku ja tego nie rozumiem . Podczas pracy jak to wytlumaczysz? :D moze sie dowiem

Ja ci wytlumacze . Polacy pracuja w angli z anglikami i musza mowic ich jezykiem wiesz dlaczemu ? Zeby nie obmawiac , nie przeklinac zeby anglicy wiedzieli co mowia. Bo w co drugim zakladzie banda polakow stoi przy lini produkcyjnej i nabijaja sie z anglikow zero kultury.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

Technikum Informatyczne ;)

Później studia - Profil Informatyka - Programista -> Politechnika Gdańska :D

... :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...