Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skin I Pelerynka Bez Premiuma!

Sopelek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym polecić pewną stronę - dzięki przydatnemu dodatkowi załączonemu na niej, możemy korzystać z dobrodziejstw konta premium w świecie Minecrafta! Jest to "free alternative to using the main Minecraft online services" - czyli darmowa alternatywa, by używać głównych usług Minecrafta wymagających połączenia z internetem. Niestety, żeby inni widzieli nasz skin, również muszą posiadać ten program. Dlatego korzystajmy z Mineshaftera, dzięki czemu ilość użytkowników będzie ciągle wzrastała!

Poradnik:

1. Musimy mieć założone konto na poczcie G-Mail:

mail.google.com/

Oraz konto na głownej stronie Minecrafta (oczywiście nie musi być to konto zakupione):

http://www.minecraft.net/

2. Wchodzimy na stronę:

http://mineshafter.appspot.com/

I klikamy na "Login" w prawym górnym rogu. Powinna się pojawić strona G-Maila - logujemy się (hasło nie zostanie przesłane, nie martwcie się ;) ).

3. Teraz w prawym górnym rogu powinna tkwić nazwa naszego konta na G-Mailu - podjeżdżamy myszką i naciskamy "Settings".

4. Przy: "Connected Username None" naciskamy "change" logujemy się do swojego konta na stronie minecraft.net, klikając "connect".

5. Teraz możemy wybrać swój domyślny skin i domyślną pelerynkę - skiny można znależć na stronie:

http://www.minecraftskins.com/

6. Przechodzimy do zakładki "Downloads" na górze strony i pobieramy:

Mineshafter Client Proxy

7. Pobrany plik - Mineshafter-proxy.jar przenosimy do folderu .minecraft wpisując w wyszukiwarce systemowej %appdata%, i przechodząc do folderu Roaming.

8. Teraz możemy się zalogować korzystając ze swojego nowego loginu i hasła :) .

UWAGA!

Jeżeli nie działa ci sam plik Mineshafter-proxy.jar, pobierz launcher stąd:

http://mineshafter.appspot.com/downloads/grab?file=agttaW5lc2hhZnRlcnISCxIKU3RvcmVkRmlsZRjpuRkM

I wklej do folderu .minecraft! (nie usuwaj Mineshafter-proxy.jar)

Podpowiedział pawwit13

Pozdrawiam serdecznie, i liczę, że będziecie korzystać z Mineshaftera!

Zbieram + i - :)

Nie dojedziesz do konca ;>.

Dalej, dalej ^^

Jeszcze sie nie znudziles?

Naprawde wkurzajacy z ciebie koles.

Pewnie czekasz na niespodzianke ;).

Jeszcze troche...

Kolejna minuta z zycia innych ludzi <evil>.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brawo , już wręcz widzę jak każdy na serwerze minecraft.mpcforum.pl ma własnego skina :D

Proponuję aby administracja przykleiła ten temat .

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

Czy Minecrafta odpalamy z pliku który pobraliśmy?

Czy nazwa konta na minecraft.net musi być taka sama jak nick na serwerze?

Opublikowano

Klikam na wybierz skina ale nic nie chcę się uploadować o co kaman ?

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Siemka!

Nic nie chce się uploadować :\ w różnych przeglądarkach sprawdzałem i ciągle nic hmmm prościej by było jakby na stronce zrobili buttona Upload i tyle ;]

Ale generalnie sposób dobry ale działanie nie to ;]

ProstackyPL.png
Opublikowano

To ja może odpowiem na wszystkie wasze pytania :

1.Żeby programu ruszył ściągamy pierwszy i ostatni plik w dziale Download , uruchamiamy przez ten 3 plik (.exe)

2.Ten plik do serwera działa tak że nawet jeśli ktoś nie ma go w Minecrafcie a plik jest w serwerze to wszyscy widza nasz skin (nie widać skinów osób które nie mają plików z punktu 1 , ale osoby które tych plików nie mają widzą i tak skin osoby która je ma . Wiem że skomplikowane xD

3.Ktoś nie widzi twojego skina bo nie ma tego programu .

4.Nasz login to nick w grze !!!

5.Prawdopodobnie skin się nie ładuje bo aktualnie serwer jest przeciążony ( Tu mogę tylko podejrzewać ) (Na pewno wasz awatar jest w .png i ma odpowiedni rozmiar ?)

Liczę na +

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

Sorry za double .

Pomyliłem przyciski (Face-Palm)

~A. Einstein

Opublikowano

Siemka!

Jest sprawa :

1. Gdzieś w specjalne miejsce wrzucamy ten "trzeci plik" z działu Download czy obojętnie ?

Pozdrawiam Prostacky!

@EDIT:

Do %appdata% jak tam wrzuciłem to zadziałał ;]

ProstackyPL.png
Opublikowano

Były już takie tematy, i wszystkie wylądowały w koszu.

Ja bym tam nie podawał swojego hasła do maila oraz strony.

Uważajcie jak z tego korzystacie.

@Autor

Działa ci to?

Edit:

1. Custom skins/capes on mineshafter can only be seen by other users of mineshafter.

2. Users using mineshafter can only play multiplayer on servers using mineshafter.

Cytat podobno autora Mineshaftera mówi o tym, że jeżeli ustawisz sobie skina, to będzie go tylko widziała osoba, która też korzysta z tego programu.

Można grać na serwach tak samo korzystających z tego proxy.

//I tak bym temu nie ufał.

@Down

Nie można, chyba że autor da ci zgodę, ale z takimi rzeczami to na PW.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Czy Minecrafta odpalamy z pliku który pobraliśmy?Czy nazwa konta na minecraft.net musi być taka sama jak nick na serwerze?

Tak, jeśli chcemy żeby minecraft połączył się z proxy Mineshaftera i udostępnił innym użytkownikom naszego skina, trzeba ;) . Wydaje mi się, że na obu witrynach nazwa musi być taka sama (ale oczywiście mogę się mylić ^^).

Klikam na wybierz skina ale nic nie chcę się uploadować o co kaman ?

Być może serwer był przeciążony, przed chwilą zmieniałem i było wszystko OK :) . Obrazek naszego skina powinien się pojawić obok "Current Skin:".

Siemka!Nic nie chce się uploadować :\ w różnych przeglądarkach sprawdzałem i ciągle nic hmmm prościej by było jakby na stronce zrobili buttona Upload i tyle ;]Ale generalnie sposób dobry ale działanie nie to ;]

Mam nadzięję, że już możecie uploadować, u mnie wszystko działa ;) .

Ale to ponoć tylko działa jak admin wgra te proxy na swój serwer.

Na innych wideo-tutorialach pisali, że Mineshafter działa na serwerach Hamachi, i inni mogą zobaczyć skina, jeśli tylko odpalają przez Mineshafter-proxy. Jednak były to poradniki robione dosyć dawno, więc na Non-hamachi i dedykach również powinno działać :) .

Można kopiować poradnik czy autor zabronił :P ?

Jeśli możesz to z dopiskiem "Poradnik stworzył Sopelek", ale dla mnie im więcej ludzi się z TuTem zapozna, tym lepiej :) .

Były już takie tematy, i wszystkie wylądowały w koszu.

Ja bym tam nie podawał swojego hasła do maila oraz strony.

Uważajcie jak z tego korzystacie.

@Autor

Działa ci to?

Edit:

Cytat

1. Custom skins/capes on mineshafter can only be seen by other users of mineshafter.

2. Users using mineshafter can only play multiplayer on servers using mineshafter.

Cytat podobno autora Mineshaftera mówi o tym, że jeżeli ustawisz sobie skina, to będzie go tylko widziała osoba, która też korzysta z tego programu.

Można grać na serwach tak samo korzystających z tego proxy.

//I tak bym temu nie ufał.

Mi to działa doskonale, jeżeli obawiasz się o swoje hasło na skrzynce pocztowej, to zauważ że jest ono zabezpieczone ;) (https://[...]). 2. Sam G-Mail zapewnia, że nie udostępni hasła ani innych danych osobowych ^^.

Mineshafter loguje się za pomocą konta Google.

Treść Mineshafter ani jej właściciele nie są powiązani z Google. Jeśli się zalogujesz, Twój adres e-mail zostanie udostępniony aplikacji Mineshafter, . Google nie udostępni Twojego hasła ani żadnych innych danych osobowych.

W aplikacji Mineshafter może być wykorzystywany Twój adres e-mail w celu spersonalizowania czynności, które wykonujesz w witrynie.

A co do konta na minecraft.net - większość użytkowników nie posiada premium, więc nie ma nic do stracenia.

Dalej, dalej ^^

Jeszcze troche...

Opublikowano

Sopelek nie chce cię poprawiać bo piszesz dobrze ale ...

Nie wszystkim działa plik .jar dlatego napisałem aby ściągali też 3 który jest w .exe i działa wszystkim .

ABY PLIK .EXE DZIAŁAŁ POPRAWNIE TRZEBA MIEĆ W TYM SAMYM MIEJSCU TEZ PLIK .JAR . (Jeśli go nie mamy plik .exe (prawdopodobnie) będzie działał ale będzie też wywoływał błędy :) )

~A. Einstein

Opublikowano
i przechodząc do folderu Roaming.

Ja czegoś takiego nie mam :)

1327749533-U104252.png

WOLNOŚĆ DLA KONOPI - KONOPIE DLA WOLNOŚCI !

Opublikowano

@UP

Musisz mieć ;) . Zaznacz w panelu sterowania, by pokazywał ukryte pliki i foldery, i wejdź do folderu AppData na twoim użytkowniku.

Dalej, dalej ^^

Jeszcze troche...

Opublikowano

Siemka!

Napisałem maila do admina stronki, pytałem o przycisk upload :] bo widziałem że w poprzednich wersjach stronki był.

Admin odpisał że prawdopodobnie problem z uploadowaniem leży w przeglądarkach internetowych, Chrome (5) i nowy Firefox (3.6) będą hulały.

Pytałem czy doda taki przycisk :D to stwierdził że nie trza :]

PS: admin nie testował stronki w Operze oraz mówił że nie działa w IE

PSS: jeśli chodzi o wersję przeglądarek podane w nawiasach to są minimalne.

Wiadomości od admina stronki Mineshafter.

Pozdrawiam Prostacky!

ProstackyPL.png
Opublikowano

sopelek właśnie oto chodzi że ja nie mam tego

oto ss danych aplikacji

1296499370-U104252.png

1327749533-U104252.png

Opublikowano

W takim razie wrzuć do folderu .minecraft :)

P.S. Czy ty masz XP ?

~A. Einstein

Opublikowano

zgadza się mam XP

//niby jest pobierany skin i pelerynka ale to jestem tylko ja :/ :huh:

1327749533-U104252.png

Opublikowano

Czy odpalasz przez plik "Mineshafter-proxy.exe" ?

Czy w tym samym folderze jest Mineshafter-proxy.jar" ?

Czy skin jest wymiarowy i w odpowiednim formacie (.png) ?

Czy logujesz się kontem którego nazwe podałeś w ustawieniach Mineshafter-a ?

Jeśli tak to zrób reload skina :)

Jeśli dalej nie działa to sprawdź czy wszystko poprawnie skonfigurowałeś :D

A ...

Jeśli pomogłem to daj +

~A. Einstein

Opublikowano

skorzystałam z poradnika i jest bardzo dobry chciałabym aby gracze to mieli wtedy każdy by widział swój skin ^^ skin ''zielonka'' mnie dobija :P

Opublikowano

Czy odpalasz przez plik "Mineshafter-proxy.exe" ?

Czy w tym samym folderze jest Mineshafter-proxy.jar" ?

Czy skin jest wymiarowy i w odpowiednim formacie (.png) ?

Czy logujesz się kontem którego nazwe podałeś w ustawieniach Mineshafter-a ?

Jeśli tak to zrób reload skina :)

Jeśli dalej nie działa to sprawdź czy wszystko poprawnie skonfigurowałeś :D

A ...

Jeśli pomogłem to daj +

1.nie Mineshafter-proxy.exe jest potrzebny jak niemożna odpalić jar

2.tak w .minecraft

3.tak

4.tak

niby skin działa ale nie jestem do końca pewien

1327749533-U104252.png

Opublikowano

Mi ładnie działa, i naprawdę super sprawa, od tego czasu będe korzystał z tego non stop :)

naprawdę polecam, można poczuć się jak Premium User Minecraft, lecz polecam bardziej kupić oryginałkę, z tego względu

, że gra nie jest taka droga :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...