Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Un)Inteligencja Administratora.

i386x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Cain

co przy bardzo dużej ilości żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu

Z definicji DDoS'u z Wikipedii.

Tak, na pewno może usunąć pliki z bazy albo rozpieprzyć serwer(na części pierwsze).

Zapewne i tutaj jestem w 100% pewny ze forum z tyloma userami ma na 100% kogos kto potrafi to ogarnac : )

Miało, np. Energy. Wątpię czy nowi administratorzy poza sprawdzaniem raportów umieją coś na ten temat.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Następny miszczu. Może dojść do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu, a nie uszkodzeniu plików. Jakiż to problem zrestartować serwer?

Innym razem.

Opublikowano

Miało, np. Energy. Wątpię czy nowi administratorzy poza sprawdzaniem raportów umieją coś na ten temat.

Jasne. Dudsonowa wszystko ogarnia. A najczęściej...dobra, dobra powstrzymam się.

Jak wam nie pasuje to ( zacytuję meth0da ) " krzyżyk w prawym górnym rogu "

Jak mi się coś nie podoba to nie spieprzam od tego, ale próbuję coś zmienić, eh?

Opublikowano

Dyskusja wymyka się z pod kontroli. Nie rozpocząłem tematu o metinie... Polackk, nie masz mi "mówić" choć nie wiem jak to zrobisz przez forum. Twoja interpunkcja jest fatalana, a pisanie postów nie powinno być Ci zablokowane.

Pozdrawiam!

package_system.pngLinux administrator

Opublikowano
Jak mi się coś nie podoba to nie spieprzam od tego, ale próbuję coś zmienić, eh?
Na tym forum lepiej od razu spieprzać, bo jak coś próbujesz zrobić, to dostaniesz bana.

UP

wymyka się, ale cóż poradzić. Można się pośmiać z moutanta, koniowej, srakina, itd.

Jest jeszcze netykieta, która powinna być w regulaminie każdego forum.

Innym razem.

Opublikowano
Następny miszczu. Może dojść do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu, a nie uszkodzeniu plików. Jakiż to problem zrestartować serwer?

Nie wiem czy to kierowałeś do mnie, jeżeli tak, to nie zauważyłeś ironii w moim poście. Napisałem definicję, która jasno mówi co DDoS może zrobić i dodałem do Caina, że na pewno może zepsuć serwer i zniszczyć pliki(co on w swoim poście napisał) jako ironię/sarkazm.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Na tym forum lepiej od razu spieprzać, bo jak coś próbujesz zrobić, to dostaniesz bana.

Bez ryzyka nie ma zabawy.

Dyskusja wymyka się z pod kontroli. Nie rozpocząłem tematu o metinie...

Tu już wszędzie jest metin.

Opublikowano

Dyskusja wymyka się z pod kontroli. Nie rozpocząłem tematu o metinie... Polackk, nie masz mi "mówić" choć nie wiem jak to zrobisz przez forum. Twoja interpunkcja jest fatalana, a pisanie postów nie powinno być Ci odblokowane.

Pozdrawiam!

Piszę do Ciebie o jednym a Ty się czepiasz mojej interpunkcji? Nie jestem na dyktandzie a styl pisowni jaki reprezentuję jest dozwolony bo owej blokady nie miałem nigdy nigdzie. Nie "mistrzu" a raczej "polonisto"... To że nie potrafisz odpowiednio zinterpretować słowa "mówić" na forum/internecie to już Twój osobisty problem. Odpowiedziałeś na atak atakiem nie na temat dyskusji a mojej interpunkcji co jeszcze bardziej utwierdza mnie w tych zdaniach które napisałem w pierwszym poście w tym wątku.

Opublikowano
Także wystarczy restart serwera i wszystko working.

I co Ci to da, jeżeli po chwili znowu Ci zasypie sieciówkę?

Btw. dłużej poddosują ich to dostaną wypowiedzenie umowy z serwerownią (;

Tak to jest jak się prowadzi forum będące największym siedliskiem neosów i spierdolenia jeżeli chodzi o tematykę gier.

Opublikowano

No tak ale gdyby przeciążylo forum to serwis hostujący mógłby zawiesic forum i po bajce...

Co do autora to, napewno uzywal translatora ten niemiec ^^

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...