Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Un)Inteligencja Administratora.

i386x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Właśnie przeczytałem o ataku DDoS jaki został wykonany na owe forum. Panie administrator, mój staż w systemach sieci to 5 lat. Nie musi Pan okłamywać ludzi że serwis się rozpadnie bo zaatakowali was jakieś dzieci neo z łączem 1mbit. Atak DDoS może spowodować zawieszenie serwera, a nie utratę danych. Także wystarczy restart serwera i wszystko working. Wypisywanie imbecylnych głupstw i bezsensownych tez z kosmosu nie pasuje do użytkownika z rangą "Administrator".

DDoS:

424px-Stachledraht_DDos_Attack.svg.png

package_system.pngLinux administrator

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mam takie zdanie jak autor tematu ow atak tylko zamula owy serwer,forum nie zniszczy to forum serwera lecz tylko opuzni pracę jego to wszystko krótko mówiąc jeden wielki lag

@Wiśniowy hmm taki atak jest prosty nawet może dla zielonych a ten schemat nie przyda się komuś typu kolega niżej :)

Opublikowano

Ciekawe, skąd wiesz ze to dzieci neo. Po drugie nie masz prawa tak gadać. I Ten Pan z rangą Administratora, może dać ci bana "Bo może", więc nie prowokuj :)

09071535498836998897.png

Opublikowano

Da mi bana za wyrażanie publicznie swojego zdania na ten temat?

Naprawdę, zmień dilera Panie "Wiśniowy".

Pozdrawiam!

//Takie bezsensowne akcje przechodzą na dalsze pokolenia... Tzw "For Human begins..."

Opublikowano

Wiśniowy, mam prawa tak "pisać" i "gadać" również. Podlega to ustawie o demokracji. Także zanim coś napiszesz, dorośnij.

//"Kilka osób dostało już bana" Myślę że te osoby podchodziły z niskim poziomem inteligencji tych postów (np. z przekleństwami).

Opublikowano

To chyba jasne, że DDoS nie zniszczy forum. Ale jasne, jest również, że go zamula. Mi co minutę wywala, że Forum jest zbyt mocno obciążone :/

Opublikowano

niszczenie - chodzi o zjadanie ( zużywanie ) limitu transferu serwera dla forum - pozatym operator widząc jak dane forum zajeżdża serwer może je usunąć z danego serwa

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

Chyba tylko totalni niepoinformowani uwierzyli, że DDoS może zepsuć forum. Jak ktoś chociaż troszeczkę się zna na komputerach itp. to wiedział, że tylko zamuli forum :O

pozatym operator widząc jak dane forum zajeżdża serwer może je usunąć z danego serwa

Kokosz płaci to wymaga, wątpię czy operator może usunąć forum bez skopiowania bazy itp. Za coś się w końcu płaci.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano
Kokosz płaci to wymaga, wątpię czy operator może usunąć forum bez skopiowania bazy itp. Za coś się w końcu płaci.

płacisz- wymagasz nie zawsze idzie w parze z prawdą - wszystko zależne jest od serwera (dedyk lub nie) i regulaminu jaki tam panuje - jak będą ddosy zajeżdżały serwer to operator nie będzie czekał a podejmie środki - zamulanie forum zamula serwa jak i inne stojące tam strony więc niezadowolenie wywoła serię skarg itp itd.

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

"Kilka osób dostało już bana" Myślę że te osoby podchodziły z niskim poziomem inteligencji tych postów (np. z przekleństwami).

Ja również. Na swoim koncie miałem 3 bany, wszystkie za wyrażanie opinii. Jak chcesz wiedzieć za co dokładnie to poszukaj np. na moim blogu.

Średnio na MPC jest jakieś 5k użytkowników, a przy 6ciu forum ledwo chodzi. Więc raczej nie trzeba było wielkiej pomocy żeby je położyć na kilka dni.

Opublikowano

Gdy zakupujemy usługę hostingową warto zajrzeć najpierw na WebHostingTalk.pl. Parę tysięcy firm hostingowych do wyboru. Są 2 kategorie hostingów, tak zwane "pseudohostingi" oraz "HPS". Pseudo hostingi różnią się tym że administrator konfiguracji systemu nie potrafi ustawić zasobów dla memory limit, odświeżania dnsów oraz backupów. Hostingi HPS są skonfigurowane pod najlepsze ustawienia, które powodują dzielenie zasobów sieci dla każdego klienta serwera.

Pozdrawiam!

Opublikowano

firm hostingowych jest cała masa ale każda będzie się bronić przed ogromnym ruchem i obciążeniem jakie generuje atak ddos więc ... tylko własny mocny serwer i odpowiednie łącze uchroni przed limitami i pozwoli przetrwać ataki tego typu

Opublikowano

Zaraz rozwinie się jakie MPC jest słabe, 6k użytk. i nie daje rady, ledwo co podniosło się po jednym ataku DDos -.-

Jak wam nie pasuje to ( zacytuję meth0da ) " krzyżyk w prawym górnym rogu "

09071535498836998897.png

Opublikowano

Panowie, chcecie prowadzić tutaj dyskusje to prowadźcie ją z poziomem. Przekleństwa i brak interpunkcji tylko ją obniżają.

Opublikowano

no niestety coraz więcej agresji na forum - bo jak się nie doda k... lub ch... to jakoś słabo wygląda wypowiedź - ech...

Opublikowano

Ciekawe, skąd wiesz ze to dzieci neo. Po drugie nie masz prawa tak gadać. I Ten Pan z rangą Administratora, może dać ci bana "Bo może", więc nie prowokuj :)

Ma prawo powiedzieć co myśli.

Jestem za autorem.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po Polsku

Była dobra w łóżku, mówiła po francusku mimo dużego biustu nie używała mózgu zaufałeś jej zaufałeś dla diabła. Nie wierz nigdy kobiecie to życiowa prawda.

Opublikowano

Super. Atak ddos przeprowadzonych przez 5000 rozwścieczonych neo, które dowiedziały się, że jakiś nowy hack do metina jest.

Innym razem.

Opublikowano

mateq.

i tak ci wejdą kalkulatorem , botem napisanym na kartce.

@up

dostali multi hack wersjon 2938217912678936218123128v365217v. beta v29762. z dodatkiem ATAK KURWA DDOSU

Opublikowano

Jusz fam fejde i fas pobanóje! LeibnizMaschine1.jpg

DDOS-machine pro 9.

Jak dajecie warna to jakiś zajebisty powód bo jak nie to was pozwę na policję.

Innym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...