Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Dodać Nowy Skill 6Th

fast77

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm... nie zauważyłem linka do oryginału =( ale widzę że jest ale ukryty... dobry tutek ja widziałem to dawno na mpc no ale nie znam niemca xD thx za przetłumaczenie... mam pytanie działają Ci ?

Piszę poprawnie po polsku

Człowiek nie wie sam, co dla niego dobre,

Pozorny raj, na przykład życie modne,

Pozorny świat, w którym czujesz się dobrze,

Im szybciej runie Farsa ta tym później będzie pogrzeb,

witchersigforpiotrekxxd.png

Sygnaturka by RedWolf

Opublikowano

kurde no mam czyste root z metka 2008 i niema tam czegoś takiego ...

oskar126 upniesz mi swoje root?

Jeśli Ci pomogłem to daj + to nie boli :)

Opublikowano

Sprobuj na czystym locale i root z metka 2008 i na tym sie opieraj ;) Musi zadziałać, ale jak tak bardzo chcesz to PW :)

1b578e01bb71471cmed.png

Opublikowano

Hmm... nie zauważyłem linka do oryginału =( ale widzę że jest ale ukryty... dobry tutek ja widziałem to dawno na mpc no ale nie znam niemca xD thx za przetłumaczenie... mam pytanie działają Ci ?

Gdybyś zauważył to nie jest to przetłumaczenie Tut -_-

Jest to zrobione z głowy, prócz trzech komend do root...

A co do tych problemów z root, to jeżeli nie ma tego tam to logiczne że trza dodać aby czytało z 14linjki...

Mniej więcej takie coś.

import chr
import chrmgr
import skill
import net
import item
import player
import effect
import constInfo
import locale
import emotion

import app

WARRIOR_ASSASSIN_6TH_SKILL_ENABLE = TRUE

JOB_WARRIOR = 0
JOB_ASSASSIN = 1
JOB_SURA = 2
JOB_SHAMAN = 3

RACE_WARRIOR_M = 0
RACE_ASSASSIN_W = 1
RACE_SURA_M = 2
RACE_SHAMAN_W = 3
RACE_WARRIOR_W = 4
RACE_ASSASSIN_M = 5
RACE_SURA_W = 6
RACE_SHAMAN_M = 7

Pozdrawiam

Opublikowano

mam jeszcze 1 prośbę. Mógłby ktoś dać wpisy do packera do PC , pc2 , sound i sound2 ? bo mi coś nie chce się spakować a mam za wolny transfer dzisiaj , żeby gotowce pobierać

Jeśli Ci pomogłem to daj + to nie boli :)

Opublikowano

A działa Ci dla kazdej klasy? Bo mi na przykład tylko wojo body i ninja dagger .. Jak mozesz to podaj swoje skill proto i wpisy z locale na pw :)

1b578e01bb71471cmed.png

Opublikowano

Ja przetestowałem skille dla woja (dla ninji jeszcze nie) i tylko Uderzenie gromu u mnie zadaje dmg a ten drugi skill coś nie chce zadawać, rozwiązał już ktoś ten problem?

Prosze o odpowiedz i wyjaśnienie co zrobic aby zadawac dmg... Z gory THX B)

Opublikowano

UP

Jeśli chodzi o czyste to tu masz

http://www.mpcforum.pl/topic/267456-dlczyste-pliki-do-bazy/page__p__1840449__fromsearch__1#entry1840449

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

To normalne, że wam nie działa, mówiłem, że tut jest niekompletny. Ale tyle powinno wam wystarczyć, jeśli nie dacie rady tego narpawic to nie radze się brać za serwer bo to nie jest trudne, naprawdę.

sygna.png
Opublikowano

Przepraszam, że odkopuję temat ale mam jeden mały problem. Robiłem według tego opisu te skille na kliencie 2008, na początku wywalało mnie przed zalogowaniem postaci, rozwiązałem ten problem poprzez skasowanie 3 linijek w playersettingmodule.py . Wszystko pięknie śmiga tylko że nie widzę obrażeń zadawanych przez wojownika (nie tylko wojownika). Z tego co doczytałem się w logu brakuje mi 3 plików: "percent_damage1.mse", "percent_damage2.mse" i "percent_damage3.mse". W playersettingmodule podana jest ścieżka: "d:/ymir work/effect/hit/percent_damage1.mse" ale nie podane jest, w którym pliku się to znajduje, szukałem w PC ale tam tego nie ma. Wniosek - pliki te muszą być gdzieś razem z nowymi skillami w którymś z plików "patch". Sam nie mogę (bo nie umiem i nie wiem nawet jak) rozpakować tych plików i sprawdzić tego i tutaj mam prośbę: gdyby ktoś z tych "co umieją" mógł sprawdzić te pliki (patch) i jeżeli jest tam coś takiego to prosiłbym o upload i wstawienie tutaj linku do nich. Z wgraniem ich na serwer sam sobie poradzę. Oczywiście za pomoc będą +/- i 5.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Da mi ktoś skill proto z dodanymi??

Bo wpisałem popsułem i usunąłem nie to co trzeba

sygna2t.jpg

Nie bądź cham daj plusa :P

Opublikowano

Macie :

http://www.zshare.net/download/8553207166e703e4/

Skan :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=c5fcc8b72a4d71fda72566b9aae41cdaf19dbf2199f7c78996a13454ee3b07f1-1295628812

Od razu piszę, że nie wiem czy wartości w tabeli są wprowadzone prawidłowo, możecie też spróbować za pomocą query :

INSERT INTO `skill_proto` VALUES (6, '±âÇ÷Ăë¸í', 1, 1, 1, 0, 'HP', '-( 3*atk + (atk +  1.5 * str)*k)*1.07', '300+150*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE', '', 'NONE', '', '', '', '', '', '', '', 0, 0, 'MELEE', 5, 1, 0, 0);
INSERT INTO `skill_proto` VALUES (21, 'łú°Ëµµ•ˇ', 1, 1, 1, 0, 'HP', '-(2*atk + (2*atk + 2*dex + 2*con + str*4)*k)*1.1', '300+180*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE', '', 'NONE', '', '', '', '', '', '', '', 0, 0, 'MELEE', 10, 1, 0, 400);
INSERT INTO `skill_proto` VALUES (36, 'Č漶Ľö', 2, 1, 1, 0, 'HP', '-((lv*2+(atk + str*3 + dex*18)*k)*1.1)', '300+180*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE', '', 'NONE', '60*k', '5+25*k', '', '', '', '', '', 0, 0, 'MELEE', 6, 0.5, 800, 0);
INSERT INTO `skill_proto` VALUES (51, 'Ľ¶±¤Ĺş', 2, 1, 1, 0, 'HP', '-((atk + (1.2*atk + number(100, 200)+dex*6+str*2)*k)*1.1)', '200+200*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_ARROW_DAMAGE', '', 'NONE', '80*k', '15+30*k', '', '', '', '', '', 0, 0, 'NORMAL', 5, 0.5, 0, 0);

Zapytania również nie wiem, czy są prawidłowe bo są tworzone przeze mnie.

Link nie będzie długo ważny więc pobierać póki możecie...

Edit:

Teraz widzę, że i ja coś schrzaniłem, skill dla woja body na niższych lvlach zadaje obrażenia (zabija moby) ale jak jest na P to już obrażeń nie zadaje.

@Down

To jest błąd po stronie klienta, przeczytaj plik syserr.txt, prawdopodobnie w playersettingmodule.py chodzi o 220, 221 i 222 linijkę (otwórz notepadem ++), prawdopodobnie używasz gotowego pliku z roota, który wstawił autor topicu, jeżeli tak jest skasuj w notepad++ te 3 linijki i zapakuj roota. Klient powinien się uruchomić, nowe skille będą ale nie będziesz widział damage zadawanego ani przez skille ani przez zwykłe hity.

Opublikowano

Macie :

http://www.zshare.net/download/8553207166e703e4/

Skan :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=c5fcc8b72a4d71fda72566b9aae41cdaf19dbf2199f7c78996a13454ee3b07f1-1295628812

Od razu piszę, że nie wiem czy wartości w tabeli są wprowadzone prawidłowo, możecie też spróbować za pomocą query :

INSERT INTO `skill_proto` VALUES (6, '±âÇ÷Ăë¸í', 1, 1, 1, 0, 'HP', '-( 3*atk + (atk +  1.5 * str)*k)*1.07', '300+150*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE', '', 'NONE', '', '', '', '', '', '', '', 0, 0, 'MELEE', 5, 1, 0, 0);
INSERT INTO `skill_proto` VALUES (21, 'łú°Ëµµˇ', 1, 1, 1, 0, 'HP', '-(2*atk + (2*atk + 2*dex + 2*con + str*4)*k)*1.1', '300+180*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE', '', 'NONE', '', '', '', '', '', '', '', 0, 0, 'MELEE', 10, 1, 0, 400);
INSERT INTO `skill_proto` VALUES (36, 'Č漼ö', 2, 1, 1, 0, 'HP', '-((lv*2+(atk + str*3 + dex*18)*k)*1.1)', '300+180*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE', '', 'NONE', '60*k', '5+25*k', '', '', '', '', '', 0, 0, 'MELEE', 6, 0.5, 800, 0);
INSERT INTO `skill_proto` VALUES (51, 'Ľ±¤Ĺş', 2, 1, 1, 0, 'HP', '-((atk + (1.2*atk + number(100, 200)+dex*6+str*2)*k)*1.1)', '200+200*k', '', '', 60, '', '', 'ATTACK,USE_ARROW_DAMAGE', '', 'NONE', '80*k', '15+30*k', '', '', '', '', '', 0, 0, 'NORMAL', 5, 0.5, 0, 0);

Zapytania również nie wiem, czy są prawidłowe bo są tworzone przeze mnie.

Link nie będzie długo ważny więc pobierać póki możecie...

Spróbuję twoich plików przez query i jak nie zadziała to plikiem, bo mam problem. Gdy proces logowania trwa (czy Logowanie...) to potem wyrzuca bez żadnego komunikatu. Może to pomoże.

://Edit

Trzeba zmienić nazwy potem, ale mi nie działa :/ ani to ani to

Jednakże pliki są raczej dobre, tylko ja coś zjechałem :/

Zacząłem robić wszystko od nowa. Teraz tylko wrzucę i sprawdzę czy działa.

Koniec. Cały dzień roboty i nic. Wszystko to samo. Wywala po zalogowaniu... Próbowałem wszystkiego. Ech...

Lubię to!

A teraz mały kącik humoru

:) Zapraszam :

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

kto wie jak odbugowac skill archera wszystko gotowe prawie ale ten jedyny skill nie zadaje dmg..

@EDIT

dobra juz nie wazne odbugowalem sobie wszystkie skile by mialy dobry dmg na kazdym poziomie

old-metin.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...