Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mega-Info]Eleonor,Evenye,Nevrast

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótka Historia...

Na początku miał wyjść Evenye... były tak duże opóźnienia że... kiedy już serwer wyszedł to na początku było 50% bugów i zaczynały się jakieś różnie itemy znikąd pojawiać... Po 30min serwera znikły wszystkie przedmioty z ekwipunku i trzeba było od nowa zdobywać... (Na serwerze zostało wszystko mało dopracowane,GM'y 13lat+,mała wiedza o metinie...,brak zabezpieczeń)... Kiedy została stworzona [Dyskusja]NevrasT... od razu Sanuyem i Joaquin skasowali temat bo się bali że ich serwer będzie gorszy... pisali jeszcze że NevrasT potrzyma tydzień i koniec. A co z Evenye było ? 2 dni i włamanie na serwer,bugi,1hk/dmg,GM rozdawali itemy...

kokosz stworzył dział Evenye ale i tak go skasował z ich opóźnień serwera,też usunął im rangi [grupy]... (i bardzo dobrze zrobił)...

Na Evenye brali do TEAMU np.Postmakerów ... (co bo na MPC postmaker to od razu jakiś wielki informatyk co umie wszystko zabezpieczyć ?? takie jak np.JachuPL,Ventos,Endymion...)

Evenye nie jest w ogóle dopracowany (działają tam spolszczenia/dmg/1hk/multihacki itd!!!),jedyne co na serwerze dobre mają to Stronka i drop z Kamieni Metin...,serwer nie jest cały spolszczony,żadne misje nie są nowe dodane,żadne mapy/moby... nic ;]

Wbiłem tam surą wp 40lv w 2 dni i już chyba koniec z serwerem,myślałem że serwer bez cofek itd... a tu...THE END)

Tu jest parę linków Evenye:

SERWER OFF 4EVER

Tu jest parę linków ELEONOR (EvoniS):

Blog ELEONORA:http://www.mpcforum.pl/blog/330/entry-292-eleonor/ 

Dyskusja:http://www.mpcforum.pl/topic/260247-dyskusjaeleonor/ 

Serwer wystartuje:Czwartek 6 stycznia

Parę filmików z serwera:http://www.youtube.com/user/kulfonso

TEAM Eleonora (EvoniS):Merkon,Tenma,CreatiVe01 [Chyba]-PissedMan ...

[html]Raty serwera:EXP x5; YANG x6

Tu jest parę linków NevrasT:

Strona główna i info:http://nevrast.xt.pl/

Filmiki serwera:http://www.youtube.com/user/WojteKxMetiN

GG admina serwera:6419674

Ankieta:http://www.mpcforum.pl/topic/255672-inne-evenye-czy-nevrast/

Dyskusja i info:http://www.mpcforum.pl/topic/254893-dyskusja-nevrast/

Podobno beta 1 stycznia

Grałem na Evenye 2dnii i wbiłem 40lv, w grze jest pełno bugów i nie jest cały spolszczony serwer/metin w dodatku misji wcale nowych żadnych nie, tylko wszystkie te same z serwera Tiveria... Jedyna nowość to drop z Kamieni Metin... Drop rzeczy z ItemShopu...

Moje pomysły na serwer ELEONOR...:

-Grota z PL'a [Evenye,NevrasT,ELEONOR]

-Grafika/czcionka z PL'a [Evenye,NevrasT,ELEONOR]

-Cały spolszczony metin [NevrasT,ELEONOR podobno]

-Nowe misje/mapy/moby/metiny/skile/itemy/wierzchowce itd... [ELEONOR/NevrasT]

-Handlarze takie jak na PL'u lub lekko zmienione [Evenye,ELEONOR]

-Kowal ulepsza 90% do +4,70% do +6,40% do +7,30% do +8/9 [Evenye/NevrasT]

-Rzeczy takie jak zwoje egzorcysmu/rady pustelnika/kamienie duchowe/bronie 30lv/pierścienie expa/rękawice złodzieja wylatują ze szkatułek (a szkatułki wylatują z metinów) pomysł z Evenye... [Evenye,ELEONOR podobno]

-Nie monotonne misje [???]

-Co level jakaś długa nowa misja... [???]

-Dobra grafika nowych itemów...(trafione nazwy...) [ELEONOR podobno]

-Duża ilość broni/zbroi... [NevrasT,ELEONOR]

-Całkiem inny sposób ulepszania [NevrasT tylko szmaragdowa zbroja,ELEONOR podobno]

-Serwer na 100% zabezpieczony przed hackerami/cofkami/włamaniami/spolszczeniami/dmg/1hk itd... [Podobno 1hk spolszczenia dmg itd ELEONOR]

-Całkiem inny klient... [Evenye trochę,ELEONOR super grafiki]

-Dobrze dostosowane DMG broni [NevrasT]

-Dosyć tani ItemShop (zarobek na serwer) [Evenye]

-Robienie konia co 1/2/3 H [Evenye]

-Całkiem zmodyfikowany biolog [ELEONOR]

-Oddawanie biologowi itemów co 1h [???]

-Wygląd skilii całkiem nowy+1 całkiem nowy skill dla każdej profesji. [ELEONOR,NevrasT]

-TEAM Gm'ow 18+ lat [Podobno ELEONOR]

-Tylko administratorzy mają dostępy do wszystkich komend i mysql [???]

-Częste konserwacje serwera (np.2x w tygodniu) (określony dzień i godzina) [???]

-Całkiem inna strona serwera [Evenye]

-Forum serwera [Evenye]

-Exp 2,5x większy niż na PL'u (tak jak na Evenye) [Evenye,ELEONOR 5x dobrze jest]

-Dodane nowe NPC [NevrasT]

-Może nowe miasta lub coś takiego... [???]

-Loch Pająków V3 [NevrasT]

-Brak itemów z ItemShopu u NPC... [Evenye,NevrasT,ELEONOR]

-Nie może być Itemów do kupienia w IS i magicznych metali [Evenye,NevrasT,ELEONOR]

-W ItemShopie dodane pakiety [???]

-Całkiem odbugowany serwer od wszystkiego [???]

-GM musi być zaufany,poprawnie piszący po polsku,nie zachowujący się jak dziecko,najlepiej 18+ lat) [Podobno ELEONOR]

-Częstsze spadanie Kamieni Metin [na Evenye już tego nie ma]

-6+ Kanałów w grze [4-8CH ELEONOR]

-Serwer opłacony z góry na parę miesięcy [???]

-Dobrze dostosowany drop itemów/ulepszaczy [???]

-Brak zakupu rumaków w ItemShopie [Evenye]

-Najdroższy i najwydajniejszy wykupiony dedyk (podstawa na żywotność dobrego serwera)[???]

-Przydało by się zrobić takie misje na podobę Yang-Shin na Evenye co się dostaje się bonusy na stałe [Evenye,NevrasT chwilowe bonusy,???]

Statystyki:

ELEONOR (EvoniS):18+

Evenye:14 [OFF 4EVER]

NevrasT:14

Myślę że przydadzą się wam moje sugestie, zróbcie jakiś przypięty dobry temat, opiszcie cały serwer, trochę screenow/filmików z BETY, najlepiej serwer ma być oficialnym serwerem MPCforum ugadajcie to zkokoszem

80384400986636967106.png

Nick:Morandi

Królestwo:CHUNJO

sigex2.jpg

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podobno jest serw dobrze dopracowany,spolszczony,zabezpieczony, jest dobry TEAM itd zobaczy się co i jak jeszcze.

80384400986636967106.png

sigex2.jpg

Opublikowano

Morandi weź już nie przeżywaj Evenye startuje dzisiaj w godz. wieczornych (tj 26 grudnia).

Będzie już z all misjami a osoby które jechały na DMG zostaną zbanowane ;)

@EDIT

Haha ludzie wiedzą że Evenye jest lepsze :D

Przedwczoraj na starcie + 600 graczy online

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

:/ Na evenye bym gral ale TEAM zryty,zabugowany serwer,niektóre itemy nie spolszczone,bez zadnych zabezpieczeń no jak to ma być w 2 dniu wlamanie na serwer i OFF?

80384400986636967106.png

sigex2.jpg

Opublikowano

ehmm EvenyeMorandi9 tylko potrafisz krytykować innych. I pewnie masz sam te sweet 13? Po co nam się chwalisz o swoich osiągnięciach?

Przecież każdy wie ze serwer Evenye jest zajebisty ;p i pewnie znowu wystartuje tylko z zabezpieczeniem.

To co wymieniłeś, pomysły za dozo byś chciał :P

Po twoim profilu już nawet widać ze zakochany jesteś w tym Evenye ;p

A te rozdawanie itemow to chyba tylko ty widziałeś? Bo ja już miałem na 26 lvl zbroje na 48? I to jeszcze dla szamanka.

I rangę przyjazny :]

A i naucz się polskiego bo z zdaniami masz kiepsko :/

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie masz racji TY TYPIE KTÓRY ZAŁOŻYŁEŚ TEMAT , masz historie Evenye kurwa to widać że nic o nim kurwa nie wiesz ,siedze na tym forum od początku i wiem że to nie prawda !!! I NIE KRYTYKUJCIE TYCH LUDZI (teamu) BO CHCĄ DLA NAS DOBRZE I TO NIE JEST ŚMIESZNE to prawda co piszę , po co robicie takie tematy i wyśmiewacie się ?? sława?? kurwa co posty? ogarnij się koleś .Zrozumcie to co piszę do was jak w tym i w innym temacie że evenye to na prawdę fajny serwer który będzie już dziś . Sorki że nie na temat

Wbijać oglądać i komentować !! Dziękuje i zapraszam . 

https://www.youtube.com/channel/UCBj2TcxiskQl1SHOOMSOUUg

Opublikowano

Morandi weź już nie przeżywaj Evenye startuje dzisiaj w godz. wieczornych (tj 26 grudnia).

Będzie już z all misjami a osoby które jechały na DMG zostaną zbanowane ;)

@EDIT

Haha ludzie wiedzą że Evenye jest lepsze :D

Przedwczoraj na starcie + 600 graczy online

Zaden z teamu nie pisal ze startuje wieczorem tylko poszla od kogos taka plota. Osoby zostana zbanowane ktoe jechaly na dmg? Hahahah ciekawe jak to teraz odkryja. Ludzie wiedza ze evenye jest lepsze blad - wiedzieli zanim wyszlo. Ja tez czekalem i czekalem ten tydzien po ogloszeniu nawet jak przesuwali start nie watpilem ze to bedzie najlepszy server ale wszystko sie zmienilo wczoraj :) Mieli 600+ graczy na starcie bo mieli zajebista reklame tylko server nawet w 1/10 nie pasuje do reklamy :)

Co do tematu, to co opisales sklada sie na najlepszy server metina ale znajac zycie nikt nie umie czegos takiego stworzyc.

nie regulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Ja zagram na NevrasT jak i na Eleonorze. Zapowiadaja sie 2 niezwykle serwery. Zobaczymy co z tego wyjdzie. NevrasT ma nowy metin respiacy sie w Krypcie Poleglych z respem klerykow.

Opublikowano

Nie lepiej poczekać i zobaczyć na własne oczy serwery?

Nie mówię tutaj o tej 'chodzącej porażce', tylko o NevrasT i Eleonor.

tzn. domyślać się zawsze możecie, ale nie lepiej poczekać na start/info od twórców ;) ?

Opublikowano

Eleonor i Evenye to to samo ;d

Serwer miał się nazywać Eleonor ale Kokosz się nie zgodził na taką nazwe i jest Evenye ... Poczytajcie tego bloga Merkona , szczególnie posty Kokosza i Fifolskiego.

Opublikowano

Heh a Sanuyem jest zbanowany przez kokosza... Napisał że serwer wyjdzie wieczorem... a na 90% będą spóźnienia...

Na pewno żadnego bugu nie usunęli i misji nie dodali ale się jeszcze zobaczy ;]

80384400986636967106.png

sigex2.jpg

Opublikowano

Kolejny który gówno wie a się wypowiada po co się uczepiliście tego endego? nie ma on dostępu do danych a jak na 13lat jest bardzo ogarnięty. Dodatkowo GM nie rozdaje eq kolejny dowód że nie znasz sytuacji servera. Ktoś poprostu bardzo lubi evenye i im pomaga :*. Kolejna sprawa - po co porównywać servery które nie powstały z serverem który stoi na dzień dzisiejszy?. Co do startu wieczorem to nie plotka Gracektak powiedział w temacie evenye. Poprostu popędzali ich wszyscy a teraz macie. Wieczorem będzie all naprawione :) (Wierzymy w twoje słowa marjo :D)

Opublikowano

Kolejny który gówno wie a się wypowiada po co się uczepiliście tego endego? nie ma on dostępu do danych a jak na 13lat jest bardzo ogarnięty. Dodatkowo GM nie rozdaje eq kolejny dowód że nie znasz sytuacji servera. Ktoś poprostu bardzo lubi evenye i im pomaga :*. Kolejna sprawa - po co porównywać servery które nie powstały z serverem który stoi na dzień dzisiejszy?. Co do startu wieczorem to nie plotka Gracektak powiedział w temacie evenye. Poprostu popędzali ich wszyscy a teraz macie. Wieczorem będzie all naprawione :) (Wierzymy w twoje słowa marjo :D)

Weź z tego tematu lepiej wyjdź...

Sanuyem na początku pisał że GM;y nie będą mogli banować i pisać na czacie tym pismem GM... A co było ? Endymion już na początku zbanował kogoś bo za nim biegł... co za neo... Już na początku ludzie mieli eq+9 i hwangi... sami se tego nie zrobili... GM !!! Takie jak Endymion,JachuPL i chyba Ventos

80384400986636967106.png

sigex2.jpg

Opublikowano

Evenye jest taki super, że licznik graczy grających w niego mnożą przez 10. xD

Bida z nędzą, nie wiem po co ludzie bawią się w takie zakichane hardy do potęgi, "wow nowe misje i wgl" to wam się i tak wszystko znudzi, myślicie że te misję będą inne niż wszystkie w metinie? To samo, zabij wróć i przejdź się jeszcze gdzieś. Spolszczenie wszystkiego - na co to komu potrzebne? I tak nikt nie zwraca uwagi na spolszczone gadanie npca, czy głupich misji biologa, ważna jest grywalność servera.

Robienie konia co godzine, is z metinów to jest po prostu utrapienie, a juz na pewno nie fair w stosunku do klas słabych na metiny (archer, szamanki). Pewnie płonięcie nawet tam nie działa, ale mneijsza o to. Ludzie idą na privy, bo chcą czerpać przyjemność z gry w pvp, a nie męczyć się jak na plu o byle co, takie jest moje zdanie. Większy huk byłby gdyby wkońcu powstał server jak stary sd longju 6/7 20 int 4k hp, itd itd.

Opublikowano

Evenye jest taki super, że licznik graczy grających w niego mnożą przez 10. xD

Bida z nędzą, nie wiem po co ludzie bawią się w takie zakichane hardy do potęgi, "wow nowe misje i wgl" to wam się i tak wszystko znudzi, myślicie że te misję będą inne niż wszystkie w metinie? To samo, zabij wróć i przejdź się jeszcze gdzieś. Spolszczenie wszystkiego - na co to komu potrzebne? I tak nikt nie zwraca uwagi na spolszczone gadanie npca, czy głupich misji biologa, ważna jest grywalność servera.

Robienie konia co godzine, is z metinów to jest po prostu utrapienie, a juz na pewno nie fair w stosunku do klas słabych na metiny (archer, szamanki). Pewnie płonięcie nawet tam nie działa, ale mneijsza o to. Ludzie idą na privy, bo chcą czerpać przyjemność z gry w pvp, a nie męczyć się jak na plu o byle co, takie jest moje zdanie. Większy huk byłby gdyby wkońcu powstał server jak stary sd longju 6/7 20 int 4k hp, itd itd.

HAHAHAHAHAHHAHAH serwer na 4 dni, jak chcesz na takim pograć to graj na tych CandyLongju co w dzień można wbić 127 lv hahaha !!!! BEZ SENSU !

80384400986636967106.png

sigex2.jpg

Opublikowano

evenye nie wyszedł najlepiej, wątpie, że się poprawi, moze i misje i drop się polepszy ale dalej zostanie kilku nie odpowiedzialnych GMów, polecam Eleonor wydaje się lepszy, jak wypali to będzie super, jakby evenya wypalila na początku to każdy by teraz w nią śmigał

Opublikowano

HAHAHAHAHAHHAHAH serwer na 4 dni, jak chcesz na takim pograć to graj na tych CandyLongju co w dzień można wbić 127 lv hahaha !!!! BEZ SENSU !

Server na 4 dni mówisz? : )

Na sd longju ludzie grali ponad pół roku! ^^

A był to chiński server z lagami.

Dzisiejsze privy nie dorastają mu do pięt.

Opublikowano

Heh fajne... sdlongju pół roku ? Ja tam pograłem 3dni i wbiłem 85lv wojem.Ten serwer trzymał max 2-3 miesiące... i był taki prosty że...

80384400986636967106.png

sigex2.jpg

Opublikowano

NevrasT forever :*, obejrzyjcie sobie filmy, a to tylko 1/100000000 tego co zostało zrobione, chciałbym wam powiedzieć, że pomysły się chyba nie skończą podobnie zresztą jak pracę nad serwerem ^^ tzn, wystartuje na 100% tylko cały czas jest udoskonalany, pozostaje jeszcze Eleonor, jak widzicie Evenye tak się zapowiadał i za bardzo nic z tego nie wyszło.

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Heh fajne... sdlongju pół roku ? Ja tam pograłem 3dni i wbiłem 85lv wojem.Ten serwer trzymał max 2-3 miesiące... i był taki prosty że...

Nie lvl się liczył tylko eq, a o nie nie było łatwo. Wybacz ale chyba tylko dla kidów ważna jest pusta cyferka w statusie.

I nie trzymał 2-3 miesiące bo sama pamiętam jak grałam tam 2 a później po iluś tam miesięcznej przerwie weszłam ponownie i pochodził jeszcze 1-2.

Opublikowano

Jak czytałem temat evenye-przed premiera, byłem w szoku, myślę "zajebisty serwer".. A tu masz- takiego dna jeszcze nie widziałem... Ale nawiązując do tematu myślę, że będę grał na Nevrast bądź Atavari, które ruszy niebawem :)

Obserwuj, słuchaj, rzadko osądzaj i nie chciej za dużo - Platon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...