Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quardive [Pl] [Dedyk]

ANGMANETE

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Exp drop miodzio tyle że mało ludzi. Nie rozumiem czemu tak mało osób lubi takie hardy przecież tylko wtedy gra ma jakiś sens.

imetin_logo.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Z powodu małej ilości graczy, status serwera z "Dedykowany" zniżyłem do statusu "VPS".

Zapewne wielu z was nie wie tak naprawdę co to znaczy, a więc wyjaśnię:

Jest to serwer Dedykowany z dużo niższymi parametrami od prawdziwego Dedykowanego.

VPS, to serwer na Wirtualizacji.

Nie martwcie się, od tego wcale lagów nie będziecie mieli ani nic.

Na serwerze maksymalny rekord od kąd jest serwer było "117 Graczy".

A obecnie w ciągu miesiąca najwięcej graczy było naraz "80".

Obecny serwer uciągnie spokojnie 150 Graczy bez lagów więc martwić się nie musicie..

Tutaj zamieszczam wam Screen z użycia "obecnego" serwera z ilością "75 Graczy" online Naraz.

31144009.png

A teraz wyjaśnienia co pokazuje co.

Mem (Po lewej stronie): Pokazuje ile jest użyte aktualnie RAM'u a użyte jest 484MB

Swap (Poniżej Mem): Pokazuje ile jest w sumie dostępne SWAP'u (pamięci wirtualnej) a użyte jest 2048MB

Obok SWAP pisze 191MB Used, czyli 191MB z 2048MB jest użyte SWAP.

Ile jest wolne jeszcze RAM'u: Po Prawej stronie pisze "60M Free" oznacza to że jeszcze 60MB jest wolne pamięci RAM.

Ile jest użyte procesora: Po Prawej stronie jest takie coś jak WCPU, i pod nim pisze co ile % używa procesora, jak widzimy procesor jest używany prawie Wcale.

Więc jak widzicie możecie spokojnie grać bez lagów, serwer daje sobie radę Idealnie.

Pozdrawiam.

neveria_team.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja grałęm na starej Quwizidi 68 lvl woj body Ale potem już mi po resecie kont się odniechciało

Opublikowano

ja bym zagral ale za slaby exp ;/

Ojoj.. płacz dalej..

Nie podoba się to po co komentujesz? takie serwy jak ten można policzyć na palcach jednej ręki.. takiego serwera szukam, szukałem i będę szukał - szczerze mam już dość prywatnych serwerów - napracujesz się, zarywasz nocki i całą grę chuj strzelił, życia poświęconego jakimś jebanym dzieciakom mi nikt nie zwróci, ten serwer zauważyłem, że trzyma się dość długo już, też się wnerwiłem jak od nowa (wcześniej była inna nazwa tego serwa) trzeba było zaczynać. Raty są takie jakie oczekiwałem, teraz padł Evonis, więc ten serw można jakoś lepiej rozreklamować - to nie jest problem, by przyciągnąć graczy na serwer, wystarczy chcieć i pracować nad tym. Nie jestem jedyną osobą, które takie a nie typowo 4fun serwery się podobają. Lubię zapracować na coś, by móć się potem z tego cieszyć, ale jak się cieszyć, gdy serwer jest po noł lajfieniu zamykany ? takie rzeczy powinny być karane, bo gdy jest na serwerze item shop i jest tak jak napisałem wcześniej - to zwykłe złodziejstwo. Trochę zboczyłem z tematu, ale chciałbym Ci coś Vazi przekazać. Nie wiem jak bardzo angażujesz się w pracę na serwerze, ale chciałbym abyś nie zaprzestawał go rozwijać, więcej dodatków, które ludzi przyciągną.

Wielki + i szacun z mojej strony, dla szefostwa Avalona - chociaż nie gram na tym serwerze, bo najszczególniej mnie znudził, od pl się tylko expem różnił (nie wiem, może się coś zmieniło) i ten item shop u handlarzy.. to jest za proste. Najbardziej pomyślany w dropie był Evonis i Evenye - tak można było grać.. expisz lub lejesz metki i masz z tego korzyść. Dlaczego szacunek dla avalonu? a to dlatego, że już istnieją bardzo bardzo długo, przewinęło się już setki serwerów przez ten czas, a żaden tyle nie wytrzymał co oni. Gdyby to połączyć to powstałby moim zdaniem najlepszy prywatny polski serwer Metina.

Serwer Quardive polecam i mam nadzieję, że ludzie będą większymi rzeszami napływać i grać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Boshe czego wy robicie te hardy od kad wyszedl X-Word robicie same hardy lol mi juz sie to znudzilo dowidzenia nie wbije

Nick Postaci W Grze : Pistan18

cebulasugna.jpg

Sygnatura By Me :p

Opublikowano

Mało osób gra, w ogóle to jest bezludny server, a czemu? Bo to hard!

Nie widziałam jeszcze dobrego 4fun/easy bez głupich 6/7 bonów polskiego autorstwa, a takie ludzie teraz chcą bo:

- nie lubią 6/7 bonów

- one są zazwyczaj na 99% serverów w is ...

Nie wiem skąd ktoś może w ogóle twierdzić, że gdyby ich nie było to by nie bło na utrzymanie servera totalna bzdura. Wystarczy dać jakieś ulepszacze do is i by wystarczyło, a tak specjalnie kręcą ludzi że musza być 6/7 w is bo server nie wyrobi. Podałabym przykład jednego servera który bez 6/7 bonów w 2 tygodnie uzbierał na utrzymanie na 3 miesiące, ale nie będe wnikała w szczegóły.

Żałuję że nie grałam na starych niemieckich privach, eh.

Opublikowano

Serwer może być jakiś czas OFF, może dzisiaj (2011-02-05) już będzie działać a może (2011-02-06) coś się w serwerowni przepaliło, jakieś zasilacze UPS (nie wiem co to), i jeszcze parę testów muszę na serwerze przeprowadzić, za problemy najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam.

neveria_team.png

Opublikowano

Bardzo fajny serwer mam na nim 78lv i moim zdaniem jest to jeden z lepszych pirwow w jakie gralem

jest on duzo prostszy od PL'a i duzo trudniejszy od wiekszosci priwow i dzieki temu serwer tak szybko sie nie nudzi

JAK NAJBARDZIEJ POLECAM oraz zapraszam do Chunjo : d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...