Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Medium z wieloma dungeonami na nisze lvl i sporo ulepek do dropienia z metków np. 

Oraz z systemem osiągnięć rozbudowanym 

Battlefield Heroes pod inną nazwą całkowicie odświeżone ! Już Niebawem 

rglinepolska3.png

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Medium z wieloma dungeonami na nisze lvl i sporo ulepek do dropienia z metków np.

Oraz z systemem osiągnięć rozbudowanym

Taki projekt wlasnie robie , info wiecej na FanPAGE http://www.facebook.com/axorismt2

Informacje i Zmiany Wprowadzone Beda Uaktualniane na FanPage co tydzien!!

Najlepszy serwer to upadła paradisia : )

Przydałby się serwer, na którym są 4sloty na kd w broniach ;D

Zastanawiam sie nad tym :) Edytowane przez BooMeKK
Opublikowano

a co powiecie na reaktywacje serwera xlast? bo ja mam zamiar taki zrobić

Opublikowano

a co powiecie na reaktywacje serwera xlast? bo ja mam zamiar taki zrobić

Nie rób. Jedna osoba chciała zrobić reaktywacje csyt2 i coś mu to nie wyszło..

xLast był, nigdy nie powróci, tak samo jak atmosfera sprzed 3-4 lat.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano (edytowane)

Up gdybym chcial to bym zrobil..gram w metka 5lat i gralem na wielu serwach..kiedys sie zastanowie nad odwzorowaniem jakiegos dawnego priva..

Obecnie pracuje nad projektem AxorisMT2

To jest ukryta treść, proszę

Max LvL 99 z czasem 105
Jeden epik , tryton itd
Po stalce niebian , zastanawiam sie nad zwyklym hwangiem do expa ktorego ciezko bd zrobic
Ulepszanie do +5 bez ulepszaczy , ulepszacze do podstawowego eq jak na PL zeby nikt nie mial problemu [skad dropi xx ulepszacz]
Drop ulepszaczy podstawowych zwiekszony
Ulepki na epiki z dungeonow

10 Instr do G , co 6h
Kamyki standardowo..
Szkolenie konia medalami..co 4h
Drop yang nie za wysoki , zeby waluta nie stracila na wartosci
System petow bez expienia , bonus na sztywno

I Wiele innych.. Na FanPage Jest Troche Info :)

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez Zagrajmarek
Code.
Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy chcielibyście taki serwer Easy/Medium

Ta nutka mediuma, pójdzie w stronę expa.

Max poziom- 200. Z czasem zwiększany.

Co wy na to ?

PS: Tylko pytam, nie mam planów obecnie :D

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Serdecznie Szukam Ekipy co stawia prywatny serwer Metin2 i szuka Odpowiedzialnego GM mogę pomóc Finansowo przy zakupie dedyka posiadam konta na Serwerowniach w Całej Polsce Oraz posiadam Konto DoTpay aha jestem pełnoletnim facetem więc proszę sobie jaj nie robić Podaje Numer Fona Tylko Poważne oferty dzwonić lub Pisać 503-643-790 posiadam Skeyp Oraz Ts ale jestem dostępny wieczorami tel 24h Pozdrawiam .

Opublikowano

Witajcie.
Dzisiaj rozmawialiśmy razem z @Evor™ o Diamondzie i doszliśmy do wniosku,że skoro administracja całkowicie go olała to powinien zostać on reaktywowany przez inną.
Teraz mamy kilka pytań do Was!
Czy jest sens reaktywacji tego serwera?
Czy i jakie chcecie modyfikacje względem czystego Diamonda?
Propozycja nazwy, myśleliśmy o Diamond2 czy coś w ten deseń.
Pozdrawiamy i prosimy o dyskusje i wymianę poglądów. Jeżeli projekt będzie budził zainteresowanie, na pewno nie porzucimy go tak jak poprzednia administracja.
Dla najbardziej aktywnych w temacie, oraz za wymyślenie jakiejś porządniej nazwie przewidujemy SM! 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up Nie, nie ma takiego sęsu.

@topic

Obecnie brakuje dobrych świeżych, a przede wszystkim ciekawych hardów, więc chciałbym, aby ktoś zajął się robieniem właśnie takiego serwera.

PL się już skończył, na polskich serwerach gra tyle graczy, co na średnio zaludnionym prywatnym serwerze, co jest poprostu śmieszme, poza tym dodają jakieś śmieszne gówna, które psują gre, byleby wycisnąć z graczy resztke kasy, i wyrzucić metina w kąt.

Przydałby się porządny hard serwer. Ale ... poprostu ciekawy.

Ze sporą ilością misjii na każdy level, żeby gra była przyjemna, z nieprzegiętymi nagrodami za nie. Z fajnymi bosami i nowymi mapami, ale nie takimi, na których dropią hwangi albo stalki +7... Hard starego typu, które to były najlepsze, potrafiący graczy wciągnąć na dłużej niż tylko 1/2 miesiące.

Chciałbym, aby administracja czegoś takiego przede wszystkim NICZEGO KURWA NIE ROZDAWAŁA I KONIEC KROPKA. Bo to psuje gospodarke serwera, a nie ma to jak srać do własnego gniazda... Za reklamy youtuberom zawsze można zapłacić w PLN, a nie w kostiumach dających chuj wie co nie do zdobycia w grze.

Rozważcie taką oferte, bo obecne NASRANIE serwerów easy przyprawia mnie o mdłości...

Opublikowano (edytowane)

Witajcie drodzy Gracze spragnieni nowych, intensywnych wrażeń.

Niektórzy z Was pamiętają Mystiqe jako przyjemny Medium. Ci z Was, którzy nie pamiętają, to nas zapamiętają.

logo.jpg

Zacznijmy od tego, od czego większość Adminów serwerów prywatnych zacząć nie chce. Od Waszego bezpieczeństwa ;) Strona, forum, TS3 oraz baza danych(!) stoją na zewnętrznym serwerze. Ważne? Pewnie! Serwer do gry jest do gry! I nic więcej! Oznacza to ABSOLUTNY BRAK LAGÓW! Strona w ssl, ASA Firewall - bezpieczeństwo ponad wszystko!

Serwer gry stoi sobie samotnie w oczekiwaniu na Was. Ale ale...

Proponujemy Wam max 125 poziom postaci, statystyki do 95 (standard) + bonusy z przedmiotów.

Na start witamy Was:

- Konikiem (21 poziom - nie mylić ze wzwodem) 50053.png;

- 3 x Toga (3kd) 11915.png 11916.png 11917.png

- EQ +6 00010.png;

- Potki 27003.png 27006.png;

- Pelerynki 70038.png;

- Pierścień Teleportacji 80009.png;

Ogólnie standard znany wszystkim.

Do 40 poziomu ekwipunku szanse na ulepszenie wynoszą 99% a więc kwestia podbicia jest banalna (z góry gratuluję tym, co sfajczą eq, macie w c**j szczęście ;/)

Serwer posiada multum misji autorskich (głównie moje, dziękuję, można spocząć), w tym saga z misjami Strony Uriela (18 stron - wierzcie mi, jest co robić)! Do tego zestaw misji dla Historyka, sagi poboczne typu idź zabij, przynieś, zbierz, podaj dalej.

Od 25 poziomu możesz rozpocząć misje dzienne (tak tak, to w MMORPG podstawa!). W efekcie nie musisz ciągle stać w M1 i podpierać Starszej Pani. Misje dzienne cechuje różnorodność. Podchodzisz do NPC, on losuje dla Ciebie misję, wykonujesz, masz kasę, bonusy, eq...

Chyba jedyny serwer (jeśli nie, poczołgam się do Częstochowy w ramach przeprosin), na którym w pełni odbugowane są Księgi Misji 50310.png.

Pełen pakiet petów z doświadczeniem (z założenia pet expi z Wami im wyższy poziom, tym lepsze bonusy).

Co ciekawe, poziom peta przypisany jest do tokenu a nie do właściciela, a więc można handlować wyexpionym petem.

o4s5.jpg

Gracze sami mogą uruchomić event w M1, wystarczy oddawać Nieznane lekarstwo 30009.png do NPC.

Na serwerze dostępny jest event Manwoo, wystarczy zbierać rybcie 27836.png i oddawać je Rybakowi.

Dostępny jest także event Loteria, wydrop Księgę szczęścia 50001.png, wylosuj numerek (^^) i oddaj NPC. Do wygrania Przedmioty z IS/Sztabki/Bonusy.

zwoj_loteria_04.png

Jak będziecie kochani, włączymy event *Biolog*. Event ten podnosi szanse na oddanie przedmiotu od 25% do 50%.

Oczywiście dostępne są standardowe eventy typu ZUO, Znajdź GM, OX itp.

Ekwipunek:

Do 80 poziomu ekwipunek jest standardowy, znany z globalnego Metina.

Od 80 poziomu robi się ciekawiej, zbroje i bronie mają 10 BONUSÓW!

armor.png

weapon.png

Ekwipunek także znany z globala:

14500.png,16500.png,17500.png z działającymi przetopami, 00460.png,02370.png, itp z kd 28011.png max +6.

Ekwipunek ten trzeba wydropić. Dlaczego? Jeśli każdy może mieć to samo eq, to rywalizacja nie ma sensu. Chcesz być lepszy od innych? To wydrop sobie lepsze eq! Proste.

EQ nie ma i nie będzie w IS. TO nie 4fun...

Ulepszacze standardowe:

27992.png27993.png27994.png30192.png30193.png30194.png30195.png30196.png30197.png30198.png30199.png

Dropią jak szalone.

Umiejętności:

Każda klasa 6 skilli, dopracowane.

Nauka u instruktorów. Dostępne Kamienie Duchowe 50513.png i Tęczaki 50526.png.

10 Ksiąg do G1.

Nowe Mapy:

Są 4 szt. Foteczki wstawię na dniach.

Oczywiście system energii 51002.png oraz system kostiumów 45056.png działa.

Rozbudowany system wierzchowców, z misjami na tokeny wierzchowców lub do kupienia tokeny wierzchowców na 10 minut.

No i jak?

@Polokima

1.Ty jesteś jakimś GM'em Serwera?

Nie, aktualnie szykuję tylko serwer.

2.Czy to jest reklama serwera ,który ma wystartować?

Nie, miała być to dyskusja. Zapowiedź oficjalna pojawi się na dniach.

3.Czy macie TS3?

Oczywiście: mystiqe.eu

4.Czy to jest jakaś reaktywacja?

Tak. Serwer istniał ponad rok, między 2012 a 2013.

5.Jeżeli to reaktywacja to kiedy?

Wszelkie info pojawią się jako zapowiedź w ciągu kilku dni.

6.DLaczego ten serwer a nie np vastora/hilsfar/focus2/myrfeusz?

Pytać należy właścicieli tamtych serwerów.

Ofc zapomniałem, nie pomyślałeś żeby jakąś prezke odjebać?Rzadko się zdarza, że coś takiego ludzi przyciąga : ).

Owszem, ale to nie była zapowiedź. Wyłącznie zachęta do dyskusji. Serwer ma być dla Graczy, przed publikacją chciałem poznać Waszą opinię. Niestety polityka MPC na to nie pozwala.

€:

Post ten ma na celu poznanie opinii Graczy na temat serwera, jego możliwości i marzeń, co tyczy się tematu.

Jeśli macie sugestie, prośby, pytania zapraszam.

Edytowane przez mystiqe
Opublikowano

Mi się marzy PRAWIE kopia Nightcore. Grałem na tym serwerze od startu, serwer miał olbrzymie zainteresowanie ale przez kilka fail już tam mało kto gra. Gdyby powstał serwer prawie taki sam lecz z zmianami takimi jak:

-większe expowiska (zanim ludzie odkryli bug z expem w metkach to nie dało się grać w godzinach 8:00-23:00)

-usunąć ów bug expa (bijąc na wyższy lvl niż nasz skacze nam po 1-2 lvle)

Na serwerze jest masa ulepek, bossów, eq itp. Początkowo jest to Easy/Medium (Easy-eq, Medium-exp), potem staje się to PVP. Przez zróżnicowane ulepki (drogie i takie, które ludzie wywalają) można spokojnie dawać w eventach je jako nagrody. Serwer był super, początkowo było chyba 1000+ graczy lecz potem administracja zamiast zająć się expem to sobie odpuściła...

Opublikowano

Mystiqe na serwerze napewno zawitam , ale mogli byscie zostawic podstawowy wygląd miast , potow oraz całego HUD'a .

Mam jeszcze pytanie czy wybór czionki zostanie dodany do clienta ;> ? Chodzi mi o czionke taką jak jest np na Balmorze i zwyklą .

Opublikowano (edytowane)

Niech ktoś zrobi w końcu 4fun pvp bez expa coś typu 4death serwer był spoko tylko po włamie upadł 

Edytowane przez rooobson
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam poki co taka wstepna propozycje aby spotkalo sie kilka osob w tym ja i abysmy stworzyli serwer z dawnych lat, taki np 5imt2 lub podobne te stare chinskie czy japonskie serwery. Do konca wakacji zrobic bardzo dobry projekt, podzielic sie na grupy, zrobic cos nowego ale w starym stylu. Jesli bylby ktos chetny na takie cos zapraszam na pw. Do konca wakacji ogarnac serwer, skille nowe, zbroje, zadania tak aby bylo po staremu ale w nowej odslonie. Skladka na dedyk byla bo po rowno badz ewentualnie ktos wiecej ktos mniej. Zapraszam chetnych na pw, a moze ktos juz ma takie projekt wiec z checia dolacze. Zapraszam : )

GIRL, SEX, GAME, SEX, GIRL, SEX, GAME, SEX(...)

Opublikowano

Co myślicie o serwerze takim jak Belenus i EliteMT2?

Elitemt2... najlepszy serwer na jakim grałem, pvp i wojny to było coś świetnego. Jakby ktoś zrobił prawie taki sam serwer, tylko że z nowościami to myślę, że będzie grało wiele osób i znowu będzie klimat :-)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Elitemt2... najlepszy serwer na jakim grałem, pvp i wojny to było coś świetnego. Jakby ktoś zrobił prawie taki sam serwer, tylko że z nowościami to myślę, że będzie grało wiele osób i znowu będzie klimat :-)

Mamy w planach zrobić taki serwer, tylko z domieszką Belenusa. :)

Niedługo ruszają prace nad serwerem.