Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen.

Gość WhiteSTAR1906

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Co sądzicie na temat świadomych snów? Według mnie to zajebista sprawa, lecz po dłuższym "praktykowaniu" miałem coś takiego, że po przebudzeniu się nie mogłem przez chwilę odróżnić czy to sen czy to rzeczywistość. Już tego nie praktykuje. Są tutaj jacyś ludzie, którzy potrafią świadomie śnić? Jak tak to piszcie swoje odczucia, doznania etc. Fajnie jest świadomie śnić, lecz po jakimś czasie miałem taki stan jak napisałem UP :P

Robisz co chcesz, możesz poprostu wszystko robić, fajna sprawa.

Jak chcecie to tutaj macie kurs

http://www.youtube.com/watch?v=CjGItkVAIns&feature=mfu_in_order&list=UL

Kurs ma pare części.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja raz mialem koszmar i nie moglem sie obuydzic chu... uczucie :D sprobuje

a jak bedziecie isc spad polozcie sie na rece i po obudzeniu nie bedziecie jej czuc ani ruszac palcami tylko wam bedzie latala tak wiem bo 2 razy tak mialem i zobaczycie jak sie czuja ludzie jak nie moga poruszac reka albo inna czesciol ciala

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

ja np. dzisiaj miałem świadomy sen i mam je bardzo często, fajna rzecz ale chyba wole mieć normalne sny bo czasem takie fajne historie sie w moim umyśle dzieją że trudno taką wymyślić

BTW. było już kilka takich temtów

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@mario. Koszmar miałeś, ponieważ nie potrafiłeś kontrolować snu, gdy się nauczysz to stary, odjazd. To o czym mówisz, to jest paraliż senny / nasenny jakoś tak się zwie. Budzisz się, nie możesz żadną częścią ciała poruszyć, straszne przeżycie :D

Admin Cienia
Opublikowano

ja raz mialem koszmar i nie moglem sie obuydzic chu... uczucie :D sprobuje

a jak bedziecie isc spad polozcie sie na rece i po obudzeniu nie bedziecie jej czuc ani ruszac palcami tylko wam bedzie latala tak wiem bo 2 razy tak mialem i zobaczycie jak sie czuja ludzie jak nie moga poruszac reka albo inna czesciol ciala

Mnie raz tak gira zdrętwiała to się wyjebałem :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Admin Cienia
Opublikowano

Mnie raz tak gira zdrętwiała to się wyjebałem :)

@mario. Koszmar miałeś, ponieważ nie potrafiłeś kontrolować snu, gdy się nauczysz to stary, odjazd. To o czym mówisz, to jest paraliż senny / nasenny jakoś tak się zwie. Budzisz się, nie możesz żadną częścią ciała poruszyć, straszne przeżycie :D

Miałem to 3x, próbowałem oczy otworzyć i tylko mrugałem nimi szybko bo nie chciały się otworzyć, widziałem jak rodzina chodzi, wowałem ich a okazało się że nic nie słyszeli, myślałem że jakiś diabeł mnie opętał :D

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@ D&G słyszałem, że jest taka szansa, iż możesz nie wrócić do normalnego życia po tym. Poparostu możesz zostać sparaliżowany na resztę życia. Mówił mi to nauczyciel od w-f, lata temu :D

Opublikowano

Świadomy sen to bardzo fajna sprawa. Lubię się w to bawić...niestety bardzo rzadko mi się to udaje, ponieważ ja wogóle nie mam snów. Nie wiem czy to jakaś choroba, czy nie. Mam jeden sen średnio na 3 miesiące -.-

tlofbnowe2.jpg

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@SylverWolf sen jest prawie każdej nocy. Lecz po przebudzeniu się, nie pamiętasz go. Masz jakieś problemy z zapamiętywaniem w życiu codziennym? Może się to wiązać, jedno z drugim :P

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@jujudd1 może popostu leżysz na tej ręce, i potem masz ścierpniętą, poprzez to, że krew nie do niej nie dochodzi ?

Też tak dawniej miałem, ale po obudzeniu się jakieś 2-3 minuty i ani śladu po ściernięciu nie ma. Istnieje też taka możliwość, że to coś w stylu paraliżu tylko że na samej ręce? Sam nie wiem :P

Opublikowano

@SylverWolf sen jest prawie każdej nocy. Lecz po przebudzeniu się, nie pamiętasz go. Masz jakieś problemy z zapamiętywaniem w życiu codziennym? Może się to wiązać, jedno z drugim :P

Nie...w czasie snu jest ciemność, idę spać i momentalne wstaje rano, ale czuje jakby taką pustkę...Nie mam problemów z zapamiętywaniem, wręcz na odwrót.

tlofbnowe2.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

@ D&G słyszałem, że jest taka szansa, iż możesz nie wrócić do normalnego życia po tym. Poparostu możesz zostać sparaliżowany na resztę życia. Mówił mi to nauczyciel od w-f, lata temu :D

Teoretycznie jest możliwość wystąpienia crasha. ;)

Opublikowano

Hmmm Wydaje sie fajna sprawa ale Z tego Co piszecie.. Troche ciary przechodzą :D Spróbuję :D Hmm ale jak tak przemyślam np: Pkmyślę sobie o jakiejś diewczynie w której się kocham no i w snie będę z nią "szczęśliwy" to rzycie realne nie ma już tak jakby sensu ...

Dasz -??? Ja chce - Daj -'ika ;]

astiumsign.png

Opublikowano

mi chodzilo o reke bo sie naniej polozylem i krew nie doplywala

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Nie...w czasie snu jest ciemność, idę spać i momentalne wstaje rano, ale czuje jakby taką pustkę...Nie mam problemów z zapamiętywaniem, wręcz na odwrót.

Sny masz każdej nocy, coś około 3-4, ale pamiętasz tylko te w trakcie których się przebudzisz.

Co do świadomego snu, próbowałem, 2 razy mi się udało ale wolę jednak zwykłe sny. Jedyny + z tych praktyk że zapamiętuję teraz więcej/częściej sny.

Opublikowano

Skoro praktykujecie świadome sny, proponuje spróbować OOBE :D ze świadomego snu do astrala to już krótka droga ;)

"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts ... their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"

lolzor.gif

Opublikowano

Czasami jak ma się niezbyt dobry humor to już tak jest że woli się świat świadomych snów niż realny, bo w snach jest dużo lepiej, zero zmartwień, masz i robisz co chcesz czyli tak jakby jest lepiej, ale jednak jakoś tak realny świat jest lepszy bo naprawdę istnieje w przeciwieństwie do fikcji, którą jest sen. Sam praktykuję, jak dotąd miałem 2 świadome sny. Aktualnie to zapamiętuje tak gdzieś 2-3 sny z jednej nocy, ale brakuje czasu na sen i na spisywanie ich co trochę mnie ogranicza

Mariuszw13.png
Opublikowano

Czasami jak ma się niezbyt dobry humor to już tak jest że woli się świat świadomych snów niż realny, bo w snach jest dużo lepiej, zero zmartwień, masz i robisz co chcesz czyli tak jakby jest lepiej, ale jednak jakoś tak realny świat jest lepszy bo naprawdę istnieje w przeciwieństwie do fikcji, którą jest sen. Sam praktykuję, jak dotąd miałem 2 świadome sny. Aktualnie to zapamiętuje tak gdzieś 2-3 sny z jednej nocy, ale brakuje czasu na sen i na spisywanie ich co trochę mnie ogranicza

Mi jak już się uda mieć ten sen, to czasami mam rozdwojenie jaźni - nie wiem co się wydarzyło danego dnia naprawdę, a co we śnie.

Na OOBE trzeba mieć sporo czasu, którego mi brak.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

No u mnie z czasem tak samo, polecam do OOBE BrainWave Generator :D prawie zawsze się udaje ;)

"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts ... their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"

lolzor.gif

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@SylverWolf zobacz do mojego pierwszego postu, też miałem problemy z tym rozdwojeniem. Siedzisz sobie, robisz coś i myślisz o tym co było we śnie, w pewnym momencie Ci się zdaje to tak realistyczne, jakbyś to naprawdę przeżył, i nie wiadomo czy to był sen czy prawdziwy dzień.

Powiedzcie mi na czym dokładniej polega OOBE :D

Opublikowano
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksterioryzacja masz tu definicje :D ale zanim zaczniesz na serio to radze coś więcej poczytać ;)

lolzor.gif

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

@ InLoVe/Slayer nie, nie chcę już takich rzeczy praktykować. Wole jakoś to życie w miare normalnie przeżyć :] Według mnie to OOBE to nie żadne wychodzenie z ciała, tylko to wszystko dzieje się w głowie, coś w stylu świadomego snu.

Opublikowano

Też tak kiedyś sądziłem. ;) Trzeba przeżyć żeby zrozumieć B)

lolzor.gif

Opublikowano

Tak się składa,że "kiedyś"(niedawno) praktykowałem OOBE ale przestałem z takiego powodu,że np. podczas zasypiania słyszałem głosy wołające przykładowo moje imię xD No cóż wrażenie opętania tak trochu xD Ale samo OOBE w sobie nie jest złe(bynajmniej ja tak sądzę). Ale jak koledzy wyżej pisali na to potrzeba dużo czasu ;)

1314539894-U88990.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...