Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Święta Już Tuż Tuż.

Black Is Back

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

szkoda mi cie troche ;<

"Gdy twój Bóg, Jahwe, wytępi przed tobą narody, które ty idziesz wydziedziczyć, gdy je wydziedziczysz i zamieszkasz w ich ziemi, strzeż się, byś nie dał się skusić do pójścia w ich ślady. A po ich wytępieniu - byś nie szukał ich bogów, mówiąc: . Nie uczynisz tak wobec Boga swego, Jahwe, bo to wszystko, czym brzydzi się Jahwe i czego nienawidzi, oni bogom swym czynili, nawet swych synów i córki w ogniu palili dla swych bogów." (ks. Powtórzonego Prawa 12:29-31 w przekładzie Biblii Tysiąclecia, II wydanie)

a teraz miłej lektury

http://www.histurion.pl/strona/baza/art/saturnalia_i_ich_zwiazek_z_bozym_narodzeniem.html

i ponownie przeczytaj sobie ten werset z Pisma Świętego. ;-)

troche wiesz, czyli wiesz ile? bo mi sie wydaje ze nic i strugasz kozaka ;].

jakbys wiedzial to bys takich glupot nie wypisywal

masz tu jeszcze cos

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BCe_Narodzenie

i swieta czasowo zbiezne z bozym narodzeniem. poczytaj sobie o chociazby sol invictus

kolejny cytat

Kurwa, KONIEC!!! Znudziło mi się "nawracanie" Ciebie....

Mówie po raz ostatni, nie mają ze sobą związku. Oprócz pożaru w Rzymie, jeśli coś ci to mówi.

Czytałem wikipedie.en nawet, wpisz sobie tam Saturnalia, jeśli choć trochę znasz angielski, zrozumiesz.

Jahwe - Judaizm Judaizm to podstawa chrześcijastwa, gratuluję uwagi!

Saturnalia to doroczne święto ku czci Saturna obchodzone w starożytnym Rzymie.

Saturnalia obchodzono przez kilka dni od 17 grudnia. Było to święto pojednania i równości. Zawieszano wówczas prowadzenie wszelkiej działalności gospodarczej, niewolnicy świętowali na równi z wolnymi. Saturnowi składano ofiary, a orszaki weselących się ludzi zmierzały przez całe miasto na uczty i zabawy. Ojców rodzin obdarzano podarkami - głównie woskowymi świecami i glinianymi figurkami (jako symbol ofiar z ludzi składanych Saturnowi we wcześniejszych czasach).

Troszkę to znaczy tyle, żeby być przygotowanym na takich kretynów jak ty.

Umiesz czytac? SKOJARZENIE a nie wzorownictwo. To wszystko jest mayby, nie na 100%

Zmieniono wprawdzie nazwę na Brumalia, czyli święto przesilenia zimowego, ale tradycje pozostały. W Rzymie przybywało chrześcijan, a obchodzili oni Boże Narodzenie tuż po Brumaliach (zresztą datę 25 grudnia chrześcijanie wybrali, aby zastąpić nią inne rzymskie święto – Sol Invictus, Niezwyciężonego Słońca). Cały czas jednak obchodzono stare święto, aż w końcu związane z nimi zwyczaje przeniknęły do chrześcijańskich obchodów Bożego Narodzenia. - teraz znów mój artykół.

Też mi kurwa Ciebie szkoda. Chcesz coś udowodnić? Pisz na pw, nie dodawaj bezsensownych komentarzy do profilu.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Kurwa, KONIEC!!! Znudziło mi się "nawracanie" Ciebie....

Mówie po raz ostatni, nie mają ze sobą związku. Oprócz pożaru w Rzymie, jeśli coś ci to mówi.

Czytałem wikipedie.en nawet, wpisz sobie tam Saturnalia, jeśli choć trochę znasz angielski, zrozumiesz.

Jahwe - Judaizm Judaizm to podstawa chrześcijastwa, gratuluję uwagi!

Saturnalia to doroczne święto ku czci Saturna obchodzone w starożytnym Rzymie.

Saturnalia obchodzono przez kilka dni od 17 grudnia. Było to święto pojednania i równości. Zawieszano wówczas prowadzenie wszelkiej działalności gospodarczej, niewolnicy świętowali na równi z wolnymi. Saturnowi składano ofiary, a orszaki weselących się ludzi zmierzały przez całe miasto na uczty i zabawy. Ojców rodzin obdarzano podarkami - głównie woskowymi świecami i glinianymi figurkami (jako symbol ofiar z ludzi składanych Saturnowi we wcześniejszych czasach).

Troszkę to znaczy tyle, żeby być przygotowanym na takich kretynów jak ty.

Umiesz czytac? SKOJARZENIE a nie wzorownictwo. To wszystko jest mayby, nie na 100%

Zmieniono wprawdzie nazwę na Brumalia, czyli święto przesilenia zimowego, ale tradycje pozostały. W Rzymie przybywało chrześcijan, a obchodzili oni Boże Narodzenie tuż po Brumaliach (zresztą datę 25 grudnia chrześcijanie wybrali, aby zastąpić nią inne rzymskie święto – Sol Invictus, Niezwyciężonego Słońca). Cały czas jednak obchodzono stare święto, aż w końcu związane z nimi zwyczaje przeniknęły do chrześcijańskich obchodów Bożego Narodzenia. - teraz znów mój artykół.

Też mi kurwa Ciebie szkoda. Chcesz coś udowodnić? Pisz na pw, nie dodawaj bezsensownych komentarzy do profilu.

jak narazie to zadnych argumentow mi nie podales, tylko ja ci rzucam zrodla, ale dobra. mi tez sie juz to nudzi bo to jak gadanie do sciany. w kazdym razie wiem swoje.

p.s zobacz sobie ile osob odchodzi od KK. wiele z tych osob odeszlo chociazby dlatego.

pzdr.

szkoda ze nie mozna z toba porozmawiac na godnym poziomie intelektualnym, bo w glebi duszy, wydajesz mi sie dosc madry :|

@down

tak nic jeszcze konkretnego nie podales

tylko ciagle negujesz to co ja podam wiec pzdr

.

Opublikowano

jak narazie to zadnych argumentow mi nie podales, tylko ja ci rzucam zrodla, ale dobra. mi tez sie juz to nudzi bo to jak gadanie do sciany. w kazdym razie wiem swoje.

p.s zobacz sobie ile osob odchodzi od KK. wiele z tych osob odeszlo chociazby dlatego.

pzdr.

szkoda ze nie mozna z toba porozmawiac na godnym poziomie intelektualnym, bo w glebi duszy, wydajesz mi sie dosc madry :|

Jeśli dla Ciebie tam nie ma argumentow to szkoda. Lub wczytaj sie dokładniej w moje wypociny.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Zamknąć paszcze święta nadchodzą a wy się kłócicie skąd pochodzą a i tak obaj je obchodzicie więc to chyba nie ma różnicy

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Zamknąć paszcze święta nadchodzą a wy się kłócicie skąd pochodzą a i tak obaj je obchodzicie więc to chyba nie ma różnicy

kolego zacznij czytac ze zrozumieniem. napisalem ze nie obchodze swiat. -.-

.

Opublikowano

Piszcie jak spedzacie SW a nie z skad one sie wziely

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...