Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaiya Patcher - Multi Client, No Game Guard

888met

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podstawa czitowania w Shaiya. Patcher dzięki któremu możemy zmodyfikować plik gry aby uzyskać pożądane funkcje. Obecnie większość opcji działa na naszym polskim serwerze.

Dostępne opcje:

• Make Backup - Zachowaj kopię
    Kopiuje modyfikowany plik game.exe do game.bak. Gdybyśmy chcieli przywrócić oryginał wystarczy zmienić rozszerzenie.

• Climb Mountains - Wspinanie po górach
    Można wspinać się po górach - nie jesteśmy blokowani.
    Na polskim serwerze nie działa.

• No Game Guard - Usunięcie Game Guard
    Jedna z ważniejszych opcji. Usunięcie programu anti-cheat: Game Gurad. Dzięki temu możemy używać innych czitów/botów.

• Remove Updater - Usunięcie aktualizatora
    Dzięki temu gra nam się szybiej uruchamia. I nie jest aktualizowana (bo zawsze w aktualizacjach może być nowe zabezpieczenie).

• Anti-Freeze - Usunięcie auto-zamrażania
    Normalnie gdy okno gry nie jest aktywne to gra nie wykonuje naszych poleceń. Dzięki temu nie ma tej irytującej opcji i możemy np. kliknąć, żeby postać biegła i zminimalizować okno - postać będzie biec. Dzięki temu mogą działać boty które działają na zminimalizowanym.
    Ale gdy gramy na dwóch oknach czasem dwie postacie wykonują to samo - co też jest niepożądane.

• Never Outdated Patch - "Nigdy przedawniony"
    Dzięki temu można używać starszych klientów bez aktualizacji. Obecnie dla nas raczej nieprzydatne.

• Multi-Client - Multi-Client
    Najważniejsza opcja. Dzięki temu możemy uruchomić dwa (lub więcej) klientów gry. Możemy przekładać ekwipunek, expić drugą postać itd. Polecam ustawić grę w oknie.

Instrukcja użycia

1. Ściągamy program z załącznika.
  2. Wypakowujemy.
  3. Uruchamiamy plik Shaiya Patcher.exe (w Windows Vista/7 koniecznie z uprawnieniami administratora)
  4. Ustawimy jakie chemy opcje. Ja proponuję:
    proponuje.png
  5. Klikamy Start Patching
  6. W nowo otwartym oknie wybieramy plik game.exe i klikamy Otwórz
  7. Teraz się spatchuje i otworzy się okno z zapisem zmodyfikowanego pliku. Klikamy Zapisz.
    Widzimy, że operacja powiodła się:
    gotowe.png
  8. Grę uruchamiamy z pliku game.exe (a nie przez skrót utworzony przy instalacji). Proponuję zrobić sobie nowy skrót do pliku game.exe.

Download w załączniku:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

Do działanie wymagany jest .NET Framework 3.5. Jeśli nie mamy możemy go pobrać stąd:

Jeśli jest inny błąd napisz w temacie z jakiego korzystasz sytemu, jaki masz zainstalowany .Net Framework oraz wersję gry (możesz to znaleźć w pliku Version.ini w katalogu z grą).

Dowód, że działa:

64969848.jpg

Autorem programu jest: lilprohacker

Oryginalny temat:

Nie ponoszę odpowiedzialności za używanie programu.

//edt

@domincio10 - dzięki za przypomnienie o ptk. 8 i testowaniu Climb Mountains

Możesz podziękować plusem

__

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

cos nie dziala .. -.-

Co nie działa?

Program się nie włącza?

Jaki błąd?

Program nie patchuje?

A może po spatchowaniu nie jest usunięta blokada włączenia drugiego klienta?

A może coś innego? Mam się domyślić?

PS Spróbuj jeszcze raz spatchować. Bo pamiętam, że jak za pierwszym razem spatchowałem to też nie zadziałało, dopiero potem. A teraz testowałem na świeżo zainstalowanej grze i działa od razu.

__

Opublikowano

Wszystko ładnie działa, tylko dodaj, że trzeba włączać przez game.exe w folderze z grą, a nie przez skrót, który utworzył się przy instalacji gry.

Edit: jedyna opcja, która mi nie działa to wspinanie się po górach

Opublikowano

@domincio10:

No tak, trzeba przez game.exe a nie skrót który prowadzi do Updater.exe. Ale to oczywiste :P

Dodałem.

I rzeczywiście wspinanie po górach chyba nie działa. Ściągałem inne cheaty do wspinania po górach i też nie działały. Warto zauważyć, że były dla każdej wersji językowej inne (a dla PL jeszcze nie ma).

Dodałem info.

Moderator mógłby zmienić nazwę tematu z:

Na:

A może podkleić? Bo to taka podstawa: multiclient (nawet jak ktoś nie chce czitować to multiclienta by chciał) i usunięcie GameGuarda.

__

Opublikowano

+ za działający bez problemów na PL antifreeze :P

Opublikowano

Warto zawsze podać autora tematu na EP.de no chyba że sam pisałeś programa w co wątpie +.

ANIMA LIBERA! :P

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

JUŻ W NIC NIE GRAM I NIE ODPISUJE, ELO

:D

Opublikowano

Warto zawsze podać autora tematu na EP.de no chyba że sam pisałeś programa w co wątpie +.

No przecież podałem! I link do epvp i autora.

Spoilera nie zauważyłeś? Po to w spoilerze bo jak by ktoś chciał wziąć z epvp to by tam wszedł, a jak wchodzi tu, to go interesuje tu (a nie temat). Tak więc spoiler jest tylko dla zainteresowanych szczegółami.

Tak jak i z instalacją .Net Framework było w spoilerze, to było pytanie dlaczego nie działa - a rozwiązanie to instalacja .Net. Dlatego wyciągnąłem ze spoilera na wierzch. Ale początkujących chyba mniej interesuje autor i obcojęzyczne forum?

__

Opublikowano

No przecież podałem! I link do epvp i autora.

Spoilera nie zauważyłeś? Po to w spoilerze bo jak by ktoś chciał wziąć z epvp to by tam wszedł, a jak wchodzi tu, to go interesuje tu (a nie temat). Tak więc spoiler jest tylko dla zainteresowanych szczegółami.

Tak jak i z instalacją .Net Framework było w spoilerze, to było pytanie dlaczego nie działa - a rozwiązanie to instalacja .Net. Dlatego wyciągnąłem ze spoilera na wierzch. Ale początkujących chyba mniej interesuje autor i obcojęzyczne forum?

Sory faktycznie nie zauważyłem, bez bulwersacji.

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

Opublikowano

Jak próbuje otworzyć przez Shaiya.exe to pokazuje mi się taki błąd:

Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk Kontynuuj,aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbe kontynuacji.Jeśli klikniesz przycisk Zamknij, aplikacja zostanie zamknięta. - Nastąpiło przepełnienie w czasie wykonania operacji arytycznej.

Może ktoś pomóc ?

Opublikowano

Masz

Do działanie wymagany jest .NET Framework 3.5. Jeśli nie mamy możemy go pobrać stąd:

?

Jak dalej wyskakuje to service packi najnowsze też zainstaluj może bo w większości tych hacków wszystkich tego wymagają.

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pobrałam oba, zainstalowałam program i nic. Nie mogę nijak uruchomić Shaiya Patcher v107. Pokazuje mi nad nim ikonkę pustej kartki. .NET Framework 3.5 zainstalowałam ale nic się nie zmieniło. Co robić? Proszę o szybką odpowiedź.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam taki problem ze gdy pobralem shaiya patcher to gdy go wypakowuje jest ikona bialej akrtki i musze otworzyc ja jakims programem. A gdy robie do niego dopiske .exe to wyskakuje mi problem z 32bit i 64bit poniewaz mam windows 7. prosze o pomoc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...