Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wiadomość] Yitian2 & Remia - Zaatakowane

escapeuni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Serwery Yitian2 oraz Remia, zostały zchakowane przez dwie osoby, jeden z nich to Xan4ey (polak) a drugi FunFun (Turek). Dzisiaj dokonali włamania, oczywiście skasowali konta GM, większość itemów została wyczyszczona z bazy, osobiście rozmawiałem z FunFun, podobno szykują własny serwer, a to włamanie było tylko dla zabawy. Ogólnie na serwerze było małe zamieszanie, np: dostałem Hwanga i 99lvl za to że tłumaczyłem co piszą gracze (z pl na eng)

Screen www

592a81e65165f_post-63484-0751726001287357403_thumb.png

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A wszystko to podejrzewam zwykła manipulacja administracji serwera :) Po prostu nie umiejętne wprowadzanie zmian na serwer spowodowało Skasowanie 33% bazy a Administracja nie chcąc ponosić za to odpowiedzialności Wmyśliła całą bajkę z hackerami, tym samym robiąc sobie świetną reklamę Nowego serwera, Bo zapewne Prira to kontynuacja Yitiana. Tak myślę. (:

beznazwyie.jpg

Opublikowano
Dzieki za pliki strony ;) Wykorzystamy :P

O co chodziło mu jak to pisał ? Że wykorzysta pliki serwa żeby lepiej działał jego ?

Czy może na stronce była cała baza z pasami do kont ja akurat miałem takie jak na PL

Opublikowano

on napisal iz zawinol 33%bazy danych z yitiana i dzis o 18 ma ruszyc ten serwer ich2 a oni poprostu skorzystali z plikow bazy danych i yitian2 juz nie powstanie konta gm skasowanel nic nie zrobia;d ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Neono dokładnie... koledzy z podwórka xP Anell to też bardzo możliwe (nie chce mi się wierzyć że Turek i Polak się dogadał) Osobiście nie chce mi się wierzyć że tak dobrze postawione serwery zostały zhackowane ... chociaż gdyby to była prawda to Polak wszystko potrafi (nie mówiać o Turku)...

nirvanablackbynirvana88.png

22617.gif1457.png

34952.png31628.gif

877.png7748.jpg

9227.gif34300.png

7539.jpg21179.gif

Opublikowano

Ludzie! To wszystko to jedna wielka ściema, nic więcej! Nie ma żadnych hackerów. Ma to odwrócić naszą uwagę, kiedy to w tym czasie naprawią serwer i wszystko wróci do normy pod tą samą nazwą, bądź pod tą drugą, czyli Prira. Chyba tylko małe dzieciaczki wierzą w takie wymyślne bzdury... Radzę wam się wreszcie obudzić i myśleć logicznie <_<

Dawaj sobie co chcesz mnie to zwisa.

Opublikowano

To nie żaden turek i polak tylko polak i polak :)

Wystarczy się przyjrzeć i już widać że to dwóch polaków B)

@UP

Myślisz, że hack na serwer jest niemożliwy?

Jak by to zrobił team Yitain2 to byliby durniami jakich jeszcze nie widziałem :)

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

Opublikowano

Użyli tłumacza google ,żeby jakoś wyglądało to na Turecki ^^ Po prostu zepsuli serwa usuneła im się część bazy i teraz ,żeby jakoś się nie tłumaczyć to zostali ''hackerami'' ^^ A autor tematu dostał hwang i 99lvl :) Brawo !!!! Ciekawe .... wrzucisz ss,a z itemem i 99lvl ?? Jeśli nawet ukradli to wystarczy ,że z Yitiana2 pójdą na policje itp :) Przeciesz to hacking , kradzież ... I odrazu jeszcze na autora tematu pójdzie , że brał w tym udział i dostał ''przedmioty wirtualne '' jakie chciał ^^ Pozdrawiam to moje zdanie :)

@Edit

Z chęcią zagram na tym ''Prira.pl'' :) Jak będzie podobny do Yitiana2 lub taki sam to wiadomo , że to oni...

Daj + jak możesz :) To nic nie kosztuje :)

Wejdź na http://pajacyk.pl/ i kliknij w brzuszek pajacyka :) Nakarmisz głodne dziecko , a to nic nie kosztuje :)

Opublikowano

@UP Popieram.

Bajeczke wymyślili że Polak z Turkiem sie dogadali razem, właśnie jak wspomnial Neono, Koledzy z podwórka....

Dużo osób nie chciało grać na Remi bo to była kontynuacja Yitiana i teraz będą inni gracze myśleć że to nowy serwer a to tylko "troszke" zmieniony Yitian/Remia.

Pozdrawiam.

Lancer

:[

Opublikowano

Oby Panowie pseudohackerzy nie skończyli (albo raczej skończyli) jak inny pan, który bawił się w okradanie itp. Nikt nie jest w sieci anonimowy :>

Privy sa nie legalne kurwa!

65994253024037513199.png
Opublikowano

O co chodziło mu jak to pisał ? Że wykorzysta pliki serwa żeby lepiej działał jego ?

Czy może na stronce była cała baza z pasami do kont ja akurat miałem takie jak na PL

Dokładnie o to :) Amen że ja mam inne :P

Opublikowano

@UP

Myślisz, że hack na serwer jest niemożliwy?

Jak by to zrobił team Yitain2 to byliby durniami jakich jeszcze nie widziałem :)

No i tacy właśnie są - głupcy, durnie, tchórze i nieodpowiedzialni ludzie. Co tu dużo mówić, wiem coś o dedykach sam jeden miałem i powiem, żeby włamać się do bazy danego serwera dedykowanego, bądź globala trzeba posiadać bardzo duże umiejętności, a jeśli już ktoś odważył by się włamać do DDoS'a, to dałoby się odzyskać utracony serwer umiejętnościami techników, lecz musiałoby to nastąpić w bardzo szybkim czasie, by programista/hacker nie zdążył zmienić wszystkich danych dostępowych do bazy danych. Podobnie było kiedyś z globalem PL, nastąpiło włamanie na serwery DDoS (ale tam team jest zorganizowany) i po jednym dniu udało się przywrócić wszystko do normy. Serwer dedykowany to są duże pieniądze, a team Yt2 raczej posiada jakąś tam inteligencje i nie pozwoli sobie, by byle kto włamywał im się do bazy i robił rozpierduchę na serwerze... Mówię wam to wszystko to jedna wielka bzdura.

A tobie autorze tematu jeśli wszechmogący GM dał tą zbroję hwang i level 99 to nie spuść się na monitor za szybko bo i tak serwer będzie cofnięty o kilka dni lub w najgorszym przypadku gra na serwerze zacznie się od początku.

Dawaj sobie co chcesz mnie to zwisa.

Opublikowano

no i sie doigrali. nie wydaje mi się żeby to była bajeczka...

na yitianie mieli zawsze w dupie ludzi, wiec gdyby coś zjebali to powiedzieli by że dyski sie popaliły albo coś jak niegdyś bywało, że to nie ich wina...

dzieci by płakały przez tydzień, w nagrodę leciały by bany... po banie zaczęli by grać od nowa i by się skończyło. serwer bez administracji nie ma prawa bytu,

najbardziej denerwuje powolne niszczenie czyjejś pracy, nie skasowanie wszystkiego w h... wiec nie bez powodu jak to pisali 1/3 itemkow zniknęła

remia ? nie znam ale pewnie nie lepsi.

pozdro dla kolegów hackerów :D

Opublikowano

Tak, tak. I myślicie że podali by nazwę serwera który zamierzają zrobić?

Żeby się na nich mścili, albo podali właścicieli Priri (lame name) do sądu?

Z pewnością =d ..

Opublikowano

hmm nie wydaje mi sie zebym wydal na to kase czy cos ale po jakiego h*** hackowali server (jesli to prawda) ale jesli nie to mogli napisac o tym ze sie cos zepsulo a nie o jakis hackerach i pytanie dlaczego remia nie dziala????????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...