Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komputer

duel44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haha nie no, nie pieprz mi głupot kolego, Palit to tylko propozycja.

9800GT nie wyrobi w GTA 4?

To chyba ja mówię o 9800, a ty chyba o 7600GS.

Wiesz to dziwne bo mój kuzyn ma właśnie takie Nvidie ( GeForce ) i jakoś bez problemu wyrabia mu na GTA 4.

"Poczytaj w internecie..."

Właśnie tym się różnimy.

Ty opierasz się tylko na opiniach z internetu.

Ja natomiast opieram się głównie na doświadczeniach własnych i moim znajomych informatyków, potem na opiniach z internetu.

PS

GeForce tej samej karty również kosztuje około 400zł ( teraz chyba mi nie wmówisz, że GeForce to najgorsza firma ? ).

P

@valenar

Wyjaśnij mi czemu?.

Lepiej kupić dwie mocniejsze niż jedną też mocną, ale w porównaniu do Nvidi GeForce 9800GT nieco mocniejszą (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodziło).

Na tych 2 kartach zdziała więcej, niż na tym jednym Radeonie.

Nie czytasz ze zrozumieniem. Dobrze, załózmy te dwie karty od GeForce 9800gt. Nie bedą one tak wydajne jak GeForce 460GTX. I nie poradzą sobie z odpalonym GTA IV + 10 clientów silka. Co innego z GTX-em 460. Ma wiekszą moc i jest wieksza szansa ze on sobie poradzi. I nie opieram sie tylko na opiniach z internetu. ;). I te dwa "gieteixy" nie zdziałają wiecej, tylko dlatego ze maja wiecej pamięci. Tutaj pamieć akurat ma niewielkie znaczenie. Większy wpływ na wydajnosc ma taktowanie rdzenia i pamieci karty, oraz szyna pamięci.;)

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie czytasz ze zrozumieniem. Dobrze, załózmy te dwie karty od GeForce 9800gt. Nie bedą one tak wydajne jak GeForce 460GTX. I nie poradzą sobie z odpalonym GTA IV + 10 clientów silka. Co innego z GTX-em 460. Ma wiekszą moc i jest wieksza szansa ze on sobie poradzi. I nie opieram sie tylko na opiniach z internetu. ;). I te dwa "gieteixy" nie zdziałają wiecej, tylko dlatego ze maja wiecej pamięci. Tutaj pamieć akurat ma niewielkie znaczenie. Większy wpływ na wydajnosc ma taktowanie rdzenia i pamieci karty, oraz szyna pamięci.;)

musisz dodać jeszcze ilość potoków i jednostek SP i model rdzenia z tego co wiem 8800u-GTX/9800gt stoi na g92 dla porównania 250gts ma taki sam rdzeń tak że 8800 ultra gtx(+) po dodatkowym oc (model ultra ma standardowo wieksze takty) może okazać się szybszy od 250gts

Ale mimo wszystko lepszy bedzie jeden 460GTX niz 2x9800gt/2x8800gtx+

Opublikowano

Witam, ja również mam pytanie...

Ile silków udźwignie mi komp z parametrami:

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 275 (ona ma jakoś 756 mb)

Procek: Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz

RAM'u mam 4GB, ale z racji tego, że mam Win XP, to wykrywa tylko 3.25GB.

Płyta główna: Gigabyte GA-EP45-UD3LR

Dysk Twardy: Seagate Barracuda 7200.12 1TB

A internet 6mb, jeżeli to ma jakieś znaczenie

Proszę o odpowiedź =]

Opublikowano

Nie polecam laptopa lepiej kupić stacjonarnego kompa, zapłacisz miej za wydajniejszy sprzęt. 6GB RAM powinno wystarczyć polecam też procka Intela i7 4x3.06, jest cholernie wydajny. W sprawie karty się nie wypowiadam, bo na krtach się nie znam ;)

| AMD Athlon II X4 2.80GhZ | 4GB RAM | GeForce GT 220 1GB DDR3 |

Opublikowano

@up

A wiesz, że są różne RAM'y i różne Intele i7?

Naprawdę się rozpisałeś.

Sahraim

Jeśli liczysz na korzystanie płynne z internetu to około 7 silków.

10465336176777382411.png
Opublikowano

Jak ja kocham sprzeczki o sprzęt na forum...

Powiem Wam tyle, racje zawsze ma ten kto śledzi nowinki techniczne i interesuję się sprzętem. Często czyta fora techniczne, potrafi podkręcić procesor. W dzisiejszych czasach wszyscy "znajomi informatycy" to przysłowiowe dupy. Może i komputer złożą, internet skonfigurują ale na tym kończy skończy. Oczywiście bez obrazy dla tych prawdziwych informatyków z zawodu i zapaleńców sprzętu którzy się naprawdę na tym dobrze znają. Sam zajmowałem się sprzętem i mogę Ci polecić - poszukaj na forach internetowych najnowszych porad typu "komputer do 2600zł" albo "jaką konfigurację wybrać". Oni Ci dobrze doradzą co musisz kupić, żeby się nie spaliło po miesiącu przez zbyt słaby zasilacz złej marki np..

Co do internetu.. Smiech na sali.

1 ribot na clientlessie zabiera okolo 1kb na sekunde. 1 kilo bit czyli okolo 1024 bitów, nie bajtów.. Czyli możesz ustawić sobie 40 botów, ściągać film i walić konia i i tak żaden filmik na xxx Wam nie zatnie...

Silk bez clientelssa zabiera moze 2 do 3 razy tyle co wciaz nie jest dużą wartością. Wszystko sprawdzałem w firewallu eseta.

sygna1o.jpg

Opublikowano

SonYuo Tu masz racje :)

Myśle że temacik nie ma co dalej funkcjonować bo propozycji juz ma tyle że kompa (zdobędzie) na 100%

k2i73k.gif
Opublikowano

Jak komputer jest sprawny to nic się nie grzeję, moj stary piecyk w wakacje ciągnął 3 SRO + Torrenty caly tydzien z jedną przerwą i nawet się dobrze nie nagrzał.<BR>A komp to muzeum 1 rdzeń 1,8Ghz @ 2,3Ghz i te 2GB Ramu. Dobry Cooler dla bezpieczeństwa, a jak sie bedzie grzal to plyta glowna sama wyłączy PeCeta.<BR>Ale do tego czynu stacjonarka tylko i wyłącznie, laptopy sie nie nadają, chociaż moj też sobie radził 2x 1,7 Ghz chodził po 3 dni po 24 godziny , pozniej dzień przerwy i znów z silkami włączonymi i działa do dziś. Tak więc komputer za 2,5k z AMD 4-ero rdzeniowy, porządna 4GB pamięc RAM, i w miarę porządna karta graf.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jeśli chodzi o ilość silków (clientów odpalonych w 1 czasie) to na przestrzeni lat jak gram w tę gre to zauwazylem, ze liczy się tak naprawdę ram. Oczywiste jest to, ze nie wykorzystasz wiecej niz 4gb bo system tego nie obsłuży. Na drugim miejscu procesor a na trzecim karta graficzna, żeby nie cieło ;)

a zaś jeśli chodzi o nowsze gry to jest odwrotnie. Na 1 miejscu karta graficzna, na drugim procesor a na końcu ram i dysk twardy. Z tym, że te ostatnie dwa elementy mają wpływ tylko na szybkość ładowania się gry.

sygna1o.jpg

Opublikowano

Za PC zapłacisz dużo za prąd:)... 550 Watowy zasilacz bd robił 24/7 ze 200 zł na jedna opłatę mój 320 robił 130 jak liczyłem... więc to trzeba wypośrodkować kupić kompa za 2k i płacić co miecha 200 zł na prąd czy kupić lapka i płacić 100... np.

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Tylko weź pod uwagę to że teraz takie zasilacze nie pobierają maksymalnej mocy tylko tyle ile jest potrzebne, aby komputer poprawnie funkcjonował. Czyli taki 550W zasilacz nie musi ciągnąć w cale tych 550W tylko może wystarczyć np. 250W.

Sig.png

Opublikowano

No tak, ale dolicz do tego też monitor:) i tak wyjdzie lapek bardziej energooszczędny. A do mulit bottingu to tylko bot z cl :) więc lapek da rade ale jak długo ? musi mieć dobre chłodzenie zewnętrzne.

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Cl to tylko rusro lub phbot xD Bardziej ekonomiczny jest lapek, który nie jest przystosowany do pracy ciągłej i nie jest tak wydajny. Stacjonarny tańszy i lepszy; rachunek wyższy będzie, owszem - ale nie będziesz musiał nowego kompa kupić po miesiącu

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

to odswieze temat bo widze ze 2 dni nikt nie pisze a jak mino ze 4 to bedzie zara wielki spam czemu odkopujesz a wiec muj kompoter chodzi 24/7 i juz tak z pol roku nie wiem ile tam ciongnie itp rachunek nie jest taki duzy ale chyba jakos to sie wlicza ze nie widac poniewz przychodzi on co 4 miechy wiec to nie problem otoz problem jest taki muj aktualny komp chodzi 24/7 i albo sie juz przegrzewa czy co bo monitor sie wylancza i mam pytanie czy inny komputer jak bendzie chodzil 24/7 tez bendzie tak wariowal ?

angeludanyd.jpg
Opublikowano

nie sądzę, o ile kupisz wytrzymałe części (popytaj) staraj się unikać wszelkich o/c kup dobre chłodzenie i wiatraki wytrzymały sprzęt i jazda :D W serwerowniach chodzą non-stop i się nic im nie dzieje...

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...