Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komputer

duel44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz ostatnio mam zamiar zainwestowac w nowy komputer i mam pytanie jakie staty powinien miec komputer na odpalenie od 8-10 silkow i zeby jeszcze w tym samym czaise robic cos na necie ? jest to dla mnie wazne poniewaz chce miec wlasne party i mam pytanie czy komputer z takimi statami wystarczy 4 gb ramu procek 3,2 gh 2rdzeniowy karta 1gb (nie znam sie na nich wienc napisze tak) jesli to co napisalem to brednie prosze podac mniej wiencej jakie powinien miec staaty uprzedzam ze chodzi o lapopa i nie wiem czy np zintegrowana (czy jakos tak) karta graficzna odali mnie od mojego celu odpalenia 8 silkow xD

wienc jesli ktos ma takiego laptopa na kturym idzie mu 8 silko to porsze o napisanie jego statystyk :D

angeludanyd.jpg
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

laptop O_o ?

Potwór jakiś..

napiszę +/- stacjonarny

ok. 8GB ram

procek najlepiej 4x3.0 przy pracy wydajnościowej lepiej więcej rdzeni niż zegar mieć lepszy

grafa: wydajna nie musi być jakaś mega i tak będziesz miał na hide

co do lapka to cena będzie zbyt wysoka na 100% stacjonarny już będzie w *** drogi a co dopiero lapek :O

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

laptop O_o ?

Potwór jakiś..

napiszę +/- stacjonarny

ok. 8GB ram

procek najlepiej 4x3.0 przy pracy wydajnościowej lepiej więcej rdzeni niż zegar mieć lepszy

grafa: wydajna nie musi być jakaś mega i tak będziesz miał na hide

co do lapka to cena będzie zbyt wysoka na 100% stacjonarny już będzie w *** drogi a co dopiero lapek :O

8gb ramu O.0 nie znam sie zbyt ale windows 7 nawet nie obsuguje takiej ilosci z tego co wiem to kolo 5 obsluguje chociaz nie jestem pewien :P

teraz mam takiego kompa stacjonarny 1,5 gb ram karta graficzna kolo 512mb procek 1,6gh xD i leco na nim 4 silki lecz nic nie mozna robic wtedy na nim a jak so 3 to spokojnie moge na necie posiedziec :D

angeludanyd.jpg
Opublikowano

4-5gb ram w zupełności wystarczy.

Karta jakakolwiek z 1024mb

Co do procka to powinien wystarczyć 4rdzenie po jakieś 2.2GHZ

Taki komp około 3000zł-4000zł

10465336176777382411.png
Opublikowano

4-5gb ram w zupełności wystarczy.

Karta jakakolwiek z 1024mb

Co do procka to powinien wystarczyć 4rdzenie po jakieś 2.2GHZ

Taki komp około 3000zł-4000zł

nawet jesli bendzie to na lapie ?

angeludanyd.jpg
Opublikowano

Z laptopem może być gorzej.

Będzie Ci się przegrzewał i może się przez to spalić, a w między czasie sam się będzie wyłączał.

Jeśli chcesz bocić 24/7 to stacjonarny, laptop całkowicie odpada

10465336176777382411.png
Opublikowano

http://allegro.pl/potezny-hp-dv7-quad-i7-4giga-500hdd-gt230-i1260229997.html czy taki wystarczy lub taki http://allegro.pl/hp-dv7-3105sw-17-3-led-2x2-1ghz-4gb-500gb-ati-win7-i1259676539.html ? jesli chodzi o to ze bendzie sie grzal

to zorganizuje se tako podstawke z 8 wiatrakami xD moj brat cioteczny ma i komputer sie nie grzeje wcale chociaz puszcza po 6 silkow i nic oczywiscie ma slabszego kompa niz ten o kturym mowicie

angeludanyd.jpg
Opublikowano

O mój Boże... NIGDY, ale to NIGDY nie kupuj z allegro gotowych lapków ! :angry:

Może i się nie znam na lapkach, ale za 3k możesz mieć i7 lub sześciordzeniówkę AMD na stacjonarnym. Oprócz tego nie kupuj u gościa, który dodaje zegary to jak mówić, że gdy 2 samochody jadą 50km/h to oba jadą 100 km/h żenauła xD

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

jakie 8gb ram Oo. Zadna gra mu tyle nie wykorzysta. 4gb w zupełności wystarczy. Co do karty graficznej i procka - Amd Phenom II X4 955 rev.c - latwo podkręcic. Karta graficzna: GeForce 460GTX od MSI albo Gigabyte^^. No i oczywiście mocny zasilacz, jakis firmowy 550W++ ( bequiet, fortron, chieftec ).

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

na cholerę mu 460GTX o.O

mam 1,5GB ram 1 rdzeń i ciągnę 2 silki gdy mogę coś robić mam GeForce 5900GT. Więc 4GB ramu DDR 3 powinny niby dać radę, ale przy 10 clientach możesz mieć małą płynność itd.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

no to powiedzcie panowie ile taki powinien miec ja uwazam ze 4gb ramu karta graficzna 1gb geforca procek z 2,6 2rdzeniowy ? jak myslicie taki wystarczy na uciongniecie 8 silkow oczywiscie chodzi o lapka

angeludanyd.jpg
Opublikowano

proc nie wyrobi. 4 rdzenie minimum i napisz w pogaduszkach, aby Ci złożyli z części, bo na allegro te gotowce to noname albo tandeta

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Jakbyś chciał takiego gotowca jak podałeś te 2 z allegro, to ten pierwszy napewno to uciągnie. Jedyne co to popatrz na innych portalach lub w sklepie w mieście a napewno wyjdzie znacznie taniej.

vinners.png

Flash xbox 360 do najnowszej wersji iXtreme LT + 2.0 w Bartoszycach

Wszystkie napędy tylko w wersji PHAT

Info na PW lub GG

Opublikowano

Ta opcja z HP DV7-3105SW za 2999zł odpada.

Zbyt mało pamięci ma karta graficzna żeby uciągnąć 8 silków + Twoje siedzenie na internecie.

Co do opcji drugiej czyli HP DV7 QUAD I7 ogólnie jak na laptopa to dobry, jednak może mieć problem z tym procesorem 4x1.6

Jakbyś znalazł tak 1.8-2.0GHZ na 1 rdzeniu, a najlepiej to 2.2GHZ na 1rdzeniu to byłoby dobrze.

Oczywiście wszystko zależy od tego ile pieniędzy chcesz włożyć w tego laptopa.

Jednak jak pisałem, znajdź podobnego do tego opcji HP DV7 QUAD I7 jednak z procesorem gdzie na 1 rdzeniu jest około 1.8 lub więcej GHZ.

Dasz nie dużo więcej, ale wystarczy na dłużej, będzie mocniejszy i bardziej wydajniejszy.

Około 200zł więcej, może trochę mniej.

Co do przegrzewania się.

Też miałem do laptopa chłodzenie 5 wiatraczkami

Mimo wszystko części przegrzewały się, aż w końcu się spalił:D

Może dlatego, że to był troszkę stary laptop.

10465336176777382411.png
Opublikowano

Najlepiej weź z gwarancją niezłą jak się spali to wymienią. Ciągnij nim 24/7 to co najmniej raz na rok się spali

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

w piątek tydzien temu kupiłem nowego kompa - cudo : )

24silki ze srednimi lagami ... dc bylo bo net siadał ^^

4x 2,93Ghz 4GB Ramu : )

Nick: iLoveIt

Lvl: 115 xD

Build: Bowman STR

Guild: Polish_Pride

Server: Iridium - (Ang) GrindRoad :D

Opublikowano
http://allegro.pl/laptop-hp-dv6-2167-i5-430m-4gb-500gb-gf-gt320m-1gb-i1265516971.html taki mi jeszcze przypadl do gustu ale nie mowilem ze zamierzam kupowac na allegro ja tylko patrze modele itp jesli chodzi o cene komputer bede mial sprowadzany z usa wienc cena bendzie mniejsza i to sporo i straszycie mnie tym ze sie tak ostro przegrzewajo muj znajomy z gildi ma lapka i ciongnie na nim 6 silkow mowil ze sie troche grzeje ale tak to sie mu jeszcze nie spalil wienc nie wiem co mam myslec chcial bym laptopa poniewaz pc juz mi sie strasznie znudzil i zmeczyl dlatego wole laptopa ostatnio coraz wiecej osob je chwali ale jak sie tak grzejo to niewiem ;/
angeludanyd.jpg
Opublikowano

eh, laptop nie wyrobi. to multibottingu 24/7 potrzebny jest PC. Za 2,5-3k zl mozesz miec porzadny pc. W tej cenie kupisz sredniego latopa - o wiele gorszego od pcta^^

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

Opublikowano

Co? 2,5-3k wtf, kolega ma kompa za 1100 z allegro i odpala 20 bez problemu... za 2,5 tyśia to by 50 odpalał chyba...

A i ten gotowy zestaw co podałeś wyzej.. to zal jak ost planowałem kupić porządny komp i liczyłem ile by mnie wyszło nie chce mi się już szukać specyfikacji, ale jak ktoś bd chciał ok. Płyta główna 400, 8bg ramy 450 i 400-450 - procek i3, z zamiarem zmiany na i i7 jak potanieją

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Chyba Cię.... zasilacz: 300zł minimum, obudowa 100zł minimum, karta 400zł, proc to zależy do wyboru do koloru, ram 400zł 6GB około DDR 3 ofc Goodramu, no licząc, że masz monitor już i klawię i myszkę. W sumie jest to 1200zł + procek

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

" Vallenrod

Co? 2,5-3k wtf, kolega ma kompa za 1100 z allegro i odpala 20 bez problemu... za 2,5 tyśia to by 50 odpalał chyba...

A i ten gotowy zestaw co podałeś wyzej.. to zal jak ost planowałem kupić porządny komp i liczyłem ile by mnie wyszło nie chce mi się już szukać specyfikacji, ale jak ktoś bd chciał ok. Płyta główna 400, 8bg ramy 450 i 400-450 - procek i3, z zamiarem zmiany na i i7 jak potanieją "

???

To ja w takim razie powinienem odpalic 50++...

ODPALIĆ a grać to jest inna bajka bo odpalić silków to ja sobie moge 50 ale zalogować to już się dało nie będzie......

Tym bardziej że BOT też sobie podjada parametry....

A co do laptopa to tak jak koledzy wyżej lapek nie uciągnie 24/7 ;/

Sorry ale oni mają racje nawet żadne podstawki ci nie pomogą

A tak poza tym czemu nie PCet? za klawiature,myche,monitor,głosniki dasz 400zł tak średnio za lepszy sprzęt

licząc ze kupisz używany LCi za 150zł

nową myche 25 optyk

klawiatura 30 dość dobra

głosniki creative 2.1 100 zł około

A co do jednostki to proponuje złozyć samemu :) Wiesz na czym stoisz ;p

k2i73k.gif
Opublikowano

Eh, nie rozumiem - komp za 1100zl nie uciagnie tyle silków. Musi miec mocny procesor i karte graficzną. A ram 6gb i tak nie wykorzysta^_^. Moj ma 2gb Ram, Geforce 8600GT 512mb i procka 2 rdzenie 2.66ghz i ciagnie ledwo 4-5. ;)

CS GO PLAYING

Global Elite

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...