Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no, nie mam zamiaru wagarowac

38FE15932771051EC2F9661EFB6F1484.png

kotylion2.gif

Witaj, jeżeli czytasz ten tekst, to masz zaszczyt pomóc pewnej stronie, która też pomaga, lecz kotom.

Wklejając tego gifa, wyżej pomagasz promować stronę kotylion.pl która pomaga kotom.

Opublikowano

Ja już dziś na ostro zacząłem piątką z aktywności ( j. niemiecki ), jutro 2 matmy, więc kartkówka na 95%, a facet już dziś zaczął lekcję tekstem "Chyba nie ma sensu przeciągać" co zawsze oznaczało kartkówe xD LO.. B)

Opublikowano

Hehe ^^ .. UP ale macie xD ...

@Topic

Jeśli dobzre się uczyłeś z Matmy to nie musisz słuchać na lekcji ^^ Tak jak ja ;D, z tą samą babką mialem 6 w 4kl a teraz 3 xD

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

Widze że koledzy chcą pocieszyć ale ja nie będę owijać w bawełne.Dobrze że zdajesz sobie sprawe że nie dasz rady bo jest PRZEJEBANIE.Pierwsza klasa gim to jakaś masakra! Trzeba takich cudów się uczyć że całe godziny nad tym spędzałem.Przygotuj się psychicznie i znajdź sobie korepetycje.

Współczuje Ci że idziesz do gimnazjum,ja już dawno przez to przeszedzłem.Trzymaj się i bądź twardy,może dasz rade!

</ronia>

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Ja jakos ani 1min nie przeznaczylem na Matme i było OK

A na testy ściągi

@UP

To widać, że nie jesteś dobry z matmy, u mnie w klasie nikt nie narzekał, kazdy się bawił jak chciał, nie było 45min lekcji a 20 bo zawsze gadalismy xD

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

Widze że koledzy chcą pocieszyć ale ja nie będę owijać w bawełne.Dobrze że zdajesz sobie sprawe że nie dasz rady bo jest PRZEJEBANIE.Pierwsza klasa gim to jakaś masakra! Trzeba takich cudów się uczyć że całe godziny nad tym spędzałem.Przygotuj się psychicznie i znajdź sobie korepetycje.

Współczuje Ci że idziesz do gimnazjum,ja już dawno przez to przeszedzłem.Trzymaj się i bądź twardy,może dasz rade!

</ronia>

nie no ty chyba sobie jaja robisz...loool przejebanie w 1 gimnazjum??? Spedzales godziny na uczenie sie?? Albo to zart albo ty jestes uposledzony...to jak ty uwazasz gimnazjum za "Przejebanie" to ciekawe co powiesz na liceum jak tam jest przejebanie lool

Opublikowano

Omg, chyba napisał że to ironia, nawet bez tego wiadomo, że jego post jest ironiczny...

@up

A jak jest z matematyką?

Omg x2, kilka postów wyżej napisałem posta w większości dot. matematyki, za którego mi podziękowałeś. Tak krótką pamięć masz...

@Top

Jak już mówiłem, gimnazjum to cały czas powtarzanie, 1 klasa - powtórka z 6 klasy podstawówki, 2 klasa - tu dochodzi troszkę więcej + utrwalanie/uzupełnianie materiału z 1 klasy, 3 klasa - powtarzanie wszystkiego do egzaminu końcowego, który jest banalny. Tak na prawdę cały materiał z gimnazjum można opracować przez niecały rok i wiedzieć więcej niż dowiesz się przez te trzy lata, w gimnazjum to wszystko jest rozwleczone. Więc, drugi raz Ci mówię, nie masz się czym martwić, przez gimnazjum dosłownie się "przelatuje" i głównie liczy się tam dobra zabawa. W szkole ponadgimnazjalnej tak na prawdę zaczynają się schodki.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

w 2012 i tak bedzie koniec świata, szkoda czasu na nauke lepiej se porządnie strzepac.

Opublikowano

</ronia>

Hahaha, dawno się tak nie uśmiałem xD

A w tej bajce był smok ? :P

Jest dokładnie tak, jak 2xup napisał. Nie masz czym się martwić. W Gim. liczy się zabawa ^^. Czasem przeczytaj powtórzenie w książce, albo ostatni temat i będzie Git B)

Opublikowano

@UP to ironia kurwa!!!!! -.-Nawet to napisał...chyba, że korzystasz dalej z deflection to nie widzisz -.-

Opublikowano

Nawet jeśli tego nie widzi, to chyba przeczytał mojego posta, w którym powiedziałem, że to jest zwykła, czysta ironia.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

J wlasnie zaczolem 2 kl gimnazjum :P nie masz sie czym martwic nas tez tak straszyla ze hoho a 1 gim to tylko powtorka z calej 6 klasy ;> ale zalezy tez jaka macie nauczycielke ^^ nie ma sie czego bac ; ]

Opublikowano

w 2012 i tak bedzie koniec świata, szkoda czasu na nauke lepiej se porządnie strzepac.

Nie przejmuj się szkołą.

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
Opublikowano

Oj tam, nie jest aż tak strasznie, to wszystko zależy od twojej pamięci, po jakimś czasie nauczysz się wszystkich symboli samoistnie i używanie ich nie będzie problemem. Zawsze można też użyć układu okresowego na lekcji(nie mówię o sprawdzianach).

W gimnazjum tak na prawdę nie ma trudnych przedmiotów. Biologia łatwa(wystarczy, że coś o tym wiesz i słuchasz na lekcji), fizyka to samo, cały czas będziecie robić jakieś zadania przy tablicy, więc wszystko się utrwala, język polski nie jest aż taki zły, jak nie masz problemów z pisaniem np. wypracowań to nie będziesz miał problemów(czasami coś na pamięć, czasami przeczytać jakąś lekturę), historia fajna(jeżeli masz dobrego nauczyciela, który umie opowiadać to historia będzie jednym z ciekawszych przedmiotów), dat aż tak dużo nie ma jak w technikum/liceum, geografia tak samo, jak znasz się trochę na mapie itp. to nie masz z niczym problemu, a resztą się nie musisz przejmować, tj. informatyką(cały czas wolne praktycznie), wf'em i innymi luźniejszymi lekcjami. I pamiętaj, ściągi są najlepszym przyjacielem ucznia, a do tego najlepszym sposobem uczenia, wystarczy, że napiszesz porządną ściągę, a wszystko zapamiętasz(bo to właśnie przy przepisywaniu wszystko się utrwala) i nie będziesz jej musiał nawet używać.

I jak już pisałem, masz coś w głowie - masz łatwo, jeśli Ci aż tak nie zależy na nauce to i tak nie będziesz miał problemów. A nie zdać w gimnazjum to obciach.

Do ukladu okresowego trzeba miec pamiec fotograficzna, wtedy jest duzo latwiej

A w ogole to wszystko od nauczyciela zalezy... od angielskiego mialem taka przyjebana babke ze nic nie robilem, chodzilem w kratke a ona i tak mi 2 dala

W 1 kl. z geografii o ile pamietam to ja mialem caly czas to samo, jakies obliczanie temperatury na wysokosci xx, wskazywanie miejscowosci polozonej 20 stopni szerokosci geograficznej bla bla bla..

A na informatyce caly czas w Csa ciupalismy, dobra koncze moje wspomnienia z dziecinstwa

Opublikowano

Aha, jeszcze jedno, wpływ na to wszystko ma też twoja klasa i nauczyciele, na przykład, jeden idiota coś odwala, to cała klasa na tym traci, tym samym ty tracisz, sami nauczyciele mogą być też wredni(wcale im się nie dziwię, użerać się z bandą bachorów), ale jeżeli jesteś grzeczny itp. to nie powinno być problemu. Co innego też jeżeli nauczycielka jest wymagająca. Ale wierz mi, że to Ci wyjdzie na dobre, ja przez pierwsze dwa lata miałem nauczycielkę od języka rosyjskiego(niestety ale trafiłem na taką grupę), która była bardzo rygorystyczna, codziennie praca domowa, regularne odpowiedzi, nie można było rozmawiać, musieliśmy siedzieć oddzielnie itp. - typowa nauczycielka starej daty. Ale to mi tylko wyszło na dobre, dzięki jej wymaganiom nie jestem tak tępy jak koledzy z grupy angielskiej, którzy mieli takiego nauczyciela u którego można było robić co się chciało i przez to niczego się nie nauczyli. Dzięki niej teraz nie mam żadnych problemów z językiem rosyjskim w szkole średniej i cieszę się, że to akurat ona mnie uczyła, a angielski i tak znam lepiej od tych idiotów, bo dzięki internetowi, umiem posługiwać się nim tak samo jak rosyjskim.

Czyli, o nauczycieli też nie masz się czego bać, chyba, że ty będziesz w stosunku do nich zły, a tacy wymagający, których będziesz klął w gimnazjum, to później będziesz im tylko dziękował, że Cię czegoś nauczyli i nie masz żadnych problemów.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Nawet jeśli tego nie widzi, to chyba przeczytał mojego posta, w którym powiedziałem, że to jest zwykła, czysta ironia.

Ironia, czy nie. Pisałem, żeby się chłopak nie wystraszył o.O I tak nadal się boi tej matematyki, mimo naszych postów :P

Opublikowano

U nas w szkole na każdej lekcji pytają, trzeba umiec z 3ostatnich lekcji najczęściej kartkówka ;d Oddzielnie siedzimy. O gadaniu nie mam mowy ;p Ale myslę, ze to i nawet lepiej moze sie czegoś nucze ;d

1359062624-U334301.png

Opublikowano

heheh zajebisty tekst, nie moglem sie powstrzymac

Opublikowano

Bez przeproszenia... zasranym obowiązkiem nauczyciela jest przypomnienie tematu... jak się boisz panicznie poproś o korepetycje, wyjdziesz na prostą jak jak opanowałeś pisanie i czytanie to matematyka nie sprawi ci problemu to myślenie logiczne a nie teorie...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dasz sobie radę.Gdy ja byłem w 1gim. (rok temu xD) to wprowadzili kilka nowych dla mnie rzeczy m.in. Algebra.Wcale się tego gówna nie uczyłem a wyszedłem z 4 z maty na koniec roku.To się tylko wydaje trudne ale jak to nauczyciel objaśni to robi się to banalnie proste.

qsHVsoT.png

Opublikowano
to wprowadzili kilka nowych dla mnie rzeczy m.in. Algebra

Człowieku, wiesz co to jest algebra? To nic innego jak działania na liczbach, których uczysz się od pierwszej klasy podstawówki(czyli nic innego niż mnożenie i dzielenie, dodawanie i odejmowanie i to co Ci dojdzie później, czyli ułamki, potęgi etc.), więc nie jest to dla ciebie nowość.

@Down

No widzisz ;) Dzięki.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Tak dużo tutaj "mądrych ludzi" ale tylko iRokushoU potrafi swą wypowiedzią w pełni wszystkich zadowolić ;).

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
Opublikowano

U mnie to wyglądało tak : 2 dni nauczycielka mówiła nam o co chodzi, jak to się liczy, czemu tak jest itd. Potem 2-4 dni na ćwiczenia przy tablicy. Jak dalej było słabo to więcej ćwiczeń. I potem kartkówka z tego. Kolejny temat, ćwiczenia, kartówka i co jakiś czas sprawdzian. Nie może Ci dać od razu sprawdzianu do ręki jeśli nikt Ci nie tłumaczył o co chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...