Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym roku poszedłem do 1 gimnazjum, a teraz opiszę mój problem:

no to tak ogolnie fajnie w gimnazjum ale jak mielismy matme, to ona zaczela cos tam mowic ze to co mamy umiec w gimnazjum jakies tam liczby kwantowe czy takie chuje, nie wiem bo nie pamietam, jakies symetrie, i ja sie tak przestraszylem ze sobie nie dam rady i ciagle rycze, bo na serio sie tym martwie...

co ja mam kurwa zrobic? ...

i czy ona nas straszyla czy co

bo ja kurwa nie wytrzymam

....

@ps

Nie pisac komentarzy typu "a co w metina nie bedziesz mogl grac?"

Nigdy nie gralem i nie zamierzam grac w ten chlam.

38FE15932771051EC2F9661EFB6F1484.png

kotylion2.gif

Witaj, jeżeli czytasz ten tekst, to masz zaszczyt pomóc pewnej stronie, która też pomaga, lecz kotom.

Wklejając tego gifa, wyżej pomagasz promować stronę kotylion.pl która pomaga kotom.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czlowieku gimnazjum 1 jest powtórka szóstej klasy czyli nic nowego nie dojdzie na poczatku tylko w 2 semestrze cos tam dojdzie jakos tak

30364378.png

Opublikowano

ale ja sie najbardziej boje tej matmyy, bo to co ta wredota nam mówiła to dla mnie czarna magia, nigdy o czyms takim nie slyszalem i daltego sie boje ze nie dam rady ...

kotylion2.gif

Witaj, jeżeli czytasz ten tekst, to masz zaszczyt pomóc pewnej stronie, która też pomaga, lecz kotom.

Wklejając tego gifa, wyżej pomagasz promować stronę kotylion.pl która pomaga kotom.

Opublikowano

Oni tak zawsze straszą żeby od samego początku wziąć się do roboty ;P

@edit

Nie martw się oni ci to najpierw wytłumaczą. Nie zrobią sprawdzianu z rzeczy o których nie słyszałeś.

Zapewniam Cię, że nie będziesz nic miał o liczbach kwantowych ( ja jeszcze tego nie miałem, a jestem w 3 klasie)

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

Chyba po to tam jest żeby Cię nauczyć tego, nie? Użyj głowy.

Opublikowano

@2x up

A czy matematyka w gimnazjum jest "aż" tak trudna ? ...

kotylion2.gif

Opublikowano

Matematyka w gim nie jest trudna, a jeśli nie będziesz czegoś rozumiał to pogadaj z tą babą od matmy a ona ci wytłumaczy, taki jest jej obowiązek.

Mariuszw13.png
Opublikowano

@Szatanisko666

Zależy dla kogo :P

Jeśli miałeś w podstawówce co najmniej 3 to sobie poradzisz.

Nie martw się mi też się wydawało, że w gimnazjum to jest strasznie ale to jest taka sama szkoła jak podstawówka.

Na twoim miejscu to bym się martwił o kocenie chyba, że w twojej szkole jest to surowo zabronione tak jak w mojej.

@down

Teraz to co roku Cię będą straszyć. Przyzwyczajaj się :D

Za tydzień zrozumiesz, że to było tylko takie gadanie.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

@up

U nas jest tez zabronione, ale twierdzisz ze nas tylko straszyla? : /

kotylion2.gif

Opublikowano

no nie moge...co za czlowiek xD

koles matma w gimnazjum to jest banal totalny, cale gimnazjum nic nie robilem z tej matmy a 5, wystarczy, ze myslisz logicznie, no chyba, ze nie mysli i na dodatek nie umiesz podstawowych rzeczy to mozesz w takim wypadku miec problemy...

Opublikowano

Wyluzuj o.O

Ona tylko straszy... Pewnie Ci się przesłyszało o jakiś liczbach kwantowych ;) (Na 90% mówiła kwadratowych).

Oni zawsze ściemniają, żebyś się wziął do nauki :P

Np. Mnie babka na historii straszyła, że zrobi sprawdzian z całego materiału, który był w podstawówce i wgl. (też w 1 klasie)

Każdy zakuwał, a ona, że to był kit ;D

Poziom matematyki w 1 klasie jest żałosny ;).

Jedyne co trudniejsze to równania. Są one łatwe, ale jeżeli piszesz, że nie słuchasz na lekcjach to możesz mieć problem xD

Szczerze Równania będą jedyną "nowością" ;]

Oczywiście, jeżeli w podstawówce zrobiliście nieobowiązkowy temat o osiach symetrii . (Nic trudnego, jak zobaczysz o co biega będziesz się śmiał, że się bałeś takiej błachostki ^^).

Pozdrawiam, Kamillo.

Opublikowano

Liczby kwantowe oO Ja tego nawet nie mam w drugiej klasie technikum, tak na prawdę to pierwsza klasa gim. to powtórzenie szóstej klasy podstawówki, w drugiej klasie wam coś dojdzie(więcej geometrii i algebry), a w trzeciej klasie będziecie wszystko powtarzać do egzaminu końcowego. Jak masz coś w głowie(coraz więcej tej dzieciarni niestety nie ma), to na spokojnie możesz mieć czwórkę z matmy bo to na prawdę łatwa sprawa w gimnazjum.

Gimnazjum to najlepszy okres szkoły, nie przejmuj się niczym, wyluzuj się itp. Jeśli masz dobrą pamięć to na wszystkie klasówki wystarczy ci tylko to co usłyszałeś na lekcji(ja tak robiłem, chociaż miałem najgorszą klasę w szkole). W gimnazjum liczy się tylko dobra zabawa, jego plusem jest to, że nie musisz się jakoś dobrze uczyć, ale nie będziesz uciekał z lekcji i w miarę będziesz grzeczny, to "przelecisz" cały gimnazjum na luzie i z całkiem niezłymi ocenami(jak ja xD).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Okej, dzięki wielkie wszystkim za wypowiedzi, irokushou, najbardziej dotarła do mnie Twoja wypowiedź i za to Ci dziękuję, również wszystkim.

Mam nadzieję że nie będzie tak źle.

Dzięki jeszcze raz!

kotylion2.gif

Opublikowano

Matematyka w gimnazjum to same potegi, ulamki, pierwiastki, pole kola, przynajmniej u mnie tak bylo

A tak na marginesie to na twoim miejscu balbym sie chemii... (ucz sie tych pojebanych symboli pierwiastkow)

Chemia nie jest trudna, tylko trzeba czasem przeczytać ostatni temat ;]

Opublikowano
(ucz sie tych pojebanych symboli pierwiastkow)

Oj tam, nie jest aż tak strasznie, to wszystko zależy od twojej pamięci, po jakimś czasie nauczysz się wszystkich symboli samoistnie i używanie ich nie będzie problemem. Zawsze można też użyć układu okresowego na lekcji(nie mówię o sprawdzianach).

W gimnazjum tak na prawdę nie ma trudnych przedmiotów. Biologia łatwa(wystarczy, że coś o tym wiesz i słuchasz na lekcji), fizyka to samo, cały czas będziecie robić jakieś zadania przy tablicy, więc wszystko się utrwala, język polski nie jest aż taki zły, jak nie masz problemów z pisaniem np. wypracowań to nie będziesz miał problemów(czasami coś na pamięć, czasami przeczytać jakąś lekturę), historia fajna(jeżeli masz dobrego nauczyciela, który umie opowiadać to historia będzie jednym z ciekawszych przedmiotów), dat aż tak dużo nie ma jak w technikum/liceum, geografia tak samo, jak znasz się trochę na mapie itp. to nie masz z niczym problemu, a resztą się nie musisz przejmować, tj. informatyką(cały czas wolne praktycznie), wf'em i innymi luźniejszymi lekcjami. I pamiętaj, ściągi są najlepszym przyjacielem ucznia, a do tego najlepszym sposobem uczenia, wystarczy, że napiszesz porządną ściągę, a wszystko zapamiętasz(bo to właśnie przy przepisywaniu wszystko się utrwala) i nie będziesz jej musiał nawet używać.

I jak już pisałem, masz coś w głowie - masz łatwo, jeśli Ci aż tak nie zależy na nauce to i tak nie będziesz miał problemów. A nie zdać w gimnazjum to obciach.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@up

A jak jest z matematyką?

kotylion2.gif

Opublikowano

Ja własnie skończyłem 1 Gim i teraz 2

Nic takiego nie było i nie będzie ;D Nawet w 2 Gim bo przeglądałem, nie martw się... oni chcą zmobilizować wszystkich itd ^^

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

Tak ciężko zajrzeć do spisu treści podręcznika?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@Vitron

Czyli nie jest AZ TAK ZAJEBISCIE TRUDNO ? :/

kotylion2.gif

Opublikowano

No wiesz.. jak się uważa na lekcji i nie śpi to jest łątwo.. ja osobiscie miałem 3 ale ja nie słuchałem i spałem xD

Jest dość Łatwo :D

1 Klase możesz olać ale 2i3 to już Nauka ^^, 2 klasa będzie już trudniejsza ;x

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

1 gimnazjum to powtórzenie 6 klasy podstawówki więc się nie martw.

@ Jak to Mateq powiedział, mógłbyś zajrzeć do spisu treści ...

@top zobaczysz na studiach i w liceum/technikum co to znaczy nauka, więc na razie się nie martw wink.gif

Opublikowano

Ja tak zawsze robie :D Zaglądam do spisu i gitara xD

Nie martw się o to, jbc najwięcej Geomotrii jest i na końcu same łatwe, jak średnia, procenty itd ^^

Q4iKmxa.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...