Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Metin2 - Nowe Oblicze

Nowe Oblicze Metin2.  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci sie moje nowe oblicze metina?

• Tak.
    • Nie. Nie podobaja mi si? rzeczy, o któych napisze w poscie poni?ej.
    • Tak, ale zmieni? bym kilka rzeczy. Napisze o nich w po?cie ponizej.
  2. 2. Czy zagra? by? na takim serwerze?

• Tak.
    • Nie.
    • Tak, ale po zmianach o których napisze w po?cie poni?ej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Moje pytanie dotyczy tego,czy było by duże zainteresowanie serwerem całkiem inaczej skonfigurowanym niż wszystkie ,,typowe" servery. Oczywiście przy ocenie proszę nie brać pod uwagę rat, ponieważ wiekszość osób grajacych an privach musi mieć raty takie, żeby w 1 dzien wbic 75 lvl a ja takiego serwera nie chce. Poniżej dodam opis owego servera.

1. Pliki serwerowe - raczej nikogo tutaj nie beda obchodziły ponieważ i tak ich nie udostępnie nikomu ale podam ich opis.

* Odchudzony system.

* Odchudzony kernel.

* Skrypt czyszczący logi.

* Skrypt naprawiajacy logwanie co 15 minut

* Skrypt defragmentujący MYSQL

* Firewall

* Możliwość odczytu więcej 3,5GB RAM

* MYSQL 5

* Odblokowane SSH

2.Client - również nie udostępniam.

* Max lvl 127.

* Dodane Bronie na 80 i 105 lvl.

* Dodana nowa biżuteria ( 70 i 90 lvl ).

* Dodane nowe tarcze ( 75 i 95 lvl ).

* Nowe textury podłoża i wody.

* Nowy wygład skili.

* IS w grze ( żółta moneta w prawym dolnym rogu ekranu, jak na PL-u )

* Trzy nowe mapy :

- Mapa Nr1 - Wstęp tylko i wyłącznie z przepustka kupiona w IS lub wygrana w jakimś konkursie lub evencie. Znajdują się na niej tylko i wyłącznie Kamienie metin na każdy lvl, nie ma tam żadnych moobów ani bossów.

- Mapa Nr2 - Wstęp za Free po osiągnięciu 90 lvl-a. Znajdują się tam komnaty ( na styl V1 i V2 ) w których są mooby ( zoombie o lvl-ach w przedziałach 90-110 ). Mapa doskonała do expa na lvlu 90+. Z moobów dropia bronie na 75lvl, perły, małże, i stalki.

- Mapa NR3 - Wstęp za Free od lvl-a 95+. Jest to mapa na podobieństwo DT, znajdują się w niej mooby z lodowej ziemi, oczywiście odpowiednio zmodyfikowane ( lvl-e w przedziale 95-115 oraz Boss - Lodowy Smok ).

> I piętro. Ubijamy cały spot moobów. (lvl-e 95-100 poziom 1/2). Częsc z nich jest agresywna, a część należy zlurować Pelerynka Mestwa lub uderzyc aby zaatakowaly.

> II piętro. Jak wyżej tylko mooby z lvlami 100-105.

> III piętro. Jak wyżej tylko z znajduje się tam również Boss - Elit. Dziewięć Ognów.

> IV piętro. Respi się Metin Jeon-Un. Po jego zabiciu respi sie 8 Metin Ma-An z których należy zabić jeden własciwy. Mamy na to 20 minut. Oczywiście po zabiciu pierwszego metina dostajemy kordy na ten właściwy metin co znacznie ułatwia sprawe.

> V piętro, Wybijamy spoty aby wypadl nam Czerwony Kamień Otwarcia który służy do otwarcia Lodowych Pieczęci. Otwieramy 5 pieczeci i zostajemy przeniesieni.

> VI piętro. Wybijamy spoot moobów po czym respi się Boss - Lodowy Smok. Drop ze smoka to - Perły, KD +5, Czarna Perła - Służy ona do tworzenia broni na 105 lvl, Stalki oraz Przepustka do Mapy Nr1.

* Dodany Efekt Zamrożenie, a co za tym idzie dodanie do tarczy bonusu: Niewrażliwy na Zamrożenia.

* Nowy wygląd skilli.

* Nowe animacje przy wyborze postaci.

* Wprowadzone Polskie znaki ( ó ź ż ł ś ć )

* Zmniejszono drop ,,ulepszaczy".

* Wprowadzono Agentów Lądowych.

3. Bugi - oczywiście postarałem się usunąć wszelkiego rodzaju bugi z servera.

* Usunięty Yang Bug.

* Odbugowane mooby w Atlantydzie oraz V2 Atlantydy.

* Odbugowany Resp Metinów w DT oraz IT ( IceTower).

* Odbugowano Resp Lodowej Wiedźmy.

* Wprowadziłem skrypt który automatycznie kończy wojnę po 30 minutach jej trwania. Wykluczy to powstawanie tak zwanych bugów na wojnie, co było dużym problemem na prywatnych serverach.

4. AutoPatcher, Torrent oraz xxx.bin - mogę pomóc w zrobieniu wymienionych tutaj rzeczy ale gotowców i Tutów nie udostępnię.

* AutoPatcher - pobiera wszystkie dostępne aktualizacji podczas uruchamiania gry, bez konieczności ,,ręcznego" ich pobierania.

* xxx.Torrent - sprawdza wszystkie pliki z clienta, jeżeli maja one inna wagę ( sa podmienione lub usunięte ) gra się nie właczy. Zapobiega to graniu na tzw CamerModzie.

* xxx.bin - za jego pomocą uruchamiana jest gra, zastąpił on częściowo plik xxx.exe . Pomogło to również uniemożliwić gre na CamerModzie i używanie innych bootów i hacków.

5. Raty : Nie jest to server 4Fun. Moim celem było stworzenie servera dla graczy ambitnych i wytrwałych, dlatego raty są jakie są. Częściowo wykluczy to grę dzieci które nie radzą sobie an Herd Ratach i dlatego graja na privach, gdzie wbija upragniony 75 lvl.

* Exp x 150

* Drop x 150 - prócz dropu ,,ulepszaczy" który został zmniejszony.

* Yang x 150

5. Kowal :

* itemy do +6 ulepsza 100% i nie potrzeba żadnych ,,ulepszaczy tylko Yang. Od +6 już ulepszanie może się nie udać i trzeba ulepszacze.

* w DT również do +6 nie niszczy przedmiotów. Na +7 może już zniszczyć, lecz nie potrzeba żadnych ulepszaczy.

* na ziemiach gildyjnych jest tak jak u zwykłego kowala tylko szansa na ulepszenie jest o 10% większa.

6. Spolszczenie Itemów, Moobów MPC Qestów itp.

Wszystko spolszczone w 100%, konkurs OX również.

6. Bronie Epickie.

Z broni na 65 lvl możemy stworzyć bron na 80 lvl. Potrzebujemy do tego Zwoju Błogosławieństwa, Broszury Szermierki i Yang.

Z broni na 75 lvl możemy stworzyć broń na 105 lvl. Potrzebujemy do tego Zwoju Błogosławieństwa, Czarnej Perły i Yang.

7. Questy - dosyć długo nad tym pracowałem ale efekty są bardzo duże.

Prócz polowań, na każdy lvl mamy jedna lub dwie misje za które otrzymujemy nawet do 40% PD, dosyć dużo Yang i niekiedy jakiś item.

8 . Wierzchowce - nie udostępnię tego nikomu, zbyt dużo pracy mnie to kosztowało.

* Wprowadzone nowe Wierzchowce zamiast Koni. Zamiast Zwykłego Konia wprowadzono Wilka, zamiast konia bojowego wprowadzono Tygrysa, zamiast Konia Militarnego Wprowadzono Lwa. Wierzchowce te różnią się jedynie wyglądem od zwykłych.

* Misje na konia możemy wziąć u Stajennego po osiągnięciu 25lvl-a. ( Misje w 100% spolszczone) Należy zabić 30 Dzikich Łuczników w 30 minut.

* Każdy następny lvl konia można robić co 3 godziny.

9 . Biolog - kilka nowych Questów.

* Dodałem Quest u Biologa na 90 lvl. Dropimy ,, Liść Marihuany " z ,, Olbrzymiego Żółwia ". Należy ich oddać 30. Nagroda to Yang, PD, oraz 15% ABS na Magie, Miecze, Dzwony, Wachlarze, Strzały, Sztylety i Broń Dwuręczną, Bonus ten jest dodawany na stałe.

* Wszystkie przedmioty do biologa możemy oddawać co 2 godz.

10 . Bonusy ,,Na Start" :

* Trzecia Ręka

* Powiększony Skład.

11 . IS - nie będę ukrywał, w IS będzie dosyć dużo przedmiotów. Zrobione jest to specjalnie, aby koszty wykupienia servera dedykowanego zwróciły się.

Wersja Beta serwera jest już dostępna dla wybranych osób ( głównie znajomych ) w sieci Hamachi. Chciałem się dowiedzieć czy się Wam podoba takie oblicze Metin2 oraz co ewentualnie chcielibyście zmienić przed postawieniem serwera na dedyku.

1 września to planowany termin włączenia serwera na dedyku.

Jutro rano dodam kilka SS-ów z serwera na Hamachi. W tej chwili nie mam jak tego zrobić ponieważ pracuje nad nowym efektem, a mianowicie możliwosci niszczenia budynków gildyjnych przez inne guild co wprowadziło by do gry konieczność obrony swoich fortec.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nawet...

Po co sam głosujesz że fajne pliki? o.O

Jesteś autorem i głosujesz? o.O

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Pisząc ,,Nawet" co masz na myśli? Co Ci się nie podoba? :)

A oddałem głos po to, żeby mieć wgląd do wyników glosowania bez klikania na ,, zobacz wynik". Ale sokor Ci to przeszkadzało to usunąłem swój głos.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmmm myśle że nie trzeba nic zmieniać tylko trzeba czekać z chęcią tam zagram widać że się napracowałeś

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

@DetonatorXXL

Jak tylko będzie postawiony serv na dedyku - wbijam!

Według mnie raty - ok,

+ jeszcze client no i max lvl 127...

Jeżeli można testować go( Hehe ^^ ) to wbijaj na PW :D

Pozdrawiam, Razmess.

Nic.

Opublikowano

Mam pro pliki ale nie dam hehe to sie nie chwal.

Skopiowales opis plikow z avalonu i myslisz ze jestes fajny ?

odchudzony kernel ty wiesz co to wogole znaczy ? masz pojecie wogole co to jest kernel i jego kompilacja ?

wakow9.png
Opublikowano

Troche za bardzo bejczny ten serwer . Nie zegram , nie podoba mi się i taki głos oddałem . Dlaczego ? Po 1 te bajeczne 127lvl co jak dla mnie jest debilizmem . Nastepne to bronie na 105 lvl i inne bajki .. Po co to ? Też głupi pomysł.. Nastepne ... Is w którym beda bronie , przepustki etc na mape z metinami ? haha pozdro ..

Tutaj w tej bajce brakuje dopisku ... Robimy serwer po to aby zarobic , jestes dzieckiem is ? bedziesz u nas bogiem ! ::))

Serwer = dno .

54585309939136444418.png

Opublikowano

Każdy może takie cos napisac. Prosze moderatora o usuniecie tematu poniewaz nie ma zadnego dowodu ze posiada te pliki.

Temat ma pewnie ze wzgledu nabicia postów.

cooltext466395138.gif
Opublikowano

Mam pro pliki ale nie dam hehe to sie nie chwal.

Skopiowales opis plikow z avalonu i myslisz ze jestes fajny ?

odchudzony kernel ty wiesz co to wogole znaczy ? masz pojecie wogole co to jest kernel i jego kompilacja ?

1. Po pierwsze nie wystawiłem tego posta po to, żeby się chwalić tylko po to żeby sprawdzić czy będzie zainteresowanie takim serwerem. Po drugie sam mógłbyś trochę popracować a nie czekasz tylko na gotowe pliki.

2. Z jakiego avalonu skopiowałem opis plików? co Ty w ogóle tutaj piszesz? Jeżeli ci coś nie pasuje to się głupio nie wypowiadaj.

3. Hmmm...Jeżeli nie wiesz z kim rozmawiasz to może nie pytaj czy wiem co to znaczy bo jeżeli bym nie wiedział to bym tutaj nie pisał. A jeżeli nie wiesz z kim rozmawiasz to zapraszam na http://www.cheatforge.net/community/metin2/ lub http://www.elitepvpers.de/forum/metin2/ i się wszystkiego dowiesz.

P.S Po co wprowadzasz spam tutaj. Chyba jasno zadałem pytania a Ty piszesz mi tutaj jakieś ,,gorzkie żale" bo sam takich pliczków nie potrafisz zmontować tylko czekasz na gotowce.

I z Twoja ortografią też cieniutko...pisze się ,, w ogóle " a nie ,,wogole".

@UP2 - Razmess możliwość testowania jest, napisz na priv i po godz 17 wyśle ci wszytko co potrzebne na PW.

Każdy może takie cos napisac. Prosze moderatora o usuniecie tematu poniewaz nie ma zadnego dowodu ze posiada te pliki.

Temat ma pewnie ze wzgledu nabicia postów.

Człowieku, jeżeli chciałbym nabijać posty to zrobiłbym to już dawno, a nie mam konto tutaj prawie pół roku i 85 postów.

Nie ma dowodów na to że mam takie pliki? hmmmm.... Napisz na PW dam Ci sieć Hamachi i wszystko co potrzebne, wbijesz an serwa i się przekonasz. A jeżeli nie, to nie spamuj.

Troche za bardzo bejczny ten serwer . Nie zegram , nie podoba mi się i taki głos oddałem . Dlaczego ? Po 1 te bajeczne 127lvl co jak dla mnie jest debilizmem . Nastepne to bronie na 105 lvl i inne bajki .. Po co to ? Też głupi pomysł.. Nastepne ... Is w którym beda bronie , przepustki etc na mape z metinami ? haha pozdro ..

Tutaj w tej bajce brakuje dopisku ... Robimy serwer po to aby zarobic , jestes dzieckiem is ? bedziesz u nas bogiem ! ::))

Serwer = dno .

I na takie oceny czekam a nie tak, jak reszta spamerów. Dzięki i pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To przepraszam moj masterze.

Powodzenia kilka dni temu pytales sie o najlepsze pliki dostepne a teraz zmontowales cos co najlepszym sie nie udalo.

Z moja polszczyzna jest wiele problemow bo niestety jest to moj "2 jezyk ?"

Nic powodzenia ^^

Opis avalonmt2

* FreeBSD 7.2

* Odchudzony system

* Odchudzony kernel

* Firewall

* Skrypt czyszczący logi

* Skrypt uruchamiający logowanie

* MYSQL 5 (mniejsze zapotrzebowanie na pamięć)

* Odblokowane SSH

Opis Paniny

* FreeBSD 7.2

* Odchudzony system

* Odchudzony kernel

* Firewall

* Skrypt czyszczący logi

* Skrypt naprawiajacy logwanie co 10 min

* Odblokowane SSH

Mogles sie wysilic w zmienianiu kolejnosci.

Mam sie dowiedziec kim jest twoja wysokosc poprzez zagladanie na zagraniczne fora. 1 Wrzesnia i pogramy na tym fajnym serwerze ...

Koniec z mojej strony.

wakow9.png
Opublikowano

Albo jesteś aż takim debilem albo ja nie wiem jak to nazwać. Nie widzisz różnicy pomiędzy:

* Odchudzony system.

* Odchudzony kernel.

* Skrypt czyszczący logi.

* Skrypt odnawiający logwanie co 15 minut

* Firewall

* MYSQL 5

* Odblokowane SSH

A tym?

Opis avalonmt2

* FreeBSD 7.2

* Odchudzony system

* Odchudzony kernel

* Firewall

* Skrypt czyszczący logi

* Skrypt uruchamiający logowanie

* Odblokowane SSH

Opis Paniny

* FreeBSD 7.2

* Odchudzony system

* Odchudzony kernel

* Firewall

* Skrypt czyszczący logi

* Skrypt naprawiajacy logwanie co 10 min

* Odblokowane SSH

Mogles sie wysilic w zmienianiu kolejnosci. bez komenta.

1 Wrzesnia i pogramy na tym fajnym serwerze ... <-- Nie musisz czekać do 1 września, mogę ci na PW napisać passy i wbijaj na Hamachi.

A minusa dałeś za to, że publicznie Cie upokorzyłem? ...Ogarnij się człowieku bo mi tutaj na reputacji nie zależy, swoja wartość znam i nie muszę się dowartościowywać na takim forum w porównaniu do CB.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na tym forum nikomu nie dalem + albo - . Mam to gdzies :)

Upokorzyles mnie kilkoma zdaniami ktore sie nie sklejaja w sensie?

No spoko juz poprosze o dane na pw chetnie zobacze ten twoj wynalazek .

I znowu double post.

wakow9.png
Opublikowano

moim zdaniem ten temat jest tylko bo chcesz się pochwalić ...

co do ssów to hmm ... 5 minut roboty?

Opublikowano

Hmmm wiem, że 5 minut roboty ale teraz jestem w trasie, mam przy sobie laptopa tylko, a w domu będę około godz 21. Także jak dojade to SS-y dodam bo jak już napisałem, teraz wracam z giełdy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wszystko pięknie ;] Jezeli mozna to chcialbym go zobaczyc ;]

Jestem podwrazeniem tej roboty ...

MAM NADZIEJE ZE TO NIE WAŁ ...

882144941.png

LIFEMT2 FOREVER !! xDD

Opublikowano

jestem Bardzo Ciekawy Tego:

Wprowadzone nowe Wierzchowce zamiast Koni. Zamiast Zwykłego Konia wprowadzono Wilka, zamiast konia bojowego wprowadzono Tygrysa, zamiast Konia Militarnego Wprowadzono Lwa. Wierzchowce te różnią się jedynie wyglądem od zwykłych.

Opublikowano

A więc tak ma wyglądać "nowe oblicze metina"...

Dla mnie nowe oblicze metina to serwer postawiony na systemie bardziej stabilnym niż FreeBSD, potwory zamiast koni? Jak chcesz nowe oblicze to spraw żeby konie zostały i dodaj do nich jeszcze ze 2 inne wierzchowce, które NIE BĘDĄ MIAŁY NIC WSPÓLNEGO z Metinem pl. Nowi NPC, nowe moby (nie mam na myśli zombie), nowe ŁADNIEJSZE mapy. Nie oferujesz NICZEGO nowego, wszystko to już TUTAJ, na tym forum było.

A jeżeli chodzi o wstęp na mapki za bilet z IS to chyba wolę Metin2PL, zagraj w inne gry typu mmo, zobacz coś nowego, w jakiej innej grze wchodzi się na mapy za IS ? Widać, że zapatrzony jesteś tylko w metina, nic innego chyba w życiu nie widziałeś, zero własnego pomysłu lub chociaż inspiracji innymi grami.

Opublikowano

Jak chcesz nowe oblicze to spraw żeby konie zostały i dodaj do nich jeszcze ze 2 inne wierzchowce, które NIE BĘDĄ MIAŁY NIC WSPÓLNEGO z Metinem pl.

Wydaje mi się, że jest to ni możliwe bo z tego co czytam, wnioskuję że On zmienił tylko wygląd koni na te Wierzchowce.

1. Co prawda sa już pliki z Wierzchowcami, ale nie ma zrobionych animacji tzn. wierzchowce nie chodzą za właścicielem, nie ma możliwości wsiadania i zsiadania z nich.

2. Uważam, że podmienił tylko wygląd koni na wierzchowce, przy zachowaniu wszystkich danych, ( tnz nadal jest 21 lvli ,,konia", należy je karmić itp ). Jutro, jeżeli będę miał czas to sam spróbuje podmienić ten wygląd, sprawdzę czy jest taka możliwość bo o takich plikach słyszę pierwszy raz. Nie chcę tutaj nikogo i przechwalanie posądzać, ponieważ nie wiem jakie autor posta ma umiejętności skoro powołuje się na zagraniczne fora, ale nie wydaję mi się aby owe pliki w ogóle istniały...Ale to jest tylko moje zdanie:)

Jeżeli owe pliki istnieją, z chęcią zagrał bym na takim serwie.

Podeślij proszę jakieś SS-y, jeżeli nie chcesz nam udostępnić tych plików to daj jakieś dowody na to, że je posiadasz:)

I odpisz mi na PW, napisałem odnośnie gry w sieci Hamachi na tym Twoim serwie.

Dziękuje i pozdrawiam, Xenon ™ :)

Ja wrogom podziękuje gdy przyjdzie czas na rewanż... 

Opublikowano

ja chętnie lukne. Jednak nie widać tu nic nowego. Wszystko było na forum ale z tymi mapami to ciekawy pomysł nowe qesty i misje to by było pięknie ;P. Nic nie pozostało niż czekać kiedy serv zostanie postawiony na dedyku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...