Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy,Pytania

meth0d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spr tego ale nie daje gwarancji .

Just run the ms-dos console and type:

start "" "C:\Program Files\GameforgeLive\Games\GBR_eng\AION\Download\bin64\aion.bin" -ip:79.110.83.80 -port:2106 -cc:2 -noauthgg -ls -charnamemenu -lang:enu

Probably you will need to change the path ( "C:\Program Files\GameforgeLive\Games\GBR_eng\AION\Download\bin64\aion.bin" ) if you has installed the game in other folder.

Also you can create a .bat file with a new .txt file, copy the command line and change the file extension to bat.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć :) Mógł by mi ktoś powiedzieć ile cały Aion zajmuje? Z tymi update'ami etc. ? Niestety na obecną chwilę mam tylko 70gb dysk ( tak.. Tylko 70gb bez systemu itd. ), a wolnego koło 35.. Ściągneło mi lekko ponad 60% i gra zajmowała prawie 30gb (29,5 chyba ). Pytam bo nie wiem czy jest sens marnować czas na instalacje go jak np. zajmuje 50gb -.- gdzie maksymalnie mogę wyciągnąć koło 40gb wolnej pamięci (może i 45 jak będzie trzeba ;d ) ... Liczę na szybką odp :)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Witam, mam zainstalowane wszystkie pliki gry, lecz niechcący wyinstalowałem "GameForge", a tam był launcher (oryginalny) do odpalenia gry.

Czy ktoś mógłby mi podesłać to Aion Free-To-Play.exe czy coś.

Gram na EU.!

Opublikowano

Aion Free-To-Play.exe ??? Ogólnie z tego co się orientuje to w plikach od gry jest tylko plik bin który jest odpalany przez tenże launcher, więc nie ma typowego exe do odpalania Aiona, lecz dla chcącego nic trudnego masz 2 opcje bez instalacji tego launcher.

1. Instalujesz RainMeter - program do mierzenia dmg ,ap itp ale ma dodatkową funkcje "Start Aion" i uruchamia Aiona pomijając tego całego Launchera.

2. Robisz bat którego podałem 4 posty wyżej w spoilerze i odpalasz przez niego.(Nie daje gwarancji nie spr tego sposobu)

Oczywiście i tak polecam CI zainstalować Launchera ponieważ odpalając w jaki kol wiek sposób bez niego nie będzie sprawdzać CI aktualizacji ,a co za tym idzie nie będzie ich pobierać.

Edit///

Siemka.

Mam pytanko, gdzie znajde samouczek ducha wody do władcy żywiołów ? :D

Chodzi Ci o skil "Summon Water Spirit " ten Spell Book dropi z mobków w Verteronie : Starving Worg i Aqueous Spirit. Nie gram spiritem ale jeśli to skil na 19lvl to zakładam że na Brokerze jest tego pełno za kilka k.

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie już sobie poradziłem, pobrałem GameForge Launcher, i sprawdziłem pliki.

Pobrało mi aktualizacje, gra działa.

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam kilka pytać co do tej gry , przepraszam że pytań może być dużo no ale nie chcę pobierać 30 gb na marne :) :

1.Jaki jest max lvl ?

2.Czy w tej grze są jakieś duegony/instancje na których się expi ?

3.Czy ta gra na prawdę zajmuje 30 gb , czy mniej ?

4.Czy istnieją polskie servery ?

5.Istnieje takie coś jak party ? Żeby można expic razem z kolegą .

6.Czy jest jakieś spolszczenie do gry ?

7.Czy w tej grze są gildie ?

To chyba tyle , proszę o odp :)

Opublikowano

1. Na razie 60 ale z następny patchem ma być max 65lvl (patch jeszcze w tym roku jak się nie mylę).

2. Pełno do wyboru do koloru, są typowo pve i cześć pvpve.

3.Po ostatnich aktualizacjach u mnie zajmuje 21.3 GB więc 30 na pewno nie. (Jedynie przy instalacji trzeba mieć x1,5 tyle miejsca czyli około 30GB bo przez launchera pobierasz instalke z której się instaluje, więc w pewnym momencie masz 21GB gry i instalke)

4. Polskich typowo nie ma ,są EU ale na niektórych serwach gdzie się nie ruszysz to Polacy. (Gram na spatalos i polskich legionów jest od zajeb*****)

5.Hm party istnieje w każdym MMO :P w Aionie masz Party 6 osób, Alliance 24 osób i League chyba 192 osób.

6. Jest w ~52% ale jest nie legalne i nie polecam korzystać z niego bo interfejs jest intuicyjny i dasz rade bez spolszczenia ,a z handlowaniem możesz mieć problemy wpisując śmieszne polskie nazwy.

7. Nie ma gildii są Legiony, ale to to samo co gildie.

Opublikowano

1. Na razie 60 ale z następny patchem ma być max 65lvl (patch jeszcze w tym roku jak się nie mylę).

2. Pełno do wyboru do koloru, są typowo pve i cześć pvpve.

3.Po ostatnich aktualizacjach u mnie zajmuje 21.3 GB więc 30 na pewno nie. (Jedynie przy instalacji trzeba mieć x1,5 tyle miejsca czyli około 30GB bo przez launchera pobierasz instalke z której się instaluje, więc w pewnym momencie masz 21GB gry i instalke)

4. Polskich typowo nie ma ,są EU ale na niektórych serwach gdzie się nie ruszysz to Polacy. (Gram na spatalos i polskich legionów jest od zajeb*****)

5.Hm party istnieje w każdym MMO :P w Aionie masz Party 6 osób, Alliance 24 osób i League chyba 192 osób.

6. Jest w ~52% ale jest nie legalne i nie polecam korzystać z niego bo interfejs jest intuicyjny i dasz rade bez spolszczenia ,a z handlowaniem możesz mieć problemy wpisując śmieszne polskie nazwy.

7. Nie ma gildii są Legiony, ale to to samo co gildie.

Dziękuję za info :) Teraz tylko pobrać grę i grać :D Jeszcze jedno pytanie : czy dużo czasu zajmuje wbicie max lvl ?

Opublikowano

Hm różnie zależy od tego ile grasz, ja teraz kiedy z legionym przebijaliśmy Lvl to wbiłem z 50 do 57 w tydzień (od poniedziałku do piątku max po 2-3h w weekned troche więcej ) więc nie jest źle.

Opublikowano

Hm różnie zależy od tego ile grasz, ja teraz kiedy z legionym przebijaliśmy Lvl to wbiłem z 50 do 57 w tydzień (od poniedziałku do piątku max po 2-3h w weekned troche więcej ) więc nie jest źle.

Hm , ale na początku oczywiście idzie szybciej nie ?

Opublikowano

Tak oczywiście wcześniej Ci podałem w przybliżeniu w ile wbijesz ostatnie lvl ,a pierwsze to lecą lajtowo. (do 40lvl wbijasz kilka lvl dziennie, dopiero na 40+ trochę zwalnia exp ale i tak dasz rade wbić ~2lvl dziennie bez wilekiej spiny ^^ )

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

[P] Kiedy wyjdzie Aion 4.0. ? Czy będzie to pod koniec 2013 roku ?

Na stronie/forum Aiona pisze, że w czerwcu dla USA.

Nie piszą dokładnej daty, ale na pewno to będzie w środku miesiąca.

Dla EU pod koniec roku.

Opublikowano

1. Jest jakiś działający serwer prywatny?

2. Ile gdzieś zajmuje Aion do pobrania i później ile waży aktualizacja?

X

by Me.

Opublikowano

1. Jest kilka np Gamez, NotAion. itp

2. Zainstalowany zajmuje 21.9 GB, instalki rozmiaru nie pamiętam.

Pamiętaj że jeżeli chcesz grać na Priv musisz pobrać Aiona od NCSoftu nie od GameForge (ten jest dla Globala dla EU)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znacie może jakieś boty do aiona,bugi ciekawostki siedze w tym już ze 3 miesiące ale mało moge znaleźć na ten temat piszcie jak coś wiecie ^^ Mój pierwszy post więc nie denerwujcie się jeżeli powiedziałem coś źle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...